Stop deze zeer onintelligente lock-down!

Screenshot_24

(Door: “Elise Nijmegen”)

Honderdduizenden ouderen, één derde van alle ouderen, krijgen nu door de door de politiek gecreëerde corona-crisis niet de juiste zorg. Dat zegt Dianda Veldman, directeur van de Patiënten Federatie Nederland. Mensen krijgen geen of bijna geen thuiszorg meer, worden o.a. niet meer dagelijks geholpen bij het douchen en vele dingen moeten de ouderen nu maar zelf oplossen… In het zuiden van het land zit de helft van de mensen zonder thuiszorg!!! Vanwege het corona-virus.

U weet dat de cijfers die de paniek veroorzaakten inmiddels gerectificeerd zijn en de realistische cijfers onder die van de normale griep liggen? Er zijn dus eigenlijk technisch gezien, afgaand op de cijfers, besmettingen en het aantal doden, geen redenen voor het opsluiten van de mensen!
https://commonsensetv.nl

Het ambulancepersoneel in ons Nederland doet stuitende ontdekkingen. Men vindt verwaarloosde mensen in hun huizen. Mensen die al niet veel sociale contacten hadden voordat deze in scène gezette corona-massahysterie uitbrak, vereenzamen in hun huizen en zien nu soms wekenlang niemand.

Het psychische leed, de pijn die de bevolking voelt, omdat ze niet naar hun naasten mogen gaan, zal mijns inziens door de Nederlandse bevolking niet gauw vergeten worden, of vergeven. De ellende die de mensen ondervinden door deze corona-maatregelen, de hoeveelheid bedrijven dat failliet gaat, is niet te overzien. Schande is het en diep triest dat Rutte en zijn kabinet voorbijgaan aan de feiten en meegaan in de paniek die door de WHO, onderdeel van de dictatoriale VN, is veroorzaakt. Amerika is ook gestopt met de financiering van de WHO, de grootste donateur aan de WHO is nu Bill Gates…
www.ad.nl

In het Verenigd Koninkrijk laten de nieuwe cijfers van het Britse Bureau voor de Nationale Statistiek zien dat het aantal sterfgevallen als gevolg van de griep en longontsteking driemaal hoger is dan het totale aantal sterfgevallen als gevolg van het corona-virus dit jaar.
https://summit.news

Ondertussen gaat het in Franse steden helemaal mis. In minstens 25 Franse steden en dorpen zijn de afgelopen twee weken rellen uitgebroken en “jongeren” vallen de politie aan en probeerden zelfs een politiebureau in brand te steken.
www.breitbart.com

Onderstaand artikel, erg interessant, gaat over de massale opsluiting van de mensen en over de achterliggende agenda.
https://off-guardian.org

Er is een patent aangevraagd door Microsoft in juni 2019 voor een technologie waarmee het menselijk lichaam rechtstreeks wordt gekoppeld aan een digitaal betalingssysteem. Het patent heeft nummer: 2020-060606.  Lees en huiver als u de plannen doorneemt die Bill Gates, de Bilderbergers, de nazaten van de Club van Rome en andere globalisten met economische interesses voor ons in petto hebben.
https://detheorist.nl

U bent het vast met me eens dat de Nederlandse regering onethisch het beleid van de EU en de VN volgt in plaats van Nederland en de Nederlanders te vertegenwoordigen en te verdedigen. Nederland, net zoals vele andere landen, heeft getekend voor Agenda 21 en 2030, de zogenaamde duurzaamheidsagenda, waarin staat hoe de regeringen van de landen die getekend hebben beleid moeten voeren.

Daarin staat onder andere dat de zelfredzaamheid van de burgers moet verdwijnen, iets waar de corona-crisis helaas voor zorgt. Miljoenen mensen verliezen hun bedrijf en/of hun baan.

Daarin staat ook dat privé-landbezit niet meer zal zijn toegestaan, dat is ook waarom er zoveel boerderijen “verdwijnen”.

Daarin staat ook dat de welvaart herverdeeld moet worden, en niet naar de burgers toe, maar richting multinationals en boven genoemden. Ook dat lukt best aardig, er zijn al duizenden aanvragen gedaan voor uitkeringen.

