Zet Bosnië-Herzegovina weldra tienduizend migranten uit richting West-Europa?

Screenshot_69

(Vertaling: E.J. Bron)

In Bosnië-Herzegovina bevinden zich op dit moment tienduizenden migranten uit allerlei landen die al maandenlang op een gelegenheid wachten om illegaal verder te reizen naar West-Europa. En dat zou wellicht spoedig het geval kunnen zijn, want het Balkan-land weigert verder te fungeren als “de tussenstop” voor de illegale immigranten.

Mitteleuropa

Migranten willen niet vrijwillig terugkeren

Net als in Italië of Griekenland bevinden zich ook in Bosnië-Herzegovina duizenden illegale migranten uit het Arabische en Afrikaanse gebied. Het zijn diegenen die vanuit Griekenland de EU binnen willen en van daaruit in richting Frankrijk, Oostenrijk en Duitsland verder willen, echter op de Balkan (Servië, Bosnië-Herzegovina) zijn “blijven hangen”, omdat vooral Hongarije en Kroatië hun grenzen gesloten hebben respectievelijk streng bewaken. En het zijn ook deze migranten, die nu in de provisorische en overvolle kampen weigeren het land weer te verlaten. Ze staan erop verder te reizen. De Bosnische autoriteiten pakken daarom de zaak nu serieus aan.

Minister van Veiligheidszaken Fahrudin Radoncic kondigde aan dat zijn land niet langer de “parkeerplaats van illegale migranten in Europa” zou zijn. De directeur van het Bureau voor Buitenlandse Aangelegenheden in Bosnië-Herzegovina, Slobodan Ujic (foto), verklaarde dat inspecteurs van de vreemdelingendienst er al mee zijn begonnen illegale migranten te identificeren en voor te bereiden op de uitzettingsprocedure. Maar dat gaat moeizaam, want de migranten in de opnamecentra weigeren elke vorm van medewerking, laat staan een vrijwillige terugkeer. Tot nu toe zou er nog geen een illegaal geweest zijn die vrijwillig naar zijn thuisland zou willen terugkeren. Omdat velen van hen geen persoonsbewijzen of andere documenten bij zich hebben – deze raken vaak “kwijt” op de reis – worden nu biometrische data vastgesteld.

10.000 illegalen dienen uitgezet te worden

Als men blijft weigeren mee te werken, dan dreigt voor de meer dan 10.000 illegalen in het land de uitzetting. De enige uitzondering hierop vormen immigranten uit Syrië. Omdat dat land zich nog in oorlog bevindt, zou men die staatsburgers niet uitzetten. Minister Radoncic benadrukte dat de migranten de levensbasis van veel Bosniërs zouden bedreigen en buitendien in veel gevallen afkomstig zijn uit landen, die “rijker” zijn dan Bosnië-Herzegovina.

Radoncic trekt ook de aandacht met een andere uitspraak: het EU-geld, dat Bosnië-Herzegovina krijgt voor de verzorging van de illegalen, zou men er beter voor kunnen gebruiken om hen naar hun thuislanden te transporteren. Ook de thuislanden sprak hij aan op hun verantwoordelijkheid. Die zouden echter ook niet bereid zijn om mee te werken.

Geen land bereid tot terugname

De ambassades van de diverse landen, waaronder Marokko, Pakistan, Afghanistan of Algerije, weigeren eveneens mee te werken met de Bosnische autoriteiten en de terugname van de migranten te accepteren of zelfs te organiseren. Vooral Pakistan toonde zich een negatief voorbeeld. Daar weigerde men welke informatie dan ook te geven over de eigen staatsburgers. Zonder dralen dreigde Radoncic er daarom mee om de Pakistaanse ambassadeur tot “persona non grata” te verklaren.

Hij benadrukte eveneens dat op dit moment geen land bereid zou zijn om bij de terugkeer van zijn burgers uit Bosnië-Herzegovina samen te werken en dat dit dus een probleem zou zijn waarmee “heel Europa” geconfronteerd wordt.

Zoeken migranten nu wegen naar West-Europa?

