Hoe Zembla probeerde Baudet te pletten en zelf plat op de bek ging. Een analyse.

Screenshot_149

(Door: Robert Bor)

Bijna een jaar geleden werd president Trump definitief vrijgesproken van iedere vorm van heimelijke verstandhouding – het zogenaamde ‘collusion’ – met Rusland. Vanaf het moment dat Trump president werd, is dit hem ten laste gelegd door zeer vijandige media. Op geen enkel moment is definitief bewijs geleverd, maar dat deed niets af aan de volle overtuiging waarmee media, van links tot rechts, meededen in de veroordeling van Trump voor een misdaad die nooit gepleegd is. De vrijspraak was zoete wraak voor een president die altijd heeft volgehouden slachtoffer te zijn van een lastercampagne.

In Nederland neigen we achter de trends in de VS aan te lopen. Het mag even duren, maar culturele fenomenen vinden na verloop van tijd dan ook vaak hier hun weg. Zembla trok de Amerikaanse mode van twee jaar geleden maar wat graag aan met hun rapportage over de vermeende samenwerking van Thierry Baudet met de vermaledijde Russen.

Lees verder>>>
Ongehoord Nederland

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Fake News", "Nuttige idioten", achterlijkheid, Barbarisme, belangenverstrengeling, demoniseren, Desinformatie, Forum voor Democratie, Hypocrisie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Linkse media, mainstream-media, Marxisme, meningsdictatuur, Nederland, nieuw fascisme, Rechts geluid, Rotzakken, Socialisten, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

15 reacties op Hoe Zembla probeerde Baudet te pletten en zelf plat op de bek ging. Een analyse.

 1. karton zegt:

  Hoewel ik een fan van zowel de heer Baudet als dhr. Wilders ben, vind ik wél dat dhr. Baudet wat omzichtiger had moeten handelen in het onderhavige geval. Dat de volgevreten Otten over vele mails van Baudet beschikt bijv., vind ik niet slim. Zowel Wilders als Baudet wéten dat de gehele NL-pers op de loer ligt om hen te beschadigen, geef de pers die kans niet !!!!

  Geliked door 3 people

  • Cathja zegt:

   @ karton

   De heer Wilders draait al wat langer mee in de politiek, en kent daardoor het klappen van de zweep. Baudet staat wat dat betreft nog een beetje in de kinderschoenen, maar ook hij zal door schade en schande (hopelijk) leren wie en wat de pers in ons land inhoudt.

   Geliked door 2 people

 2. Republikein zegt:

  Maar Zembla laat ook weleens een goede reportage zien, zoals de teloorgang van een zeehaven aan de kust van Gaza.
  Knappe koppen uit Brussel kwamen overet om de Palestijnen enig aanzien en status te geven door een zeehaven aan te leggen, met ons geld, dat staat bovenlijf.
  De ingenieurs stonden hier in de rij om de klut te klaren, we hebben overal verstand van, zeker als het met water te maken heeft
  Toen de klus halverwege was staken Sam en Moos een spaak in het wiel en gooiden de boel plat, helemaal mesjogge zijn ze natuurlijk niet.

  Geliked door 1 persoon

 3. Jan zegt:

  Zembla in 2010 over Wilders

  Zondagavond zapte ik nietsvermoedend langs de zenders, toen ik opeens Geert Wilders zag sms’en en een stem hoorde, vergezeld van onheilspellende muziek….
  ….
  Zelden zo’n vertoning gezien.

  Er waren interviews met de criminoloog Bovenkerk, de politicoloog Tillie, met Rob Bijl van het SCP, de Korandeskundige Leemhuis en de historicus Zwaans: nuchtere types die weinig moeite hadden Wilders beargumenteerd neer te zetten als een charlatan en kletsmajoor. Dat is ook niet zo heel moeilijk.

  Als Zembla het daarbij had gelaten, was het programma een nuttige aanvulling geweest op Geerts gedachtengoed.

  Maar kennelijk vonden regisseur Schaap en eindredacteur Driehuis dat lang niet swingend genoeg. Ze besloten er scènes uit horrorfilms doorheen te snijden en zelfs Der Ewige Jude uit het archief te vissen. En Kees Driehuis ging er nog eens flink overheen met aanvullend commentaar en uitleg voor de aller- allerdomsten onder ons.

  En zo werd het Leni Riefenstahl voor beginners.
  …..
  https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/zembla~bc45b18b/?referer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

  GKees Driehuis: ‘Zembla over Wilders topuitzending’
  Geplaatst op ma 26 apr 2010 om 16:15

  Eindredacteur Kees Driehuis (58) staat volledig achter de uitzending van zijn programma Zembla over Geert Wilders afgelopen zondag. Hij noemt het een ‘topuitzending’ en is het oneens met de kritiek van onder meer Femke Halsema. Zij stelt op Twitter dat de uitzending niets met journalistiek te maken had. “Het leuke van Twitter is dat je weinig letters mag gebruiken, maar van iemand als Femke Halsema verwacht ik wel meer uitleg. Ik begrijp niet wat ze bedoelt“, zegt Driehuis op Radio 1.

  Zembla beweert dat Wilders droomt over oorlog en deportatie en noemde haar documentaire een film ‘over een bange man met een boodschap voor bange mensen’. “Als je op een rijtje zet wat Wilders allemaal zegt en je gaat journalistiek controleren met behulp van wetenschappers wat daarvan klopt, en je zendt dat vervolgens uit, dan begrijp ik niet waarom dat opeens een pamflet is“, zegt Driehuis.

