Aan Mark Rutte

Screenshot_154

(Door: Jan Dijkgraaf)

Meneer Rutte,

U bent natuurlijk geen moordenaar. Het is heus niet zo dat u samen met uw bestie Jort Kelder met een Star Firestar M43 een verpleeghuis binnenloopt en alle oude dikke mannen die vroeger gerookt hebben een kogel in hun rug schiet. En het is ook niet zo dat u bij een Telegraaf-columniste in de Range Rover stapt om het hele land door te scheuren om ‘dor hout te kappen’, bejaarden die AOW en pensioen krijgen, een huis bezet houden en de zorg nogal belasten.

Maar u bent, laten we dat maar eens koeltjes vaststellen, wel verantwoordelijk voor de dood van talloze vooral oudere Nederlanders die de afgelopen weken aan of door corona zijn overleden. Hoe?

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

26 reacties op Aan Mark Rutte

 1. Tom zegt:

  Juist! Zo denk ik er ook over.

  Goed en duidelijk stuk tekst.

  Hypothetisch: als je het virus uit laat razen in tehuizen waar ouderen en zwakkeren zich bevinden dan kun je in een korte tijd de risicogroep wegschrappen omdat deze ophoudt met bestaan.

  Vervolgens kun je versnelt de economie weer opstarten en blijft het dodental vanaf dat moment relatief laag.

  Zo zou een zakenman denken.

  Bij de VVD zitten veel zakenmensen in de achterban.

  Geliked door 2 people

 2. Johan zegt:

  Het is makkelijk kritiek uiten, zoals in bovenstaand artikel,maar je moet het ook eens van de andere kant bekijken.

  Veel van die bejaarden zijn stokoud en hebben meerdere ernstige ziektebeelden onder de leden.
  Als er dan een zuchtje wind opsteekt, worden ze geveld. Zo zit de natuur nou eenmaal in elkaar.
  Wat kun je daar nou tegen doen ? Helaas weinig tot niets. Op een gegeven moment is de koek op.

  Een ander punt is het probleem van het tekort aan mondkapjes en beschermingsmiddelen in de bejaardenzorg. Er wordt op dit moment met man en macht aan gewerkt om die tekorten aan te vullen. Moet je dan in de tussentijd de bejaarden maar in hun sop laten gaar koken en laten verhongeren op hun kamertjes ? Moeten de bejaardenverzorgers dan maar thuis blijven ?
  Kijk, bij een koekjesfabriek kunnen de werknemers nog gaan staken, als ze hun arbeidsomstandigheden willen verbeteren. Maar in de bejaardenzorg is dat geen optie.
  Er zijn geen alternatieven. Helaas.

  Alhoewel, er zijn wel alternatieven, zoals de behandelmethode van de huisarts Rob Elens uit Meijel, maar die wordt door de GGD en de Inspectie verboden. (Je kunt je afvragen waarom, maar dat is een ander verhaal).
  En zolang deze therapie niet toegepast mag worden, blijft het aanmodderen met de aanpak van het coronavirus.

  Geliked door 1 persoon

  • Rensk. zegt:

   Nee dat aanmodderen komt door de laksheid (was het wel laksheid of was het laksheid met opzet) van Rutte en Co. In januari hadden ze al actie kunnen ondernemen met de wetenschap wat daar in China aan de gang was. En dan zogenaamd de RIVM geloven dat de kans klein is dat het virus naar ons zou komen. Wie in vredesnaam geloofd een viroloog, die zoiets zegt. In deze wereld, waar iedereen overal naar toe reist. Of dat carnaval in kleine groepjes gevierd word. Ik kan niet geloven dat een viroloog zo achterlijk is en denk dus dat ze dit met opzet hebben gezegd met het idee: het volk is toch dom dus we kunnen ze makkelijk voorliegen. (narcisten denken op die manier over mensen)

   Geliked door 1 persoon

 3. Gerrit zegt:

  Bam, die zit! Maar deze man komt met werkelijk alles weg.