Verder ook wordt er gezegd dat de wereldorganisatie, de NWO/VN, de controle moet krijgen over het water, de energie, het voedsel en de productie ervan en over de bevolkingen.

Stiekem getekende internationale verdragen en resoluties doen ons Nederland de das om, maar dat kan alleen met onbetrouwbare communistisch ingestelde regeringen en wat Rutte en de zijnen nu gedaan hebben, het opsluiten van de bevolking, het stilleggen van de economie, de zogenaamde onpersoonlijke robotachtige anderhalve meter samenleving introduceren, is, aangezien er geen redenen voor blijken te zijn, mijns inziens ronduit schandalig, zo niet misdadig! Bevrijd Nederland van deze onintelligente lock-down!!!

Door:
“Elise Nijmegen”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

42 reacties op Stop deze zeer onintelligente lock-down!

 1. Lucky zegt:

  Omkoping?
  https://tpo.nl/2020/04/23/china-vazal-who-beslist-niet-corrupt-toucheert-27-miljoen-euro-gekregen-van-china/

  China-vazal WHO (beslist niet corrupt) toucheert 27 miljoen euro, ‘gekregen’ van China
  WHO, een soort RIVM, maar dan gekocht door China

  China doneert omgerekend ruim 27 miljoen euro aan de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) in de strijd tegen het nieuwe coronavirus. Dat heeft een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken bekendgemaakt.

  “Het geld is vooral bedoeld om de gezondheidszorg in ontwikkelingslanden te verbeteren”, aldus de woordvoerder.

  Het ministerie reageerde ook op de oproep van Australië voor een onafhankelijk onderzoek naar het ontstaan van het coronavirus. Australië vindt dat alle landen die zijn aangesloten bij de WHO daaraan mee moeten doen. “”Dat verzoek is een politieke zet”, aldus een Chinese woordvoerder. “Australië moet zijn ideologische vooroordelen aan de kant schuiven.”

  De uitbraak van het longvirus begon eind vorig jaar in de Chinese stad Wuhan. Volgens de WHO is de kans groot dat het afkomstig is van een dier. China heeft alle verzoeken om een onderzoek tot nu toe afgewezen.

  Geliked door 1 persoon

 2. Lucky zegt:

  https://tpo.nl/2020/04/23/laboratoria-kunnen-makkelijk-veel-meer-coronatests-aan-maar-meer-testen-mag-niet-van-hugo-de-jonge/

  Laboratoria kunnen makkelijk veel meer coronatests aan maar meer testen mag niet van Hugo de Jonge
  ‘Goed georganiseerd NL’ anno 2020: te weinig testmatriaal, te weinig mondkapjes, te weinig beschermend materiaal, al maanden

  Het kabinet wil slechts heel voorzichtig nieuwe groepen op het coronavirus testen, ook al kunnen laboratoria veel meer tests aan. Het is nog altijd “spannend” of er ook op de lange duur genoeg benodigdheden voor de tests zullen zijn, zei minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) woensdag in debat met de Tweede Kamer. Bovendien is het heel moeilijk in te schatten hoeveel extra tests er nodig zijn als bijvoorbeeld ook mantelzorgers die mogen ondergaan.

  Iedere dag zouden ruim 17.000 mensen zich kunnen laten testen, maar dat gebeurt op een gemiddelde dag maar 7.000 keer. Dat frustreert de Tweede Kamer, die liefst zoveel mogelijk mensen zou laten testen.

  Dat wil het kabinet ook, verzekert De Jonge, maar hij kan het testbeleid niet zomaar royaal verruimen. Het is onmogelijk om te voorspellen hoeveel mensen daarop vervolgens aanspraak zouden maken, en dus riskeert hij dan al gauw weer een testtekort. “Ik wil er wel zeker van zijn dat we het kunnen waarmaken.”

  Als het kabinet weer een nieuwe groep toelaat in de ‘teststraat’ van de GGD’s, dan staan de mantelzorgers volgens De Jonge vooraan. “Dat is echt de eerstvolgende groep waaraan ik denk.”

