Bezuinigingsplannen op een presenteerblaadje

Screenshot_15

(Door: Leon Brandsema)

Staatsschuld loopt razendsnel op

DEN HAAG – De mogelijkheden om te bezuinigen na de corona-crisis liggen als een geluk bij een ongeluk al klaar. Het grote probleem: het meeste geld valt bij de zorg te halen.

Medisch specialisten in loondienst nemen, het schrappen van de huishoudelijke hulp uit de WMO, geen dagbesteding meer in de langdurige zorg, meer eigen bijdrages vragen voor verschillende soorten zorg: met harde maatregelen vallen er miljarden euro’s te besparen binnen het zorgstelsel. En de manieren waarop er allemaal bezuinigd kan worden, komen bij toeval net tijdens de corona-crisis naar buiten.

Lees verder>>>
(h/t “Monalisa”)
De Telegraaf

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Bananenmonarchie Nederland, Graaien, Hypocrisie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Overheid, Rotzakken, Rutte, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

14 reacties op Bezuinigingsplannen op een presenteerblaadje

 1. Tistochwat zegt:

  Bezuinig maar op de miljarden die je in je vele bodemloze (groene en zwarte Afrikaanse) putten smijt, Rutte!
  Wat ben je toch een gewetenloze schoft!
  Ranzige zakkenvuller met die eeuwige grijns op je tronie.
  O, wat ben je tevreden met jezelf. Je bent een zieke geest, besef je dat niet?

  Geliked door 2 people

  • Cathja zegt:

   @Tistochwat

   Ik begrijp niet dat Sigrid Kaag niet wordt teruggefloten. Die heeft alweer een pot met geld klaar staan om ‘hongerend Afrika’ van vele miljoenen euro’s te voorzien.
   Ik snap trouwens niet waarom er weer overal in gesneden moet worden, terwijl de overheid een positief saldo had van 34 miljard euro. Moet je desondanks tóch plannen maken om de burgers opnieuw een financiële dreun te verkopen?
   Ik kan alleen maar bedenken dat hun geweten blijkbaar uitgeschakeld is.
   Na alle ellende die we al over ons heen kregen met de CO2-gekkigheid, de PFAS, die stomme warmtepompen, zoveel mogelijk huizen van het aardgas af, de massa-immigratie, ……en als dit nog niet voldoende is om het Nederlandse volk murw te beuken, de ophokplicht vanwege een pandemie. Er moeten blijkbaar opnieuw donderbuien over ons heen gaan.

   Er valt niks meer te bezuinigen op de zorg. Laten eerst die multinationals maar eens normaal omzetbelasting gaan betalen; daar is een wereld te winnen! Tegelijkertijd stoppen met het toelaten van immigranten, starten met het uitzetten van ‘veilige-landers’, want die zijn oververtegenwoordigd in de criminaliteit, en kosten ons sowieso klauwen met geld.

   Is het dan zó moeilijk om te bedenken waar ECHT op bespaard kan worden?

   Oh ja…, en laten die moslims hun uitvaarten zelf betalen mevrouw Halsema!
   (Ook zoiets stoms, waar de autochtone Amsterdammers voor op mogen draaien).

   Geliked door 1 persoon

   • Tistochwat zegt:

    Cathja 23 april 2020 om 11:02

    Alles is te verklaren als je ziet dat de wereld wordt geregeerd door het pure kwaad.
    Die Bill Gates, de ‘weldoener der mensheid’ speelt er o.a. een rol in. Ook hij is een duivelsknecht.
    Jij weet toch ook wel dat er in een heel oud boek staat: “Satan verandert zich voortdurend in een engel des lichts”? Ik vertrouw puissant rijke lui met macht voor geen cent.

    De meeste machtshebbers op aarde hebben zeer duistere bedoelingen, maar o, wat komen ze vriendelijk over en wat zíjn ze toch met ons begaan. Acteren, acteren… Liegen en bedriegen. Wat recht is krom maken, wat krom is, rechtmaken.

    Ik geloof niet in de idioterie van marsmannetjes en andere flauwekul, maar dat er een smerig, vuil spel met ons wordt gespeeld, is voor mij een feit. Ik wéét het gewoon.
    Vraag me niet hoe, mijn haren staan gewoon overeind. Ik wist als kind al dat de wereld verrot was.

    ‘Ze’ moeten en zullen ons alles afnemen en kapotmaken, zodat de dienaren van ‘allah’ (=satan) even lekker hun gang kunnen gaan tot het afgelopen is.

    Wie mij voor gek wil uitmaken, be my guest!

