Overtreden van mondbescherming plicht kan vanaf maandag € 5000,- kosten

Screenshot_55

Merkel kan in haar handen wrijven: De burger wordt in de corona-crisis in het nauw gebracht en gesanctioneerd – en desondanks stijgt de CDU/CSU steeds verder in de peilingen

(Door: “Cantaloop” – Vertaling: E.J. Bron)

Vanaf 27 april talrijke strafverzwaringen en boeteverhogingen in Duitsland

Nu worden de institutionele duimschroeven radicaal aangedraaid. Voor onze ogen ontwikkelt de staat zich, met of zonder corona-crisis, bijna elk jaar repressiever, autoritairder, totalitairder – en gewoon steeds weerzinwekkender.

PI News (2)

Waterdichte bewaking, de strengste controle en keiharde straffen, niet zelden tot aan existentiële bedreiging toe. Men zal deze paternalistische en in zekere zin kwade ontwikkeling voorgoed met de buitengewoon zelfingenomen Merkel-regering in verbinding brengen. Samen met zo menig ongerijmdheid.

Nu lezen we in de “Focus” dat vanaf maandag in Beieren een overtreding van de geldende plicht tot mondbescherming met tot € 5000,- bestraft kan worden. Dat moet je je eens voorstellen!

Blijkbaar heeft de politiek van minister-president Söder het oog voor proporties volledig verloren – en de verdenking wordt sterker dat hier waarschijnlijk getest moet worden hoever men nog met de repressies kan gaan, voordat de burgers zich verzetten. We zijn op dit moment verder van liberale en vrije waardevoorstellingen verwijderd dan ooit tevoren. En houden ons toch – afgezien van enkele uitzonderingen – stil.

Er is steeds minder evenredigheid

Dan is het alleen maar logisch en consequent dat bij de tegelijkertijd in werking tredende nieuwe boetes voor het wegverkeer eveneens niet geaarzeld, maar er flink tegenaan gegaan wordt. Al bij een snelheidsoverschrijding van 20 km/u is in het vervolg het rijbewijs weg. Plus een vette boete uiteraard.

Hoewel het aantal verkeersslachtoffers jaarlijks afneemt, wordt ook hier meedogenloos gesanctioneerd. Rigoureus en drastisch wordt zodoende voor steden en gemeenten een (dringend benodigde) nieuwe bron van inkomsten aangeboord.

Onnodig om te vermelden dat in dit kader vast en zeker ook de bewakingstechniek tot in het kleinste hoekje van de burgerlijke privésfeer wordt uitgebreid. Flitspalen, camera´s en controleurs alom. En zoals men weet, zijn verklikkers, waarschuwers en controleurs in Duitsland nog nooit verhongerd!

De schrik kan je om het hart slaan als je je voorstelt dat er volgend jaar vast en zeker weer een aanscherping te verwachten is. Dan dreigen er wellicht al gevangenisstraffen bij de kleinste delicten.

Dientengevolge: steeds dieper de bewakingsstaat in met “mama Merkel”. Verbazingwekkend genoeg krijgt dit rigide regeringssysteem de instemming van de kant van de kiezers, zodat je alleen nog maar verbaasd naar je hoofd kunt grijpen. De CDU/CSU staat ondanks alle compleet overdreven restricties landelijk op bijna 40%. Knap van degene die deze vreemde logica nog kan volgen.

Bron:
www.pi-news.net
Door: “Cantaloop”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Weg met ons!", Barbarisme, belangenverstrengeling, cultuurrelativisme, Duitsland, Hypocrisie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse Kerk, machtswellust, Marxisme, Merkel, nieuw fascisme, Overheid, provoceren, Rotzakken, socialisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

36 reacties op Overtreden van mondbescherming plicht kan vanaf maandag € 5000,- kosten

 1. Jean zegt:

  De dictatuur staat aan het stuur. Beangstigend.

  Geliked door 4 people

 2. Het is dus alleen nog maar wachten op werk kampen met iets van een Goelag regime.
  Ook binnenkort in onze eigen politie staat.

