‘Covid-19’: ongekend corona-killervirus of vooral ongekende paniek?

Screenshot_171

(Door: Stefan Noordhoek)

De wereld is al enige maanden in de ban van het Corona ‘killer-virus’. En de paniek lijkt nog steeds groot. De emotionele beelden staan nog op ons netvlies. Mensen die uit hun huizen werden gesleurd. Zieken, doden, overvolle ziekenhuizen, legerauto’s met doodskisten. En daarna: de ‘lockdown-strategie’ in veel westerse landen, met waarschijnlijk zeer verstrekkende consequenties voor de socio-economische situatie in de hele wereld. Mensen maken zich zorgen en vragen zich af of ze moeten wennen aan een nieuw soort samenleving. Met nieuwe regels. Nieuwe (minder) vrijheden.

Mensen zijn gestorven. Mensen werden ernstig ziek. Mensen zijn in paniek. De lens van de wereld zoomt in op menselijk leed dat soms even heel dichtbij lijkt te komen. Leed dat wellicht altijd onderdeel uitmaakt van het leven maar dat nu opeens een nieuwe naam krijgt: ‘Corona’.

Lees verder>>>
(h/t K. J.A.M. W.)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, gezond realisme. Bookmark de permalink .

21 reacties op ‘Covid-19’: ongekend corona-killervirus of vooral ongekende paniek?

 1. Piet Snot zegt:

  Mensen worden ook steeds banger voor mekaar, tegen het agressieve soms aan.
  En dat begint echt vervelend te worden.
  Daarom heb ik ook zo’n achterlijk groot filter masker gekocht voor in de supermarkt, dan heb je nergens meer last van en ontwijken ze je wel.
  Ze blijven dan wel 5 meter bij je vandaan.
  Ik kan er alleen maar om lachen om al die achterlijkheid.

  Geliked door 2 people

  • Tistochwat zegt:

   Piet Snot 19 april 2020 om 14:40

   En waarom horen we tegenwoordig niets meer over de ‘gewone griep’?

   Like

   • Lucie zegt:

    Die is er wel maar daar zijn we niet bang voor,dus hoor je er niks over.
    Waren geloof ik ca 2000 griepdoden,weet het niet zeker.

    Like

   • malsion zegt:

    Lieve Tistochwat
    Je bent kennelijk hardstikke doof en stekeblind. Elk jaar is er een nieuwe griep. Deze griep van het seizoen 2019 / 2020 hebben ze een naam gegeven: Corona Covid 19
    Dat is voor nu dus de gewone griep.
    Volgend jaar verzinnen ze weer een andere naam. Dat is dan de ‘gewone griep’.
    En ondertussen kunnen we na aandachtig lezen van dit artikel (uitgaande van de juistheid ervan) vaststellen dat:
    NEDERLAND (gelijk aan andere landen) wordt geregeerd door ONBENULLEN.
    Het RIVM bemand en geleid wordt door gewichtdoende leeghoofden die op quasi deskundigheid mede zorgen voor ontwrichting van de samenleving.
    Dat de Nederlandse bevolking als geheel zich gek heeft laten maken om niets en dat de wereldbevolking in korte tijd aan welvaart ingeboet heeft die vermoedelijk slechts met jaren hard werken weer goedgemaakt kan worden.
    In Den Haag zetelen 150 mannen en vrouwen die voor ons alles wat om ons heen gebeurt moeten observeren, beoordelen en in ons belang moeten besturen. Deze 150 mannen en vrouwen en de regering die zij moeten controleren HEBBEN GEFAALD !!!!
    Het is te hopen dat het gezonde verstand zal zegevieren en de LOCK DOWN zo spoedig mogelijk wordt opgeheven.
    LEVE Nederland ook met CORONA Covid 19
    malsion@orange.fr

    Geliked door 1 persoon

   • Tistochwat zegt:

    malsion 21 april 2020 om 09:58

    Lieve Tistochwat
    Je bent kennelijk hardstikke doof en stekeblind.

    Ik denk het ook. 😛

    Like

 2. Cathja zegt:

  Ik begin ook te geloven dat ons voorál veel ANGST wordt aangepraat. Angst voor een virus wat, zoals in het artikel staat beschreven, niet meer dodelijke slachtoffers heeft gemaakt dan een jaarlijks terugkerende influenza.

