Orbán moet weg: Tusk start nieuw initiatief om Fidesz uit te sluiten

Screenshot_198

Donald Tusk (links) en Viktor Orbán.

(Vertaling: E.J. Bron)

Er wordt een nieuwe aanloop genomen om de Hongaarse regeringspartij Fidesz uit de Europese Volkspartij (EVP), de coalitie van Europese christendemocraten, te gooien. Als voorwendsel daarvoor dienen de nieuwste corona noodtoestand-verordeningen van de Hongaarse minister-president Viktor Orbán.

Duits - Zuerst

Donald Tusk, de partijvoorzitter van de EVP, dringt nu aan op een uitsluiting van Fidesz en eist dat zij dit jaar nog uit de christendemocratische partijfamilie wordt uitgesloten. Er zou formeel juridisch dan wel niets zijn aan te merken op de Hongaarse noodtoestand-wet in de corona-crisis, deze zou echter “niets meer te maken hebben met de geest van de democratie”, zei de voormalige voorzitter van de Europese Raad.

De volgende bestuursvergadering van de EVP, waarop over het initiatief gediscussieerd moet worden, staat echter nog niet vast. Ze zou, afhankelijk van de ontwikkeling van de corona-crisis, in juni of in september kunnen plaatsvinden. Tot dat moment wil Tusk de collega´s in de EVP er van overtuigen “dat we niet hoeven kiezen tussen vrijheid en veiligheid, maar dat we de burgers beide kunnen aanbieden.”

Het was Tusk echter in het begin van het jaar al mislukt om de gedelegeerden ervan te overtuigen om Fidesz uit de partij te gooien. Sinds ruim een jaar ligt het EVP-lidmaatschap van Fidesz in de koelkast – o.a. wegens aanvallen op de toenmalige voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker en wegens vermeende schending van fundamentele EU-waarden. In februari konden de gedelegeerden het alleen maar eens worden over een verlenging van de schorsing van Fidesz.

Bron:
https://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in belangenverstrengeling, christendemocraten, cultuurrelativisme, demoniseren, EUSSR, Hongarije, Hypocrisie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse christenen, nieuw fascisme, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

14 reacties op Orbán moet weg: Tusk start nieuw initiatief om Fidesz uit te sluiten

 1. karton zegt:

  Potverdorie, is die Donald Duck wéér bezig ??
  Iedereen (bijna iedereen) in Hongarije dweept met deze man, blijkt uit de verkiezings-uitslag, maar nu komt die Domme Donald ff vertellen dat dhr. Orbán wég zou moeten.
  Deze Duck is, nét als Rutte, reeds heel ver over de houdbaarheidsdatum, dus ruimen dat zootje !

  Geliked door 4 people

 2. guusvelraeds zegt:

  Als je uit de coalitie van hypocriete christendemocraten en landverraders gezet wordt wil dat alleen zeggen dat je ergens wat goed doet en voor je volk opkomt.

  Geliked door 3 people

 3. Mary zegt:

  Nou dan stapt Fidesz/Orban toch uit deze “christendemocratische” (het CDA democratisch laat me niet lachen) so what??.

  Geliked door 2 people

 4. Steven zegt:

  Weer een poging om Hongarije mee de EU afgrond in te trekken en te vernietigen. Nu ligt Orban alle plannen dwars die men zoals met Nederland voor ogen heeft. Dat is waarom HIJ WEG MOET!
  De hongaren moeten ook gechipt en gevaccineerd worden met het GIF van Bill Gates en half Afrika opnemen om het land een zooitje te maken!

  Geliked door 1 persoon

 5. Harry zegt:

  EU IS MAFFIA ,

  Geliked door 2 people

 6. Pistolen-Paultje zegt:

  UItsluiting van politieke partijen druist in tegen de beginselen van de democratie. Dus Tusk voor het gerecht slepen. Merkel, Verhofstadt en Timmermans ook….

  Geliked door 4 people

  • koosv8 zegt:

   En vele anderen , en na bewezen schuld afknallen meteen achter de rechtzaal.

   Geliked door 1 persoon

  • Nemesis zegt:

   Alleen welk gerecht? Die gerechten deugen ook voor geen meter, Kan dus alleen een volkstribunaal zijn.

   Geliked door 2 people

  • guusvelraeds zegt:

   Alleen als je de juiste mening hebt tel je mee in het “democratisch” proces. In Duitsland werd tegen de grondwet in onlangs een deelstaat verkiezing ongeldig verklaart om dat de uitkomst van de keuze voor Landes President niet beviel en de steun hierbij van een democratisch gekozen partij die niet het gewenste geluid vertolkt. Dit zijn Hitleriaanse toestanden maar de politieke hoerenlopers van de EU hielden hun bek dicht. Democratie laat me niet lachen.

   Like

 7. vangie1206j zegt:

  Mag ik effe lachuh D. Tusk heeft het over EU fundamentele waarden. Hoehahaha.
  Club die hun eigen regels wetten en waarden aan hun laars lappen.
  Wat een ongelooflijke eigenheimer.
  Lulhannes GT.

  Like

 8. Trucker zegt:

  Groot nieuws op de website van de openbare omroep BRT in Vlaanderen: In Hongarije mogen transluitjes zoals hij/zij/weethet(nog)niet voorlopig niet van geslacht veranderen omdat Victor Orban dat besloten heeft.
  De verontwaardiging droop bijna van men scherm, stel je voor nu er ernstige problemen zijn zoals transen die eens wat willen mag dat toch niet van Orban, het ontbreekt nog net dat ze hem geen nazi heten.
  Orban is voor de mainstream met hun legioenen zombies een dankbare kluif om de aandacht af te leiden van de echte problemen zoals de onverminderende instroom van islam(ieten) invaders poserend als “vluchtelingen”.
  Na het al duizenden keren gelezen te hebben blijf ik mij verwonderen waarom de mainstream pratende hoofden niet eens de vraag stellen hoe het komt dat het 80% mannen zijn die vrouw en kinderen achter laten.
  Ach sluw en leep als ze zijn hebben ze een riedeltje op gevonden : het zijn arme sukkelaars waar het halve dorp heeft voor gespaard zodat ze naar hier kunnen komen om hun kroost financieel te ondersteunen.
  Vreemd want ze hebben allemaal een Iphone en dure kledij kon dat niet versjacherd worden voor de overkomst te betalen…
  Mainstream media zakt weg in drijfzand dat de leugens heet alleen weten ze het zelf nog niet.

  Like

 9. Jan zegt:

  Coronavirus: Hungary minister says criticism of Viktor Orban’s new powers are ‘simply fake’

  Like

 10. koddebeier zegt:

  Ik snap echt niet waarom de Fidesz bij de Europese Volkspartij (EVP) wilt blijven, dat clubje van Nep christenen en een stelletje leugenachtige huichelaars !

  Like

 11. Pingback: Hongaarse noodtoestand-maatregelen EU-conform: EVP-voorzitter Tusk dient zich te verontschuldigen | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s