    Like

   • Cathja zegt:

    @Tistochwat op 23 april om 11:02

    Ja Tis, ik weet heel goed wat er allemaal in dat Dikke Boek staat geschreven. Ik leef er mee en leef er uit. De duivel vermomt zich telkens weer en probeert ons onderuit te halen.
    Dat neemt niet weg, dat we hoe dan ook dit leven door moeten zien te komen, en wat mij betreft op zo ‘goed mogelijke’ manier, al klinkt dit wat tegenstrijdig. Dat begrijp ik.

    Als we de aardse strijd opgeven, en niet meer bereid zijn om te protesteren tegen allerlei smerigheid, dan zullen WIJ misschien nog enigszins buiten schot blijven (voorlopig), maar de (zeer) kwetsbaren onder ons kunnen geen kant meer op. Als ik dan lees welke bedragen Sigrid Kaag het land uit helpt ten gunste van een Afrikaans volk, dan gaan bij mij de nekharen ook wel staan. Er wordt met geld gesmeten, maar altijd de verkeerde kant uit.

    En ja, B.G. is een handlanger van satan. Ze mogen mij allemaal voor dwaas uitmaken, maar zijn verleden is alles behalve brandschoon, en ook zijn toekomstplannen met de mensheid ziet er inktzwart uit.

    Tot slot: ik zal de laatste zijn die jou voor gek verklaart. Ik weet dat je heel goed weet waar het allemaal om draait in deze verdorven wereld.

    Sterkte Tis, tis niet anders.

    Geliked door 1 persoon

 2. Het zal duidelijk zijn dat al deze maatregelen over de verkiezingen heen getild gaan worden.
  Maar als er toch bezuinigd moet gaan worden is er een hele hoop te halen bij de nodeloze subsidies die aan de gekste dingen uitbetaald worden.
  Vergis je niet het gaat hier om vele 10 tallen miljarden.
  Dan de flauwe kul waar Sigrid Kaag mee bezig is, want die doet nog steeds of het geld aan de bomen groeit en strooit in half Afrika en ook met name naar de “palestijnen” met geld alsof het niet op kan.
  Ook bij alle soorten actiegroepen die ons niet alleen subsidiegeld kosten maar dan ook datzelfde subsidiegeld gebruiken om allerlei recht zaken te beginnen die op het eind van de rit nog een veelvoud van de ontvangen subsidie is.

  Like

 3. Monalisa zegt:

  Er is bewezen dat Nederland NIET was voorbereid op calamiteiten zoals een pandemie, terwijl er al meerdere jaren door meerdere instanties op was gewezen. De politiek, en dus Rutte, heeft dat naast zich neergelegd. Deze crisis is ons niet overkomen door het virus, maar door het gebrek aan middelen. Door laks optreden toen de situatie al acuut was. Dat is direct het gevolg geweest van beleid. Dat beleid was gedragen door Rutte. Dus ja, Rutte is verantwoordelijk. Niet voor het virus, maar wel voor de ontstane crisis. Nu goed weer spelen voor de verkiezingen. Nederland is niet gek! Dit wordt onthouden.

  Like

 4. Monalisa zegt:

  De voornaamste reden dat ik vaak kritiek op Rutte uit is omdat hij feitelijk met alle winden meewaait en niet met een eenduidig beleid komt. Er is geen landelijk beleid, iedereen doet maar wat. Kijk bijvoorbeeld naar de ziekenhuizen: bij de een mag iedereen nog naar binnen, de ander staat maar 1 bezoeker per patient toe en weer een ander is in een totale lockdown. Hoezo eenduidigheid? Ten tweede viert de hypocrisie hoogtij. Volgens meerdere bronnen zouden Corona patiënten 2 weken in quarantaine moeten en daarna weer min of meer gewoon aan de gang kunnen. Gezond Nederland zit nu al 5 weken (!) binnen, mag het eens een keer genoeg zijn? Of waren die 2 weken ook weer een van die wetenschappelijke feiten waar men plotseling weer op terug gekomen is? Ten derde… alhoewel ik het met een poster onder mij eens ben (Wilders & Baudet wilde een totale lockdown,) is het ook een feit dat een hoop ellende voorkomen had kunnen worden als Rutte niet zo arrogant was geweest door niet naar de feitelijk onderbouwde argumenten van diezelfde Wilders & Baudet te luisteren. Baudet waarschuwde al en de gevestigde orde, met Rutte voorop, negeerde hem. Wel, zie wat Rutte’s arrogantie ons heeft gebracht…. En tot slot… de paniekzaaierij.. Het virus grijpt snel om zich heen, maar het grote merendeel v/d bevolking krijgt nergens last van. Dat de IC’s overbelast raakten is louter het gevolg van het 10 jarig wan en uithol -beleid van het kabinet Rutte. Dus ja.. mogen wij hier kritiek op hebben? Sommige mensen vergeten hun geschiedenis gelukkig niet zo snel, hoop ik.