Dat zou in laatste consequentie kunnen betekenen dat de illegale migranten alle mogelijkheden zullen gebruiken om toch nog op de een of andere manier de EU binnen te komen, voordat ze gedwongen uitgezet worden. Of echter dat de Bosnische autoriteiten het voor hen mogelijk maken om wegen over de grens te vinden om zodoende het probleem op andere landen af te wentelen. Want de gedwongen uitzetting van meer dan tienduizend migranten zou het kleine Balkanland al snel voor een logistiek en financieel probleem plaatsen. Vooral als geen derde land hen wil opnemen. Dreigt zodoende sneller dan gedacht de volgende grote “vluchtbeweging” uit de Balkan?

Bron:
https://unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "migratie", "omvolking", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Afrika, Arabische wereld, asielwaanzin, Azië, Balkan, Barbarisme, belangenverstrengeling, Bosnië-Herzegovina, Demografie, Eurabië, Europa, EUSSR, Illegalen, Immigratie, Islamisering, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Moslims, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, West-Europa. Bookmark de permalink .

19 reacties op Zet Bosnië-Herzegovina weldra tienduizend migranten uit richting West-Europa?

 1. Rensk. zegt:

  Nee natuurlijk willen die landen de migranten niet terug. Het is het uitschot van die landen,wat deze kan opkomt. Zij zijn er vanaf en wij zitten er mee. Met goedkeuring van de EU. Die staan er geheel achter. Hun duistere plannen gaat gewoon door.

  Geliked door 4 people

 2. Pingback: Zet Bosnië-Herzegovina weldra tienduizend migranten uit richting West-Europa? | eunmask

 3. malsion zegt:

  Berouw komt na de zonde. Bosnië-Herzegovina heeft een zuidgrens en een noordgrens. Als ze hun zuidgrens beter hadden bewaakt dan waren die illegalen niet binnen kunnen komen.
  Kijk naar voorbeeld Hongarije. Het is te gemakkelijk om ze nu aan de noordkant te ‘lozen’ en daarmee het probleem in de EU nog groter te maken. Met name Duitsland en Nederland zullen stromen illegalen over de grens toegeschoven krijgen als de ‘dam’ breekt.

  Geliked door 2 people

  • Claudia Millenaar zegt:

   Ik had ook al bedacht, hoe komen ze dan in eerste instantie aan de noordgrens…? Als ze niet mee willen werken, heel sober detineren net zolang tot ze wel zelf terug willen, dan schijnen de landen van herkomst namelijk niet te kunnen weigeren.

   Geen gelukszoekers meer en repatriëring van om te beginnen al het criminele tuig wat we al rond hebben lopen. De rest aan het werk en als dat niet lukken wil, wij zijn geen sociale hangmat voor hen die er nooit aan hebben bijgedragen! Dan moet je terug, op de bank zitten doe je maar in het thuisland!

   Like

   • Ijsbeer zegt:

    “heel sober detineren net zolang tot ze wel zelf terug willen,”
    Precies. Tevens GSM & waardevolle spullen afnemen om bij te dragen aan kost & inwoon. Gebeurt in Denemarekn ( en Oostenrijk als ik me niet vergis)

    Probleem : Mag Niet Van Europa.
    Is “tegen de Europese waarden” (de eigen bevolking opzadelen met derde wereld schorremorie is blijkbaar wél 1 van de Europese waarden)
    Europa niet akkoord betekent : inkrimpen van allerhande subsidies en steun ,geen vette postje voor de top politici in internationale organisaties , etc.
    En als West Europa zo geschift is om die kolonisatoren over te nemen, waaarom dan tegen de bierkaai vechten , hoe zou je zelf zijn ?

    Like

 4. Gienekehado zegt:

  Zojuist in Nieuwsuur; Voor 10.000en illegalen en daklozen (voertaal gebrekkig engels en zagen er “verward” uit) was tot vorig jaar bijna 45 M I L J O E N uitgegeven en dit bedrag loopt op!! Ik kon niet opmaken of dit bedrag op jaarbasis is, waarschijnlijk wel. 45 M I L J O E N, AFGEJATTE BELASTINGCENTEN!! Verdomme, zelf ben ik door die criminele bende op Het Binnenhof van mijn spaarcenten beroofd!! Van mij krijgen ze de CoronaTyfus!!!
  Zegt het voort Zegt het voort zegt het voort Zegt het voort Zegt het voort Zegt het voort!!!!!!!

