Israël herdenkt gesneuvelde soldaten en slachtoffers van de terreur

Screenshot_103

(Vertaling: E.J. Bron)

Officiële ceremonieën zonder publiek

Om 11.00 uur plaatselijke tijd klonken in het hele land twee minuten lang de sirenes. Het land kwam opnieuw tot stilstand en herdacht de gesneuvelde soldaten en de slachtoffers van de terreur tegen de Israëlische bevolking.  In de strijd voor de verdediging van de staat Israël zijn in totaal 23.816 soldaten gesneuveld, 4.166 Israëli´s werden gedood bij terreuraanslagen.

Israel Heute

De herdenkingsdag begon gisteravond om 20.00 uur met een één minuut lang klinkende sirene en een ceremonie bij de Klaagmuur onder deelneming van de Israëlische president Reuven Rivlin en generaal-stafchef Aviv Kochavi. Vanwege de beperkingen in de strijd tegen de uitbreiding van het corona-virus vond de manifestatie, net als alle andere ceremonieën, zonder publiek plaats.

“Ik weet, beste families, dat u “Yom Hazikaron”, de Herdenkingsdag, niet nodig heeft om zich aan hen te herinneren”, zei de president. “U hebt nog zoveel dagen, zoveel nachten, het hele jaar door. Deze dag is voor ons. Opdat wij, ook al is het maar een minuut, de namen en gezichten, het leven en de verhalen van de mannen en vrouwen van dit land, hun geliefden kunnen leren kennen”, zei hij verder.

“Opdat we ons de beide beloftes herinneren die de basis van de Israëlische bond vormen: in het zweet van ons aanschijn een leven op te bouwen dat waard is om te leven. Een leven in vrede en veiligheid voor onze kinderen, en hen koste wat het kost naar huis te brengen, ook als ze niet uit de oorlog teruggekeerd zijn.”

“Dit jaar kunnen we niet samen huilen, dit jaar kunnen we elkaar niet in de ogen kijken, maar we herinneren ons deze beide beloftes. Wij zullen ze herinneren en er aan herinnerd worden, en we zullen ook dit jaar merken welke onvoorstelbare prijs wij moeten betalen, opdat deze beloftes vervuld worden.

“Het plein bij de Klaagmuur is bijna helemaal leeg, maar voor mijn ogen zie ik nog steeds de mensen, die elke soldaat van het IDF, of vroeger of nu, gezworen heeft te beschermen”, zei legerchef Aviv Kochavi.

“Dit zijn gecompliceerde dagen, begeleid door angst en zorgen over het gevaar dat zich onder ons beweegt. Deze tijd van de crisis lijkt enigszins op de tijden van de oorlog, die het onbelangrijke opzij schuift en het belangrijke, het gewaardeerde en de heiligheid van het leven op de voorgrond plaatst”, zei Kochavi.

“Voor de commandanten en soldaten van het IDF – het belangrijke, het gewaardeerde en de heiligheid van het leven zijn de eeuwige essentie van onze beroep: het behoud van de soevereiniteit van de staat Israël en de veiligheid van zijn burgers.

“Beste families, ondanks de afstand is het volk Israël met jullie. Op alle mogelijke beeldschermen staat elke persoon in zijn huis stil en herdenkt de gesneuvelde mannen en vrouwen. Vandaag hijsen we de vlag ter herdenking aan de gesneuvelden, om ons allemaal de immense pijn te herinneren, die u, de familieleden, voelen. Het is de pijn van de vrijheid, en het is de pijn van de onafhankelijkheid voor de staat Israël.”

De ceremonie werd afgesloten met de Hativka, het volkslied van Israël, dat vanaf vele balkons in het hele land werd meegezongen.

