LONGREAD: Omnivoor Orbán

Screenshot_185

(Door: “andrascsengo”)

Soli deo gloria! Alleen aan God de eer. Met deze woorden sloot Viktor Orbán zijn overwinningsspeech af na zijn eclatante verkiezingsoverwinning. Napoleon Orbán begint zowaar Thierry Baudet trekjes te vertonen, het moet toch niet gekker worden. Hij had ook alle reden om ’himmelhochjauchzend’ te reageren, zijn partij, Fidesz, heeft een twee derde meerderheid in het parlement behaald en is daarmee wederom alleenheerser geworden in Hongarije EN dat voor de derde keer! Goede reden om een zetel naast Onze Lieve Heer op te eisen. Maar hoe is dit nu toch mogelijk hoor je vanuit alle windstreken, de mode is tegenwoordig toch dat het politieke landschap in veel Europese landen meer en meer versplintert? Wat is er gebeurd in het land met de mooiste hoofdstad in Europa? Het antwoord daarop is niet heel kort maar is ook weer niet vreselijk gecompliceerd.

Lees verder>>>
(h/t A.H.)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Hongarije. Bookmark de permalink .

6 reacties op LONGREAD: Omnivoor Orbán

 1. LUCIA zegt:

  Schitterend geschreven stuk, wat een kleurrijke toestanden en idem volk, je kan je volgens mij daar vestigen en een eindeloze reeks don Camillo – achtige boeken gaan schrijven.
  Die Orban vind ik ook meesterlijk, heerlijk wij moesten hier maar niet zeuren over deze man want wij hebben kleurloze dieven en oplichters aan het bewind, die geen moer om het volk geven en ook egotrippers zijn.
  Als ik mag kiezen geef mij dan een kleurrijke egotripper die van zijn volk en land houdt en het niet aan de lopende band verraadt en in de uitverkoop gooit.. a la Ratte en consortium.

  Geliked door 2 people

 2. karton zegt:

  Ik zou wensen dat in ons landje ook bij héél veel mensen de ogen eens open zouden gaan; mensen, die vóór de a.s. verkiezingen, achterom kijken naar de “prestaties” van de “regeringen” o.l.v. Rutte en alsdan hun stem bepalen, en NIET gaan stemmen omdat hun ouders en/of zijzelf áltijd al “fout” hebben gestemd. Mensen wordt wakker en zorg dat Nederland weer ÓNS Nederland wordt !

  Geliked door 2 people

 3. bobzelf zegt:

  goed ,, geweldig stuk ,,,,

  en inderdaad , ome Bob gaat volledig met karton mee ….

  ik heb veel landen gezien , sinds 1968 tot heden

  MAAR ZELDEN EEN LAND ALS NEDERLAND GEZIEN, DAT ZO BEZIG IS

  MET HUN EIGEN VERNIETIGING, INCL. DE TOEKOMST VAN HUN KINDEREN ..

  ZELFS JUICHEND LOPEN ZE, DE HEL BINNEN ……. LEKKER WARM HIER !!

  ONGELOFELIJK , en de totale hersenloosheid !!

  de totale leegheid !!! gefeliciteerd !!!

  WAAR BERT AL JAREN DE MOED EN HET LEF, EN THE GUTS EN ” DE BALLEN”
  HEEFT OM ZOVEEL TIJD ERIN TE STEKEN …….

  ONGELOFELIJK, MIJN JONGEN, DIEPE BUIGING EN PETJE AF, DIKKE HUG EN KUS

  VEEL PLEZIER NOG ,

  OOM BOBZELF

  Geliked door 1 persoon

 4. verwardeman zegt:

  Orban , mijn man !

  Geliked door 1 persoon

 5. jetse47 zegt:

  Wordt Wilders ook niet op deze manier van alles verweten!!

  Geliked door 1 persoon

 6. Wim zegt:

  Dit stuk dateert uit 2018 en is geschreven door iemand (Hongaarse vader) die in 2090 vanuit Nederland naar Hongarije verhuisde. Deze persoon heeft vaak meegemaakt dat buitenlandse kennissen hem toevertrouwden dat ze medelijden hebben met het lijdende Hongaarse volk. Immers is in Hongarije
  — is de oppositie is geneutraliseerd;
  — wordt geregeerd door deels incompetente lakeien;
  — lopen de media in de pas;
  — woekerende de corruptie, die ook nog eens gefinancierd wordt met miljarden Euro’s
  subsidies.
  Dat gaat natuurlijk in Nederland allemaal veel beter… Tenminste dat is wat de schrijver van dit schijnt te denken.

  Het stuk geeft mooie inkijkjes, maar de strekking laat zien dat de schrijver een deugmens is die geen kijk heeft op wat er werkelijk in de EU speelt. Anders kom je niet tot de uitspraak: “Mijn ideale uitslag in dit tijdsgewricht en deze situatie was geweest een sterke Fidesz, maar zonder absolute meerderheid waardoor een coalitie met de meer liberale LMP noodzakelijk zou zijn geweest.” Wedden dat dan de Hongaarse grenzen nu open zouden staan… Maar ja wat wil van iemand die flirt met jonge honden “van een hoog serieus gehalte namelijk ’Umwertung aller Werte’”. Wat dat betekent weten we inmiddels: klimaatverarming, gendergekte, omvolking, islamisering en EU-slavernij.
  Geen wonder dat hij geen oog heeft voor de drijvende kracht van het christendom in naties als Hongarije, Polen, Rusland en (grote delen van) de VS. Dat maakt dat in die landen nog enigszins een dam wordt opgeworpen tegen de idiotie die door het Westen waait. Die waarden moeten natuurlijk snel af geserveerd worden om daarna om-gewaardeerd worden in het voordeel van de islam. Dan gaat het pas goed. Dat zien hier toch ook?

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s