Je eigen Corona-app? Nee: kill je smartphone!

Screenshot_148

(Door: “JDReport”)

Er is veel om je kwaad en bezorgd over te maken in verband met de Corona-pandemie. Een van die dingen is de ontwikkeling van een (Europese) Corona-app. Wordt het een systeem zoals Veilig Tegen Corona voorstaat of een track-and-trace instrument voor het surveillance-kapitalisme?

App tender

Gisteravond liet minister de Jonge (Volksgezondheid, Welzijn & Sport) weten dat er 750 inzendingen binnen zijn gekomen voor zijn Corona-app tender. Hij wil dat er een vind-en-volg app komt voor het automatisch doorgeven van eventuele opgedane of veroorzaakte besmettingen. En een app waarmee je je arts op de hoogte kan houden van je lichamelijke situatie.

Lees verder>>>
JDreport.com

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Privacy. Bookmark de permalink .

33 reacties op Je eigen Corona-app? Nee: kill je smartphone!

 1. Republikein zegt:

  Hij wilt zo veel, willen wij dat?
  Nou nee, niet echt.
  Uitkijken schoenenman, anders nemen we je in de driedubbele nelson😂.

  Like

 2. oudmarinier zegt:

  Euh …ik dacht gisteren toch ECHT ergens te hebben gelezen dat zelfs het Europese gerechtshof TEGEN zo’n app is daar het TEGEN alle zaken ingaat wat betreft privacy etc etc etc…En derhalve zou men op EU niveau tegen een dergelijke app zijn…dus WAAROM wil die halve zool dat alsnog DOORDRUKKEN ???

  Geliked door 1 persoon

 3. Rensk. zegt:

  Ik geloof dat ik ze langzamerhand begin te haten. Constant hoor je over de app. Daar zijn ze godverdomme mee bezig en de mondkapjes zijn er nog steeds niet. Ik moet geen app, want zodra een Overheid met dat soort zaken bezig is haak ik volledig af. Bovendien geen verplichting? O nee? ik zie gebeuren dat als je dat ding niet hebt je niet geholpen word bij de tandarts om maar een voorbeeld te noemen. Die verplichting komt er op die manier wel degelijk. De hufters Zitten nog te tikken met windows 7. En zelfs ik die geen reet geeft om dat soort dingen heb nog het besef om windows 10 te installeren (al een hele tijd terug) ook al vind ik het niet leuk om uit te veugelen hoe dat moet. En als je dan hoort dat de Overheid gewoon nog windows 7gebruikt dan zakt je broek af. Onze Overheid die zichzelf in de verf zet of laat zetten hoe goed ze zijn. Echte leiders hoeven zichzelf niet in de picture te zetten. Hugo de Jonge is daar meer mee bezig dan waar ie zich werkelijk mee bezig moet houden. Wat een lul van een vent. Bruinsma was bezig met mondkapjes en nu de Jonge en nog is het niet voor de bakker. Waardeloze ambtenaren.Nog steeds schijnt het lastig te zijn om meer mondkapjes te krijgen,maar apps daar zijn ze als de kippen bij. Rutte zet zichzelf niet in de picture, nee die laat het doen door de media. De media die doet wat meneer wil.. Rutte en Co zijn absoluut géén leiders. Komt wel naar boven drijven bij de naievelingen dat het geen leiders zijn, maar mensen die ons laten lijden. Wacht maar tot na de corona. Migratie gaat gewoon door. Constant de hele dag worden we doodgegooid met schuldgevoelens.(bij mij werkt het niet meer) Op tv zielige kinderen die het slecht hebben. Maar die kinderen hebben wij niet gemaakt dus waarom moet je verantwoording nemen voor mensen, die kinderen maken en ook nog eens duizend kilometer verderop wonen.

  Geliked door 4 people

  • Piet Snot zegt:

   Weet jij dan toevallig welke Android versie er op jou telefoon draait?
   De meeste weten het niet en noemen dan het merk en type van hun toestel.
   Maar dat is iets anders dan het besturing systeem Android en de versie hiervan.
   Misschien zit jij ook wel met een zwaar verouderd toestel te werken.

   Like

 4. Cathja zegt:

  Voor mij geen corona-app. Al staat de complete regering op zijn kop.

  Geliked door 3 people

 5. Jan zegt:

  O help, weer een gek

  Argentijnse expert: Stop met seks als maatregel tegen virus
  https://www.ad.nl/video/argentijnse-expert-stop-met-seks-als-maatregel-tegen-virus~p141736

  Like

 6. Piet Snot zegt:

  Wat ik nergens terug lees en ook niemand over hoor is, is dat er al jaren een enorme bug zit in dat hele bluetooth systeem .
  En iedereen met een toestel van 2 jaar of ouder krijgt hier geen beveiligingsupdate meer van waardoor jou complete toestel is over te nemen door kwaadwillige via dat lek.

