De nazificatie van Maassluis

Screenshot_34

(Door: John Jans)

Het functioneren van de Maassluise politie in de Tweede Wereldoorlog

Na zijn boek “De Afrekening” schrijft de in Maassluis geboren hoogleraar Franse  taal- en letterkunde Maarten van Buuren opnieuw over gebeurtenissen in Maassluis tijdens de Tweede Wereldoorlog. In  politiedossiers vond hij belastend materiaal over Maassluizers die tijdens de bezetting heulden met de Duitsers. Ook raadpleegde de auteur bronnen waaruit blijkt dat de Duitse bezetter al rap overal in ons land de Nederlandse politiemacht infiltreerde met nazi-gezinde Nederlanders, ook in Maassluis. Vandaar de titel van dit boek: De nazificatie van Maassluis.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme, Barbarisme, belangenverstrengeling, collaboratie, Historie, Jodenhaat, kwaadaardige opzet, landverraad, machtswellust, nationaalsocialisme, nazisme, Nederland, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

15 reacties op De nazificatie van Maassluis

 1. J.C.Jans zegt:

  Dank u voor het plaatsen van dit artikel uit de Vlaardingse lokale media,groet John.

  Like

  • henk verhoef zegt:

   waar is die BOS familie fetelijk gebleven– die waren toch naar Nieuw Guinea verbannen na de oorlog en leefden daar met hun scheepswerfje op een eiland bij Sorong

   Like

   • karton zegt:

    @ henk verhoef.
    Ik heb óóit vernomen, ik weet niet of het bericht 100% juist is, dat die BOS-familie in Nw.Guinea is gevangen door koppensnellers van het Dajak-volk en vervolgens zijn ze opgepeuzeld na gekookt te zijn in een grote waterketel , op ’t dorpsplein. Dat is wat mij verteld werd.

    Like

 2. Eppo zegt:

  Nou de boeken over heulen met de Islam zullen ook nog wel verschijnen en hoe ze die Zelf geimporteerde Murkenmeuk als nieuwe Meester toetraden.
  Niks losssen ze op geen inbraak , terrorisme of Islamisering..
  Zoals de joden in hun graf liggen doen Ze nu ook met de Hollandse Bevolking .
  En die stemmen ook nog eens op hun eigen Ondergang .
  Hoe dom en achterlijk kan je zijn .
  Dit heeft niks meer met de goede vrede te bewaren te maken.

  Like

 3. guusvelraeds zegt:

  Het is vandaag niet anders. Door alle bestuurslagen zijn pro socialisme, pro climate change, pro islam, pro EU en pro partij kartel lieden op cruciale posities gedirigeerd. Geen enkele burgemeesters benoeming, of korps leiding politie, of rechtelijke macht of binnen besturen van universiteiten en hogescholen, binnen provinciale besturen, binnen advies colleges maar ook binnen de banken en grootindustrie ontkom je er niet aan. Wil je carriëre maken dan moet je aan minimaal 2 zoniet meer van bovenstaande criteria voldoen anders kun je het vergeten. Nooit zal een PVV-er of FVD-er carriëre kunnen maken tenzij ze de absolute macht vergaren. Maar dat zie ik vooralsnog niet gebeuren. Maar het is nog veel erger en het zal nog erger worden want baksteen door je ramen kun je hebben middels een ophitsende media zodra bekent wordt dat je lid ben van FVD of PVV.

  Like

  • droevige mof zegt:

   In Duitsland is de hele rechterlijke macht linksgroen, met name de hogere rechtbanken. (Bundesverfassungsgericht, Bundesgerichtshof) Pas nadat de hoge rechters met pensioen zijn gegaan, uiten ze hun twijfels en bezorgdheiden. Maar niet te veel, zodat het pensioen niet wordt gekort.

   Like

 4. Verdomme Ik lees dit artikel en weet tegelijk dat er al meer over geschreven is op een site waarin in de link ww2 vernoemd is iets van Nederland in ww2 of zo iets maar Ik kan niet op de naam komen helaas anders zou Ik de link geplaatst hebben.
  In ieder geval is duidelijk dat we met de BOA’s hetzelfde soort NSBers gekregen hebben.
  Overigens de recherche kwam er op die site ook al niet veel beter vanaf.
  En dat de Tilburgse wouten totaal onbetrouwbaar waren weet Ik van mijn moeder die jarenlang op mijn vader jacht gemaakt.
  Mijn Vader heeft er nooit over gesproken omdat hij die shit tijd wide vergeten maar mijn Moeder nam geen blad voor de mond.

  Geliked door 1 persoon

 5. LUCIA zegt:

  Mensen vaak tot op het bot moreel corrupt voor een paar centen plegen ze verraad , sterker ze doen het vaak gratis om een ander in de ellende te storten, je hebt hele enge mensen rondlopen en die zijn blij en bloeien gewoon op in tijden dat verraad mag en kan!!

  Like

 6. droevige mof zegt:

  De gevreesde Hanns Albin Rauter was tijdens de Tweede Wereldoorlog in Nederland de hoogste vertegenwoordiger van de SS. Deze crimineel was in dit opzicht de hoogste baas van de Nederlandse politie. Hij sprak minachtend over de overlopers en collaborateurs en liet ze niets anders doen dan het vuile werk.

  Like

  • droevige mof zegt:

   Bedankt voor de zeer informatieve videoclip. Een vreselijke tijd. Het land is veroverd en moreel ondermijnd door de vijand, maar ook in de steek gelaten door de koninklijke familie en de regering. Wilhelmina von Oranien-Nassau en haar schoonzoon, ex-SS’er Bernhard zur Lippe- Biesterfeld, spelen bovendien een onduidelijke rol. Hier is een link naar een niet-gouvernementele website:
   http://doofpot.nl.pagesperso-orange.fr/D4a_collaboratie.htm

   Like

 7. Taljaard zegt:

  Was in de rest van het land nauwelijks anders.
  Er zaten gewoon een stel zwaar foute figuren bij de politie tijdens de bezetting.
  Niet allemaal, maar ze zaten er wel tussen.
  Het ergste is nog, dat velen na de bevrijding gewoon in functie konden blijven, en hoogstens een reprimande kregen. En voor zover ze tot de Rijkspolitie hoorden naar andere delen van het land werden overgeplaatst. Alleen degenen, die zich heel duidelijk met de nazi’s hadden verbonden kregen het op hun brood. Maar dat waren er maar een paar. Er was een groot tekort aan ervaren politiemannen vlak na de bevrijding. En de autoriteiten waren van mening (niet helemaal onterecht), dat het een ordeloos zooitje was geworden in het land. En dat de orde zo snel mogelijk moest worden hersteld.
  Dus in plaats van een zuivering onder het naoorlogse politie- en ambtenarenapparaat uit te voeren lieten de autoriteiten de meesten in functie blijven.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s