  Er werd in Zembla gebruik gemaakt van beelden uit horrorfilms en ook werd er een vergelijking met Hitler gemaakt. “Die horrorbeelden waren een artistieke illustratie van de film. Dat doet niets af aan de feiten. Ik begrijp de kritiek niet. Ik begrijp dat mensen zich opwinden over deze film, omdat ze het er per definitie mee oneens zijn dat Wilders op die manier aan de kaak gesteld wordt. Maar ik heb nog niemand gehoord die de feiten weerlegt heeft en die zijn vrij schokkend in het programma. Ik vind dat journalisten zich daar op moeten concentreren en niet op die hype via dat getwitter en alle voorspelbare reacties die altijd uit dat kamp komen. Laat de journalistiek eens aan mij uitleggen wat er niet aan klopt.”

  Driehuis vindt het programma niet tendentieus. “Wat is tendentieus? Ik begrijp er echt helemaal niets van, hoor. Het zal wel mijn naïeve onschuld zijn. Wat is tendentieus als je achter elkaar zet wat Wilders zegt en doet en dat controleert?“, zegt hij. “Ik vond het een topuitzending. Ik ben buitengewoon gelukkig dat wij in staat zijn om tot zoiets te komen met onze mensen. Daar ben ik heel erg tevreden over.”

  Halsema hoopt dit soort tv nooit meer te zien. “Het maakt veel vooroordelen over de publieke omroep waar. Tendentieus, heeft met journalistiek weinig te maken.”
  https://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:zRyk4yH4fbEJ:https://www.mediacourant.nl/2010/04/kees-driehuis-zembla-over-wilders-topuitzending/+&cd=1&hl=nl&ct=clnk&gl=nl

  Driehuis is sinds 2 jaar muerte

  Geliked door 2 people

 4. Claudia Millenaar zegt:

  Ik sla, de ook nog veelal linkse, bullshit die onze Nederlandse Prut Omroep uitzendt daarom ook altijd graag over! Verdere bezuinigingen dienen dan ook onmiddellijk doorgevoerd te worden.

  En wat @karton zegt, ze zijn erop uit om te beschadigen en te demoniseren, alleen bij mij werkt dat niet.

  Like

 5. bobzelf zegt:

  BESTE KARTON ….

  HET GEZEGDE ZAL NOOIT VERDWIJNEN ….

  ”””’het eerste wat sneuvelt in de oorlog , IS DE WAARHEID “”””””””””””””””

  GEGROET

  BOBZELLUF

  Geliked door 1 persoon

 6. Giny zegt:

  Karton op 18 april 2020 om 10:32

  Begrijp niet zo goed waarom u de heer Wilders hier bij moet betrekken, het gaat over de heer Baudet. Robert Bor is toegetreden tot het Forum team en zal nooit toegeven dat Baudet fouten maakt. Dat kost hem gelijk een plaats op de verkiezingslijst van het FvD.

  Like

 7. Lucky zegt:

  Lekker puh…
  https://www.dagelijksestandaard.nl/2020/04/forum-voor-democratie-enorme-toestroom-van-nieuwe-leden-door-zemblablabla/

  Forum voor Democratie: ‘ENORME toestroom van nieuwe leden door Zemblablabla!’

  Toen Zembla de aanval opende op Thierry Baudet dacht het NPO-programma ongetwijfeld dat Forum voor Democratie een flink klap zou moeten verwerken. Nou, dat valt alleszins mee. Sterker nog: het heeft FVD meer, niet minder, steun opgeleverd.

  Al voor de uitzending werd duidelijk dat rechtsliberale en conservatieve Nederlanders geen woord geloofden van de (aankomende, toen nog) beschuldigingen van Zembla. Niet zo gek, natuurlijk. Wij van DDS hadden vooraf inzage in de “bewijsstukken” en konden daardoor al de dag voor de uitzending berichten dat de NPO werkelijk niets had. Een paar grappig bedoelde appjes van Baudet aan Henk Otten*, maar dat was het dan wel.

  Geliked door 1 persoon

  • bobzelf zegt:

   mijn god , je zou Putin als president / leider hebben , geniaal

   mooie foto ook ….

   uit de navo , uit de eu
   gratis gas , alles nsbers opgehangen MINIMAAL 125
   BRUSSEL AUSGERADIERT , INCL, OME FRANS
   de grenzen dicht
   en een 300 % hoger AOW,
   TOP VEILIGHEID, WAT S 400 EN S 500 AAN DE GRENZEN

   ZORG GRATIS,

   DANk JE WEL VRIENDIN , Geert zijn nieuwe rechterhand

   dat heeft hij wel verdiend

   leuk je gaat het eindelijk een beetje begrijpen , hoe het in elkaar zit

   DUURDE EVEN MAAR DANK VOOR DE LEUKE FOTO

   HUGGIE OME VAZILY ZEICHEV

   Like

 8. Alfred Mol zegt:

  Die onhandige framers waren beetje zielig bezig. Ze probeerden de smart ass TB aanteklagen, maar dat lukte van geen kant. TB blijft voorlopige dr grote en ongrijpbare tovenaar.
  Mooi zo.

  Like

 9. Roeland zegt:

  Waarom maakt zich men zich zo druk over Rusland? Wat is er mis met het grootste land ter wereld?
  Ik spreek de taal en ik ken er al ruim 35 jaar veel mensen. Er zijn mensen voor of tegen Poetin. De meeste , die ik ken , zijn voor Poetin. Regelmatig worden er anti Poetin demonstraties gehouden. Uitgezonden via russische anti Poetin kanalen op YT. Zonder censuur of probleem. Ik begrijp die ophef over de Russische federatie niet. Het zou onze belangrijkste bondgenoot moeten zijn. Waarschijnlijk ga ik dat nooit meer meemaken. De wereld is gek geworden, dat dan weer wel.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s