Corona: Wanneer tijdens het avondeten plotseling de politie je woning binnenvalt

Screenshot_218

(Door: David Berger – Vertaling: E.J. Bron)

In de Duitse deelstaat Sachsen stelt de politie zich niet tevreden met het bestraffen van openbare overtredingen van de corona beschermingsverordening, maar ze doet nu ook aan huisbezoeken. En opnieuw is met het oog op de grondwettelijk gegarandeerde “onschendbaarheid van de woning” de vraag te stellen in hoeverre de evenredigheid tussen doel en middel hier nog gegarandeerd blijft.

philosophia perennis

De “Sächsische” bericht over een gebeurtenis, die zich zondagavond in Löbau (Kreis Görlitz) heeft afgespeeld. Vermoedelijk na een aanbrenging door alerte buren rukten politieagenten aan bij een woning in Löbau, waarin meerdere mensen samen aan het avondeten zaten.

Drie van de aanwezigen behoorden niet tot de “huishouding”

De krant bericht: “In een woning in de Otto-Staudinger-Straße in Löbau hebben politieagenten op de late zondagavond een gezamenlijk avondeten van personen in de leeftijd tussen 18 en 28 jaar beëindigd. ´De reden was dat drie van de aanwezige personen niet tot de huishouding behoorden´, deelt de politie mee. De gasten werden het huis uitgestuurd en bovendien deden de agenten aangifte van de overtredingen.”

Huiszoekingen in het systeem Merkel

Een fundamentele wet echter, die in het systeem Merkel ook steeds verder werd uitgehold, doordat men niet zelden huiszoekingen uitvoerde bij Merkel-critici, waarbij je je af moest vragen of deze maatregel op de een of andere manier gepast was. Een goed voorbeeld daarvoor is de huiszoeking bij de toenmalige chef van de AfD in Beieren, Petr Bystron, die later door de arrondissementsrechtbank München onwettig werd verklaard.

Of in deze nu bekend geworden zaak in Löbau de evenredigheid tussen doel en middel nog gegarandeerd was, is moeilijk te beoordelen, maar in de huidige situatie, die vooral gekenmerkt wordt door de dominantie van onevenredige maatregelen, zeer onwaarschijnlijk.

Bron:
https://philosophia-perennis.com
Door: David Berger

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", Barbarisme, cultuurrelativisme, demoniseren, Duitsland, Hypocrisie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, nieuw fascisme, Overheid, politie, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

16 reacties op Corona: Wanneer tijdens het avondeten plotseling de politie je woning binnenvalt

 1. Jules Vismale zegt:

  Het lijkt haast of de Gestapo weer actief is in Duitsland en helaas konden die tijdens WO II, zonder de steun van allerlei verklikkende burgers, anders nooit goed functioneren! In de meeste gevallen was je dan, mits je al de kleinste kritiek had op het nazi-regime, na een onrechtvaardig showproces, naar een concentratiekamp gestuurd, voor het vuurpeloton beland of onder de guillotine onthoofd!

  Geliked door 1 persoon

  • Eugen Karl zegt:

   Het gebeurde ook reeds in Nederland: “Wij hadden zaterdag avond een gezellig avondje met kerngezonde vrienden georganiseerd, alleen werd deze abrupt verstoord door politie die van voor en van achter binnen kwamen vallen. Ook stond er nog een extra agent in burger buiten op de uitkijk. Er zou een melding zijn gekomen van een buurtbewoner die had geconstateerd dat wij met teveel mensen in 1 huis aanwezig waren. Daarop volgde een boete van 390 euro, voor aleen de bewoner en dus organisator van de bijeenkomst.” – Uit een brief aan R. Jensen (Jensen Show # 146). Dus wij zitten in hetzelfde boot. Groetjes uit Duitsland.

   Geliked door 1 persoon

   • Piet Snot zegt:

    De verrader slaapt nooit, onthou dat maar.
    De verrader kan iedereen zijn, zelfs van degene waar je het nooit van had verwacht.

    Geliked door 2 people

   • Jules Vismale zegt:

    @Eugen Karl, ik werd in 2014 in een trein, die op het station van Chemnitz (Duitsland) was gestopt, door drie politieagenten aangehouden en blijkbaar was ik daar door een conducteur aangegeven omdat ze op zoek waren naar een (Marokkaanse) kerel die nogal sterk op mij leek!
    Die drie agenten stonden hierna gelukkig ook mooi in hun hemd omdat ze in mijn tassen alleen maar vuile was, strips, cassettebandjes, een walkman en toiletspullen vonden en toen ze bemerkten dat ik uit Nederland kwam bleek dus dat ik NIET degene was die ze zochten! Later hebben ze de man die ze WEL zochten alsnog gearresteerd en hij leek bijna sprekend op mij ofschoon hij GEEN bril droeg en ik WEL!

