Tsjechië heft uitgaansbeperkingen op, Duitsland kiest de weg terug in de duisternis

Screenshot_19

(Vertaling: E.J. Bron)

In andere landen heerst ook in tijden van pandemieën nog gezond verstand, gelden de mensenrechten. De Tsjechische regering heeft nu de al wekenlang geldende uitgaansbeperkingen zelfs weer opgeheven. En wel al vanaf vandaag, bericht de “Frankfurter Allgemeine Zeitung” en verwijst daarbij naar een uitspraak van de Tsjechische minister van Gezondheidszaken, Adam Vojtĕch. Sinds 16 maart mochten de burgers alleen maar naar hun werk, boodschappen doen, naar de dokter of wandelen in het park. Zodoende zou de uitbreiding van het nieuwe corona-virus ingedamd moeten worden.

journalistenwatch

De opheffing van het uitgaansverbod werd mogelijk gemaakt door een gerechtelijk vonnis, waarvoor ook de regering moest buigen. De rechters hadden de maatregelen onwettig verklaard. Bijeenkomsten met meer dan tien personen blijven echter verboden.

De Duitse regering blijft daarentegen inzetten op contactverboden en uitgaansbeperkingen. Het beangstigende daarbij is: de meerderheid van de bevolking is ook nog voor dit ontnemen van de vrijheid.

Dat blijkt uit een peiling van het Allenbach Instituut, waarover de “Frankfurter Allgemeine Zeitung” bericht. Zo was meer dan drie vierde deel (79%) het eens met de uitspraak dat men alles zou moeten doen om de uitbreiding van het virus in te dammen – ook wanneer de vrijheid van de mensen daardoor meer beperkt zou worden.

Maar de ingrepen in de bewegingsvrijheid, de vrijheid van reizen, de vrijheid van vergadering en de godsdienstvrijheid worden door de burgers als zeer pijnlijk ervaren, bleek uit de peiling. Zo zei 54% van de geënquêteerden dat ze vanwege het corona-virus privévieringen zouden hebben moeten afzeggen of uitstellen. 49% gaf aan reizen geannuleerd of uitgesteld te hebben.

Volgens het instituut vinden veel burgers het moeilijk om te wennen aan de nieuwe regels van het samenleven. Zo zei in april bijna drie vierde deel (73%) van de geënquêteerden dat ze persoonlijke contacten met andere mensen erg zou missen. Op de vraag hoezeer men verschillende maatregelen van de staat als beperking zou voelen, noemden de geënquêteerden in de eerste plaats het contactverbod.

79% gaf aan dat dit voor hen een zeer grote of grote beperking zou zijn. In het geheel waren desondanks de reacties van de bevolking op de corona-maatregelen positief, zegt men. Zo gaf 75% van de geënquêteerden aan dat de regering heel goed of goed werk zou verrichten.

De peiling werd telefonisch uitgevoerd van 1 april tot 15 april onder 1152 mensen.

Wie altijd al wilde weten hoe dat in 1933 zo goed heeft gefunctioneerd, heeft nu het antwoord, hoewel deze peiling waarschijnlijk eerder onder employés in overheidsdienst werd uitgevoerd, die niet bang hoeven zijn voor hun bestaan.

Er zijn linksen, die beweren dat het mondkapje de “Hitlergroet van de 21e eeuw” zou zijn. Wie daar niet aan meedoet, wordt uitgezonderd, geïsoleerd en opgesloten.

En waarschijnlijk zal deze onhoudbare toestand nog lang duren, want een “exit” is niet in zicht.

De viroloog Hendrik Streeck tempert te grote hoop op een vaccin tegen het corona-virus. “Elke voorspelling dat we een vaccin zullen hebben, is onserieus, omdat we het gewoon niet weten”, zei Streeck donderdag in het ZDF-programma “Maybrit Illner”. Er zouden veel ziekteverwekkers zijn, waartegen al jarenlang naar een vaccin wordt gezocht en er desondanks geen zou zijn, zei de wetenschapper van de medische faculteit van de Universiteit Bonn.

Als voorbeelden noemde hij HIV, Hepatitis C en malaria. “We kunnen het gewoon niet voorspellen.” Vaccinonderzoek zou daarvoor “veel te verrassend” zijn.

In veel mediaberichten evenals in het politieke debat geldt het ondertussen al als uitgemaakte zaak dat er op zeker moment een vaccin zal komen, ook al is het pas na 2021.

