Draaikonten: media vinden plotseling duidelijke taal voor Merkels corona-politiek

Screenshot_87

(Vertaling: E.J. Bron)

Meerdere gevestigde vooraanstaande media verwachten met het oog op de vanaf vandaag geldende maskerplicht in Duitsland blijkbaar een ommezwaai in de publieke stemming en proberen nu een voorzichtige koersverandering. Zo spreekt Julian Reichelt zich in de “Bild-Zeitung” (26-04-2020) onder de kop “Stop met de stijfkoppigheid in de corona-politiek!” uit voor meer pragmatisme en uit hij in dit verband scherpe kritiek op de koers van de regering en autoriteiten tot nu toe. Het blad roept in herinnering:

Duits - Zuerst

“ (…) bijna alle deskundigen, aan wie we ons in deze crisis (moeten) toevertrouwen, hadden het met bijna iedere inschatting zo verkeerd, dat ons geloof in hen alleen nog maar te verklaren valt met wanhoop. Ze hebben het dragen van gezichtsmaskers bijna bespot. Nu is het verplicht. Ze hebben ervoor gewaarschuwd scholen en crèches te sluiten. Nu zijn miljoenen kinderen al wekenlang thuis. Ze hebben het als nutteloos afgedaan de grenzen te sluiten. Nu komt niemand meer het land binnen. Ze hebben ondanks alle maatregelen steeds opnieuw voor de direct te verwachten collaps van ons gezondheidssysteem gewaarschuwd. Nu heerst er in de gangen van ziekenhuizen spookachtige stilte en angst voor werkloosheid. Het Robert-Koch-Instituut raadde af sectie te verrichten op corona-doden. Nu gebeurt dat toch en forensische artsen zeggen dat lang niet alle doden daadwerkelijk aan corona gestorven zouden zijn.”

Met opmerkelijke duidelijkheid onderstreept de commentator van de “Bild-Zeitung” de verantwoordelijkheid van de Duitse regering voor een nu al niet meer te repareren beschadiging van de economie als gevolg van de corona-maatregelen. Reichelt orakelt: “Om de Duitse economie overhaast geruïneerd te hebben, zou voor geen enkele partij, misschien niet eens voor de democratie te overleven zijn. Daarom maken we in toenemende mate onverzettelijkheid, stijfkoppigheid en betweterigheid mee – ´herinnert me aan de vluchtelingencrisis´ zei een lid van Merkels regering tegen me. En verder: “Het is de kracht van de democratie dat ze ook tegen de meest ongemakkelijke debatten bestand is. Als ze deze echter verhindert, maakt de democratie zichzelf overbodig.”

Ook de “Berliner Zeitung” vermoedde op 24 april onder de titel “De stemming zal omslaan”: “De politiek heeft iedere maat verloren. Haar verordeningen grijpen diep in ons leven in. Veel dingen worden verwoest. (…) De stemming kan elk moment omslaan – en ze zal omslaan.” Want de actuele corona-maatregelen, vooral de nu landelijk voorgeschreven maskerdwang, zijn ermee bezig om de gebruikelijke levenswereld van de tijd voor corona op veel gebieden grondig te ruïneren en veel Duitsers in werkloosheid te storten. De op dit moment nog ruime meerderheden, die de beperkingen ter bestrijding van de epidemie ondersteunen, zouden dan wel eens heel snel weg kunnen smelten.

Conclusie van de krant: “De vermomde gezichten, die we vanaf maandag zullen zien, zijn pas het begin van een ingrijpende verandering. Het wordt geen mooie, nieuwe wereld.”

Bron:
https://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Lügenpresse", "Nuttige idioten", Censuur, Desinformatie, Hypocrisie, lafheid, Linkse Kerk, Linkse media, mainstream-media, meningsdictatuur, Merkel, Rotzakken, Socialisten, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

18 reacties op Draaikonten: media vinden plotseling duidelijke taal voor Merkels corona-politiek

 1. Rensk. zegt:

  Word een goede tijd voor criminelen. Goed bedekt en niemand , die je herkent en dus niet gepakt word.Nou ja gepakt werden ze toch al praktisch niet. Is het niet ironisch dat in sommige landen een wet is gemaakt die gezichtsbedekking verbied. En nu komt er een wet die gezichtsbedekking verplicht.

