Precies met de ramadan staat Berlijn religieuze bijeenkomsten toe

Screenshot_18

(Door: David Berger – Vertaling: E.J. Bron)

Precies met het begin van de ramadan morgen staat Berlijn toe wat met Pasen blijkbaar onder geen enkele omstandigheid mogelijk was: vanaf vandaag zijn bijeenkomsten en samenkomsten van religieuze en cultische aard onder bepaalde voorwaarden toegestaan.

philosophia perennis

In de verordening staat: “Vanaf 22 april zijn bijeenkomsten en samenkomsten van religieuze of cultische aard onder bepaalde voorwaarden toegestaan. Bijeenkomsten met tot 50 personen mogen plaatsvinden wanneer aan de volgende richtlijnen wordt voldaan:

Ook hier gelden hygiëneregels

 • Het maximale aantal van 50 personen geldt alleen voor ruimtes die een desbetreffend groot aantal bezoeksters en bezoekers onder inachtneming van de algemene afstand- en hygiëneregels toestaan. Bij kleinere ruimtes dient het aantal bezoekers verder beperkt te worden. Die personen die dringend noodzakelijk zijn ter uitvoering van de religieuze handeling – bijvoorbeeld gebedsleiders, hulpdiensten, muzikale ondersteuning – worden niet tot deelnemers in de zin van het maximaal aantal van 50 personen gerekend.
 • Het afstandsgebod van 1,5 meter tussen individuele personen dient aangehouden te worden. Lichaamscontact dient strikt vermeden te worden.
 • Tussen meerdere personen mogen geen voorwerpen rond gereikt worden. Organisatoren moeten een presentielijst opstellen. Op deze lijst dienen de voor- en achternaam, het volledige adres en het telefoonnummer van alle deelnemers te worden genoteerd. Met behulp van deze lijst kunnen alle contactpersonen in geval van een mogelijke besmetting met het corona-virus snel achterhaald worden. De presentielijst moet minstens vier weken lang bewaard en op verlangen van de verantwoordelijke autoriteiten overhandigd worden.
 • Verder mogen er rouwdiensten, doopplechtigheden, bruiloften en begrafenissen plaatsvinden met maximaal 20 deelneemsters en deelnemers.

Maar ook zulke reglementen stuiten bij geestelijken nog op protest. Nee, niet bij islamitische, maar bij die geestelijken die twee weken geleden nog bereidwillig het Paasfeest aan het nieuwe gouden kalf offerden.

Zo bericht de “Junge Freiheit” over het geklaag van de bisschop van de deelstaat Baden-Württemberg, Otfried July. Die heeft in een brief aan de islamitische verenigingen zijn medeleven voor de verzwaarde omstandigheden tijdens de ramadan uitgedrukt.

Zal men de inachtneming van de regels in de moskeeën controleren?

Op internet doen uitspraken de ronde volgens welke de politie aanwijzingen heeft om geen “controles zonder aanleiding in de plaatsen van geloof van de stad” uit te voeren. Of dit juist is of niet, de twijfel is erg groot of de verantwoordelijken bereid zijn om in verband met de ramadan werkelijk de inachtneming van de regels te controleren respectievelijk te laten controleren.

Pasen nee, ramadan ja

Het min of meer vrijwillige afzien van de kerken op de viering van het Paasfeest en de door velen voorspelde versoepeling van het godsdienstverbod precies met de ramadan geven een indrukwekkend signaal over welke geloofsgemeenschap de toekomst in Duitsland toebehoort.

En deze werd niet eens – zoals vroeger – te vuur en te zwaard bevochten. Marx, Bedford en Co. hebben de sleutels van de belegerde stad al lang in handen van de vijanden gedrukt.

Bron:
https://philosophia-perennis.com
Door: David Berger

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Integratie", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", Barbarisme, belangenverstrengeling, Berlijn, Communisme, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Duitsland, Eurabië, Groenen, Hypocrisie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, katholieke kerk, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Links fascisme, Linkse christenen, linkse gereformeerden, Marxisme, Moslims, nieuw fascisme, Overheid, Pacifisme, political correctness, politici, politie, Rotzakken, sociaaldemocraten, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

13 reacties op Precies met de ramadan staat Berlijn religieuze bijeenkomsten toe

 1. Harry zegt:

  Berlijn , Amsterdam , Brussel , Londen ,
  In iedere hoofdstad lopen ze voorop in de optocht der waanzin !