    Like

 2. Jan zegt:

  Amerikaanse nazis arresteren moeder die met haar beide kinderen in park is

  Like

  • delamontagne zegt:

   Zonsondergang ?, maar hoe moet ’t dan met die daklozen die daar met hun winkelwagentjes plus schamele bezittingen erin langs de strandboulevard slenteren en op de bankjes slapen. ? ?

   Like

 3. Jan zegt:

  Britse nazis arresteren burger die protesteert tegen open grenzen, want ‘racistisch’

  UK: Two Men Arrested For Posting “Pubs Closed, Borders Open” Stickers
  Councillor says message is an affront to diversity.
  ….
  https://summit.news/2020/04/21/uk-two-men-arrested-for-posting-pubs-closed-borders-open-stickers/

  Like

 4. Julia zegt:

  Je vraagt je af waar de kracht van de eenheid van het volk blijft. Het is een grote hoax om een nieuwe gecontroleerde wereldorde te scheppen en zwakkeren en kwetsbare uit onze samenleving te bannen. Nimmer zoiets voor een virus in het leven geroepen. Een intelligent mens beseft heel goed dat dit een veel grote doel dient koste wat het kost. De economie wordt wereldwijd bewust de nek omgedraaid, landen worden derderangs bananenrepublieken, invallen en macht van de nieuw geboren Gestapo zal machtiger worden en volk verder onderdrukken.Miljardairs die hier heel veel aan verdienen zullen rijker en rijker worden en grote invloed hebben op de politiek zodat deze naar de pijpen van de Bill Gates, Bilderberg, etc. et.c. blijven dansen. Dit is het blijkbaar het nieuwe normaal het gewone volk doet wat er wordt gezegd, wordt leeggezogen en gecontroleerd. Kortom de nieuwe kracht van WOIII met als aanvoerder namens de EU Merkel.

  Geliked door 3 people

  • Piet Snot zegt:

   Hou toch op over de kracht van de eenheid van het volk.
   Die is er nooit geweest en zal ook nooit bestaan.
   Dat bestaat alleen in politieke praatjes om iets te verkopen of er door te drukken.
   Organiseer maar iets, krijg die “eenheid” maar eens de straat op voor het volk.
   Geen mens boeit het wat een ander overkomt.
   Honderdduizenden mensen in Nederland weten niet eens wie hun buren zijn, laat staan dat ze ooit voor diegene opkomen.
   Als jou iets overkomt op straat, berooft of in elkaar geslagen, reken dan maar niet teveel op iemand die jou gaat helpen.
   Daar zijn genoeg voorbeelden van inmiddels.
   Ze pakken hun camera erbij om alles te filmen om het thuis op het internet te gooien, terwijl jij ligt te vechten voor je leven.

   Geliked door 3 people

 5. Tistochwat zegt:

  Verraders van de eigen landgenoten zijn schoften van het laagste allooi, die kruipen voor de zittende macht.
  Zo hopen de slijmerige laarzenknechten over te komen als ‘brave, oppassende burgers’.
  Misselijk word ik van dergelijke figuren.

  Geliked door 1 persoon

 6. Piet Snot zegt:

  Bepaalde politieagenten nemen het controleren van de corona-maatregelen wel héél serieus. Ze menen zelfs het recht te hebben om bij mensen naar binnen te spieken om te zien of daar wel goed de anderhalve meter afstand wordt bewaard.
  https://www.dagelijksestandaard.nl/2020/04/absurd-politie-gluurt-bij-mensen-door-het-raam-om-te-zien-of-ze-binnen-wel-15m-afstand-bewaren/
  ___________________________________________________________________________
  Drie keer was scheepsrecht, toen Sophie (21) een kamer zocht op Uilenstede. Sinds tweeëneenhalf jaar woont de student psychobiologie op de Amstelveense studentencampus, samen met dertien huisgenoten. “Het is best ­intensief, maar ook gezellig. We koken en eten veel samen. En normaal gesproken is niet iedereen tegelijk thuis.”

  Tot nu. De coronacrisis dwingt ook Amsterdamse ­studenten, die soms met velen tegelijk wonen, thuis te ­blijven. De afgelopen weken heeft dat op Uilenstede tot kaf­kaëske spanningen geleid tussen de politie en studenten.

  Volgens de geldende noodverordening hoeft men in een huishouden geen anderhalve meter afstand te houden. Maar studentenhuizen vallen hierin niet onder de noemer huishouden. Het leidde op Uilenstede tot zeventien ­boetes van 390 euro per persoon. Die leiden overigens ook tot een aantekening op het strafblad, wat hinder kan opleveren bij het aanvragen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Uit angst voor verder politieoptreden wil Sophie niet dat haar achternaam in Het Parool komt.
  https://www.parool.nl/ps/1-5-meter-afstand-in-een-studentenhuis-wij-worden-beboet-als-we-thuisblijven~b9adcd4d/

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s