Hoe fantastisch het “systeem Merkel” functioneert, kun je zien aan de onderworpenheid van menig politicus:

Na de kritiek van bondskanselier Angela Merkel op de “forse” aanpak van de deelstaten bij de versoepelingen van de corona-voorschriften heeft de minister-president van de deelstaat Mecklenburg-Vorpommern (Manuela Schwesig, SPD) zich ervoor uitgesproken de nauwe samenwerking tussen de staat en de deelstaten voort te zetten. Zijzelf zou zich door Merkels kritiek “überhaupt niet” aangesproken hebben gevoeld, zei Schwesig tegenover de “Bild-Zeitung”. Men zou “immers de deelstaat in Duitsland met de minste besmettingen zijn en nu stap voor stap de weg van de opening weer inslaan.”

Daarom zou “de bondskanselier met ons geen probleem hebben”. Desondanks zou ze het beter vinden “wanneer de bondskanselier de ministers-presidenten van de deelstaten gewoon rechtstreeks aanspreekt”, aldus Schwesig. In een bijeenkomst met ministers-presidenten van 16 deelstaten en een bondskanselier zou men “ook wel eens een andere mening kunnen hebben” en “de dingen ter plaatse anders beoordelen”.

Maar ze zou graag willen “dat de bondskanselier en alle 16 ministers-presidenten nauw blijven samenwerken”. Het zou “belangrijk zijn voor de bevolking dat zij daar op kan vertrouwen.”

Rostock bijvoorbeeld is corona-vrij, in veel regio´s is het aantal besmette personen op de vingers van één hand te tellen. Desondanks gelden voor iedereen dezelfde keiharde, alles verwoestende maatregelen.

Hoe erg het met Duitsland gesteld is, laat deze kop uit de “Stern” zien:

“Waarom ieder van ons zielsblij moeten zijn dat Angela Merkel nog kanselier is”

Bezonnenheid, analytische nuchterheid, vooruitziende blik – de regeringsverklaring van de kanselier heeft opnieuw aangetoond: bij Angela Merkel is het land in goede handen. Ook en juist tijdens corona…

Duitsland is definitief ten dode opgeschreven.

Bron:
www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

8 reacties op Tsjechië heft uitgaansbeperkingen op, Duitsland kiest de weg terug in de duisternis

 1. Leon Theunisz zegt:

  Ik weet niet wat hun beperkingen dan zijn of waren als er afgelopen weekenden 1000den de grens met Nederland passeerden terwijl Nederlanders Duitsland niet in mogen? Iemand?

  Geliked door 1 persoon

  • Elisabeth zegt:

   Je kunt gewoon de grens over naar Duitsland, afgelopen week nog geweest voor boodschappen en benzine. Soms staan er grenswachten aan de Duitse grens maar ze gebaren dat je gewoon door mag rijden.

   Like

  • Nemesis zegt:

   Ligt er aan in wel Bundesland je woont. Ieder Bundesland kan ook eigen wetten en verordeningen maken. Ik mocht in ieder geval wel terug naar Duitsland als Nederlandse (had mijn bewijs van inschrijving aldaar wel bij me natuurlijk :D)

   Like

 2. Julia zegt:

  Tijd om de Nederlandse regering ook voor de rechter te dagen. Het is en blijft grondwettelijk verboden om mensen van hun vrijheden te beroven en dergelijke beperkingen op te leggen zoals ook het onmenselijke contactverbod die veel bejaarden het leven kost of nog gaat kosten. En dit alles binnen een democratie. Hiervoor heeft geen zinnig denkend mens voor gekozen. Uiteindelijk blijft de politiek VOLKSVERTEGENWOORDIGER en behoort neet in dienst te staan van waanzinnige machtswellustelingen die hier miljarden aan verdienen.

  Geliked door 3 people

 3. klaas zegt:

  +++

  +++

  Geliked door 1 persoon

 4. Juanito zegt:

  Het is niet de eerste keer in de geschiedenis dat die Moffen (Duitsers voor de oudere generatie, red.) de weg kwijt zijn. Die verdroogde k*t Merkel is een ramp voor Duitsland en de rest van Europa, maar de meerderheid van de Moffen lopen er als een stel hersenlozen nazis achteraan. Die verdroogde Merkel k*t doet een wedstijdje met die mislukte Oostenrijkse kunstschilder over wie de meeste schade in Europa kan aanrichten. Duitsland had in 1990 niet herenigd moeten worden, maar gevierendeeld.

  Like

 5. Jan zegt:

  De glazen bolkijkers en hun onzinnige voorspellingen

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s