“Nieuwe normaliteit”: er zal geen terug meer zijn na de afschaffing van de fundamentele grondrechten!

Screenshot_155

David Berger: Covid-19 is slechts de oefening voor Covid-20.

(Door: David Berger – Vertaling: E.J. Bron)

De derde fase van de corona-crisis is bereikt: politici spreken heel openlijk uit dat er geen terug meer zal zijn na de geleidelijke opheffing van de grondrechten. Die toestand noemen ze de “nieuwe normaliteit”. Dat lijkt nauwelijks iemand te storen. En diegenen die het stoort, hebben geen kans meer. Als vrijheidsrechten eenmaal grotendeels zijn afgeschaft, ontbreekt ook de vrijheid om je daartegen te verzetten.

philosophia perennis

In de corona-crisis wordt nu steeds meer naar het volgende level overgegaan. Nadat de burgers  nog veel gewilliger dan gedacht bleken te zijn, de meeste burgers hebben laten zien dat zij bereid zijn hun fundamentele grondrechten weg te geven voor een pak toiletpapier, ja politici, die zichzelf niet aan de regels houden, op de knieën smeken om nog strengere regels in te voeren en deze keihard te handhaven, wordt hen nu duidelijk gemaakt dat er binnen afzienbare tijd geen sprake zal zijn van een exit.

“Een nieuwe normaliteit”

Gisteravond heeft de Duitse minister van Financiën, Olaf Scholz (SPD), onverbloemd uitgesproken wat voor iedereen al lang duidelijk is die – ondanks corona-hysterie – af en toe nog nadenkt:

“De Duitse minister van Financiën Olaf Scholz (SPD) heeft aan de mensen in Duitsland geappelleerd om te wennen aan het leven met het corona-virus. ´Wat we nu nodig hebben, is een nieuwe normaliteit voor lange tijd´, zei de vicekanselier vrijdagavond in het programma ´ARD-Brennpunt´.” (Bron)

Het zal nooit meer zijn zoals voorheen, benadrukte hij in brutale eerlijkheid. Omdat hij weet dat het nauwelijks iemand lijkt te storen. En de machtigen al helemaal niet: het concept Covid-19 was vanuit machiavellistisch oogpunt gezien zo ongelooflijk succesvol, dat zodra er gedwongen vaccins, gedwongen apps enz. tegen Covid-19 zijn gekomen, Covid-20, daarna Covid-21 enz. als nieuwe massieve bedreiging zullen verschijnen.

En na een paar rondjes luchten zal men ons weer opsluiten en de mensen er rustig mee houden dat ze uit de hand van de steeds machtiger wordende staat aalmoezen krijgen. De vreugde over een pak toiletpapier wordt dan gewoon gevolgd door die over twee potten jam of een doos papieren zakdoekjes. De mondkapjes worden dan vervangen door tape, dat we allemaal op de mond plakken, voordat we onze woning verlaten.

De drempel naar de barbarij is al lang overschreden

Scholz heeft gelijk: de oude normaliteit zal nooit meer terugkeren. De drempel, “die de menselijkheid van de barbarij scheidt”, is al lang overschreden, zoals de bekende filosoof Giorgio Agamben het heeft geformuleerd in een van de beste teksten over de huidige crisis. En hij gaat ook op de vraag in of dit alles slechts een tijdelijk beperkte toestand is:

“Ik weet dat velen nu direct zullen antwoorden dat het bij het op dit moment geldende regime alleen maar om een tijdelijk beperkte toestand zou gaan, na afloop waarvan alles weer zou zijn zoals daarvoor. Het is werkelijk uniek dat men dit tegen beter weten in voortdurend herhaalt.”

Wij zouden de verantwoordelijkheid voor de zieken, voor de doden, voor onszelf dragen, zegt Giorgio Agamben – maar nemen wij haar ook? Want dezelfde autoriteiten die de noodtoestand hebben uitgeroepen, herinneren ons er voortdurend aan dat dezelfde richtlijnen ook na de noodtoestand opgevolgd zouden moeten worden en dat de social distancing – zoals men dat met een veelzeggend eufemisme noemt – het nieuwe organisatieprincipe van de samenleving zou vormen. En dat hetgeen men – in goed geloof of tegen beter weten in – heeft geaccepteerd om te verdragen, niet teruggedraaid zou kunnen worden.