  Geliked door 7 people

 3. BigLJohn zegt:

  Niet bijster slimme jongens (en meisjes) die Duitsers. Zoals velen toen destijds achter Hitler aanliepen en hem aan de macht hielpen, zo word nu Merkel geprezen. Schijnbaar interesseert het deze zombies niet wat Merkel hun aandoet. Ze zullen krijgen waar ze om gevraagd hebben. Een totale en onmenselijke dictatuur. Maar als ze dat nu lekker vinden…Ieder zijn heug, maar ik pas !

  Geliked door 7 people

 4. Peter zegt:

  Stijgt in de peilingen,Oost Duitsland heet u welkom.

  Geliked door 2 people

 5. Tistochwat zegt:

  BE S P O T T E L IJ K !!!
  Het eind is helemaal zoek.

  Geliked door 3 people

 6. duinsnip zegt:

  Hitler is dood maar zijn ideeën zijn springlevend. Mensen pas toch op, de Duitser is geen haar veranderd. Wat toen de nazis waren heeft zich na de oorlog gauw christelijk genoemd als dekmantel. De Europeische Union is een Duitse unie met ein Duitche reichseuro und die neue Fuhrer solte schnell installiert worde. O wat worden we er weer ingeluist. Straks komt een nieuw soort “jodenapp” en een verplichte “mengele vaccinatie” en bijbehorend digitaal Ausweis, zonder welke je bewegingsvrijheid drastisch wordt ingeperkt.
  Nederland, Nederland, Nederland, hoe heeft het toch zover kunnen komen. Niet weer die moffen?

  Geliked door 7 people

  • Blaffertje zegt:

   Aduinsnip.
   Precies.
   Een vos verliest zijn haren maar niet zijn streken.
   Ze openen zo weer de gaskamers voor iedereen die hen niet welgevallig is.

   Geliked door 5 people

  • Monalisa zegt:

   Het is zijn kleindochter zij zet zijn belijd voort. De EU draait ook op de blauwdrukken van de nazi’s de mens is zeer snel wat vergeten.

   Geliked door 2 people

   • karton zegt:

    @ Monalisa. Haar roepnaam is uiteraard niet voor niets ”Adolfina”. De “leiders” binnen de instelling voor zwaar geestelijk gestoorde mensen, genaamd EUSSR zijn allen afkomstig uit nazi-families, zoals bijv. Franzchen Göring-Zimmermann, Friedhelm Göbbels-Verhofstädchen usw. usw. enz. enz.

    Geliked door 3 people

  • droevige mof zegt:

   Als de Duitser “geen haar is veranderd”‘waarom schrijft “hij” dan zoveel kritische artikelen, die hier vriendelijk worden vertaald en dan het uitgangspunt vormen om alle Duitsers op één hoop te gooien?
   Deze blog brengt Nederlandse, Duitse, Vlaamse en Franse patriotten samen die trots zijn op hun land. Vergeet dat niet.

   Geliked door 6 people

   • Tistochwat zegt:

    droevige mof 26 april 2020 om 08:29

    U heeft een goed punt. Ik vrees echter dat de meerderheden van de bevolkingen nog zo blind zijn als een mol met oogkleppen. Anders zouden de realisten toch allang gewonnen hebben?

    Geliked door 3 people

   • ronjaspers zegt:

    droevige mof.Ik heb niets tegen u of de huidige duitse generatie.In de 2e wereldoorlog was maar 10% nazi de overige 90% wilde een normaal vreedzaam leven leiden.De N.W.O. agenda lijkt verdacht veel op de nazi agenda alleen dan 5.0. Als de satanische globalistische elite 90% van de wereldbevolking uit willen moorden praat je over de endlosung.

    Geliked door 1 persoon

  • vangie1206j zegt:

   Dat vroeger nazi Hitler was is nu stasi Merkel.

   Geliked door 2 people

  • Leo 1 zegt:

   Klopt,

   Euro is 4e Reichsmark .

