Na lock-down met Pasen: Berlijn staat punctueel met de ramadan weer religieuze bijeenkomsten toe

Screenshot_153

(Vertaling: E.J. Bron)

De rood-rood-Groene Berlijnse Senaat bewijst opnieuw politieke “fijngevoeligheid” en zin voor de juiste timing: nauwelijks is Pasen voorbij of binnen een bepaald kader dienen “religieuze bijeenkomsten” weer toegestaan te worden – een duidelijke concessie vooral aan de moslims m.b.t. de vastenmaand ramadan, die volgende week begint.

journalistenwatch

Terwijl er tijdens het belangrijkste christelijke feest noch processies, godsdiensten noch gezamenlijke gebedsdiensten toegestaan waren, komen de aangekondigde versoepelingen voor de moslims van Berlijn net op tijd – wie hier gelooft in toeval, juist met het oog op de islamofiele fundamentele oriëntering van de Senaat, leeft achter de maan.

Weliswaar zijn, zoals de “Berliner Zeitung” bericht, bijeenkomsten “in kerken, synagogen of moskeeën” nog steeds onderworpen aan desbetreffende toegangsbeperkingen en kunnen ze alleen maar gehouden worden met voldoende minimale afstand tussen de gelovigen, maar in ieder geval zijn met onmiddellijke ingang godsdiensten en religieuze bijeenkomsten op bepaalde voorwaarden weer toegestaan.

In ´t gevlij proberen te komen van de religie van de toekomst

Daarom zou er samen met de vertegenwoordigers van de religiegemeenschappen gediscussieerd moeten worden welke bijeenkomsten in welke kerken, synagogen en moskeeën hoe gehouden worden. De vraag zou zijn, zei SPD-burgemeester Michael Muller volgens de “Berliner Zeitung” donderdag na een speciale vergadering van de Berlijnse Senaat: “Wat kunnen we hoe mogelijk maken?”

De gedeeltelijke intrekking van de beperkingen voor gelovigen vindt officieel plaats tegen de achtergrond van de deze week door de staat en de deelstaten besloten corona-versoepelingen; het is waarschijnlijk realistischer dat men onvrede of zelfs aanzienlijk verzet onder de moslims van de hoofdstad vreest wanneer die met de ramadan niet minimaal de geïmproviseerde gelegenheid krijgen om hun religie uit te oefenen.

Eén ding staat echter al vast: dat het gezamenlijke vasten breken iftar, traditioneel vaak door honderden mensen tegelijk gevierd, ondanks de versoepelingen nog steeds verboden blijft – we kunnen benieuwd zijn of de moslims van Berlijn hieraan meewerken.

Bron:
www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", belangenverstrengeling, Berlijn, Communisme, Dhimmitude, Duitsland, Groenen, Hypocrisie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Links fascisme, Marxisme, Moslims, nieuw fascisme, ramadan, Rotzakken, sociaaldemocraten, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering. Bookmark de permalink .

23 reacties op Na lock-down met Pasen: Berlijn staat punctueel met de ramadan weer religieuze bijeenkomsten toe

 1. koddebeier zegt:

  Landverraders !

  Geliked door 2 people

  • Jules Vismale zegt:

   Een troost nog: als die religieuze bijeenkomsten daar in Berlijn gaan plaatsvinden dan zullen die moslims juist allemaal elkaar besmetten met het coronavirus en reken maar dat ze hun zogenaamde “vrienden”, de Groenen, dat NOOIT vergeven!

   Geliked door 1 persoon

 2. flo zegt:

  Dat zal hier met enige zekerheid ook gebeuren…alles voor de overheersing van het kwaad.

  Geliked door 2 people

 3. delamontagne zegt:

  En dan te bedenken dat voor de gewonen Jan l.. / met de Pet, de strengste maatregelen gelden.