Volledig falen van de kerk en van de juristen

Dit niet meer terug te draaien proces wordt ondersteund door het complete falen van vooral de katholieke kerk (de protestanten heeft men wat dit betreft sowieso niets meer toevertrouwd) en van de juristen:

De kerk, die vergeten is “dat de martelingen de bereidheid leren om eerder het leven dan het geloof te offeren, en dat het afzien van de eigen naaste betekent af te zien van het geloof.” De gewillige acceptatie van het afzeggen van openbare godsdiensten tijdens Pasen heeft gedemonstreerd dat de kerk zichzelf niet meer als (systeem-)relevant beschouwt.

Naast de via kerkbelastingen enz. gelijkgeschakelde kerkvorsten staan de juristen, die zich er bij neergelegd hebben dat er noodverordeningen bestaan, “waarmee de uitvoerende macht zichzelf in feite in de plaats van de wetgevende macht zet en daarmee het principe van de machtenscheiding uitholt, dat de democratie definieert.”

Met pseudo-ethisch gezwets tot de moreel beteren verklaard

Dit hele proces wordt er door ondersteund dat de fans van zo mogelijk extremistische corona-maatregelen altijd hun morele superioriteit voor zich uit dragen. Zo werd ik er door een atheïstische Facebooker van beschuldigd dat hij door zijn corona veel humaner en menslievender zou zijn dan ik, die als katholiek door zijn kritiek op de afschaffing van fundamentele mensenrechten per slot van rekening toch duizenden mensenlevens zou bedreigen. Ook voor zulke kortzichtige personen heeft Agamben de juiste woorden gevonden:

“Ik weet dat er steeds meer mensen zullen zijn die zullen opstaan en zullen antwoorden: het volstrekt zware offer zou in naam van morele principes gebracht zijn. Hen zou ik er graag aan willen herinneren dat Adolf Eichmann – heel duidelijk in goedgelovigheid (“buona fede”) – niet ophield met te herhalen dat hetgeen hij gedaan had hij dat op grond van zijn geweten gedaan zou hebben om datgene een plezier te doen wat hij voor de geboden van Kant beschouwde.

Een norm, die zegt dat men zou moeten afzien van het goede om het goede te redden, is net zo fout als de norm die men verlangt dat men zou moeten afzien van de vrijheid om de vrijheid te redden.”

Niet meer lang te leven als troost die blijft

Rest mij nog de volgende, werkelijk heel egoïstische opmerking: ik ben blij dat ik al een oude man ben die, als het even meezit, nog ongeveer 10 jaar heeft te leven. Want in deze wereld, die op dit moment met reuzenstappen op ons afkomt, wil niemand, die opgroeide in een democratische rechtstaat, meer leven!

Bron:
https://philosophia-perennis.com
Door: David Berger

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Barbarisme, dictatuur, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, nieuw fascisme, Overheid, Rotzakken, Volksvijandigheid, Vrijheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

21 reacties op “Nieuwe normaliteit”: er zal geen terug meer zijn na de afschaffing van de fundamentele grondrechten!

 1. malsion zegt:

  Een pessimistisch verhaal dat grote kans maakt werkelijkheid te worden tenzij de AfD kans ziet nuchter te blijven en een ander geluid te laten horen.

  Like

 2. vangie1206j zegt:

  100 % eens met zijn laatste alinea ik ben ook een oude man daar hebben deze tirannen geluk mee.
  Want ik laat mij niet n 1 van hun hokjes rammen maar zou direct in dodelijke opstand komen.
  Mijn slogan ((IK BEN JOU BEZIT NIET.))

  Geliked door 2 people

 3. karton zegt:

  Ik vraag mij, eerlijk gezegd, af wat ons nog kan worden afgepakt. Ik meen dit serieus , het zal beslist niet zó worden dat burgers, met een even huisnummer op even dagen (2/4/6/8 enz.) naar buiten mogen en anderen op de oneven dagen
  Maar misschien kan iemand die écht weet wat er wordt bedoeld met `nieuwe normaliteit` en-of afschaffing van fundamentele grondrechten, mij wat meer vertellen ?

  Like

  • M. zegt:

   Dat we rechteloze burgers zijn geworden dat is wat bedoeld word.

   Geliked door 4 people

  • Peter zegt:

   Dat hele corona gebeuren past de politiek prima, hier,maar ook in Duitsland waren ze op sterven na dood ,dat veel mensen als een zombie ,hersenloos door het leven gaan staat voor mij als een paal boven water,plots zijn ze weer volop in de kijker,en zijn het voorbeelden voor de mensheid,als er na dit alles en het sluiten van veel bedrijven de mensen de oogkleppen echt opengaan ,zullen deze bedriegers nog raar opkijken ,verwonder me wel elke keer dat Rutte de boel zo kan belazeren,en draaien dat de schuld echt niet bij de VVD ligt ,terwijl mister inlegvel miljarden overboord smijt,van de door de Nederlandse bevolking opgebrachte gelden .