  Geliked door 3 people

 5. Jan zegt:

  Wat wil men van die bosnjakken verwachten? Zijn immers moslims en die heulen met Erdogan en iedereen weet wat voor uitschot het was in de oorlog tegen Servië. Alleen de roden willen het niet weten

  Van 2012, Turkije aast openlijk op Balkan

  “Bosnië en Herzegovina zijn ons toevertrouwd”, zei premier Recep Tayyip Erdogan op een vergadering van provinciehoofden uit zijn Partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling (AKP) in Ankara.

  Hij verwees naar de woorden van de eerste president van Bosnië-Herzegovina, Alija Izetbegovic, op zijn sterfbed in 2003. Toen Erdogan hem een bezoek bracht, zou Izetbegovic in zijn oor gefluisterd hebben: “Bosnië (en Herzegovina) komen jou (Turkije, red.) toe. Deze plaatsen zijn de laatste restanten van het Ottomaanse rijk.”
  ….
  https://www.trouw.nl/nieuws/turkije-aast-openlijk-op-balkan~bd5a5dc8/?referer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

  2018, Erdogan zoekt een Europees podium en vindt het in Bosnië
  https://www.trouw.nl/nieuws/erdogan-zoekt-een-europees-podium-en-vindt-het-in-bosnie~b8fc8894/

  Geliked door 1 persoon

 6. LUCIA zegt:

  Gewoon in een vliegtuig doen en midden in de woestijn van hun land of die van een ander soortgelijk moslim land droppen, ze ook zeggen dat als ze weer terugkomen dat je ze in de oceaan dropt.

  Geliked door 2 people

 7. and zegt:

  Best wel raar want als ik een boete krijg is het bestuursdwang en heb je geen vrijwillige keuze. Als nep en fop vluchteling kan je gewoon omkeren en terug gaan waarvan je vandaan komt maar nee de linkse maffia doet iedere keer een stapje ….stapje……stapje om hun doel te bereiken en dat is hun verdienmodel met de vluchteling als produkt. Rutte doet hetzelfde met zn RIVM liegende Japie. Stapje ………stapje……..stapje tot alles naar de kloten is en iedereen een prettige week toegewenst.

  Geliked door 1 persoon

 8. Ben zegt:

  Ach, Freek de Jonge of Claudia de Breij c.s. ff bellen deze zakkenvullende salonsocialisten hebben vast nog wel een mooi plekkie voor deze asielmensen over.
  Anders kolonel Karremans ff bellen, die heeft veel vrienden in de regio,

  Geliked door 2 people

 9. vangie1206j zegt:

  Een aantal roestige uit dr vaart genomen vrachtschepen organiseren van de sloop.
  Daar al die ratten opjagen met de bajonet op je geweer.
  Brandstofkosten tot maximaal enkele reis overtocht Afrika.
  Met de onvriendelijke groeten van de EU.

  Geliked door 1 persoon

 10. Julia zegt:

  Welkom onze geweldige daadkrachtige EU lost dit probleem snel op. Maak niets uit of deze mensen in overvolle kampen onder erbarmelijke omstandigheden moeten leven daar is men binnen de EU trots op: we hebben ze toch opgevangen. We zijn toch al verloren dus er kan best wat meer bij. Te lang weggekeken maar nu is het te laat. De strop is inmiddels al om onze nek gelegd door een stel ziekelijke geldwolven en machtswellustelingen. Het wegkijken wordt nu zwaar afgestraft we zullen het allemaal gaan merken. Laten we verder varen met de valse hoop op o.a. onze grote sterke leider Rutte en de krachtige woorden van onze Koning.

  Like

 11. raiders zegt:

  Bosnie is geen Europa dus geen Brussel en illegalen geen recht Bosnie is arm dus mars naar de
  pietscoematerna

  Geliked door 1 persoon

 12. koddebeier zegt:

  Tienduizenden migranten….dus geen vluchtelingen of asielparasieten ????
  Uiteraard wel allemaal 100 % moslim natuurlijk.
  Nederland uit de EU en grenzen dicht !!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s