Volkerenmoord op de Armeniërs: “Merkels onderdanigheid tegenover Erdoğan is een schande”

Screenshot_53

(Vertaling: E.J. Bron)

Beatrix von Storch (AfD) bekritiseert Merkels Turkije-politiek

In 2019 heeft het Amerikaanse Congres het bloedbad op de Armeniërs in de Eerste Wereldoorlog officieel als volkerenmoord/genocide geclassificeerd. De Duitse regering weigert nog steeds om het van de kant van het Duitse parlement nadrukkelijk gebruikte begrip “volkerenmoord” voor de Turkse genocide op de Armeniërs te gebruiken.

Die Freie Welt

Op 2 juni 2016 classificeerde het Duitse parlement het op de Armeniërs gepleegde bloedbad als volkerenmoord. Met de resolutie “Herinnering en herdenking aan de volkerenmoord op de Armeniërs en andere christelijke minderheden in de jaren 1915 en 1916” heeft de Duitse Bondsdag voor het eerst officieel het begrip “volkerenmoord” gebruikt, net zoals daarvoor al Frankrijk, Nederland, Oostenrijk, Zweden en Slowakije. In december 2019 heeft ook het Amerikaanse Congres het bloedbad op de Armeniërs in de Eerste Wereldoorlog officieel als volkerenmoord geclassificeerd.

Beatrix von Storch, plaatsvervangend landelijk woordvoerster van de AfD, verklaarde naar aanleiding van de herdenkingsdag van de volkerenmoord op de Armeniërs op 24 april:

“De Duitse regering weigert nog steeds om het van de kant van de Bondsdag nadrukkelijk gebruikte begrip ´volkerenmoord´ voor de Turkse genocide op de Armeniërs te gebruiken. Deze volkerenmoord op de Armeniërs en andere christelijke minderheden was de ergste vervolging van christenen in de 20e eeuw. Deze vervolging van christenen duurt in veel islamitische landen voort tot op de dag van vandaag. De herinnering aan deze systematisch gepleegde staatsmisdaad is dus ook politiek van grote actualiteit.

Paus Franciscus noemde de vervolging van de Armeniërs ´de eerste genocide van de 20e eeuw´. Het Ottomaanse Rijk was op het moment van de volkerenmoord op de Armeniërs een bondgenoot van het Duitse Rijk. Wij hebben hier een bijzondere historische verantwoording. Waar blijft de in de zondagse redevoeringen steeds opnieuw bezworen herdenkingscultuur in het geval van de volkerenmoord op de Armeniërs? Dat de bondskanselier uit angst voor de reactie van de islamitische dictator Erdoğan zo´n onderdanigheid toont, is een schande. Ik roep de Duitse regering opnieuw op om de resolutie van de Duitse Bondsdag eindelijk met leven te vullen en in te voeren.”

Bron:
www.freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in AfD (Alternative für Deutschland), Armenië, Barbarisme, belangenverstrengeling, christenhaat, Christenvervolging, cultuurrelativisme, Duitsland, Genocide, gezond realisme, Historie, Hypocrisie, Islam, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, Merkel, Moslims, nieuw fascisme, Rotzakken, Turken, Turkije, verloedering, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

17 reacties op Volkerenmoord op de Armeniërs: “Merkels onderdanigheid tegenover Erdoğan is een schande”

 1. guusvelraeds zegt:

  Mutti is niet alleen bang voor Erdogan vooral is ze bang voor de reactie van de honderdduizenden Turkse invasoren in haar eigen land en hoe die zullen reageren als zij de moord op het Armeense volk aanhaald met de term (volledig terrecht) Völkermord.

  Geliked door 2 people

 2. LUCIA zegt:

  Tja haar, naar zeggen pappie, had in de 2e W.O ook moslims in zijn leger.

  Like

  • guusvelraeds zegt:

   Nou niet naar zeggen hoor. A.Hitler had in werkelijkheid een pact gesloten met de moslims. Na de oorlog kregen veel hoogeplaatste SS-ers een toevlucht in het Midden Oosten. Vaak werden ze daar tewerkgesteld in het opzetten van geheime diensten. Veel SS-ers bekeerden tot de islam.

   Like

   • Jules Vismale zegt:

    Sterker nog: tijdens WO II hebben tienduizenden radicale moslims in het voormalige Joegoslavië en Rusland zich aangesloten bij de Waffen-SS en hen meegeholpen om miljoenen joden, partizanen e.v.a bevolkingsgroepen uit te roeien!

    Like

 3. karton zegt:

  Dat een wijf als Merkel in deze tijd kan bestaan, is op zich al een grote schande !!!

  Like

 4. Kees zegt:

  Misschien dat linkse Duitsers toch iets gemakkelijker denken over volkerenmoord, AH was niet voor niets nationaal-socialist.

  Geliked door 1 persoon

 5. duinsnip zegt:

  Turken en Duitsers zijn familie.

  Like

 6. Het is een FEIT in de GESCHIEDENIS…

  Geliked door 1 persoon

 7. Leo 1 zegt:

  Die islam gehort zu Deutschland, doch ??
  Angeila Merrkol.

  Like

 8. Hovawart zegt:

  Het gezegde zegt “Zeg me wie uw vrienden zijn, dan zeg ik wie u bent” “”Tell me your company and I’ll tell you your manners.””Sage mir , mit wem du umgehst, und ich sage dir wie du bist.”
  “Dis-moi qui tu hantes (frequentes), (et) je te dirai qui tu es.” en wij weten inmiddels dondersgoed wie de wereldleiders echt zijn…………..en hun echte vrienden.

  Like

 9. klaas zegt:

  Like

 10. Jan zegt:

  Turkije en Iran plegen genocide op de Koerden nu door de Democraten in Amerika terreur in de steden wordt uitgeoefend

  https://3speak.online/watch?v=rairfoundation/oxlwckes&jwsource=cl

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s