  Meer info hierover is terug te vinden op,
  https://www.security.nl/
  Je moet wel even zoeken want deze melding is alweer van een tijdje terug.

  Controleer maar in je toestel wanneer je laatst beveiligingsupdate is geweest, Instellingen > Systeem.
  De laatste beveiliging update die ik hier binnen gekregen heb dateert van 05-03-2020
  Alles wat ouder is dan deze datum kan dus last krijgen van dit lek in bluetooth.

  Like

  • Piet Snot zegt:

   Beveiligingsupdates krijg je van de fabrikant van je toestel, en is wat anders dan de updates die je bijna dagelijks krijgt van google playstore.
   Bij sommige is hier wat verwarring over omdat ze denken dat ze alles via google playstore binnen krijgen en dus helemaal bij gewerkt zijn met hun toestel.
   Wat dus beslist niet zo is.
   Updates van google playstore krijg je zelf nog op een toestel van 10 jaar oud.
   maar niet alle updates en beveiligingen zitten hierin verwerkt.

   Like

 7. karton zegt:

  Zoals ik al meerdere malen heb gezegd , géén Corona app. op mijn iPhone ! Desnoods schaf ik het apparaat af, de staat zal NIET beslissen wat ik op m´n iPhone installeer. Deze staat, Nederland dus, heeft mij reeds teveel vrijheden afgepakt !!!

  Geliked door 1 persoon

 8. vangie1206j zegt:

  De overheid en privacy gaat niet samen.
  En ik maak uit welke app,s er op mijn telefoon komt.

  Geliked door 1 persoon

 9. Steven zegt:

  Het moet vast een proef worden om te kijken hoeveel goedgelovige mensen (zoals 75% van de bevolking) ze op een makkelijke manier kunnen dwingen zich te laten bespioneren door de overheid.
  Als dat goed werkt dan kunnen na de verplichte vaccinaties en chips de 5G masten aan om u vervolgens tot aan het graf in de gaten te kunnen houden.
  Straks ook de elektrische auto’s die zijn voorzien van een track & trace om vervolgens de stroom peperduur te maken omdat dan iedereen er van afhankelijk is doordat alle andere opties V E R B O T E N is geworden.
  Zo heeft u natuurlijk ALTIJD een alibi als u op het linkse staatsbureau verhoord wordt!

  Geliked door 2 people

  • Piet Snot zegt:

   Veel nieuwe auto hebben allang een track&trace systeem ingebouwd.
   Wisselen ook continue info uit met de fabrikant en bellen zelf 112 bij een ongeluk plus de plek waar jij je bevind met je auto.

   Geliked door 1 persoon

   • delamontagne zegt:

    Zijn er nog meer ouderen die meegemaakt hebben dat je ’n “automobiel” moest aanzwengelen om de motor te starten. ? ?
    ( wel op tijd de zwengel terug halen anders kreeg je een opdonder………)
    Als ik nu naast een modern persoon in zijn auto zit, voel ik me in de cockpit van een vliegtuig……

    Geliked door 1 persoon

   • Piet Snot zegt:

    Een deux chevaux kon je nog met een slinger aanzwengelen.
    Verder ken ik geen andere auto waar dit bij ook bij kon.

    Like

   • Trucker zegt:

    Heb vroeger ne maat had die had een Lister één peekaatje, aanzwengelen en inderdaad opletten als “hij pakte”, zwengeltje moest normaal loos draaien maar dat gebeurde niet altijd en daar kreeg je een hengst dat je niet goed van was.
    Weet van onoplettenden die er een verstuikte pols aan overhielden.

    Like

   • Trucker zegt:

    SOP bij Tesla, maar waarom in de auto inbouwen als iedereen het vrijwillig op zak draagt en dan op een forum aan het janken is over “privacy”
    🙂 🙂 🙂

    Like

  • LUCIA zegt:

   @Steven
   Tegenwoordig hebben ook heel veel apparaten een i spy functie naar jou toe.. tja data verkoop he… ben je weer eens verdienmodel.
   Het zou me trouwens niet verbazen als ze telecomproviders gaan dwingen om sneaky toch iets op je telefoon te zetten, zodat zij je in ieder geval extra kunnen tracken, dat ze iedereen een track en trace code geven net een postpakket..

   Like

 10. Jan zegt:

  De corona-app

  Like

 11. M. zegt:

  Men noemt het smart omdat domme mensen zich laten vangen met hun smartphone verslaving en ook nog de mensen meetrekken die die bullshit niet hebben omdat ze niet zo dom zijn als mensen met een smartphone verslaving.
  Kijk maar om je heen naar die zombies die nog geen minuut niet in hun scherm kunnen loeren.
  Ze kunnen geen gesprek voeren zonder in dat ding te loeren en als ze hun verstand er vijf minuten bij kunnen houden is het al veel.
  Zonder strijd geen overwinning maar de mensen kunnen geen offers meer brengen voor de gezondheid van hun kinderen en zichzelf want de verslaving van aandacht zuigen is sterker dan de belangen van hun kinderen.
  Stel je voor dat je geen berichten meer krijgt of jezelf niet belangrijk kan voelen door de hele dag nietszeggende dingen te lullen en naar elkaar te sturen.
  Het aandacht zuigen en zich belangrijk voelen gaat tegenwoordig boven de gezondheid en toekomst van hun kinderen waarbij de schade het grootst is en het grootst zal zijn.