  Like

  • Lucky zegt:

   Onverantwoordelijk vanwege zgn tekorten

   https://tpook.nl/2020/04/24/rivm-adviseert-bij-griep-wel-gebruik-mondkapje-voor-zorgwerkers-maar-voor-veel-gevaarlijker-corona-niet/?utm_source=tpo&utm_medium=rsswidget&utm_campaign=artikelkop

   RIVM adviseert bij griep wel gebruik mondkapje voor zorgwerkers maar voor veel gevaarlijker corona niet.

   “„Iedereen wist: als het coronavirus een verpleeghuis binnendringt, dan zijn de rapen gaar”, vertelt voormalig verpleeghuisarts Bert Keizer die er 34 jaar werkte. „Hier liggen de meest kwetsbare patiënten en kan het virus razendsnel om zich heen grijpen. Men wist: dit wordt een catastrofe.”

   Twee dingen zijn cruciaal: beschermingsmiddelen voor personeel, om besmetting van cliënten te voorkomen. Maar ook duidelijke instructies vanuit het RIVM hoe zorgmedewerkers besmettingsgevaar kunnen verkleinen.

   Wat opvalt is dat adviezen minder streng zijn dan de bestaande influenzarichtlijn. Daarin adviseert het RIVM zelfs bij griep een mondkapje te gebruiken. Maar bij corona, dat veel gevaarlijker en besmettelijker is, geldt dit niet, stelt V&VN vast. Zolang het contact met de patiënt maar vluchtig is en mits voldoende afstand wordt bewaard. Dat is echter praktisch onmogelijk.

   Volgens het RIVM is de coronarichtlijn mede vanwege de tekorten soepeler dan de griepleidraad.”

   Like

 3. duinsnip zegt:

  Je hoeft echt niet te verwachten dat Rutte ook maar iets te vrezen heeft. De leugen heeft fantastisch gewerkt. Als je de lockdown ter discussie stelt staan ze je als zombies aan te dragen. De oppositie staat maar wat niet ter zake lariekoek uit te kramen, en degenen die door hebben wat er gebeurt, n.l. het uitrollen van een EU politiestaat, zijn een kleine minderheid. Rutte kan je feliciteren, de leugen regeert. Alleen een totale economische ineenstorting kan hoe erg ook nog velen uit hun zombieslaap wakker schudden.

  Geliked door 4 people

  • Trucker zegt:

   @duinsnip 23 april 2020 om 11:50

   u bent duidelijk geen Geert Wilders kiezer en zegt u me jawel zal ik een bulderlach produceren die tot boven de Moerdijk zal gehoord worden.
   WAT EEN VOLK

   Like

 4. Gienekehado zegt:

  Wil geen paniek zaaien, maar in Israel verwachten ze dat het virus in de winter weer activeert!
  https://www.msn.com/nl-nl/nieuws/binnenland/corona-veroorzaakt-beroertes-bij-dertigers-en-veertigers/ar-BB134IyH?li=BBoPOOe&ocid=mailsignout

  Like

 5. klaas zegt:

  Like

 6. Over het “nieuwe normaal” waar binnen de EU door alle regeringsleiders gesproken wordt
  En waar Sebastian Kurz van Oostenrijk eens flink de oren gewassen worden.
  De vraag is dan ook niet meer zo moeilijk waarom in Europa dezelfde nieuwe retoriek gebruikt wordt van “het nieuwe normaal”
  Als je even nadenkt is het duidelijk dat deze hele Hoax is opgezet door de VN met in navolging de EU.

  Herbert Kickl zieht Bilanz: “Kanzler Kurz hat Menschen bewusst in Angst und Schrecken versetzt!”

  Like

 7. Tistochwat zegt:

  Hou Bill Gates in de gaten.
  Nu lachen velen me uit, maar dat verandert nog wel.
  Ik heb geduld.

  Geliked door 3 people

  • Bill Gates is iemand die zelf verklaard heeft dat hij 200 miljard denkt te gaan verdienen in de corona en griep vaccins.
   Nou dat is iemand die in ieder geval Ik niet vertrouw, zeker als hij dat wil doen onder het mom van filantropie.
   Ik denk dat er hier veel zo over denken Tistochwat.