  Ik vrees dat onze overheid zich met duistere zaken bezig houdt en inlaat, en het komt hen erg goed uit dat is gebleken dat ze met angstaanjagende scenario’s de mensen vrij gemakkelijk kunnen ophokken. De angst blijkt inmiddels diep geworteld te zijn!
  De tijd zal leren wat deze duistere periode voor ons in petto heeft, en ik zal er maar meteen bij zeggen dat ik hier geen aangenaam gevoel bij heb. Geen vrijheid meer, dat kwam altijd in mijn gedachten op als ik aan communistische landen dacht. Waarbij kinderen zelfs hun ouders op school verlinkten als ze zich negatief over de staat hadden uitgelaten!

  Gaat het hier dezelfde kant op…?

  Geliked door 4 people

 3. M. zegt:

  Killer virus kan je uitsluiten dat is onmogelijk.

  Gezien de aantallen zo voor de ramadan weer naar beneden gaan weet alleen een ezel nog niet dat hij of zij belazerd word.

  Geliked door 3 people

 4. Hnek zegt:

  En Nederland is zowat het enige land waar mondmaskers overbodig gevonden worden, maar naderhand blijkt dat er niet eens genoeg mondmaskers zijn voor de verpleegkundigen, dus ze zijn er niet eens !! Met mondmaskers zou je die 1,5 meter regel los kunnen laten en weer een normale economie proberen op te bouwen. maar er is zo giga bezuinigd op de gezondheidszorg dat we niet eens over mondmaskers beschikken en daarom maar overbodig noemen, echt triest !

  Geliked door 1 persoon

 5. loNe zegt:

  er *is geen* ‘corona virus’
  …t is de grootste psy-op in de geschiedenis

  Geliked door 1 persoon

 6. Taljaard zegt:

  Doorgaans kan ik mijn mening over veel zaken vrij snel vormen en ook vrij duidelijk formuleren.
  Maar hierin dus NIET.
  Daarom de afgelopen tijd mijn mond maar gehouden op deze site.
  De afgelopen weken en maanden bijna alles gelezen over COVID19 wat er op het internet te lezen viel; inclusief dit artikel van Stefan Noordhoek. Tot pakweg begin maart dacht ik ook, dat dit virus niet meer voorstelde dan de zoveelste variant van de griep; misschien iets gemener dan vorige en andere varianten, maar dus niet meer dan dat. En dat alle alarmisme hierover in zowel de MSM als de alternatieve media hierover nogal overtrokken was.

  Totdat ik berichten en beelden uit Italie en Spanje onder ogen kreeg, en me EEN ONGELUK SCHROK. Ook de berichten uit het Oosten van Noord Brabant droegen en dragen bepaald niet bij aan mijn gemoedsrust. Zie parallellen met de rampzalige en moordaardige zogenaamde Spaanse Griep van 1918/19, met dat verschil dat mensen destijds veel meer gewend waren aan ziekte en dood. En dus een heel andere houding tentoonspreidden dan vandaag de dag.

  Maar weet eigenlijk nog steeds niet, wat hiervan te denken.
  Het valt zeer zeker te hopen, dat Noordhoek gelijk heeft en gelijk zal krijgen.
  Want dat zal de houding bij een groot deel van de schaapachtige massa, ten opzichte van politiek en media waarschijnlijk kritischer maken dan tot nu toe het geval is geweest.
  En dat zou een wel zeer positieve ontwikkeling zijn!
  Maar de tijd zal het moeten uitwijzen, of Noordhoek, en daarmee ook Robert Jensen en Donald Trump, gelijk zullen krijgen.

  Geliked door 3 people

  • Tistochwat zegt:

   Taljaard 19 april 2020 om 19:51

   Je weet tegenwoordig niet meer wie of wat je moet geloven, maar van één ding ben ik zeker: er zit een smerig luchtje aan het ‘corona-gebeuren’.