  Geliked door 1 persoon

 2. Tistochwat zegt:

  Dit is niet meer dan logisch, gezien het feit dat de mohammedaan heilig is en binnenkort de hele wereld overneemt.
  Met hulp van de ‘boven ons gestelden’.
  Hopelijk rollen hun koppen het eerst onder het mohammedaanse kromzwaard.
  Hebben we tenminste nog één leuke gebeurtenis om naar uit te zien.

  Geliked door 6 people

  • Trucker zegt:

   Klopt Tis, zoals gebruikelijk worden eerst de verraders om zeep geholpen om het loutere feit alleen al dat ze niet te vertrouwen zijn.
   Naderhand volgen de de anderen maar eerst altijd de ratten onder ons 🙂

   Geliked door 2 people

 3. Lucky zegt:

  Indonesië
  https://www.breitbart.com/national-security/2020/04/22/chinese-coronavirus-forces-indonesia-to-ban-ramadan-celebrations/

  Chinese Coronavirus Forces Indonesia to Ban Ramadan Celebrations

  Indonesia on Tuesday announced the banning of Idul Fitri, the annual exodus at the end of Ramadan where people return home to their villages and see their families, over fears it could worsen the spread of the Chinese coronavirus.

  With its population of around 264 million, Indonesia is the world’s largest Islamic country. Every year, around 20 million people from Greater Jakarta, the epicenter of the country’s coronavirus outbreak, travel home to celebrate Idul Fitri.

  President Joko Wikodo initially said he would rely on persuasion to ensure people did not travel this year, only prohibiting civil servants, military personnel, and police officers from participating s but stopping short of banning it altogether.

  He changed his mind on Tuesday, citing a survey from the Transportation Ministry that found roughly a quarter of people intended to ignore his advice and celebrate the festival anyway.

  “Based on field research and a survey conducted by the Transportation Ministry, we found that 68 percent of people had decided to not participate in the annual exodus, while 24 percent still insisted on leaving and 7 percent had already left,” Widodo said in a teleconferenced limited Cabinet meeting.

  Nl
  Chinees Coronavirus dwingt Indonesië om ramadanvieringen te verbieden

  Indonesië kondigde dinsdag het verbod op Idul Fitri aan, de jaarlijkse uittocht aan het einde van de ramadan, waarbij mensen terugkeren naar hun dorpen en hun families zien, uit angst dat het de verspreiding van het Chinese coronavirus zou kunnen verergeren.

  Met een bevolking van ongeveer 264 miljoen is Indonesië het grootste islamitische land ter wereld. Elk jaar reizen ongeveer 20 miljoen mensen uit Greater Jakarta, het epicentrum van de uitbraak van het coronavirus in het land, naar huis om Idul Fitri te vieren.

  President Joko Wikodo zei aanvankelijk dat hij zou vertrouwen op overreding om ervoor te zorgen dat de mensen dit jaar niet zouden reizen, en dat ze alleen ambtenaren, militairen en politieagenten zouden verbieden om deel te nemen, maar ze niet zouden verbieden.

  Hij veranderde dinsdag van gedachten, onder verwijzing naar een enquête van het ministerie van Transport, waaruit bleek dat ongeveer een kwart van de mensen van plan was zijn advies te negeren en het festival toch te vieren.

  “Op basis van veldonderzoek en een enquête van het Ministerie van Transport, ontdekten we dat 68 procent van de mensen had besloten om niet deel te nemen aan de jaarlijkse uittocht, terwijl 24 procent nog steeds erop stond te vertrekken en 7 procent al was vertrokken”, zei Widodo in een teleconferentie beperkte kabinetsvergadering.

  Like

 4. Trucker zegt:

  Bij ons heeft de openbare omroep BRT heel handig gebruikt gemaakt om de traditionele Paaviering niet uit te zenden door “de corona maatregels”, platte leugen natuurlijk.
  De openbare omroep heeft daar zo goed al geen commentaar op gegeven en zond doodleuk een “documentaire” uit van de antisemiet Rudi-arafatsjaaltje-Vrankc een ambtenaar-“journalist” (vriend van de palestijnen moet ik meer zeggen…).
  In plaats van de ouderen (want zij zijn het die graag de misviering “bijwonen” op televisie) hebben ze die gewoon geschrapt onder het mom “te gevaarlijk”.
  De islamieten hebben dan wel weer aandacht gekregen zoals we die het best kennen, de zware rellen waren “opstootjes” of “relletjes” op de BRT gepleegd door “jongeren”
  Vervolgens kregen we de dagen daarna uitgebreide geneuzel (van het soort dat eindigt op “ische” verklaringen door dhimmis en de infiltranten die posities hebben als “wetenschapper” of burgemeester (jaja ook in Vlaanderen is er een islamiet burgemeester).
  Teneur is “verveling”, het opgesloten zitten en nog meer gein, er zitten honderduizenden Vlaamse kinderen “opgesloten” die gewoon niks verkeerd doen maar daar piepen ze in de mainstream niet over want dan krijg je de olifant in de kamer 🙂
  Zijn ze maar wat blij op de openbare omroep BRT als ze tegen het Katholiek been kunnen stampen, dat en Israël bashen is hun core business.