  Geliked door 1 persoon

 4. Willem zegt:

  Uitstekend, laat ze massaal bij elkaar komen, laat maar zien dat allah ze beschermt, dat het virus geen grip op ze heeft. Hoe vaker dit bewezen wordt hoe beter, des te sneller bekeren de niet moslims zich tot de religie van bescherming tegen corona en van de vrede. Dan hebben we het paradijs in Europa, geen ziekten meer en vrede. Wie wil dit nu niet?

  Geliked door 1 persoon

 5. Leo 1 zegt:

  Respect noemen ze dat……………………..onze bestuurders, lees BESTIERDERS !!
  t zal hier niet anders gaan, uitzonderingen bevestigen immers de regels, toch ??

  Bestuurders, politici en ambtenaren maken nooit fouten. In hun wereldje heet dat VERGISSINGEN.

  Like

 6. droevige mof zegt:

  Natuurlijk zullen ze hun iftar vieren, een Herr Müller of Mijnheer Grapperhaus kunnen vertellen wat ze willen. Dit zal stress veroorzaken voor de Berlijnse Senaat. De moslims laten zich van de aardappelen zoals ze der Duitsers noemen niet zeggen wat ze moeten doen of niet doen. Ze komen met honderden en de politie kan met knuffeldieren gooien. Dat zou politiek correct zijn in Rood-Groen Berlijn.
  Dit oude gezegde past daar goed bij. De vraag is, wie is de derde?
  “Als twee honden vechten om een been, loopt de derde ermee heen.”

  Geliked door 1 persoon

 7. M. zegt:

  Laat u niet langer opsluiten als deze mensen wel gewoon de ruimte krijgen word u ordinair verraden en dus laat ze de tering lopen met dat opsluiten.
  ALLES wat voor de duvel bukt mag zich vrij bewegen in het land en wie dat niet doet sluit men het liefst op.
  Nogmaals laat ze de tyfus krijgen met hun landverraad en verraad van het eigen volk.

  Hoeveel dient u nog genaaid en verraden te worden voordat u die lui eens gaat zien voor wat ze zijn?
  Geil van de extra macht die men als ruggengraatloze lui door die corona hufters krijgt zal het naaien van de eigen burgers nog veel erger worden.
  De gewone macht kan men al niet dragen zonder er misbruik van te maken laat staan de extra macht die zal ze strontvervelend maken en aangezien men alleen alleenstaande eigen burgertjes durft te handhaven weet u wel wie de lul zal zijn.

  Geliked door 1 persoon

 8. Jean zegt:

  Dat ze zouden buigen met de broek omlaag stond in de sterren geschreven. Elke dag stijgt d walging voor die lafaards onder eigen volk.

  Geliked door 2 people

 9. En nog willen de slapertjes niet weten dat de westerse cultuur met alles erop en eraan verkwanseld is door de verschillende regeringen Europa en de VN.
  Het zal mij niet verbazen als de nodige regeringsleden binnen afzienbare tijd over gaan naar de Islam, want je moet iets om te kunnen genieten van het geroofde geld van de burgers.

  Geliked door 2 people

 10. karton zegt:

  Zoveel mogelijk moslims bij elkaar in één moskee drijven !!!

  Like

 11. Cathja zegt:

  Wij wisten al lang dat dit zou gebeuren. Christenen mogen hun hoogtijdagen niet vieren, maar die vreemdelingen mogen doen en laten wat zij willen. Of dit zal leiden tot een explosie van nieuwe corona-gevallen…, dat doet er niet toe, en de tijd zal het leren. Als hun ‘religie’ maar niets in de weg gelegd wordt.

  Ik neem aan dat wanneer dit ‘feest’ voor zeer veel nieuwe ziektegevallen gaat zorgen, zij dan geen voorkeursbehandeling in de ziekenhuizen gaan krijgen. Wij worden uit en treuren gewaarschuwd, en proberen ons er aan te houden, maar zij doen net alsof hun neus bloedt.
  Bij ons in de straat wonen ook Turken, en daar zat vanmiddag de hele tuin vol met visite.
  Nou, die hebben er dus ook niks van begrepen.