   Geliked door 2 people

  • Trucker zegt:

   Goed gerief windows10 🙂

   Like

   • Tistochwat zegt:

    Trucker 23 april 2020 om 22:45

    Mijn man heeft tamelijk veel verstand van computers e.d. (schrijft zelf ook programma’s) en hij had Windhoos 10 op zijn laptop gezet. Die heeft hij er na een uur meteen weer af gegooid: er viel niet mee te werken. Windhoos 10 verwijderde zonder enige mededeling eigenhandig allerlei belangrijke technische programma’s, omdat die niet compatibel waren met Windhoos 10 van Billy, terwijl dat onder Windhoos 7 nooit een probleem was. Daar komt bij dat de dpc latency onder Windhoos 10 aanzienlijk hoger is dan onder Windhoos 7, waardoor het niet mogelijk is om meer sporen audio zonder tikken of interrupties op te nemen.

    En gij denkt toch zeker niet dat Billy het laat bij 10?
    Straks worden we gedwongen om wéér een nieuwe versie te kopen.
    Tja, Billy is nu eenmaal dol op centjes; op welke manier, en via wie die in zijn zakken glijden, boeit hem niet.

    Billy is nu ook de baas van het WHO en dus bepaalt Billy indirect via het RIVM ook wat artsen mogen voorschrijven tegen het coronavirus. En dat zijn niet de medicijnen van huisarst Elens uit Meijel. Daar verdient Billy namelijk niets aan. Hij wil zijn vaccin verkopen. Dit gaat nog wel even duren, dus sterven er intussen nodeloos mensen, maar dat maakt Billy niets uit.

    Ab Osterhaus heeft het ook zo goed voor met zieke mensen: die trekt gezellig een fles whisky open na het bericht dat er een kindje ‘knetterbesmet’ is met een virus.

    Like

  • ronjaspers zegt:

   Tistochwat.Nooit zal ik u uitlachen.U en ik en nog een enkeling weten wie deze wereld regeren.En dat zijn niet de regeringen of politici.

   Geliked door 2 people

   • bobzelf zegt:

    Tistichwat is EEN VROUW MET HERSENS EN VEEL HUMOR

    DUS JE MAG WEL OM HAAR LACHEN ………..

    MAAR HAAR NOOIT UITLACHEN

    dan heb je dus nog nooit een wijf met humor en ballen gezien

    en een trekarm ,. dat dan weer wel

    groetjes vriend

    BOBBIEEEEEEEEEE

    Geliked door 1 persoon

  • bobzelf zegt:

   OME BOB STAAT NOG STEEDS NAAST JE HOOR ,,,,

   ZOVEEL TOEVALLIGHEDEN ,,,,,,, ZOU EEN WONDER ZIJN

   zit / zat ook in die epstein groep

   onze neuzen staan echt de goeie kant op…….

   en tenslotte …en dan spreek ik echt voor mezelf !!!!!

   ik heb die USA sinds 1942 nog nooit 1 waarheid horen vertellen

   huggie , grapjurk

   ome vladibob

   Geliked door 2 people

 8. Hovawart zegt:

  Niets is er nog Heilig in de toekomst, zelfs lijf en leven niet meer……….een zogenaamd Vrije UitloopkEUrmerk voor de scharrelende bewoners van de Pays-Bah, mét een Appje van het Haagse Orakel op hun smartphone,….. dat word nog wat.
  (een kwart van de schoolgaande jeugd die in de Pays-Bah naar school gaat, maar soms ook niet, heeft moeite om begrijpend te kunnen lezen, dáár zitten het internet en de regeringen op te wachten,…af en toe een designervirus loslaten op z’n tijd, een kredietcrisis, een energiecrisis, een klimaatcrisis en het gepeupel te dom om een hokje in te kleuren bij een referendum en verkiezingen..lekker dom volk, simpele schlemielen die alles maar slikken voor zoete koek, behalve tijdens de Ramadan, want dan mag opeens alles weer, enkel het lunchen niet.

