Executies: Communistische en islamitische landen nog steeds bovenaan

Screenshot_219

(Vertaling: E.J. Bron)

Het aantal gedocumenteerde executies is in 2019 voor het vierde achtereenvolgende jaar wereldwijd “officieel”, dus zonder niet officieel geregistreerd aantal, gedaald. Dat blijkt uit een globaal bericht over de doodstraf van de mensenrechtenorganisatie Amnesty International, dat vandaag werd gepubliceerd. Dientengevolge bedroeg vorig jaar het aantal executies minstens 657 – het laagste aantal sinds zes jaar.

journalistenwatch

Desondanks blijven ongeveer 20 landen nog steeds voor executies verantwoordelijk. Zo zouden bijvoorbeeld de Saoedische autoriteiten 184 mensen hebben laten executeren, staat er verder in het bericht. Dit zou het grootste aantal in één jaar zijn dat Amnesty International ooit voor Saoedi-Arabië gedocumenteerd zou hebben.

Daarmee ging de woestijnstaat, evenals Irak, Jemen en Zuid-Soedan, tegen de globale trend in. De vijf landen met de meeste executies in 2019 waren volgens het bericht van Amnesty China (duizenden), Iran (minstens 251), Saoedi-Arabië (184), Irak (minstens 100) en Egypte (minstens 32). Bovendien zou men in de loop van het jaar 2019 minstens 2.307 nieuwe doodvonnissen in 56 landen geregistreerd hebben, in vergelijking met 2.531 in 54 landen in 2018 (beide jaren uitgezonderd China), staat er verder in het bericht.

In de landenvergelijking zou China buiten beschouwing blijven, omdat het aantal executies, dat door Amnesty op duizenden wordt geschat, daar nog steeds als staatsgeheim behandeld wordt. Ook andere landen met een groot aantal executies, waaronder Iran, Noord-Korea en Vietnam, zouden in 2019 de ware omvang van de uitgevoerde doodvonnissen nog steeds geheim hebben gehouden, staat er in het bericht van Amnesty.

Bron:
www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", achterlijkheid, Amnesty International, Barbarisme, Communisme, Islam, islamofascisme, Marxisme. Bookmark de permalink .

16 reacties op Executies: Communistische en islamitische landen nog steeds bovenaan

 1. Wolf zegt:

  Nou, dat China misdadigers en oeigoeren(dat zijn halve islam turken) afschiet in stadions waar je tegen betaling kunt toeschouwen, en waar de kogel betaald moet worden door de misdadiger en keigoed zelf of hun familie, is een goede oplossing. Moeten we hier ook doen, ipv opsluiten in een hotel vol drugs telefoons biefstuk vreten tv sport, ,zoals hier die gevangenissen wat hotels zijn tegenwoordig heten. Kost de belastingbetaler dan ook zoals in China geen rooie cent. De sharia zou ingevoerd kunnen worden waar strikt islamieten en hun jongeren onder zullen vallen, ophangen,handen afhakken koppen eraf,en spiezen zou een prachtoplossing zijn ,opgeruimd staat netjes!

  Geliked door 1 persoon

 2. Wolf zegt:

  HERSTEL.Keigoed??? Moet zijn VERGOED!

  Like

 3. malsion zegt:

  Bijzonderheid bij dit festein is dat in China de nabestaanden moeten betalen voor de kogels die gebruikt zijn om de slachtoffers te doden.

  Like

 4. malsion zegt:

  Sorry –
  festein moet zijn: festijn.

  Like

 5. Wolf zegt:

  Ook moet dat amnestie internationaal hun goede muilen houden over China. Een paar duizend is NIKS op een inwonertal van anno 2020 met de laatste telling 1,567.000 dus meer dan anderhalve miljard Chinezen op een paar duizend die afgeschoten moeten worden! De Doodstraf stond vroeger ook hoog in het vaandel van de C.H.U., de Christen HistorischeUnie Zwaar HERVORMD, wat nu opgeschrokt is door de rooie roomsen en hun linkse slappe gereformeerde sufferds in dat CDA. De SGP heb ik nog enigzins wel respect voor . Die zijn voor de Doodstraf. Ook PVV zou moeten pleiten voor Doodstraf of anders onder zware druk levenslange gevangenisstraf!

  Like

 6. Wolf zegt:

  HERSTEL , hun grote muilen moeten die kankers van Amnesty houden.

  Like

 7. Wolf zegt:

  Kankers moet zijn JANKERS!

  Like

 8. verwardeman zegt:

  Als het om terroristen , verkrachters en moordenaars gaat , heb ik er geen moeite mee .
  Als ik het hier voor het zeggen had , zouden een Mohammedje B en een Volkertje van der G ,
  een Kutmenneke T , enz. al lang niet meer onder ons zijn !
  Moet je eens kijken hoeveel belastinggeld dat al scheelt als je geen 300 euro per dag per
  gedetineerde meer uit hoeft te geven om dit gespuis in leven te houden , scheelt miljoenen.
  Welk weldenkend mens zou zulk schorem overigens ooit nog terug willen in de samenleving ?
  Wilt u ze als collega of buurman ………….?

  Geliked door 2 people

  • Piet Snot zegt:

   Doodstraf hadden ze nooit moeten afschaffen.
   Wie zich buiten de maatschappij plaatst door een ander bewust het leven te ontnemen heeft in mijn ogen dan ook geen recht meer om te leven.

   Geliked door 2 people

   • karton zegt:

    @ Piet Snot.
    Goed dat ik u tref. Ik wil af en toe een reactie “liken” maar dan verschijnt mijn échte naam i.p.v. mijn nick-name. Ik vroeg de webmaster naar een oplossing maar hij veronderstelde dat u, @ Piet Snot, hier mogelijk een oplossing voor zou weten, hij kon er niks aan veranderen. Dus bij deze : hoe krijg ik m’m nick-name bij “like” i.p.v. m’n echte naam ?

    Like

   • Piet Snot zegt:

    Ik heb al heel lang geen gravater account meer maar kan een poging wagen.
    Log in op jou gravater account en vervang elke echte naam van jou die je daar tegenkomt daar door b.v. karton.
    Alleen je email adres kan je hetzelfde laten, die ziet toch niemand.
    Je bent niet verplicht om daar je echte naam in te vullen.
    Kijk het dus even goed na allemaal in jou account wat daar precies staat en is ingevuld en verander het daar.

    Like

 9. droevige mof zegt:

  De herinvoering van de doodstraf wordt ook geëist door rechtse groeperingen. Puur retorisch is dit ook terug te vinden in enkele commentaren op deze blog. Alleen een waarneming, geen waardeoordeel.

  Like

  • Piet Snot zegt:

   Nee, het jarenlang vertroetelen van moordenaars en terroristen in een 5* hotel met een eigen kamer, roomservice, 3 verzorgde maaltijden met keuze per dag, sport gelegenheid, playstation, computer, tablet en gratis hoeren voor honderden tot duizenden euro’s per dag is een goede oplossing.
   Iets waar sommige mensen alleen maar van kunnen dromen, van zoveel weelde, en alles gratis natuurlijk. Werken is niet verplicht.
   Dat zal ze leren als ze iemand afmaken uit lust of welk motief dan ook.
   En dan weer vrij laten na een tijdje, en hopen dat ze het niet nog een keer doen.
   Alleen een waarneming, meer is het niet.

   Like

 10. Willem zegt:

  Ik denk dat de doodstraf hier weer ingevoerd gaat worden als we een islamitische regering hebben en een imam als premier.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s