  Geliked door 1 persoon

 12. droevige mof zegt:

  Vanmiddag in Berlijn weer een demonstratie op de Rosa Luxemburg Platz tegen de beperkingen van de vrijheid. Tot nu toe, 400 mensen, links en rechts samen. Een gevreesde coalitie. De eerste arrestaties zijn al verricht.

  Like

 13. Julia zegt:

  Ach natuurlijk stel je voor dat dat aan banden wordt gelegd. De landverraders en onderkruipsels die dit goed keuren verdienen geen enkel respect. Het toppunt van waanzin. Zijn op al die rammadan gangers de testen uitgevoerd of gaat de genocide onder ouderen gewoon door omdat eigen volk wordt gediscrimineerd, vrijheid moet inleveren, economisch en sociaal worden kapot gemaakt door dat deze bevolkingsgroep wel de vrijheid krijgt onze volksgezondheid in gevaar te brengen. Hoelang laten wij ons nog opsluiten en houden we ons aan de zogenoemde onhaalbare 1,5 samenleving, wanneer krijgt o.a. Duitsland de kous op zijn kop en stoppen de waanzin van de EU. Het is werkelijk ongeloofwaardig en zum kotzen.

  Geliked door 1 persoon

 14. scherpschutter1943 zegt:

  Toont maar weer eens de lafheid van de autoriteiten aan, zo ook in nederland. De moslims hebben schijt aan het gezag van hun gastland en ze doen wat ze willen. Omdat het er inmiddels zeer veel zijn, durven de autoriteiten (of wat daarvoor doorgaat) er niet tegen op te treden want de moslims zullen tegen deze belemmering zich met geweld verzetten, is mijn mening

  Geliked door 1 persoon

 15. Julia zegt:

  Aanvulling op mijn eerdere reactie. Onderstaand filmpje zegt genoeg over de lafheid van onze Minister Grapperhaus. Een complete smeekbede maar geen enkele uitspraak over de strengere straffen en extreem hoge (onterechte) boetes die onze bevolking wordt opgelegd. Het is diep treurig dat zo een slappeling zonder enige ruggengraat een dergelijk ministerie leidt en zich schuldig maakt aan pure discriminatie. Over discriminatie gesproken hoe kun je een één land waarop beroep wordt gedaan op de bevolking om zich aan regels te houden een tweedeling maken?

  Like

 16. Yoshidepossi zegt:

  Ach, het zijn weer de ruggengraten van de linkse weekdieren die het faciliteren, maar, beste mensen, bedenk het volgende: wat is het probleem als moslims lak hebben aan het samenscholingsverbod en , ondanks de waarschuwingen, elkaar met het Corana-virus besmetten?

  Like

 17. Trucker zegt:

  DE vraag is hoe ze het in Vlaanderen gaan doen

  Like

  • Trucker zegt:

   als de islam(iet) zijn ramagedram gaat beginnen, ben curieus of ze iedereen gelijk gaan aanpakken, brussel konden ze niet onderuit was te veel heisa rond (hoewel dat ik weet dat veel politie lui staan te popelen om een “vol” te gaan op de “jongeren”, maar er is altijd een maar en dat is –>hogerhand beslist anders.
   Het heeft wel zijn voordelen af en toe de “copains” eens (kunnen) tegenkomen buiten hun werkuren 🙂

   Like

 18. koosv8 zegt:

  Het zal onomwonden laten zien, dat er in Het geheel niet meer of minder besmettingen bij komen door dit samen zijn. En de sufgepikte oorspronkelijke bevolking heeft zich al deze onkunde laten welgevallen voor JAN LUL.
  Er gaan veel makke schapen in een hok, en dat MAKKE MOET ER AF “SAMEN STERK ” niet TEGEN corona, NEE…..TEGEN DE ZIEKE REGERINGEN.

  Geliked door 3 people

 19. kampersrene zegt:

  en ze beginnen hun “Rammeldan” in de naam van de vader ..de zoon …en de heilige geest…amen

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s