  Like

 5. Monalisa zegt:

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/2100715102/rutte-denktank-voor-economie
  👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻

  Like

 6. bobzelf zegt:

  nou er is nergens meer wat te halen ,
  alles is op
  failliet
  of leeggeroofd !!!

  GAS OP
  STAATSSCHULD NAAR 500 MILJARD
  E.S.M. GARANT VOOR 500 MILJARD , betalen binnen 5 werkdagen

  DUS U BENT DE LUL ……….

  DUS GOED GESTEMD , LOSERSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS

  U heeft het ook verdiend !!!!

  HUGGIE

  THE KING OF ATHENS

  Geliked door 1 persoon

 7. Lucky zegt:

  Ondertussen

  Like

 8. LUCIA zegt:

  Dit is een zorgvuldig geplande “pandemie” en was reeds lang in de koker
  Ik las vandaag een schitterende term The Fluminati , die hebben het allemaal bekokstoofd en waar is het kakkerlakkennest van deze gasten in Europa. De EU-landen moesten van hun Opper-Eu-Slang de zorg overal terugschroeven Duitsland en een Scandinavisch land hebben hier schijt aan gehad en Rutte heeft natuurlijk als onderdanig voetkussend en wie wat nog meer lakei, stipt gedaan wat hem opgedragen was, niet gehinderd door schaamte of enig moreel besef.
  Zou dat toeval zijn als je bewust besluit tot zo’n scenario, dat de zorgpotten naar van alles gingen behalve de zorg en dat wij in een f..g gevangenis zitten van een neppandemie terwijl er al 2 medicijnscenario’s zijn die werken.
  Mensen worden bewust fout beademd waardoor de longen schade lijden, in feite als ik het goed begrepen heb, worden ze opgeblazen, de longen werken namelijk wel er is alleen een zuurstoftekort dus kun je volstaan met gewoon zuurstof te geven. Wat ik ook zeer vreemd vind, 2 zaken waar ik niemand over gehoord heb en het betreft Nederland hier.

  *)Rutte heeft op een X-moment gevraagd, om te laten uitzoeken of we het zouden redden qua voedsel als er een ramp zou gebeuren. Het antwoord was ja, dankzij diezelfde boeren, die die klootzakken weg willen hebben, om de grond onder hun f..g aasgieren vriendjes te kunnen verdelen.
  Dus er is eten… belangrijk, want de wereldeconomie is als zo’n dominospel, als eenmaal een steentje valt, valt alles.. Productie en aanvoer lijnen komen in gevaar want niemand mag werken blijkbaar is door een ontzettend dom of slecht groepje mensen, besloten dat het beter is collectief de pijp uit te gaan aan honger dan aan 0.37% Corona en de meeste stomme mensen met 3 fucktionerende hersencellen vinden dat prima .

  **) Alle gegevens m.b.t. orgaandonoren en het was een soort dubbelsysteem waren zoek volledig verdwenen en kort erna brak de pleuris uit . Toeval, ik denk het niet, we hebben met ratten te maken en dit zijn 2 hele grote rattendrollen.

  Maar ach gaat u maar gerust bibberend in uw bedje liggen hoor alles komt goed!! Ome Bill komt u een spuitje geven en vraag maar aan de kindertjes die zijn spuitjes overleefd hebben, neen ik bedoel niet die van zijn vriend Epstien’s eiland, maar de kindertjes in Africa en India en er zijn nog meer schandalen …maar ik moet wat tijd tussen het lezen over dat soort dingen laten… want daar wordt ik letterlijk misselijk van.

  Like

 9. LUCIA zegt:

  Ze waren niet te laat Baudet, ze waren net op tijd volgens het Plan. God jongen had ik jouw leeftijd dan zou ik een stuk meer doen dan alleen maar voorstellen indienen. Soms kun jeTerreur alleen maar met terreur beantwoorden, hoe onwenselijk ook en soms angst alleen maar met angst.
  Jullie hebben de organisatorische structuur en de knowhow infrastructuur. .
  Ik denk niet dat er verkiezingen komen volgend jaar “mark my words” want de Liar-king is jullie steeds te slim af!!

  Like

  • bobzelf zegt:

   LUCIA DANK JE WEL …..

   HEERLIJK ZULKE PROZA , DANK JE WEL ……..

   IK HEB DIE KLOOTHOMMEL WIM SNOPES , NIET MEER GEHOORD ????

   ANDERS KAN JE WEL IEDER MOMENT HOREN

   HOAX . HOAX HOAX

   KUS

   OME BOB

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s