   Geliked door 1 persoon

 7. Blaffertje zegt:

  Het zit die moffen in het bloed hè, dat repressieve, autoritaire, en totalitaire.
  Alleen is het onbegrijpelijk dat ze zoveel van dat tuig binnen laten.
  Nou schijnt het dat Merkel en co een minderwaardigheidscomplex hebben overgehouden van WWII en volgens “deskundigen” en die kunnen het weten want die hebben er voor doorgeleerd hè, is dat de reden waarom ze scheepslading van dat klote volk binnen laten want
  Nou,maar volgens mij zetten ze gewoon de plannen van Dolfje door, alleen laten ze het nu uitvoeren door die gore moslims zodat zij hun handen in onschuld kunnen wassen “Wir waren es nicht”.maar onderwijl lachen ze zich in hum vuistje en denken waarschijnlijk “So, das haben wir ohne mühe geschaft, und das scheisvolk sieht es nicht”

  En die belachelijk hoge boetes zijn nodig om dat addergebroed te bekostigen nu door de corona crisis de hele economie op zijn gat ligt.

  Geliked door 5 people

  • Evenals in elke nadere natiestaat kent Duitsland verschillende soorten mensen. Schapen die braaf sokken wat hen wordt voorgezet via de massamedia, kritisch volk dat zonodig zelf op onderzoek uitgaat, mensen die maar liever wegkijken van wat hen niet bevalt of wat niet in hun ideologische plaatje past en mensen die de gelegenheid te baat nemen om anderen in naam van een geclaimde moraal eens goed te koeioneren. Naarmate er steeds meer schapen de nadelen van vigerende politiek en mediaberichtgeving -die hen niet op de hoogte brengt maar geruststelt of juist angst aanjaagt al naar gelang de politieke agenda van aanstuurders- ervaren zullen zij tot bewustzijn komen om van elders informatie te gaan betrekken. Langzaam maar zeker komen zij erachter dat hun belangen niet gediend worden door een politiek van afrikanisering en islamisering van de leefomgeving waarvoor zij ook nog eens de cumulerende rekeningen van oplopende prijzen, afnemende service omgevingsvervuiling en vervreemding door andersculturele opdringing krijgen doorgeschoven. Het zal dus een kwestie van tijd zijn voordat er een volksopstand uitbreekt. Dat kan bijvoorbeeld als in Amerika via verkiezingen en massaal afhaken bij propagandakanalen verlopen. Maar het kan ook anders gaan en dan valt een burgeroorlog niet uit te sluiten. Eerst maar eens de centrale voor breedsocialistische afbraakstaat van de EU ontmantelen die steeds verdergaande vervreemding en solidariteitsovervraging in de hand werkt.

   Geliked door 3 people

 8. Rensk. zegt:

  Mensen moeten zelf kiezen of ze mondkapjes dragen. Laat in deze ieder voor zich zorgen. Dat idee bevalt mij een stuk beter. Ik zorg wel voor mezelf en laat anderen dat ook maar doen. Zo krijg je een bevolking, die verantwoording kan en wil dragen.

  Overigens is hier ook al een dictatuur aan het ontstaan. Net weer op tv, wat we met een heel klein handjevol mensen allang wisten. Mensen in de wetenschap die iets moeten tekenen dat ze hun mond houden. Mensen als Rutte/Halsema/de Jong/en vele anderen zijn te stom om te poepen en zijn enkel woordvoerder voor een aantal zogenaamde deskundigen, zonder dat ze ook maar 1 keer kritisch kijken naar wat ze voorgekauwd word. Je hoort ze ook constant zeggen: ik ga af van deskundigen. Op die manier hoef je nooit verantwoording af te leggen en kunnen ze de ¨deskundigen¨ de schuld geven en zo word het glas plas. In feite betalen we een hele horde van muppets, die niks kunnen. De wetenschap in Nederland is zo kapot als een rotte tomaat.

  Geliked door 3 people

  • Zoals op meerdere plaatsen in de wereld zijn er wetenschappers die de wetenschap bedrijven en wetenschappers die zich vooral door de eigen portefeuille en het persoonlijke carrièreperspectief laten leiden. De laatste zou je als publieke wetenschappers kunnen duiden zoals dat ook in een andere vorm van dienstverlening gebeurt.

