Donder op met je “Nieuwe Normaal”!

Screenshot_172

(Door: Ebru Umar)

Voor een Einzelgänger-columnist zijn dit de beste tijden. Ever. Sociale contacten zijn verminderd tot een minimum, zo’n beetje álles waar een tijdsdruk op zit is verboden (sportschool, restaurants, bioscopen) en eindelijk doet iedereen ‘normaal’: thuiszitten. Geen prikkels, behalve controleerbare. Ja, in een ander leven zou ik op het autistisch spectrum gediagnosticeerd worden. En dus moet je eigenlijk ook helemaal niet zeggen dat de corona-tijden de beste ever zijn. Moeten er disclaimers zijn. Beste tijden op persoonlijk niveau hé? Economisch zijn het de meest rampzalige ever.

En toch is dat precies wat de massa lijkt te doen. Ontkennen dat economische lock-down rampzalig is, moreel superieur beweren dat persoonlijke lock-down noodzakelijk is. En dat de persconferentie waarin de MinPres aankondigde dat de anderhalvemeterafstandmaatschappij het Nieuwe Normaal is, inderdaad het nieuwe normaal is.

Lees verder>>>
PowNed

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in gezond realisme, Volksvijandigheid, Vrijheid. Bookmark de permalink .

13 reacties op Donder op met je “Nieuwe Normaal”!

 1. klaas zegt:

  Like

 2. Ebru ziet het weer goed

  Like

 3. Tom zegt:

  Ik lees altijd graag de stukjes van Ebru en ook nu heeft ze deels gelijk maar ik heb het idee dat zijzelf nu de realiteitszin deels aan het kwijtraken is.

  Zij schrijft het volgende over ‘de massa’:

  “Ontkennen dat economische lock-down rampzalig is”.

  “De anderhalvemeterafstandmaatschappij het Nieuwe Normaal is, inderdaad het nieuwe normaal is.”

  Ik weet niet of ze nog met andere mensen praat maar mijn ervaring is dat iedereen beseft dat deze crisis de economie zeer ernstig schaadt. Persoonlijk denk ik dat landen straks te vroeg de boel weer op gaan starten om te redden wat er te redden is. Ik hoop dat dat goed gaat aflopen.

  Mijn ervaring is ook dat niemand een 1,5 meter maatschappij ‘normaal’ vindt. Echter zo lang het virus er is blijft het voorzichtig aandoen. Normaal is het zeker niet en ik geloof niet dat mensen hier zich aan gaan houden.

  De post van Klaas (Simon Rozendaal) geeft de ernst van de situatie aan.

  Ik persoonlijk heb het idee dat een aantal mensen in een ontkenningsfase zitten voor wat betreft de gevaren van het virus.

  Hier nog een update over Singapore:

  https://m.hln.be/nieuws/buitenland/singapore-gold-als-voorbeeld-voor-aanpak-coronavirus-maar-tweede-golf-slaat-hard-toe-hoe-komt-dat~ab49b59a/

  Geliked door 1 persoon

  • de Kruisvaarder zegt:

   Kijk eens op EURO MOMO daar staan alle doden post aut propter corona virus geregistreerd.
   Voor veel landen in Europa.
   Geeft een hele verhelderende blik op de sterfte tot nu toe.
   Conclusie is dat er geen oversterfte is.
   Bestaat alleen in de hoofden van de bange mensen.

   Geliked door 1 persoon

   • Tom zegt:

    Als ik de cijfers van het CBS bekijk dan is er wel degelijk sprake van oversterfte.

    https://www.cbs.nl/nl-nl/faq/corona/medisch/hoeveel-sterfgevallen-zijn-er-per-week-

    Klik onder de lijngrafiek op ‘toon tabel’.

    Wat ik maar niet snap is waarom mensen niet willen accepteren dat het aantal doden (nog) meevalt juist vanwege de maatregelen.

    Daarnaast zijn we nog niet van dit virus af. In Syngapore zien we nu een tweede golf die het land veel harder treft dan de eerste golf.

    Als ik een stukje geschiedenisles mag citeren over de Spaanse griep – let hierbij op dat Corona net als de Spaanse griep een nieuw soort virus is waar geen weerstand tegen is en waarvan het verloop onvoorspelbaar is! Probleem is dat het zich, net als de Spaanse griep, razendsnel verspreid en dat mensen zonder symptonen anderen kunnen aansteken. Dat maakt de bestrijding ervan extreem moeilijk…

    SPAANSE GRIEP:

    Vanuit het militaire kamp verspreidde de besmetting zich snel naar Europa en verder. De Eerste Wereldoorlog is in volle gang en ondanks dat de besmette personen per schip, trein of taxi reizen, gaat de Spaanse griep in de lente in razend tempo de hele wereld over.

    De eerste paar maanden houden de overheden zich op de vlakte en hetzelfde geldt voor de kranten. De wereld heeft al eerder dodelijke epidemieën meegemaakt, dus dit zal ook wel weer overwaaien.

