Hoe het corona-virus zorgt voor lege ziekenhuizen

Screenshot_46

(Door: “Eugen Prinz” – Vertaling: E.J. Bron)

Uit angst voor infectie met Covid-19: ondanks hartinfarct niet naar het ziekenhuis

Ruim een maand geleden zou de kop van dit artikel de lezer waarschijnlijk tot de conclusie verleid hebben dat in de ziekenhuizen van Duitsland de patiënten massaal aan het corona-virus sterven. Gelukkig is dat niet het geval.

PI News (2)

Ondanks virus niets te doen in ziekenhuizen

Maar ondanks de Covid-19 pandemie heerst er in de meeste ziekenhuizen gapende leegte. De schrijver kon zich daar naar aanleiding van een MRI-onderzoek enkele dagen geleden in een lokaal ziekenhuis zelf van overtuigen. Nog nooit in zijn 63-jarige leven heeft de schrijver zo weinig bedrijvigheid in een ziekenhuis gezien: lege gangen, nauwelijks personeel, doodse stilte, bijna net een “spookkliniek”.

Een kennis van de schrijver, die naast een ziekenhuis woont, bericht van lege parkeerplaatsen voor patiënten, bezoekers en medewerkers.

Overigens werd eind maart al door de immunoloog Prof. Dr. Stefan W. Hockertz in een interview voorspeld dat de stroom besmette personen zou uitblijven.

Geen golf van corona-patiënten

Hoe komt dat? In het begin van de corona-crisis bereidden de ziekenhuizen in Duitsland zich voor op een enorme stroom Covid-19 patiënten. Alle operaties zonder spoed en behandelingsmaatregelen werden uitgesteld en de niet noodzakelijke artsen en verpleegkrachten werden naar huis gestuurd, om in geval van een besmettingsgolf personeelsreserves te hebben. Een sportvriend van de schrijver strompelt nu nog steeds met pijn door het leven, omdat zijn al afgesproken heupoperatie werd afgezegd. Wanneer die wel gaat plaatsvinden, staat in de sterren geschreven.

Toen zich aftekende dat de “stille reserve”, die naar huis was gestuurd, hoogstwaarschijnlijk helemaal niet in actie zou hoeven komen, vroegen talrijke ziekenhuizen arbeidstijdverkorting voor artsen en verplegend personeel aan.

De corona-fobie

Een andere niet te onderschatten factor voor de gapende leegte in ziekenhuizen is de “corona-paniek” van grote delen van de bevolking. De berekening van het ministerie van Binnenlandse Zaken om de mensen bang te maken voor het virus is voor de volle 100% opgegaan. Menigeen, die alleen met de auto onderweg is, draagt een gezichtsmasker. Datzelfde geldt voor de een of andere eenzame wandelaar in de prairie.

Bovendien heerst er in het land een merkbare bedrukte stemming. De “corona-fobici” reageren deels uitermate agressief wanneer je per ongeluk de minimumafstand overschrijdt of – wat nog erger is – de gevaarlijkheid van het virus in een gesprek met iemand anders betwijfelt.

Zo iemand gaat natuurlijk niet naar het ziekenhuis, ook al gaat het nog zo slecht met hem, omdat hij er zeker van is zichzelf daar te besmetten. Gisteren kreeg de schrijver van een 59-jarige te horen die een hartinfarct had gekregen en uit angst voor “corona” weigerde naar het ziekenhuis te gaan. Zijn fobie kostte hem zijn leven. Hij overleed aan de gevolgen van het hartinfarct. En dat is geen incidenteel geval. De “Kurier” bericht:

KULMBACH – Ondanks een hartinfarct of beroerte zijn mensen bang om het ziekenhuis op te zoeken.

Patiënten, die dringend een stationaire behandeling nodig zouden hebben, zijn blijkbaar bang voor een corona-besmetting en blijven thuis. Dit stelt de directrice van de kliniek Kulmbach, Brigitte Angermann, de laatste tijd vast. Mensen zouden na een hartinfarct liever twee dagen thuis blijven dan zich in het ziekenhuis te laten behandelen.

Voor deze toestanden is de Duitse regering met haar eenzijdige informatiepolitiek verantwoordelijk. En eveneens de ontzettende Prof. Dr. “Het-zal-erger-worden” Christian Drosten, instituut-directeur van de Berlijnse Charité, die al tijdens de Mexicaanse griep tien jaar geleden de indruk had verbreid dat we weldra over bergen lijken zouden moeten klimmen.