   Geliked door 4 people

 4. droevige mof zegt:

  Voorzichtig, dat kan je van streek maken en ergeren.
  Informatieve documentatie van de wereldwijde Corona-maatregelen met clips die we nog niet eerder hebben gezien. We leren ook hoe het nieuwe normaal eruit zal zien als het Rockefeller Foundation-scenario werkelijkheid wordt. David Berger kan gelijk hebben: Na Corona is voor Corona. Het kan gebeuren, maar het hoeft niet te gebeuren.

  Geliked door 1 persoon

 5. Cathja zegt:

  Een heel triest verhaal. Om moedeloos van te worden. Waarschijnlijk is dit ook precies de bedoeling. Om ons nog strakker in het gareel te krijgen.

  Rutte kwam als eerste met de uitspraak over ‘het nieuwe normaal’. Als hij daarmee bedoelde te zeggen wat hierboven omschreven is, en waar hij achter zou staan, krijgt hij dan geen gloeiende hekel aan zichzelf? Hij, ‘democraat in hart en nieren’…., die zou instemmen met deze manier van leven voor ons volk in de toekomst?

  Geliked door 2 people

 6. Lucky zegt:

  https://www.xandernieuws.net/algemeen/microsoft-patent-aanvraag-2020-060606-koppelt-menselijk-lichaam-aan-betalingssysteem/

  Microsoft patent aanvraag 2020-060606 koppelt menselijk lichaam aan betalingssysteem

  Op 20 juni 2019** heeft Microsoft officieel patent aangevraagd voor een technologie waarmee het menselijk lichaam rechtstreeks wordt gekoppeld aan een digitaal betalingssysteem. Voor zover dat al niet verdacht genoeg is: het patent heeft het registratienummer 2020-060606 meegekregen. Al eerder schreven we dat multimiljardair Bill Gates op 24 maart in een geruchtmakend interview aankondigde dat de corona pandemie zal leiden tot de invoering van ‘vaccinatie certificaten’, oftewel een vaccinatie paspoort. Zonder de juiste digitale stempels die bewijzen dat u ingeënt bent, zult u vrijwel uitgesloten worden van de samenleving.

  Bill Gates is weliswaar uit het bestuur van Microsoft gestapt, maar werkt via zijn infame Bill & Melinda Gates Foundation nog steeds hard toe naar hetzelfde einddoel: het verplicht vaccineren (en ‘chippen’) van de hele mensheid. Als het aan Gates ligt is er binnen 18 maanden een coronavaccin klaar, en zal het normale leven pas weer kunnen terugkeren zodra iedereen is ingeënt.

  Geliked door 2 people

  • Cathja zegt:

   @Lucky op 18/4

   Een mens is een mens, en geen computer. Wat er ook gebeurt, ik zal NOOIT toestaan dat ik met een chip wordt uitgerust.
   Die Bill Gates verdient de hoogst denkbare straf voor wat hij meent te kunnen afdwingen van de wereldburgers. Wij zijn niemands bezit, en dus staat het niemand vrij om ons iets op te leggen wat onnatuurlijk is.

   Geliked door 2 people

 7. Goed en heel realistisch ,ook ik ben blij dat ik al oud ben…want in deze aankomende wereld wil men niet leven…

  Geliked door 2 people

 8. Pingback: “De Nieuwe normaliteit” | eunmask

 9. LUCIA zegt:

  We zullen wereldwijd in actie moeten komen en niet wachten op iemand die ons komt redden want dat zal niet gebeuren. Verzet nu zal makkelijker zijn, dan eerst je al je rechten laten afpakken en vanuit een nulpositie ze weer heroveren.

  Geliked door 1 persoon

 10. Jan zegt:

  Robotterreur in Tunesie

  Geliked door 1 persoon

 11. Jan zegt:

  Britse Covidnazi: Ik verzin wel wat. Wat denk je wie ze geloven? Jou of mij?
  voor het grootste deel uit uitschot te bestaan.
  video

  A police officer in Lancashire, England was recorded threatening a British citizen with arrest on made-up charges during a coronavirus confrontation that has gone viral on social media
  https://www.breitbart.com/europe/2020/04/18/watch-who-are-they-going-to-believe-uk-cop-threatens-to-make-something-up-to-arrest-man/

  Naar nu blijkt, bestaat het grootste deel van de Britse politie uit uitschot te bestaan. Dergelijke imbecielen zie je overigens overal steeds meer.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s