  Men hoeft alleen de smartphone weg te doen om heel veel problemen te voorkomen maar de mensen hebben blijkbaar liever nog meer problemen om dat ze te egocentrisch zijn gemaakt geeft men alleen nog om zichzelf en hun smart speeltje.
  Hun kinderen stellen vragen meteen al een keer of vijf omdat ze eerder geen antwoord krijgen van hun smartphone verslaafde ouders die amper horen wat hun kinderen zeggen.
  Te druk met vreemden lullen op internet dat ze hun eigen kinderen niet eens meer horen.

  Als u werkelijk zo smart was liet u zich niet massaal vangen door een stelletje smeerlappen met een nog smerigere agenda om de massa te vernachelen en uw kinderen hun toekomst af te nemen en zou u geen smartphone hebben.
  Dan zou u weer wat tijd besteden aan uw ooit kostbaarste bezit, uw kinderen die zich tegenwoordig een last voelen als ze alles vijf keer moeten vragen voordat de ouder eens uit zijn smartphone komt en antwoord geeft.

  Geliked door 1 persoon

 12. Jan zegt:

  Mijn hartslag is hoog dokter en mijn bloeddruk liegt er ook niet om.
  Hoezo dat?
  Ik had net seks

  Geliked door 2 people

 13. Taljaard zegt:

  Had ik nu een vooruitziende blik door consequent te weigeren om zo’n ding aan te schaffen?

  Geliked door 2 people

 14. Lucky zegt:

  https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/zeven-corona-apps-na-rommelig-haastig-en-chaotisch-selectieproces-geen-flauw-idee-hoe-deze-lijst-tot-stand-is-gekomen~bb4d99bd/?utm_campaign=shared_earned&utm_medium=social&utm_source=twitter

  Zeven corona-apps na rommelig, haastig en chaotisch selectieproces: ‘Geen flauw idee hoe deze lijst tot stand is gekomen’

  Onder enorme tijdsdruk heeft het kabinet zeven corona-apps uitgekozen die kans maken binnenkort in de appstores te verschijnen. De adviserende experts voelen zich in hun hemd gezet en nemen afstand van de lijst.

  Een flink deel van die experts voelt zich echter gepasseerd, blijkt uit een rondgang onder hen door de Volkskrant. De kritiek is niet mals. Het proces, de uiteindelijke uitkomst, de criteria, de haast: eigenlijk ging niets goed, zeggen zij. ‘We hebben geen flauw idee hoe deze lijst tot stand is gekomen’, zegt een van hen.

  Geliked door 2 people

 15. Leo 1 zegt:

  Ben blij dat ik zo n pleeeuuuuressssss ding niet heb, hou veel vrije tijd over of te wel “leef”tijd
  waarin je veel leuke dingen kan doen dan je alleen maar de hele dag te ergeren! aan waanzin, wat voor velen een verslaving is geworden.

  In Nederland MOET NIETS is mijn credo.
  Bevrijd je zelf. pleur dat ding in de kliko.

  Een Nokiaatje pre payd is veilig, handig en meer dan genoeg .

  Geliked door 1 persoon

 16. Jan zegt:

  Je moet natuurlijk wel blijven trainen als je binnen moet blijven

  [video src="https://i.imgur.com/kcp7MtU.mp4" /]

  Like

 17. Trucker zegt:

  Veel gezever weeral om niks, wie niet gevolgd wil worden laat zijn mobieltje best thuis, hoewel ik ben voor law and order en ik weet tevens dat criminelen zo zeer gemakkelijk getraceerd worden (zelfs als nodig twee jaar na data 🙂 )
  Dus laat iedereen maar zijn track & trace spul op zak hebben, baat het niet schaad het niet indachtig, niet geschoten is altijd mis 🙂

  Like

 18. toevalbestaatniet zegt:

  Al Jaaaaren waarschuw ik overal voor de smartphone` die niet smart ( slim ) is, maar
  eigenlijk SLUW
  S M A R T betekent namelijk :
  Secret
  Miltairy
  Armaments in
  Residential
  Technology
  Oftewel : Geheime Miliaire Wapens voor Huishoudelijk Gebruik

  U wist het niet ? …….te laat……dit gaat U leterlijk Uw leven kosten !
  De hele dag loopt U met Uw eigen moord-wapen in Uw handen……

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s