Ook de mainstream media dragen er met hun berichtgeving hun steentje aan bij dat de slapende Duitse brave burger aan de “corona-paniek” lijdt. Want: paniek = oplage/kijkcijfers

Als dit er echter toe leidt dat mensen met een hartinfarct niet meer naar het ziekenhuis durven gaan, is het niet grappig meer.

Laten we dus de redenen voor de leegte in de ziekenhuizen nog eens kort samenvatten:

1. Er komen niet zoveel corona-patiënten
2. Diegenen die een behandeling nodig hebben, mogen niet komen
3. Anderen, die dringend een behandeling nodig hebben, durven niet te komen

Mooie, nieuwe wereld.

Bron:
www.pi-news.net
Door: “Eugen Prinz”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

10 reacties op Hoe het corona-virus zorgt voor lege ziekenhuizen

 1. Lucky zegt:

  Tegenvaller

  https://www.ad.nl/binnenland/live-who-geen-bewijs-voor-immuniteit-na-besmetting-764-niet-geteste-nederlandse-doden-hadden-virus~ae7c4f2e/

  De Wereldgezondheidsorganisatie WHO heeft nog ‘geen bewijs’ dat mensen die zijn hersteld van een infectie met het cornonavirus en antistoffen hebben, ook beschermd zijn tegen een tweede infectie. In een verklaring waarschuwt de VN-organisatie voor uitgifte van zogenaamde ‘immuniteitspaspoorten’.

  Dergelijke documenten of gezondheidsverklaringen kunnen de verspreiding van het virus mogelijk zelfs in de hand werken. Standaardadviezen zouden door mensen dan misschien niet meer opgevolgd worden, waarschuwt de WHO.

  Chili kondigde afgelopen week aan dat het zou beginnen met het uitreiken van ‘gezondheidspaspoorten’ aan mensen die genezen zijn verklaard van Covid-19. Als er antilichamen worden aangetroffen in hun bloed, zouden ze meteen weer aan het werk mogen.

  Like

 2. henk verhoef zegt:

  BEN 85- , net de chemo behandeling voor longkanker achter de rug en moest de controle scan doen
  (in miden zuid frankrijk)
  kwam in een ( nagenoeg)leeg S F HOSPITAAL terecht- met vermomd , niet medisch ,personeel
  \
  moest bij de ingang naam afgeven en werd ontsmet
  Mij vrouw mocht niet mee naar binnen en moest ik maar zien bij de scan ruimte te komen

  ook daar nog /steeds veel lekjker gezellig ouwehoerend niet medisch personeel in pakken en 1,5 nmeter– daar waren /zijn ze nog te dom voor

  Was nog nooit zo snel geholpen door die scan en heb nog nooit zo kort op de uitslag hoeven te wachten– het kan dus wel snel ( uitslag wel goed)

  Parkeer plaats lekker leeg

  Oh als je in ziekenhuiis ligt– geen bezoek toegestaam– je komt er niet in

  Huisarts komt ook liever thuis langs

  maar gaan normaliter dan al die mensen onnodig naar hospitaal of arts
  kqn niet aan die indruk ontkomen

  Je hoeft nbu geen ziekenverlof om thuis te kunmnen blijven — men is dat nu verplicht== zonder ziek te zijn

  pillen zijn ook gewoon allemaal aanwezig bij de pharmacy=–= niks t kort

  Like

  • Piet Snot zegt:

   Mensen gingen niet zomaar naar het ziekenhuis, maar ze hebben alle afspraken tijdelijk opgeschort.
   Mijn pa zou aan zijn 2de oog geholpen worden voor staar, hij heeft nu geen flauw idee wanneer dat gaat gebeuren.
   Dus ziekenhuizen zijn dan leeg als niemand meer mag komen.

   Like

 3. Rensk. zegt:

  Zie net een stukje van Goedemorgen over mondkapjes, die met honderdenduizenden in een magazijn liggen (in Schiedam) en die naar buitenland geexporteerd worden, omdat ze hier door bureaucratie niet gebruikt mogen worden. Ik ken twee mensen, die in de zorg werken en als ik over mondkapjes begin dan valt het bij de een stil en de ander zegt helpt niet. Ze zijn al goed gedrogeerd door de RIVM Zelf kritisch kijken is er bij zeer veel mensen niet meer bij. Je merkt het ook aan Roemer: steeds als hem een vraag word gesteld zegt ie: ik kan er niks over zeggen en laat het aan de deskundigen over. Bij dat soort mensen zijn alle mensen die een diplomaatje hebben deskundig. Zelf ook eens ergens in verdiepen is er niet bij. Natuurlijk helpt een mondkapje. Heilig zal het ook voor sommige mensen niet zijn(omdat ze er niet goed mee omgaan) maar het zal zeker voor meer mensen helpen.Voor mij althans zeker en met name als ik OV moet gebruiken.