  Geliked door 3 people

 5. Laten wij allen bidden, ieder tot zijn eigen god, dat Allah zijn volgelingen heel snel en in grote getale tot zich neemt. Win-winsituatie voor een ieder.

  Geliked door 3 people

 6. delamontagne zegt:

  Quarantaine en ramadan, dat gaat niet samen………

  Als zij worden geconfronteerd met de Ramdan-viering, dan komt het door de ingevoerde Quarantaine dat onze Bestuurders DUIDELIJK laten zien hetgeen ze vooral niet willen laten zien……….
  En dat is het wezenlijke van de islam – diezelfde islam die ze met opzet op ons grondgebied hebben neergezet en dit deden met “sterke” idealistische toespraken gebaseerd op “Uittreksels” van De Mensen Rechten.

  In werkelijkheid kan in de islam de gehoorzaamheid aan een overheid niet plaatsvinden als die overheid niet onderworpen is aan allah..
  In het tegengestelde geval is het decreet van nul-en-gener waarde, sterker gezegd; als deze van een ongelovige komt.

  In Frankrijk houdt men er niet over op om belerend te zijn wat andere culturen en gebruiken betreft, zelfs als die radicaal tegengesteld aan de onze zijn.
  Wat gaat men dus doen, geconfronteerd met de miljoenen en miljoenen moslims die weigeren zich te voegen naar de Wetten van de momentele quarantaine ?
  Zij [ de autochtonen ! ] moeten niet denken dat allah hen zal beschermen tegen het Coronavirus en ondertussen de gelovigen tegenhouden hun plichten van de Ramadan te doen.

  En trouwens, wanneer kan een bevel dat door de ongelovigen is vastgesteld voorrang hebben boven de Wetten die van allah uitgaan ?
  Wie regeert er over de wereld ? dat is toch “De Heer van de Wereld”?
  En hij is de enige die de waarheid bezit.

  Daarom is er niets dat de islam in de weg mag staan, zelfs niet een Virus dat bekend staat als dodelijk.
  Het is alleen dodelijk voor de Niet-Moslims………….
  Culturen als deze zijn niet te mengen en het wordt een ramp om dit toch te gaan proberen.

  Maurice Vidal,
  Professeur de philosophie, auteur de La nuit au bout du voyage, La colère d’un Français, et Chutes mortelles.

  Like

 7. Julia zegt:

  Ach wat bevreemdt u nog over dit onderwerp. Het is al jaren een gegeven dat deze gemeenschap haar eisen stelt, eigen cultuur blijven handhaven en altijd nog duidelijke politieke voorkeur heeft voor de leiders van het land van afkomst. Dit alles wordt getolereerd zowel door de politiek als onze samenleving. Conclusie: de massa vindt het al jaren best, belastinggeld opgebracht door de betalingsslaven gaan d.m.v. subsidies naar deze gemeenschap, kijken Netflix, halen schouders open slapen verder. Dream on.

  Geliked door 1 persoon

 8. hans zegt:

  Alleen met zwaar geweld krijgen we deze verraders nog weg! Het is dan ook gewoon legitiem!

  Geliked door 2 people

 9. Pingback: Ramadan: Thüringen opent godshuizen weer – ondanks corona | E.J. Bron

 10. ronjaspers zegt:

  De islam is absoluut geen religie.Het bestaat uit de volgende componenten:Politiek,militair,strafrecht (sharia) een vleugje religie,het is ook een handboek hoe een moslim zich moet kleden en gedragen,b.v. met welk been uit bed stappen en als ze hun reet afvegen met water en de linkse hand.

  Like

 11. kampersrene zegt:

  zelfs de katholieke kerken mogen hun erediensten behouden Dank zij Merkel

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s