Pas op, media! Medisch personeel in Wuhan gewaarschuwd voor verboden interviews

Screenshot_206

(Door: Ling Yun en Steffen Munter)

Na de heropening van de Chinese provinciehoofdstad Wuhan op 8 april bereiden functionarissen van de Communistische Partij van China (CCP) het medisch personeel op vragen van buitenlandse media voor. Twee richtlijnen zijn: “De aanvragen voor interviews moeten door het kantoor van de CCP verwerkt worden.” En: “Alle medewerkers van het ziekenhuis mogen geen privé-interviews geven.”

epoch times

Op 8 april om middernacht vierde de Communistische Partij van China (CCP) de overwinning op het virus SARS-CoV-2 met de heropening van de sinds 23 januari afgesloten provinciehoofdstad Wuhan. Sindsdien bereidt men zich erop voor dat buitenlandse media zullen proberen om via medisch personeel ongemakkelijke kennis te verkrijgen.

Pas op, media!

Michael Smith, een journalist van de “Australian Financial Review”, postte op Twitter de mededeling van een ziekenhuis in Wuhan, waarin medisch personeel van verschillende afdelingen ervoor gewaarschuwd werden om zich zelfstandig of privé door buitenlandse media te laten interviewen.

Het “Hoofdkwartier voor Preventie en Controle van de provincie” had hier een speciale bijeenkomst over en installeerde een interviewafdeling ter coördinatie van ontmoetingen met buitenlandse media in, inclusief bepaalde richtlijnen: “Wanneer u door een journalist geïnterviewd wordt, moet u zich zo snel mogelijk bij het partijkantoor melden.”

Bovendien werd vastgelegd dat individuele personen geen zogenaamde “onbevestigde” berichten aan media mogen doorgeven of in de sociale media mogen publiceren. Hier de vertaling:

Memo aan alle medewerkers

Mededeling:

Aan alle afdelingen van het hele ziekenhuis:

Nadat Wuhan op 8 april weer heropend werd, zullen er veel media uit verschillend elanden naar Wuhan, provincie Hubei, komen om interviews af te nemen en verslag te doen. Het hoofdkwartier ter Preventie en Controle van het corona-virus in de provincie Hubei is uitermate alert tegenover de interviewaanvragen van de buitenlandse media. Daartoe heeft het een speciale bijeenkomst bij elkaar geroepen om de handelwijze vast te leggen en om de invoering te organiseren. Het kan zijn dat buitenlandse media de komende tijd ook in ons ziekenhuis interviews willen afnemen.

Let er allemaal alstublieft op: De interviewaanvragen moeten door het partijkantoor verwerkt worden. Alle medewerkers van het ziekenhuis mogen geen privé-interviews geven. Indien men door journalisten om een interview wordt gevraagd, dient men zich onmiddellijk bij het partijkantoor te melden. Medewerkers mogen geen onbevestigde berichten op de sociale media of op andere media  posten.

Screenshot_205
Onder de posting antwoordde één persoon dat ze in de Duitse media gehoord zou hebben dat de CCP de verantwoordelijken (in China) bij verdere uitbraken zou bestraffen. Daarom zou er officieel niet gerekend hoeven worden op uitbraken. De persoon zei dat “wanneer er de volgende keer ook maar de KLEINSTE signalen van een uitbraak in China zijn, sluiten ze alles onmiddellijk en annuleren ze alle vluchten.”

De verdwenen berichten uit Wuhan

Niet zo lang geleden bezochten Chinese media zoals de “Southern People Weekly”, het tijdschrift “Portrait”, het economisch dagblad “Caixin” en anderen de epidemiestad Wuhan om ziekenhuisartsen en insiders te interviewen. Ze berichtten er ook over hoe door het verdoezelen van de virussituatie door functionarissen van de CCP de epidemie buiten controle was geraakt. Daardoor raakte het medisch personeel grotendeels besmet. Veel mensen stierven achter de coulissen.