  Like

 2. hennieschwarz zegt:

  We glijden af naar een doordachte doortrapte dictatuur.
  Let maar op, hier in ons land gebeurt straks hetzelfde.
  De grondwet wordt al zonder de partijen, beide kamers en debatten, eenzijdig gewijzigd.
  Het zijn onbehoorlijke misstanden met voorbedachte raden.
  Men gebruikt de Corona crisis om de macht van de zittende cordon club, verder uit te breiden.

  Geliked door 3 people

 3. Ray Conquista zegt:

  Ik mag hopen dat in heel Europa de pleuris uitbreekt en wordt afgerekend met het globalistische tuig.

  Geliked door 3 people

 4. droevige mof zegt:

  Vandaag de dag zijn maskers verplicht geworden in de winkels en het openbaar vervoer, maar ook in de openbaren gebouwen en de banken. Nooit eerder heb ik in Keulen zoveel ontevredenen gezien als vandaag. Sommige krijgen niet genoeg lucht onder de onprofessionel geknutselde mondkapjes. Er wordt veel gemopperd.
  Op donderdag komt de volgende verrassing voor degenen die hun baan zijn kwijtgeraakt of met werktijdverkorting te maken hebben. Minder geld op de rekening. Merkel is duur, ze kost geld. Anders zouden ze het nooit merken.

  Geliked door 3 people

 5. hans zegt:

  Ray: Juiste toon!

  Geliked door 2 people

 6. Peter zegt:

  De media had beter vanaf het begin zo gereageerd .

  Like

 7. Lucky zegt:

  German police trying to stop a so-called “Arabic Clan” in Berlin from ignoring German social distancing rules during a funeral of one of their own
  The German police quickly realize who is boss.
  Organized crime in Berlin is controlled by “Arab Clans” (organized crime families)

  Duitse politie probeert te voorkomen dat een zogenaamde “Arabische clan” in Berlijn de Duitse regels voor sociale distantiëring negeert tijdens een begrafenis van een van henzelf
  De Duitse politie realiseert zich snel wie de baas is.
  De georganiseerde misdaad in Berlijn wordt gecontroleerd door “Arab Clans” (families van georganiseerde misdaad

  Geliked door 2 people

 8. Lucky zegt:

  https://mobile.twitter.com/BasedPoland/status/1252646124944572416/photo/1

  Romanian seasonal workers gathering at the airport in Cluj, about to board planes chartered by the German gov.
  Merkel will import 200 000 workers from Eastern Europe to save this year’s harvest.
  Didn’t she import 1 million migrants in 2015?
  Why aren’t they working the fields?

  Roemeense seizoensarbeiders verzamelen zich op het vliegveld van Cluj, op het punt om aan boord te gaan van door de Duitse regering gecharterde vliegtuigen.
  Merkel zal 200.000 arbeiders uit Oost-Europa importeren om de oogst van dit jaar te redden.
  Heeft ze in 2015 niet 1 miljoen migranten geïmporteerd?
  Waarom werken ze niet op het veld?

  Geliked door 3 people

 9. Julia zegt:

  Het smerige doortrapte spel vol leugens en bedrog gaat onverminderd door. Grondwet eenzijdig veranderen men vraagt zich af of dit überhaupt zomaar kan, Grapperhaus met de volgende leugen over 5G volgens deze rat was hier in NL voorlopig nog sprake van, zie zijn bedrog vandaag eerste uitrol 5G Vodafoon, heel veel zaken zoals stikstof en uitkopen van boeren is inmiddels bewerkstelligd. Dit alles om naar een nieuwe wereld om te schakelen onder dictatuur, totale controle,verminderde salarissen, uitkeringen en pensioenen, en geen of nauwelijks nog burgerrecht. Bewonderswaardig dat de smerige politiek de totale democratie binnen een aantal weken totaal de nek heeft omgedraaid. De economische en maatschappelijke schade is nu al niet meer te overzien en dit allemaal zonder enige vorm van strijd dan alleen angst zaaien. Hoe snel kan een bevolking zichzelf ten gronde richten. Houd ze zoet met spelen en overige NPO en RTL flauwe kul en men heeft geen oog meer voor realiteit.