  Geliked door 1 persoon

 4. Monalisa zegt:

  Rutte denkt niet om de oudjes dat is schijn, de Corona pakt nu ook jongere mensen niet alleen ouderen, elke doden die hier bij vallen is te veel. Maar 3600 man is nu dood, 75% ouderen?? Dat scheelt een hoop aow en pensioen en supcidies. + Er zijn weer veel weduwen bij gekomen jong en oud Velen gaan in armoede leven. En Rutte maar lachen.

  Geliked door 1 persoon

 5. Gienekehado zegt:

  Om het nog maar niet te hebben over de 1000en slachtoffers en de desastreuze gevolgen van de OMVOLKING!! En de 500 M I L J A R D die pleite zijn, een heel land naar de KLOTEN!

  Geliked door 2 people

 6. Rene zegt:

  Dat varkentje heeft nog een staartje ! Maar straks niet meer !

  Like

 7. Natuurlijk we kunnen nu min of meer massaal premier Rutte uitjouwen en zeggen dat hij het weer helemaal verkeerd heeft gedaan.
  Aan de andere kant is wat we heden ten dage meemaken zonder enig precedent in de moderne tijd, we hebben dus ook geen draaiboek dat geënt is op ervaringen uit het verleden.
  Dat brengt dat de verschillende regeringen voor duivelse dilemma’s worden geplaatst.
  Die staan daarbij niet helemaal los van elkaar want België beschuldigt ons er bijv van dat wij te terughoudend zijn.
  Wat Rutte te verwijten valt dat hij te lang heeft gewacht met ingrijpen, zijn aarzeling zou je ook begrijpelijk kunnen noemen ivm de zware economische schade die optreed bij ingrijpen.
  Grofweg waren er twee scenario’s denkbaar;
  1)
  Je kiest voor geen maatregelen en je accepteert daarmee dat er een stevig aantal mensen ten slachtoffer vallen aan een zeer besmettelijke ziekte.
  Automatisch moet je dan ook akkoord gaan dat er voor de toegang tot ic-bedden een loting komt en dat bijv iedereen boven de 65 geen toegang heeft.
  Je moet het dan acceptabel vinden dat er de komende jaren een aanzienlijk aantal mensen wekenlang uitvallen (ziektewet) doordat ze besmet zijn geraakt, herstel neemt vaak meer dan vier weken in beslag.(Het is daarbij niet zo dat werknemers om beurten ziek worden) Dit is zeer schadelijk voor bedrijven maar waarschijnlijk minder dan wanneer ze een tijd moeten sluiten
  2)
  Je kiest voor een al dan niet ‘intelligente’ tijdelijke lockdown.
  Daarmee roep je een eind toe aan een exponentiële groei van besmettingen en doden.
  Mensen die thuis kunnen werken doen dat zoveel als mogelijk en de bewegingsvrijheid wordt tijdelijk sterk beperkt.
  Bedrijven die door de lockdown in problemen komen krijgen ondersteuning en mensen die desondanks te maken krijgen met ontslag gaan gebruik maken van ons sociale vangnet.
  Zodra de cijfers en statistieken daar aanleiding toe geven maak je de regels soepeler.
  De economische schade zal aanzienlijk zijn, dat is vooraf niet of nauwelijks in te schatten mede doordat andere landen dezelfde problemen hebben.

  De ellende is dat je pas achteraf kunt zien wat de beste oplossing zou zijn geweest.
  Zoals gezegd; duivelse dilemma’s

  Geliked door 1 persoon

 8. karton zegt:

  Natúúrlijk is Rutte geen moordenaar maar wél de intellectuele dader !!!!