Deze berichten zorgden voor ophef in de Chinese samenleving, zoals het interview met Ai Fen, de directrice van de noodopvang van het Wuhan Central Hospital. Slechts luttele seconden na de publicatie van het interview op de website van “Portrait” op 10 maart verdween het artikel weer.

Het kon echter door internetgebruikers veiliggesteld worden, die zowel zijn explosiviteit alsmede zijn korte beschikbaarheid goed wisten in te schatten. In meer dan 50 talen, coderingen en beelden werd het op internet in leven gehouden. Zoals bleek, was Ai Fen de bron van de insider-informatie, die de in februari aan Covid-19 gestorven medische klokkenluider Li Wenliang op internet had gepubliceerd.

Personeel zonder bescherming uitgeleverd aan virus

Ook “Southern People Weekly” publiceerde op 11 maart een moedig artikel “Vier gestorven, vier liggen op sterven – het donkerste moment van het Wuhan Central Hospital”. In het artikel ging het erom dat in het Wuhan Central Hospital door partijsecretaris Cai Li, decaan Peng Yixiang, de secretaris van de disciplinaire commissie Li Mi en anderen de vroege waarschuwingen van het medisch personeel krachtig waren onderdrukt. Het werd gedwongen zonder beschermende maatregelen te werken en zich bloot te stellen aan het virus. Daardoor werden meer dan 300 medische medewerkers besmet. Vier van hen stierven, vier anderen waren aangewezen op apparatuur die hen in leven hield.

Volgens een bericht van “Caixin” van 26 februari zouden verschillende bewijzen hebben aangetoond dat er in Wuhan nog voor eind december minstens negen gevallen van een onbekende longontsteking in de ziekenhuizen van de stad waren opgetreden. Onderzoek toonde aan dat de besmettelijke veroorzaker tot ongeveer 80% identiek was aan de SARS-corona-virussen. De laboratoriumtesten werden aan het ziekenhuis, de gezondheidscommissie en het ziektecontrolesysteem gemeld.

In het artikel kwam een persoon uit het onderzoekslaboratorium aan het woord, die aangaf dat zij op 1 januari 2020 een telefoontje kreeg van een ambtenaar van de gezondheidscommissie van de provincie Hubei. De man eiste:

“De aanwezige proeven moeten vernietigd worden en de proefinformatie mag niet voor het publiek toegankelijk gemaakt worden.” Bovendien zouden ontdekte gevallen in het vervolg gemeld moeten worden, zoals de Chineestalige Epoch Times (“DaJiYuhan”) berichtte.

Correctie van de aantallen om de leugen te verkleinen

De officiële Chinese informatie over het aantal doden van de longepidemie in Wuhan bedroeg 2.579, waarbij het algemeen betwijfelde aantal op 17 april plotseling door de CCP naar 3.869, dus met meer dan 50%, werd verhoogd. Ook dit aantal wordt door de buitenwereld als verfraaid beschouwd.

Eind maart lieten beelden in de sociale media lange rijen voor de begrafenisondernemingen in Wuhan zien, toen families de as van hun gestorven familieleden ophaalden. Volgens berichten zouden het tienduizenden mensen geweest zijn die daar urnen ophaalden.

Bron:
www.epochtimes.de
Door: Ling Yun en Steffen Munter

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Barbarisme, China, Communisme, dictatuur, Hypocrisie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

6 reacties op Pas op, media! Medisch personeel in Wuhan gewaarschuwd voor verboden interviews

 1. vangie1206j zegt:

  Ergens kan ik China wel begrijpende meestal linkse journalisten presteren het zo dat bv. een verhaal zo verdraaid wordt dat slachtoffer dader is.
  Luisteren is wat journalisten zelden doen want ze hebben hun mening al klaar voor er 1 woord gesproken is.
  De meeste journalisten zijn ratten van het ergste soort.
  Ook wel linkse rioolrechten genoemd.

  Like

 2. pepo Copyright zegt:

  Toeval?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s