  Geliked door 2 people

 9. Piet Snot zegt:

  Voorheen had je nog opvang huizen voor mensen die nog net in staat waren om een brood te kopen.
  Wegens bezuiniging hebben ze al die mensen “zelfstandig” laten wonen met veel controle voor zover dat mogelijk is.
  Als dat weg valt krijg je mensen die totaal niet meer voor zichzelf kunnen zorgen als gevolg van dat hele corona gezeik, en gaan zichzelf totaal verwaarlozen zonder dagbesteding.
  Ze gaan nog veel meer aantreffen als alles voorbij is.
  Wie weet hoeveel mensen er al weken dood in hun huis liggen.
  Soms duurt het maanden voordat de buren iets door krijgen of iets beginnen te ruiken.

  Geliked door 2 people

 10. hannah zegt:

  nu krijgen de ouderen geen hulp, kunnen ze achteraf mooi zeggen dat het ook kan zonder deze hulp, toch weer een kostenpost minder

  Geliked door 2 people

 11. Harry zegt:

  Met het risico om als Rutte- sympathisant bejegend te worden – wat uiteraard absoluut niet het geval is , voor mijn part verzuipt het kreng vandaag nog – vraag ik me toch af , als er geen lockdown zou wezen , hoe groot zou de besmetting met corona dan nu zijn ?
  Hoeveel intensive care plaatsen hadden we nu dan nodig gehad ?
  Wat als er 300.000 mensen besmet zouden zijn ?
  Het is echt anders dan een gewoon griepje , ook al stierven daar best veel ouderen en zwakkeren door .
  Ooit gehoord van een enorm tekort aan IC plekken in het verleden bij een gewone griep ?
  Ik ben bang dat er toch een soort vervuiling is bij de vergelijkingen .

  Zowel in de industrie als bij de beleggers zal er zo snel mogelijk ingegrepen worden als er een calamiteit is , het stop-loss begrip .
  Dat lukt de overheid niet , daar heb je een ander soort mensen voor nodig dan politici .

  Ik vind , dat we Volkert v.d. G . alsnog moeten fusilleren , als Pim Fortuyn er nog was geweest had ons hele land er al heel anders uit gezien .
  De klootzak heeft het hele land verziekt !
  Nu zitten we met een stel kwakzalvers opgescheept .

  In het debat met Baudet , blijkt die De Jonge al net zo goed te kunnen liegen als Rutte .
  Zootje geteisem .

  Heeft iemand Fortuyn ooit horen liegen ?
  Heeft iemand Wilders ooit horen liegen ?

  Geliked door 2 people

 12. Sweatheart zegt:

  https://youtu.be/B34cKGwXwYk bekijk deze video erg spannend

  Like

 13. bobzelf zegt:

  voor alles is iets te zeggen toch ??????????????????????

  GRIEKENLAND VAN AF 28 FEBRUARI 121 DODEN

  NEDERLAND

  Netherlands
  Coronavirus Cases:
  35,729
  Deaths:
  4,177
  NEW INFECTIONS 877

  het gaat hartstikke goed ,,,,,,, ????? TOCH ??

  DE ECONOMIE, DE ECONOMIE, HELLUPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPP

  U BENT AL NAAR DE KLOTEN, HOOR, !!!!

  GAZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ OP !

  OPLOPENDE STAATSSCHULD NAAR WEER 500 MILJARD

  ESM GARANT STAAN VOOR 500 MILJARD

  EN HEEL RAAR , DE BEZUINIGINGEN VOOR U LIGGEN AL KLAAR !!

  EUROBONDS, PENSIOENEN PLEITE …. HET KAN NIET OP
  DE GRENZEN OPEN, BLIJF IN DE EU , WHAHAHAHAHAHAHAHA

  FVD GAAT DE ISLAM OMVORMEN,

  TOPPIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE !!!

  DUS U WORDT RECHTSTREEKS EEN 3e wereldland
  danwel een bananen republiek

  en U zit gewoon thuis,

  TROTS OP U , GNA GNA, GNA GNA

  OOM FORT KNOX

  Geliked door 1 persoon

 14. Wacht even hoor “een door de politiek gecreëerde coronacrisis” ?
  Toen Wilders en Baudet in het allereerste begin alarm sloegen en vroegen om vergaande maatregelen werden ze door zeer velen verguisd en uitgelachen, daarna kwam de “intelligente” lockdown en nu gaan we lopen gillen dat het veel eerder had gemoeten !
  Niks wispelturiger dan een mens !
  Dat het nu lijkt mee te vallen is dat dan omdat het virus minder agressief is of omdat er maatregelen zijn genomen om het aantal besmettingen te beperken ?