    En het is nog zomer. De griep duikt meestal pas in het najaar op.

    De oorzaak is echter onbekend.

    Gedurende de zomer raast het virus over de wereld, maar uiteindelijk is er wat opluchting, want in augustus en september komen er bijna geen zieke mensen bij. Maar dan begint de herfst en gaat het van kwaad tot erger, zeg maar rampzalig.

    Einde citaat…

    Bij de tweede golf ging het helemaal fout zoals we nu allemaal weten.

    Hopelijk valt het uiteindelijk allemaal mee en kunnen we achteraf opgelucht adem halen. Gelukkig is de medische zorg nu vele malen beter dan ttv de Spaanse griep. We kunnen nu de zieken helpen met de ademhaling. Zonder dit alles zouden er vele malen meer doden vallen.
    Echter! We moeten er wel voor zorgen dat er voldoende capaciteit is en blijft in de ziekenhuizen en we weten allemaal dat de zorg kapot is bezuinigd door onze overheid.

    Nogmaals: we zitten op dit moment nog midden in de crisis. Corona is er nog steeds, er is nog geen geneesmiddel en we weten niet hoe het verloop verder gaat.

    Geliked door 1 persoon

  • Wim zegt:

   Helemaal mee eens. Die stukjes van Umar zijn vaak zo hijgerig, op het hysterische af, nog afgezien van al dat aanstellerige Engels: “ever”, daar is een goed Nederlands woord voor: “ooit”. en “kids” noemen we gewoon “kinderen”., “newsflash”, etc. Is dat om toch maar globalistisch over te komen?

   Like

  • Ben het volledig met u eens @Tom en dat terwijl Ebru normaliter met afstand mijn favoriete columnist is, dit keer heeft ze maar ten dele gelijk.

   Like

 4. Rensk. zegt:

  Ja Ubru ik sluit me bij je aan. Maar Rutte he? Die geweldige tot koning gebombadeerde grijnzende (zelfs nu nog steeds) idioot. De mensen slikken en pikken.Nogmaals laat de mensen zelf de verantwoording. Weerstand verhogen door sporten wandelen buiten zijn normaal eten weinig tot geen drank en stoppen met roken. Ouderen en kwetsbaren helpen met een hulplijn voor boodschappen en andere zaken. Verpleegtehuizen beschermspul aanbieden en gewoon doorgaan met leven.En als er Ic vol komen te liggen met (deels) onverantwoordelijken en de dokters het lastig vinden te kiezen dan leren ze maar van de dokters in derde wereldlanden. Die moeten ook keuzes maken. Het leven is niet altijd maakbaar. Veder gaan we met het huidige asielbeleid nog veel meer opgepakt zitten plus de dieren die in grote mate te dicht op ons leven (onze eigen schuld) en de halve bevolking zal sowieso een opdonder krijgen vroeg of laat. Gelukkig heeft Rutte geen nageslacht dus wat kan hem het verrotten wat er na hem gebeurd. Net als Merkel/Macron en als die westerse leiders zonder nageslacht. Is niet toevallig. Ik zie het somber in met die halve zolen die nu aan de macht zijn. Zwart zelfs. Ik hoorde van de week een Bner zeggen (weet niet meer wie) dat hij ook niet meer weet hoe staartdelingen moeten. Ik dacht Schimmelpenning, maar weet het niet zeker. In ieder geval een jong mens. En ik die al 40 jaar geen staartdelingen meer heb gedaan weet nog precies hoe het moet. Doodeenvoudig. Dat zet toch wel iets over de laatste jaren onderwijs. Het onderwijs is dieptreurig geworden.Teveel linkse idioten, die de kinderen andere dingen ¨leren¨, die zij zelf belangrijker vinden.

  Geliked door 1 persoon

 5. J.C. Jans zegt:

  De Kafkaëske samenleving, die mede met toestemming van de meerderheid uit angst voor COVD-19 is gecreëerd, is voor menig vrijdenker en individualistisch ingestelde persoonlijkheid juist een beangstigende situatie en dat staat los van een of ander maatschappij ontwrichtend virus. De vanzelfsprekendheid waarop mensen hun individuele vrijheid en die van hun naasten bereid zijn in te leveren is een bewijs van hoe massapsychologie een volk kan beteugelen.

  Meer hier uit Vlaardingse lokale krant ; https://www.devlaardinger.nl/actueel/artikel/covid-19-en-het-pavlov-effect

  Geliked door 2 people

  • droevige mof zegt:

   De oude psychologische truc heet nudging. to nudge = min of meer zachtjes aanstoten
   Het werkt als volgt: Je opa is erg ziek. Als je niet onmiddellijk twee weken thuis blijft, zal hij sterven en zal het jouw schuld zijn.
   Nu, in plaats van één opa, nemen we er een heleboel en voegen we er een paar jongere aan toe. En we maken van die twee weken twee maanden. Het werkt nog steeds. Wie wil er verantwoordelijk zijn voor de dood van miljoenen mensen? En misschien zelfs zijn eigen?

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s