Graven van christenen in Turkije vernield

Screenshot_187

(Door: Martin Janssen)

In Turkije worden steeds vaker grafstenen van christenen vernield. Turkse kerken maken zich zorgen. „Er wordt haat tegen christenen gezaaid.”

De Turkse journalist Uzay Bulut schreef recentelijk over een nieuw fenomeen dat de christelijke gemeenschappen in zijn land diep raakt. Het betreft de „ontheiliging” van graven en kerkhoven.

De Santa Mariakerk in Trabzon (foto) kwam in 2006 in het nieuws, doordat de dienstdoende priester Andrea Santoro werd vermoord. Een aantal weken geleden was het weer raak in de Turkse stad. Een groep mensen probeerde luidruchtig de begrafenis van een lokale christelijke vrouw – volgens de media heette ze Zehra Colak – te verstoren. Ze werd uiteindelijk begraven op het christelijke kerkhof in Trabzon. Op haar graf kwam een eenvoudig kruis te staan. Tot ontzetting van Colaks familie werd haar graf enkele dagen later vernield. Het kruis was in brand gestoken.

Lees verder>>>
(h/t “Klaas”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", achterlijkheid, Barbarisme, christenhaat, Christenvervolging, demoniseren, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, kwaadaardige opzet, Moslims, nieuw fascisme, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, Turken, Turkije, verloedering. Bookmark de permalink .

14 reacties op Graven van christenen in Turkije vernield

 1. HENK zegt:

  Het is altijd al zo geweest dat de Islam geen andere geloven accepteert, liefst vermoorden ze ze zelfs

  Geliked door 1 persoon

 2. Rensk. zegt:

  Turkse gemeenschap in Zaanstad was gisteren op de buis. Een wijk waar 60 procent turks is. Over een jaar of 30 is het 100 procent. Ze luisteren naar de voorschriften van Erdogan. Niet van Rutte. Als het hier slechter wordt (materieel) dan hoeft Erdogan maar met zn vingers te knippen en te schreeuwen moord het Nederlandse volk uit en pak wat je pakken kunt. Te stom om te weten dat ze voor korte tijd even voldoende hebben, maar daarna vervallen ze alsnog in enorme armoede. Maar ja te stom om na te denken. Allemaal volk uit dat Anatolisch gebergte. Eerste generatie geen onderwijs gehad en de generatie´s erna hebben hun ouders nog steeds niet overstegen wat betreft intelligentie.
  Dat zegt toch voldoende. Rutte vindt dat geen probleem, want hij is er sowieso toch niet voor de autochtone Nederlander. Hij is er voor de EU en daarom laat hij het ook gewoon toe dat er nog veel meer mensen binnen komen die nooit zullen integreren, want moslims integreren niet in een land waar hun godsdienst en cultuur niet de grootste is.

  De meeste autochtone Nederlanders zullen het nooit geloven en al helemaal niet accepteren wat ik hierboven tik. Zulke dingen gebeurde vroeger heel vroeger. Hier zal dat nooit gebeuren. Denken ze. Dat er gegeven moment duistere kanten van mensen naar boven kunnen komen kunnen ze kennelijk niet aan. Alle mensen zijn lief en dankbaar en dat blijven ze.Voor altijd. Eigenlijk zijn het net kleine kinderen in een groot lijf.

  Geliked door 1 persoon

  • Piet Snot zegt:

   Schitterende repo over de mislukte multiculturele samenleving gisteravond bij het Nederlandse Nieuwsuur. Terwijl u zat te kijken naar het oerhollands blanke Boer zoekt Vrouw keken ze in Zaandam naar de Turk. Is al jaren zo, maar nu zag Nieuwsuur het ook. Diversiteit me hoela en inclusief je zuster op een houtvlot. In de Zaanse schotelwijk Poelenburg, bekend van de inmiddels salafistische Algemeen Dagblad-tuigvlogger Ismail Ilgun lachen ze ONS en Rütte III keihard uit, want Erdogan is er de baas. Bijkomend voordeel bij dit nadeel; het dorre hout in Turkije sneuvelt nu ook bij bosjes, en Poelenburg schreeuwt nu om keihard politie-optreden met lange latten van ündürhülvë metür.
   https://www.geenstijl.nl/5153029/nieuwsuur-poelenburg-compleet-omgevolkt/

   Geliked door 1 persoon

  • Cock Paul zegt:

   Rutte is een racist, hij is zodanig bezeten door het supperioriteitsdenken dat hij denkt dat andere volkeren geen zelfrespect hebben en wel Europeanen zullen worden. Lekker niet dus, de Turken blijven Turks omdat zij Turkije en hun cultuur waardevol vinden, en de Europese cultuur decadent. Europa voert zijn eigen ondergang in omdat er domme racisten bestaan van het type Rutte.

   Like

 3. verwardeman zegt:

  Reden temeer om dat ongedierte uit onze samenleving te trappen , stem PVV , stem NEXIT .

  Geliked door 1 persoon

 4. Piet Snot zegt:

  Het blijft respectloos tyfus volk, dat veranderd nooit.

  Like

 5. vangie1206j zegt:

  Zo zie je maar weer de moslims islam heeft nergens respect voor.
  Waarom.moeten wij dan voordat genetisch gemanipuleerde uitschot wel respect hebben.
  Hee Rutte lees dit even en als je een vent en hoewel ik dat betwijfel reageer dan eens.
  Jij die dat schorem binnen haalt op onze kosten.
  En via het COA de gemeenten dwingt 6500 huizen vrij te maken voordat schorem ten kosten van de EIGEN AUTOCHTONEN BEVOLKING.

  Geliked door 2 people

  • ronjaspers zegt:

   vangie1206j.De islamisering van europa is al begonnen in 1975.Dankzij de raad van europa die hebben toen een wurgcontract getekend met de olierijke islamitische landen islamisering van europa in ruil voor olie.

   Like

   • vangie1206j zegt:

    RON, ik weet dat heb dat persoonlijk meegemaakt 1973 olie crisis griezel den Uil brandstof op de bon auto vrije zondag enz.

    Geliked door 1 persoon

 6. Betty Boob. zegt:

  Hoe triest maar ook, ik sta hier niet vreemd van te kijken, dit zal ook in Nederland gaan gebeuren, als de islamisering niet stopt, want het is ’n bewezen feit, dat waar de islam aan de macht komt, christenen, en anders gelovigen zullen worden vervolgd.
  En dat juist ziet de van God los vervreemde politiek in ons land niet!

  Dit land wat is opgebouwd, door christelijke normen en waarde van onze voorouders.
  Ik ben zelf christen, en ik ben me bewust, van alles wat er gebeurd.
  Maar heb geen angst, want het moet schijnbaar zó zijn, we vervullen het Boek, song Bob Marley al, geen christen maar wél ’n spiritueel verwant.

  Betty Boop (b)

  Geliked door 2 people

 7. T.Troubadour zegt:

  Koedst eens hier gebeuren zouden de volgelingen van Erdogan de grijze wolven alles afbreken wat voor hun p. kwam.
  We uit met die haatdragende Islamisten.Terug naar je heimat

  Like

 8. vangie1206j zegt:

  Like

 9. Kuu zegt:

  Vrijheid van godsdienst?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s