  Like

  • bobzelf zegt:

   en nu gaan we lopen gillen dat het veel eerder had gemoeten ?????????????

   het had waarschijnlijk 4056 doden gescheeld , mafkees

   maar je zit er zelf niet bij NOG NIET , !!!

   DUS DAN MAAKT HET NIET UIT TOCH ??

   IEDERE DAG VAN ELKE WEEK , IS NEDERLAND EEN TOPPER

   IN HET DODENTAL EN DE NIEUWE BESMETTINGEN

   MAAR HET NEEMT AF ??

   OME BOBZELLUF

   Like

   • Lucky zegt:

    Begrijpend lezen is een probleem?

    Like

   • Begrijpend lezen is lang niet iedereen gegeven.
    Als onze huisintellectueel de reacties op de site zo nu en dan had gelezen dan had hij geweten dat velen zeer ontstemd waren door het standpunt van de PVV om direct vergaande maatregelen te nemen.
    Ook had hij dan geweten dat mijn persoontje niet tot die groep behoorde maar ja dat telt niet mee als een mens tot de favorieten van bobzelf behoort.
    Daarbij scoort België beduidend slechter dan Nederland zowel qua aantal besmettingen als doden maar ja dat is moeilijk te volgen vanaf Terschelling.
    Ondanks alles wens ik u een prettige dag, lekker wandelweertje hè ?

    Like

 15. sweetheart zegt:

  https://youtu.be/B34cKGwXwYK zolang het nog kan kijk dit eens

  Like

 16. Julia zegt:

  Vooral de komende bezuinigingen. Al jaren worden ouderen verwaarloosd. Nooit vergeten dat de Koning op Prinsjesdag afkondigde dat wij meer en meer gaan naar een participatie maatschappij. Maar ja, het Koningshuis. Op de komende bezuinigingen na deze ellende mis ik wel dat voorlopig de toezegging aan Prinses Amalia als zij 18 jaar wordt 4000 euro een vergoeding van ons belastinggeld cadeau krijgt wordt bevroren, ik lees ook niet dat de Oranjes de broekriem moeten gaan aantrekken i.v.m. deze crisis door meer eigen bijdrage aan beveiliging, onderhoud privé eigendommen privë daaraan moeten gaan bijdragen (voorbeeld Prins Albert van Monaco levert 40% in) en dat de zeer jaarlijkse hoge bijstand bij elkaar geschraapt van ons duur betaalde belastinggeld ook wordt verminderd, Nee we gaan nog meer bezuinigen op zorg, dagbestedingen, etc. Kortom alle rekeningen worden bij de burgers neergelegd.

  Geliked door 2 people

  • Tistochwat zegt:

   Zoek de verschillen:

   Wat voegen die ‘koninklijke’ parasieten toe?
   Gaat zeker gewoon door, die 1,5 miljoen per jaar voor Amalia?

   Geliked door 3 people

   • Julia zegt:

    Zeer realistisch weergegeven. Het zijn een stel geldwolven waardoor het kapitaal van de Oranjes met de dag groeit opgebracht door de belastingbetalers. Koning stelt hedendaags inderdaad totaal niets meer voor. Een snel bezoekje hier en daar en snel terug naar het hebberige Oranje kapitalistische leventje. Het zal de Oranjes eens sieren als bijv. de jarige Koning eens trakteert uit zijn bij elkaar vergaarde kapitaal door flink bij te dragen aan bijv. de voedselbanken waar inmiddels veel mensen van afhankelijk zijn. Helaas zal dit niet gebeuren daar zijn al die Oranjes te hebberig en te gierig voor. Voorbeelden over deze familie genoeg. Huisjesmelkers, het bij voorkeur ontwijken van belasting i.p.v. af te dragen, etc. Geen cent zullen zij inleveren dan alleen maar meer en meer nemen. Zijn verplichte bezoekjes (onderdeel van zijn droombaan) worden vet beloond. Vele ouderen zullen honderd maal liever kinderen of familie op bezoek krijgen dan het verplichte flits bezoekje van één van die Oranjes maar wel vluchten als de vlam in de pan slaat . Ik wens allen die nog in dit kosten verslindend sprookje geloven een feestelijke Woningsdag toe.