 

Na de twee minuten durende sirene vandaag begon op de Herzberg in Jeruzalem de officiële herdenkingsceremonie, waaraan, overeenkomstig de beperkingen, maximaal 19 mensen deelnamen. Gisteravond al werden de begraafplaatsen voor het publiek gesloten om bijeenkomsten te voorkomen. Vanavond zal vanaf 17.00 uur plaatselijke tijd een algemeen uitgaansverbod opgelegd worden, net zoals al met Pasen, dat tot morgenavond 20.00 uur zal duren. Vanavond gaat de rouw dan over in de vreugde van de 72e verjaardag van de staat Israël. Altijd weer een ontroerend moment.

Bron:
www.israelheute.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Israël. Bookmark de permalink .

9 reacties op Israël herdenkt gesneuvelde soldaten en slachtoffers van de terreur

 1. fleckie zegt:

  RELIGIE…………… NW.ISR.WEEKBLAD 24.4,2020. ‘ ISRAEL. GESCHRAPT……………
  Een Deens Bijbelgenootschapn heeft tientallen passages over Israel weggelaten in zijn nieuwste verklaring van het Oude en Nieuwe Testament. Datschrijft THE Times of Israel. Jan Frost , een Deense ‘Bijbelenthousiasteling’ en voorstander van de staat Israel kwamerachterv dat van de zestig verwijzigingen naar Israel in het Nieuwe Testament de vertalers er 59; hadden veranderd. Zo bleek ‘het volk van Israël ‘ opeens ‘Joden’ geworden en ‘het land Israel’ was ‘ het land van de Joden’. Het genootschap , Bibelselsekabetbzou naar eigen zeggen verwarring hebben willen voorkomen,maar opvallend is dat ‘Egypte’ wel gewoon vertaald bleef met de naam van demoderne Arabische staat op ruwweg dezelfde lokatie. Frost ziet in de bizarre vertalingen in de eerste nieuwe Deense Bijbeluitgave in 20 jaar een nieuwe uiting van de beruchte en algemeen als antisemitisch beschouwde vervangingstheologiev . Daarin hebben christenen de bijbelse rol als God uitverkoren volk overgenomen van de Joden. P, omdat dezenb weigeren Jezus Christus als de masjiasch van God te aanvaarden ……..<~<~<~<~<~<~<~

  Like

 2. J.C.Jans zegt:

  De verdedigers van het volk hoort men te eren,zo ook hen die slachtoffer zijn geworden van terreur aanslagen.

  De plegers van deze aanslagen gebruiken veelal kinderen om ze te laten plaats vinden,als daar iets mee gebeurt,lezen we dat uitgebreid in de staatsmedia.Over voor hen die vechten en sterven voor de vrijheden van het volk,lezen we weinig tot niets.

  Like

 3. guusvelraeds zegt:

  Zouden we ook moeten doen maar dan voor de slachtoffers van de islam terreur in Europa. Overigens zijn de Israëlische slachtoffers op de keper beschouwd ook slachtoffers van islam terreur. Het is de islam immers die verbiedt dat ooit bezet islamitisch gebied terugaat in de handen van de oorspronkelijke eigenaren. Dat is in de kern al meer dan 80 jaar wat zich daar afspeeld.

  Like

 4. verwardeman zegt:

  Is dit bericht inmiddels ook verzonden naar mooi mevrouwtje KUT KAAG ?
  Ga maar lekker Hamas en Hezbollah knuffelen , moSSelhoer .

  Geliked door 1 persoon

  • Gienekehado zegt:

   Dit mens en haar KONTELIKKERS faciliteren de aanslagen tegen / in Israel!! Al decennia!!! De raketten vanuit de buurlanden richting Israel zijn met de van ONS AFGEJATTE CENTEN geproduceerd!! Indië, 40-45, het Midden-Oosten, Srebrenica etc etc., hoe duidelijk wil je het hebben!

   Like

  • Wolf zegt:

   Kop kaalscheren , door de stront halen en KOP eraf van die kaag.

   Like

 5. Wolf zegt:

  Afschuwelijk.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s