   Geliked door 1 persoon

 9. hans zegt:

  Desondanks stijgt het CSU/ CDU in de peilingen??
  Nou dacht men in het algemeen en ook hier dat die peilingen kloppen dan?
  Denk dat dit Berlijnse schnapps fett-zwein HELEMAAL NIET EN ALLESBEHALVE populair is!
  Ik geloof er i.i.g. niks van, NAX!
  Als je virussen kan vervalsen, kun je met gemak ook peilingen en verkiezingen vervalsen lijkt mij! Die is leuk!
  Even onderzoeken wie die bureautjes zijn die dit peilen.
  Dan weten we namelijk genoeg.

  Geliked door 2 people

 10. Sukkel zegt:

  De broodheren, hebben geld nodig en verzinnen een advies en maken een beleid en sturen een boa met een vingerwijzing naar een koekenbakkers. want die moet nu muilkorfjes op tijdens het bakken bingo. Weer een sigaar erbij.

  Like

 11. Julia zegt:

  Duitsers? Merkel met haar fascistische idealen is geen haar beter dan Hitler. Dit gevaarlijk schepsel is al jaren bezig de EU om te vormen tot een fascistisch bolwerk. Het coronavirus is de klap op de vuurpijl om haar ideologie en die van haar aanhangers door te duwen. Natuurlijk wordt verzet zwaar afgestraft daar weten vooral de Duitsers heel veel van kijk naar de geschiedenis o.a. WOII. Het wachten is er nog op dat Merkel kampen opent om alle tegenstanders op te bergen. Waarom miljoenen migranten deze dienen als een nieuwe aanwas om het fascistisch regime te versterken . Een zeer gevaarlijke ontwikkeling met desastreuze gevolgen o.a. de vrijheidsberoving die nu al in volle gang is gezet, zoveel mogelijk ouderen en zwakkeren langzaam uitbannen en over de verdere gevolgen nog maar niet te spreken. De maatschappelijke, sociale en economische schade die veroorzaakt zijn door dit soort leiders anno 2020 zullen nog geschiedenis schrijven.

  Geliked door 2 people

 12. bozeoudeman zegt:

  Behalve als je een van Merkels lievelingen bent dan krijg je 5 mille! Oh jee complotdenken!

  Geliked door 1 persoon

 13. vangie1206j zegt:

  Reageren die staats incasso lopers heden ook zo tegen moslims die lak hebben aan de DDR wetten.

  Geliked door 3 people

 14. Mary zegt:

  Ze kiezen kennelijk voor dictatuur keer op keer op keer, en slepen zoals gewoonlijk en voor de zoveelste keer heel Europa mee de ellende in, wel gaan de Duitsers massaal naar Nederland op vrije dagen en geen mondkapje te zien………..

  Like

 15. Republikein zegt:

  Ik zou het met mijn buurman bespreken:https://verkeersboete.nl/
  In Duitsland zal het ook wel bestaan, vast wel.

  Geliked door 2 people

 16. Piet Snot zegt:

  Ik denk dat er daar heel veel boete uitdelers klappen gaan krijgen.
  1x geen mondkapje zou je je huis kunnen kosten en op straat komt te staan.
  5000 euro is gelijk een halfjaar salaris voor vele.

  Geliked door 4 people

 17. Patricia zegt:

  Jonge zie je ons met een mondbak lopen never niet doen we niet al kom de zogenaamde president met die regels als nog doen we dat niet laat dat mens Merkel maar met een mond bak lopen het help geen eens meter met zo’n mond bak voor 500 euro tjonge jonge niet normaal meer dit die Rutte en die Merkel moeten ze oppakken de globalist de hele meuk moeten ze oppakken het is hun niet waard dat zij ons land moeten regeren het is de moeite niet waard met hun kom je niet ver mee wij gaan gewoon veder zonder de vuile regels van het RIVM dat heeft nu lang genoeg geduurd het zit hier wat achter anders moeten we niet van die domme regels volgen afstand doen we ook niet dat is voorbij nu

  Geliked door 1 persoon

 18. oprechtegeud zegt:

  De DDR-hersenen van Merkel beginnen op te spelen. Wie niet totaal in de pas loopt van nog verder opgelegde, onderdrukkende en vrijheidsbeperkende maatregelen zal worden onderworpen aan een regime dat kan wedijveren met dat in de voormalige DDR. De geest van Hitler staat op.

  Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s