    Geliked door 3 people

 17. Lucky zegt:

  Overdrijven is ook een kunst
  https://tpo.nl/2020/04/23/hamsteren-kabinet-overwoog-wc-papier-en-pasta-te-rantsoeneren/

  Hamsteren – Kabinet overwoog wc-papier en pasta te rantsoeneren
  Supermarkten zagen plan niet zitten

  Het had niet veel gescheeld of de Nederlandse bevolking had het hamstergedrag van de eerste coronaweken moeten bekopen met strenge rantsoenering van populaire producten als wc-papier, blikgroenten, pasta en andere levensmiddelen. Het plan sneuvelde op het laatste moment, na tussenkomst van de supermarktbranche. Toen het kabinet in het weekend van 14 en 15 maart voorbereidingen trof om scholen en horeca te sluiten, werd ook gesproken over rantsoenering van levensmiddelen

  Een van de opties die Economische Zaken onderzocht, was het inzetten van de zogeheten Hamsterwet. Die wet was in 1962 aangenomen om tekorten in oorlogstijd of andere uitzonderlijke omstandigheden te reguleren. Als Rutte het wilde, kon hij die zonder tussenkomst van de Kamer inzetten. Hij hoefde alleen de koning om toestemming te vragen.

  Maar de supermarkten wilden niet. Omdat ze het niet nodig vonden: limiteren doe je bij schaarste, en die was er niet – hun magazijnen lagen wél vol.

  Like

  • Tistochwat zegt:

   Lucky 23 april 2020 om 20:21

   Hij hoefde alleen de koning om toestemming te vragen.

   En die volgevreten, nutteloze baal hooi zou dan mogen bepalen hoeveel wij mogen eten?
   Parbleu, neem nag an toastja kavièr!

   ‘KONING’! Wat is nu het nut van een ‘koning’?
   Leuk voor sprookjesboeken, maar toch niet in deze tijd?
   Het zijn gewoon playboys, die alleen aan hun eigen lusten denken.

   Geliked door 2 people

   • bobzelf zegt:

    ja hallo
    het leven van die argentijnse tafeldansende stoephoer valt ook niet mee hoor !

    oom adolf

    Geliked door 1 persoon

   • Tistochwat zegt:

    bobzelf 24 april 2020 om 15:35

    Je zou je eens moeten voorstellen dat die twee komedianten in hun blote reet in een flatje vol bierflessen en zakken chips zo naast elkaar staan. Dan stelt het toch totaal niks voor?
    Hij met die sabel tussen z’n benen en zij met een ontplofte egel.

    Geliked door 1 persoon

 18. Lucky zegt:

  Bizar
  https://www.xandernieuws.net/algemeen/youtube-gaat-alle-corona-videos-die-de-who-en-china-tegenspreken-blokkeren/

  YouTube gaat alle corona video’s die de WHO en China tegenspreken blokkeren

  YouTube heeft aangekondigd alle video’s over het coronavirus, waarin de corrupte, door een communist geleide WHO –spreekbuis van China en gecontroleerd door Bill Gates- wordt tegengesproken, te zullen blokkeren. CEO Susan Wojcicki verklaarde dat YouTube de afgelopen tijd al druk bezig is geweest met het verwijderen van ‘problematische informatie’, zoals ‘medisch niet onderbouwde’ video’s. Als voorbeeld gaf ze mensen of organisaties die het slikken van vitamine C aanbevelen.

  Een ander verboden onderwerp is een eventuele link tussen het coronavirus en 5G, en dan met name mensen die beweren dat 5G de oorzaak is van corona. Daarin heeft Wojcicki overigens wèl gelijk, omdat dit inderdaad onzin is. Zo staan er in Nederland nog helemaal geen 5G torens, maar hebben bepaalde figuren deze complottheorie toch aangegrepen om 3G en 4G torens in de brand te steken. (Inmiddels is bij Vlissingen geprobeerd de 18e mast in brand te steken. Metaal brandt overigens niet, maar wel de bekabeling.)

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s