  Geliked door 1 persoon

  • Dennis zegt:

   Rutte heeft ons geestelijk al vermoord dus zeg al genoeg met die verrader je kunt zo’n ouwe vent als hem met dat geleuter nooit vertrouwd echt niet daar berijk je nooit iets mee als hij zo leuter hij houd zich niet aan de regels wij moeten dat doen en die intelligente lock down is gewoon wachten op die vaccinatie dan word alles weer vrij gegeven worden hij en die bill moeten ze opruimen wand hun zijn het niet waardig om dit land te reageren maar we hebben niemand die dat doet dus maar we wachten af

   Geliked door 1 persoon

 9. Steven zegt:

  Op 20 juni 2019** heeft Microsoft officieel patent aangevraagd voor een technologie waarmee het menselijk lichaam rechtstreeks wordt gekoppeld aan een digitaal betalingssysteem.

  https://www.xandernieuws.net/algemeen/microsoft-patent-aanvraag-2020-060606-koppelt-menselijk-lichaam-aan-betalingssysteem/

  Geliked door 1 persoon

 10. Republikein zegt:

  Grote staatslieden staan op portretten altijd met hun knuppel in de rechter hand, maar altijd achter de vuurlinie, je kan het opzoeken.
  Dit was een SOS vanuit Elba, ugh.

  Like

 11. Lucky zegt:

  Bij een verzorginghuis hier in de buurt zijn momenteel 12 van de 18 mensen overleden……en het gaat nog door.

  Geliked door 1 persoon

 12. Mr Dumass zegt:

  Goodbye EU.. you failed..

  Geliked door 1 persoon

 13. Rensk. zegt:

  Hij kan alles maken. Omdat hij de media in zn macht heeft. Zolang dat het geval blijft veranderd er niets en kan hij alles maken. En dat weet hij. Apps daar zijn ze als de kippen bij. En niet omwille van de corona. Ik zie de toekomst zeer somber in. Ik denk niet dat ik in zo´n wereld pas van constant zo´n ding bij je dragen en intikken en kijken etc etc. Goed voor robotten. En niet verplicht? O jawel en of dat verplicht word. Heel subtiel als je dat ding niet hebt dan gaan de deuren voor je dicht. En zo dringen ze het je toch op. Ik word er misselijk van. Misselijk van de ongelofeljke vunzigheid van Den Haag.

  Geliked door 3 people

 14. vangie1206j zegt:

  Ach beste Jan meneer Mark Rutte heeft de pantserhuid van een zwaar gepensioneerde Olifant.
  Heeft de killer mentaliteit van ene meneer Holleeder en veracht de bevolking gelijk ene meneer F. Timmermans.
  Meneer Mark Rutte verder heeft u het kilometers achter uw ellebogen.
  En nog zijner Nederlanders die u meneer M. Rutte en goede crisis manager vinden.
  Deze crisis manager heeft ook een groot gedeelte van de economie en bedrijfsleven naar de kloten geholpen.
  Whoehaha nu moet ik effe pissen.

  Geliked door 1 persoon

 15. delamontagne zegt:

  Een tweet van Lady Gaga voor de Minister ?
  / / / /
  Voor Hugo de Jonge persoonlijk kwam een jongensdroom uit. Hij kreeg een tweet van Lady Gaga.

  Lady Gaga ?
  Wie herinnert zich niet de goedwillendheid van deze weldoenster toen zij haar niet meer te gebruiken kleding aan de minder bedeelden weggaf…………

  en zo zijn er nog veel meer, o.a. Bekende NL-ers, die goede dingen doen voor liefdadigheid, niet uit zelfbelang…….

  Geliked door 4 people

 16. Rensk. zegt:

  Ze lijken er anders wel blij mee te zijn zo te zien:-)

  Like

 17. Hans zegt:

  Dat varken moet gewassen worden die Rutte met dat geleuter die wil ons gerust stellen met alles hij over de ouderen zeggen dat is nep wat die ouwe vent zeg dat is stemmen winnen maar daar trappen we niet in die Rutte moeten ze opruimen voor dat die nog meer kapot maakt maar dat heeft die al hij heeft ons veraden dat zeg genoeg en die RIVM regels helemaal wel met hun afstand gedoe dat help niet daar werk ik niet aan mee 15000 banen failliet door Rutte

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s