   Geliked door 1 persoon

   • Taljaard zegt:

    Ach, straks is het ramadan.
    En gezien het feit dat mohammedanen hier in W Europa al sinds 1975 heilig, onaantastbaar en boven de wet zijn zullen ze die lockdown wel moeten versoepelen.
    In Zweden hebben ze daar al op geanticipeerd.
    Want niet eens ingevoerd.
    Zo bang zijn ze in Stockholm al voor hun ingevoerde vijfde colonne.
    Maar in Nederland hebben ze zelfs daar nog geen rekening mee gehouden.
    Maar dat komt wel, wanneer de instructies vanuit Brussel worden gedicteerd.
    En dan is de lockdown hier ook van de baan.
    Want kwetsend en discriminerend voor de zonen van de profeet.
    Wacht maar af.

    Trouwens nog een leuk stukje van Han van der Horst (die soms best te lezen is) op Joop.nl, over Grapperhaus, die de mossels toespreekt als ware hij een gouverneur generaal van voormalig Ned.Indie; toean besar Grapperhaus.
    Hij heeft nog gelijk ook! 🙂

    Geliked door 1 persoon

  • Lucie zegt:

   Die beelden uit Spanje en Italië zijn overdreven,en ook vaak gemanipuleerd.
   Worden gebruikt in Amerika en in Italië,zag je op internet.
   De vele ziekenwagens stonden in Amerika al weken te wachten voor het ziekenhuis.
   Maar waren lang niet allemaal nodig,weken later komen die beelden weer op tv om de mensen bang te maken…kijk eens hoeveel doden…..
   De landen in het Zuiden hebben zeer veel oude mensen met allerlei kwalen waarvoor ze giga veel medicijnen slikken.
   Denk maar niet dat die mensen nog gezond waren,corona doet dan de deur dicht.
   Alles wordt overdreven en gelogen in de media.

   Like

 7. BigLJohn zegt:

  Rutte wil Nederland in de klem houden tot in het najaar of de winter een nieuw griepvirus zich aandient. Vervolgens gaat hij dan weer door met iedereen thuis houden en bedrijven op slot doen. Die 1,5 meter maatregel zou de nieuwe norm worden ? Dat die Rutte daar nog steeds zit en niemand de moeite nam om hem te elimineren is onbegrijpelijk. Sterker nog, steeds meer van die gekken lopen achter deze rattenvanger van Hamelen aan zodat Rutte 4 een feit zou kunnen worden. Uitspraken die Nederlanders doen als; ik moet niets van Rutte hebben, maar nu toont hij zich een grote staatsman….

  Geliked door 2 people

  • Cathja zegt:

   @ BigLJohn

   Dat speelde laatst ook al door mijn gedachten. Nu zitten we met corona (ik kan dit woord bijna niet meer horen, want ze verbinden het nu overal aan, zelfs aan een kermis in Apeldoorn), en als corona is uitgeraasd krijgen we de standaard wintergriep, die deze keer ook angstaanjagend zal zijn. Wéér een nieuw virus ‘wat we nog niet kennen’…., en ga zo maar door.
   Komen we ooit nog uit deze verschrikkelijke gevangenis?
   Ik heb af en toe een vreselijk grote behoefte om overal dwars tegenin te gaan, maar laat het wel uit mijn hoofd, want als je met drie personen op een bankje in een parkje van de zon zit te genieten, komt oom agent eraan en wordt er 3x 390 euro uitgeschreven…!
   Het lijkt wel of ze op de loer liggen.
   Daarom hou ik me koest, maar inwendig kookt het af en toe.

   Geliked door 3 people

   • Tistochwat zegt:

    Cathja 20 april 2020 om 09:00

    als je met drie personen op een bankje in een parkje van de zon zit te genieten, komt oom agent eraan en wordt er 3x 390 euro uitgeschreven…!

    Ja, dán zijn ze er als de kippen bij om je te bestelen, maar als je wordt aangerand door een mohammedaan, is ‘oom agent’ nergens te bekennen.

    Geliked door 2 people

   • Monalisa zegt:

    Tistochwat Ach bij u in Friesland gaat vader en moeder met 3 kinderen gewoon varen met hun sloepje dit ziet oom agent niet, of is dit die jeugd die aan alles schijt heeft ook naar de ouderen toe.

    Like

   • Piet Snot zegt:

    Ik ben wel benieuwd wat die agentjes of BOA’s gaan doen als je op een bankje zit met allemaal een enorm luchtfilter masker op je kop.
    Over welke verspreiding hebben ze het dan met zo’n masker op je kop met een ffp3 keuring.
    Die gasten worden met de dag vervelender, logisch dat ze klappen krijgen.

    Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s