  Geliked door 3 people

  • ronjaspers zegt:

   Julia.Politici worden omgekocht of gechanteerd door de nazi bilderberg groep om de N.W.O. agenda uit te voeren.De verenigde nazis zijn belast met de uitvoering van depopulatie agenda 21 en 2030.

   Geliked door 1 persoon

 10. Julia zegt:

  Vergeet ook niet dat Grapperhaus al een aantal jaren machteloos staat de zwetsen over strengere aanpak maar de criminaliteit tot op heden niet onder controle heeft. O.a. de drugshandel draait top omzet nimmer in de geschiedenis zijn de laatste jaren op het MInisterie van Justitie en (schijn)veiligheid zo een stel lapzwansen aan het bewind geweest. Nu blijkt zijn leugen ook nog te zijn achterhaald omtrent 5G. Vandaar dat vingertje wie zich nog vergrijpt en zendmasten zal strenger worden gestraft. Ook de media met haar propaganda en het niet publiceren van de keiharde feiten zijn o.a. hieraan schuldig ook zij hebben de bevolking een rad voor ogen gedraaid.

  Geliked door 1 persoon

 11. bozeoudeman zegt:

  Wat krijgen we nou? Kritiek hebben op de grootste leider van Duitsland ooit? Hoe durft men, richt kampen op Angela, onmiddellijk, sluit alle critici op naar voorbeeld van uw vader,de heer Adolf H., neem dit niet uwe heiligheid.Zonder uwes intelligentie en briljante leiderschap loopt het slecht af.
  Wir fahren nach Brüssel! Willkommen im Vierten Reich! Heil Angela! Heil Merkel!

  Geliked door 2 people

 12. Julia zegt:

  Ook de politiek in NL vaart eigen koers en flikt van alles achter de rug van haar kiezers om. O.a. ook wijzigingen in de grondwet. Zeer interessant om als burger eens te lezen en er zich in te verdiepen voor belang van onze burgerrechten. Een klein stukje uit dit artikel:
  en grondwetswijziging doorloopt 7 stappen:

  De regering of 1 of meer leden van de Tweede Kamer dienen een voorstel tot grondwetswijziging in.
  De Tweede en Eerste Kamer nemen dit wetsvoorstel in 1e lezing aan met een gewone meerderheid. Dit heet ook wel de ‘overwegingswet’ of de ‘verklaringswet’.
  De Tweede Kamer wordt ontbonden en er worden verkiezingen gehouden. Hierdoor kunnen kiezers zich over de wijzigingen uitspreken.
  Het in 1e lezing aangenomen voorstel indienen bij de nieuwe Tweede Kamer.
  De Tweede en Eerste Kamer nemen het wetsvoorstel in 2e lezing aan met een 2/3 meerderheid.
  Het ondertekenen van het wetsvoorstel door de koning en 1 of meer ministers of staatssecretarissen.
  Publicatie van de wijziging in het Staatsblad. De wijziging treedt daarna direct in werking.

  Geliked door 2 people

  • Jules van Rooyen zegt:

   Juist zo werkt het, beste Julia, en zover is het nog lang niet. Dit wordt de nagel in de doodskist van die vervloekte Rutte regering. Geloof ook niet de peilingen. De meerderheid begint het vuile spel van de volks hysterie, door te krijgen. Hopelijk gaan Wilders en Baudet, (sufferds tot nu toe), hun kans grijpen voor een game-change. Hetzelfde zal de AfD in Duitsland overkomen, hoewel de kopstukken aldaar al vanaf het begin, de hysterie door prikten, omdat de wetten buiten spel werden gezet.

   Geliked door 1 persoon

   • M. zegt:

    De ontwrichting van Europa was wat men al een tijdje wenste ……..en kijk eens hoe mooi ze op schema liggen met het ontwrichten van Europa.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s