Geen Brexit-uitstel wegens corona

Screenshot_196

(Door: Kornelia Kirchweger – Vertaling: E.J. Bron)

Groot-Brittannië wil eindelijk vrij zijn

Brexit-onderhandelaar David Frost maakte nu duidelijk: ondanks de corona-crisis zal er geen uitstel van de Britse EU-uittreding (Brexit) komen. Men zou Brussel daar ook niet om verzoeken. Mocht de EU dat willen, dan zou men “Nee” zeggen. De overgangsperiode eindigt op 31 december, punt uit. De linkse burgemeester van Londen, Sadiq Khan, schuimbekte van woede en beschuldigde de Conservatieve regering onder Boris Johnson ervan haar ideologie boven de belangen van het land te plaatsen.

Blick Oostenrijk

Eindelijk uit de EU

De corona-crisis zou weliswaar een zware economische last nalaten. Maar een uitstel van de Brexit zou nog meer geld kosten, dat men aan de EU zou moeten betalen, zei Frost. Ook zouden langere onderhandelingen nog meer onzekerheid creëren. Bovendien zouden de Britten dan nog steeds aan EU-wetten geketend zijn – en dit in tijden, waarin men zich met zijn eigen zaken zou moeten bezighouden. De Britten kunnen theoretisch nog tot juli bij de EU uitstel van de Brexit aanvragen. Er wordt in ieder geval nog tot 31 december onderhandeld. Tot dat moment geldt in Engeland het EU-recht. Op dit moment zijn er regelmatige, meer technische onderhandelingen gaande met betrekking tot de toekomstige handelspolitiek.

Burgemeester van Londen schuimbekt van woede

Na de duidelijke mededeling van David Frost hapte de burgemeester van Londen, Sadiq Khan (Labour Party) terug: de regering zou koppig zijn en haar ideologie boven het belang van het land zetten. Niemand zou bij het Brexit-referendum hebben kunnen voorzien dat de onderhandelingen in de tijd van een pandemie vallen. De regering zou pragmatisch moeten handelen, een uitstel mogelijk maken, opdat het land samen met de Europese partners weer zou kunnen herstellen van de corona-crisis – in plaats van zich bezig te moeten houden met een harde EU-uittreding. Na corona zou men rekening moeten houden met een economische crisis, die door de Brexit nog verergerd zou worden.

In Engeland stierven tot nu toe 14.576 met corona besmette mensen, stand 18 april. Ruim de helft daarvan (7500) in verzorgingstehuizen. Koplopers in Europa zijn nog steeds Spanje (20.043), Italië (22.745) en Frankrijk (18.681).

Bron:
www.wochenblick.at
Door: Kornelia Kirchweger

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, gezond realisme, Groot-Brittannië. Bookmark de permalink .

6 reacties op Geen Brexit-uitstel wegens corona

 1. Steven zegt:

  Hehehe…Sadist Khan…lekker puhhhhhhhh. Kut PAKI!

  Geliked door 1 persoon

 2. Jean zegt:

  Die marokkaan in Londen moet zijn klepper dichthouden. Dat hij maar op een matje gaat liggen ‘in’ Marokko, hij blij en wij hééééél blij uiteraard naar Marokko via een one way ticket.

  Like

 3. Joannes den Hollander zegt:

  Dat is de volgende stap als het U. K. de E.U. verlaten heeft. De aanpak van ongewenste buitenlanders.

  Geliked door 2 people

 4. Lucky zegt:

  https://www.breitbart.com/europe/2020/04/20/brexit-extension-would-force-uk-subsidise-eu-coronavirus-spending/

  Brexit Extension Would Force UK to Subsidise European Union Coronavirus Spending

  The United Kingdom would be on the hook for a major bill to subsidise the European Union’s coronavirus crisis spending, should the government agree to another extension to the Brexit transition period.

  The British government will reportedly reject the calls to extend the Brexit deadline again amidst the Chinese coronavirus crisis, as it fears the EU would demand the UK make “massive” payments into the bloc’s pandemic response.

  “It’s clear the EU will be increasing their budget, and bringing in all kinds of packages to deal with the consequences of the COVID-19 crisis. Paying into this new budget when we are no a longer member state and without a say is clearly not in the national interest,” a negotiations insider told The Telegraph.

  “We need to spend money on our own needs in our own way,” the source added.

  European Union member states will agree on a budget for the period 2021 to 2027, which European Commission President Ursula von der Leyen said would need to “be completely different than how normally European budgets work”

  Nl
  Brexit-verlenging zou het VK dwingen om de uitgaven van de Europese Unie voor coronavirus te subsidiëren

  Het Verenigd Koninkrijk zou een groot wetsvoorstel in de wacht slepen om de uitgaven van de Europese Unie voor de coronaviruscrisis te subsidiëren, mocht de regering instemmen met een nieuwe verlenging van de Brexit-overgangsperiode.

  De Britse regering zal naar verluidt de oproepen om de Brexit-deadline opnieuw te verlengen te midden van de Chinese coronaviruscrisis afwijzen, omdat zij vreest dat de EU van het VK “massale” betalingen zal eisen voor de pandemische reactie van het blok.

  “Het is duidelijk dat de EU haar budget zal verhogen en allerlei pakketten zal introduceren om de gevolgen van de COVID-19-crisis aan te pakken. Betalen in dit nieuwe budget wanneer we geen lidstaat meer zijn en het voor het zeggen heeft, is duidelijk niet in het nationale belang ”, vertelde een insider van de onderhandelingen aan The Telegraph.

  ‘We moeten op onze eigen manier geld uitgeven aan onze eigen behoeften’, voegde de bron eraan toe.

  Lidstaten van de Europese Unie zullen overeenstemming bereiken over een begroting voor de periode 2021-2027, die volgens de voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, “totaal anders zou moeten zijn dan hoe normaal de Europese begrotingen werken”

  Geliked door 1 persoon

 5. Mary zegt:

  Haha die Khan, hij ziet de bui al hangen want de Engelse regering zet het belang van het land wel degelijk voorop en vooral van het Engelse volk…………. waar de, merendeel Islamitische, massa immigratie een groot punt was om voor de Brexit te stemmen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s