  Like

  • ronjaspers zegt:

   RensK.Ik ben een man en draag tegenwoordig een kontkapje.Waarom ? wij worden al decennialang genaaid door onze vijand, de politici die aangestuurd worden door de satanische globalistische elite.De corona hoax/crisis wordt misbruikt al staatsgreep voor een politiestaat.En om onze vrijheden en mensenrechten af te pakken en om de economie te slopen.

   Geliked door 1 persoon

 4. Nemesis zegt:

  Dat was wat ik ook al schreef, net uit het ziekenhuis ontslagen waar gapende leegte heerste, daar geen Patienten, tenminste erg weinig, en ook dus wat er al geschreven werd “lege gangen, nauwelijks personeel, doodse stilte, bijna net een “spookkliniek”.

  Geliked door 2 people

 5. Piet Snot zegt:

  ‘Specialisten in ons ziekenhuis vervelen zich te pletter, zo rustig is het’ – Ook in andere landen extreem rustig in ziekenhuizen (Financial Times: in Groot Brittannië 30% minder bedden bezet dan normaal ) – Forensisch team Hamburg: NOG NIEMAND in de stad alleen aan corona overleden.

  “ Ik werk in een zorgcentrum bij onze bejaarden, het merendeel wil eigenlijk zo snel mogelijk dood en waarom….. omdat ze opgesloten zijn en hun kinderen niet meer mogen zien.

  Ik mag eigenlijk over mijn werk niet praten maar wil dit wel graag delen, want het zit mij behoorlijk dwars.

  Er worden sleutels van scootmobiels afgepakt en mensen worden belerend toegesproken, ik kan hier heel slecht tegen.

  Er is een gesloten afdeling, en daar zijn 10 mensen overleden, volgens zeggen aan Corona, in de rest van het complex zijn er een paar ziek geweest, maar zijn weer beter.

  Vorig jaar zijn er bij ons meer mensen aan de gewone griep overleden in twee weken tijd (32 mensen) dan nu in de hele Coronacrisis sh*t, en toen ging er niks op slot.

  Vanmorgen vroeg een oude dame aan mij: “Waarom mag jij wel bij mij naar binnen en mijn dochter niet, wat is nou het verschil…… Tja geef daar maar eens antwoord op.

  Ik kom bij de bewoners zonder mondkapje en ga van de één naar de ander.

  Dit is de realiteit in tehuizen. Er word gedreigd, platgespoten, de meest afschuwelijke situaties.”

  Lees verder…………………………………………………….
  https://www.xandernieuws.net/algemeen/schrijnende-verhalen-uit-de-nederlandse-zorg-merendeel-bejaarden-wil-dood-omdat-ze-hun-kinderen-niet-meer-mogen-zien/

  Geliked door 2 people

  • Lis zegt:

   De indruk die ik krijg, is dat veel mensen bang zijn om naar een arts of ziekenhuis te gaan of om te winkelen. Niet omdat ze bang zijn om het virus op te lopen, maar dat ze bang zijn niet geholpen te worden bij serieuze klachten. Of bang dat ze behandeld worden als een melaatse die zijn bel niet bij zich heeft.

   @Piet Snot, die verhalen ken ik ook. Ik mag het verpleeghuis waar mijn moeder verblijft ook niet bezoeken. Cliënten die daar verblijven die roken, mogen maximaal 4 keer per dag naar buiten en dan voor 5 minuten. Als ze langer buiten blijven, wordt hun sigaret uit de handen getrokken. Ik vind het pure mishandeling. Mensen zitten op hun kamer, mogen niet naar buiten, krijgen geen therapie die ze hard nodig hebben en familie wordt amper tot niet op de hoogte gehouden. Ik moet in de krant lezen hoe het er in het verpleeghuis aan toe gaat.

   Geliked door 2 people

  • Tistochwat zegt:

   Piet Snot 26 april 2020 om 09:43

   Het is ‘gewoon’ de bedoeling om alle bejaarden uit te roeien. En daarna waarschijnlijk degenen vanaf 65 jaar. Steeds een stapje verder.
   Kunnen ze de pensioentjes en de AOW inpikken en gebruiken voor hun verderfelijke, krankzinnige rood-groene plannen.

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s