Overbevolking, de echte oorzaak van Covid-19?

Screenshot_13

(Door: Hans De Groot)

De corona-ramp rolt nog steeds over West-Europa, en het einde is nog niet in zicht.  Tienduizenden Europeanen zijn al gestorven aan Covid-19, het aantal patiënten in de intensieve afdelingen van de ziekenhuizen blijft erg hoog, de stillegging van het openbare leven doet bedrijven en winkeliers kreunen.  Vele factoren zijn intussen al belicht: het te laat sluiten van de grenzen voor reizigers uit China, het te zorgeloos op skivakantie gaan tijdens de Krokusvakantie 2020, het te laat sluiten van de binnengrenzen, het te laat massaal testen, de afwezigheid van voldoende mondmaskers…

Al die factoren zijn ongetwijfeld van belang bij het indammen en bestrijden van de epidemie, maar ze zeggen weinig over de vraag: wat is de dieperliggende oorzaak van het feit, dat een virus zo snel zo’n ravage kan aanrichten?

Ik volg nu al enige tijd de evolutie van de cijfers op de website ‘Corona world’, en op dit ogenblik geeft die de volgende ‘Top-10’ van het aantal corona-doden per miljoen inwoners:

Lees verder>>>
(h/t “Trucker”)
Screenshot_12

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

12 reacties op Overbevolking, de echte oorzaak van Covid-19?

 1. Luchtpint zegt:

  Hoe dichter mensen op elkaar leven, hoe gemakkelijker zo’n virus kan verspreiden, inderdaad. Het probleem is natuurlijk dat een groot stuk van de bevolkingsdichtheid in een land historisch zo gegroeid is : betere gezondheidszorg, betere sociale omstandigheden sinds de 19e eeuw e.d., die factoren kun je natuurlijk niet terugdraaien.

  Het is vooral het stukje “onnatuurlijk” gegroeide bevolkingsdichtheid waar we volgens mij het meeste problemen mee krijgen : ongebreidelde massa-immigratie. Dat lees ik in elk geval ook tussen de lijnen in dit stuk.

  Like

 2. Tistochwat zegt:

  Te dicht op elkaar zitten, veroorzaakt agressie en ziektes.
  Dit geldt voor zowel dieren als mensen (behalve voor bijv. mierenkolonies).
  Een levend wezen heeft ruimte en lucht nodig.
  En vrijheid.

  Geliked door 3 people

 3. Statler & Waldorf zegt:

  Overbevolking?
  Welnee!
  Zanzibar is een eiland voor de oostkust van Afrika dat behoort tot Tanzania en nog geen 1600 vierkante kilometer groot en op dat eiland past de gehele wereldbevolking met 5 mensen per vierkante meter en dan is de rest van de wereld leeg ……
  Nu misschien even niet met anderhalve meter afstand maar normaliter wel.
  Dus hoezo overbevolking?

  Like

  • M. zegt:

   Daar gelooft de mensen heilig in omdat een leugenaar op tv ze dat verteld heeft en de waarheid doet er niet toe voor die mensen, zelfs niet als je die onzin over overbevolking laat zien met berekeningen.
   Men begint dan wat te mekkeren over voedseltekorten en meer paniek gelul over bronnen die opraken wat ze ook door leugenaars op hun tv verteld is.
   Of het waar is doet er niet toe de tv liegt het, dus het is waar, en waarom zouden ze twijfelen aan een leugenaar op hun tv.
   Als een echte arts zegt dat Bill Gates uit zijn nek lult dan hoor je de mensen in koor roepen waar weet die arts van ?
   Dat Bill helemaal geen opleiding heeft dat geeft voor de gemiddelde tv kijker niet want je mag hun leugenaars van de tv nou eenmaal niet afvallen en men roept dan ook niet, waar weet die Bill van?

   De vader van de leugen, er is geen waarheid in hem, toch gelooft men er heilig in.

   Geliked door 1 persoon

   • Trucker zegt:

    Neuzelaar weet jij wat demografie betekend… jij zit hier een paar maand op deze blog …euh … schrijven en ik lees steeds dat alles leugens zijn.
    Ten andere ik heb je paar dagen geleden de vraag gesteld hoe het is met mensen die geen TV volgen, hoe worden die dan voorgelogen ?

    Like

 4. Gienekehado zegt:

  Overbevolking??? Heb ik de Lullo’s op Het Binnenhof nog nóóóóit over gehoord. In tegendeel ze importeren alleen maar meer volk (zielenpieten). Nog even en er moeten 20 miljoen ‘van het gas af’! Corona is een hele lelijke tegenvaller voor de club van Rutte. De centjes voor de Omvolking / Verrijking en de Vergroening zijn weldra op. De economiese TIERELIER van Rutte ligt op z’n gat! De RUÏNE HOLLAND in volle glorie!

  Like

 5. PR zegt:

  De huidige groene (en mensenhatende) Malthusianen zijn in het westen de grootste vijand van de mensheid. Zij willen ons offeren aan ‘Moeder Natuur’. Laat je niet voor hun karretje spannen door te denken dat de wereld ‘overbevolkt’ zou zijn!

  Like

 6. M. zegt:

  Als je de halve wereld die niets met Europa heeft in Europa propt weet je in ieder geval dat er genoeg mensen van hun nekhernia afgeholpen gaan worden.

  Geliked door 2 people

 7. Pingback: Overbevolking, de echte oorzaak van Covid-19? | eunmask

 8. Compleet bizar dat er op deze site mensen langskomen die dus werkelijk denken dat het niet zo’n vaart loopt met de overbevolking van de wereld!
  Je hoeft werkelijk niet ver te zoeken om de aantallen erbij te halen.
  India barst letterlijk uit zijn voegen, ook China heeft na het opheffen van de 1 kind maatregel weer te maken met forse groei en in Afrika is de bevolkingstoename alleen met verbazing gade te slaan.
  De overbevolking is een vele malen grotere bedreiging voor de wereld dan welke ‘klimaatverandering’ dan ook.
  Nederland is in 60 jaar gegroeid van 11 naar ruim 17 miljoen inwoners en het neemt alleen maar verder toe, tja dan zul je ook akkoord moeten gaan met veehouderij op industrieterreinen en genetisch gemanipuleerde aardappelen om maar iets te noemen, al die monden moeten wel gevoed worden.
  Er moeten steeds vreemdere capriolen uitgehaald worden om het leefbaar te houden, doe je niks dan leven we straks net als Mumbai of andere miljoenensteden onder een deken van smog.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s