“Artsen zonder Grenzen” beëindigt samenwerking met “SOS Méditerranée”

Screenshot_164

(Door: Manfred Rouhs – Vertaling: E.J. Bron)

Artsen activeren laatste restje verstand

Het bestaat nog, goed nieuws te midden van de crisis: “Artsen zonder Grenzen” beëindigt de samenwerking met “SOS Méditerranée”. De organisatie deelt op haar internetsite mee: “Met het oog op de corona-virus pandemie zijn de hindernissen voor de private redding op zee zo hoog geworden, dat ´Artsen zonder Grenzen´ en ´SOS Méditerranée´ zichzelf niet in staat achten om een gemeenschappelijke basis te vinden voor verdere acties op zee. Daarom heeft ´Artsen zonder Grenzen´ de zeer belangrijke beslissing genomen om een einde te maken aan het partnerschap.”

PI News (2)

Weliswaar beschimpt de altijd met grote zelfingenomenheid optredende artsenorganisatie op haar internetsite nog steeds de regeringen van de EU-Middellandse Zeelanden, die ze beschuldigt van een misbruik van de pandemie en ontbrekende ondersteuning van de private “zeenood redders”.

Tegelijkertijd geven de artsen indirect tussen de regels door in hun publicaties toe waar onder de bestaande randvoorwaarden de voortzetting van deze activiteiten op uitdraait: een onverantwoordelijke bedreiging van mensenlevens.

Zelfs op militair door-georganiseerde vliegdekschepen en grote cruiseschepen zijn massa-infecties uit ervaring slechts moeilijk in te dammen. Hoe moet dan op relatief kleine piratenschepen, waarop armoedemigranten samengepropt worden, het overdragen van een epidemie voorkomen worden?

“SOS Méditerranée” wil ondertussen de realiteit niet blijven zien en haar smokkelactiviteiten voortzetten. De organisatie beklaagt op haar internetsite:

“Sinds het begin van de wereldwijde uitbraak van de infectieziekte Covid-19 observeren we met grote zorgen hoe de redding op zee in de centrale Middellandse Zee in toenemende mate bemoeilijkt wordt. Onder verwijzing naar de Covid-19 pandemie hebben meerdere EU-landen hun havens voor bescherming zoekende mensen gesloten. Ook de vorig jaar november overeengekomen Malta-overeenkomst ter opname en verdeling van uit zeenood geredde mensen werd op grond van de actuele uitzonderingssituatie opgeschort. Civiele reddingsschepen zijn nauwelijks nog ter plaatse. Ook de Ocean Viking, het reddingsschip van ´SOS Méditerranée´ en ´Artsen zonder Grenzen´, ligt tijdelijk in de haven van Marseille voor anker. Voor de mensen, die voor de catastrofale toestanden in Libië over de Middellandse Zee vluchten, wordt het risico nog groter om tijdens de levensgevaarlijke vlucht te verdrinken of door de Libische kustwacht terug gedwongen te worden in de kringloop van geweld en uitbuiting.”

De piratenvereniging respecteert weliswaar de beslissing van de grenzeloze artsen om tijdens haar piratentochten in het vervolg niet meer aan boord te willen zijn. Maar haar leiding heeft nog steeds de ambitie om “zo snel mogelijk weer uit te willen varen” om haar op dit moment noodgedwongen uitgestelde smokkelactiviteiten te kunnen voortzetten.

Zodoende ontmaskert “SOS Méditerranée” zichzelf als varende virusverspreider en een gevaar voor de gemeenschap. Wie in Duitsland bestaande contactverboden overtreedt, moet minstens € 200,- boete betalen. Welke straffen verwachten de extremisten van “SOS Méditerranée” als ze hun piratentochten weer hervatten?

Bron:
www.pi-news.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "migratie", "Nuttige idioten", "omvolking", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, Allochtonen, asielwaanzin, Barbarisme, belangenverstrengeling, cultuurrelativisme, Derde Wereld, Eurabië, Europa, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Islamisering, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, Multiculti, Naïviteit, nieuw fascisme, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

7 reacties op “Artsen zonder Grenzen” beëindigt samenwerking met “SOS Méditerranée”

 1. Freddy zegt:

  Zij verwachten minstens 2000€ per ingevoerde migrant.

  Like

 2. vangie1206j zegt:

  Bescherming zoekende (mensen) u bedoeld eisende misdadigers misschien.
  Neem een kijkje op eiland Lesbos misschien geeft u dan aan die monsters een andere naam en status.

  Geliked door 1 persoon

 3. Pingback: “Artsen zonder Grenzen” beëindigt samenwerking met “SOS Méditerranée” | eunmask

 4. Wolf zegt:

  En nou onmiddellijk ter plaatse die zgn “artsen” achter slot en grendel en aanklagen voor mensensmokkel en 25 jaar dwangarbeid!!!

  Geliked door 2 people

 5. Republikein zegt:

  Het zijn toch veelaan mensen die medicijnen hebben geleerd, en geneeskunde is iets anders, enfin, zo denk Ik erover, alles heeft zijn beperkingen of plafond, zei A.E. ook al, de kosmos en de gekte van de mens, hier regelmatig geciteerd.

  Like

 6. Piet Snot zegt:

  Dit is natuurlijk maar tijdelijk.
  Zodra de corona hype over is gaan ze weer met ze 2en uitvreters verzamelen om ons mee lastig te vallen.

  Geliked door 1 persoon

 7. Claudia Millenaar zegt:

  Hoe komen die mensen in eerste instantie dan in die “catastrofale” toestanden in Libië terecht? Daar gaan ze toch zelf naartoe. Als ze daar dus niet naartoe gaan hoeven ze ook niet met een smokkelboot illegaal de Middellandse Zee over proberen te steken.

  Ik schreef ook al eerder dat deze gasten praktisch allemaal aan de onderkant van de onderkant van onze maatschappij terecht komen. De meeste zullen nooit werken en dat mogen wij dan allemaal verzorgen. Hoelang denkt men dat onze portemonnee hier nog toe reikt?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s