Plannen Ankara en Tirana de import van illegale migranten naar Europa?

Screenshot_95

(Vertaling: E.J. Bron)

Albanië en Turkije hebben onder strikte geheimhouding op 27 februari een verdrag over militaire samenwerking tussen de beide landen ondertekend. De Albanese media vermoeden dat de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan en de Albanese minister-president Edi Rama het er over eens zijn geworden om 30.000 Syrische vluchtelingen vanuit Turkije naar Zuid-Albanië te verhuizen.

Duits - Zuerst

Dit bericht alarmeerde Griekenland, omdat er ongeveer 120.000 etnische Grieken in de regio wonen, die bekend is onder de naam Noord-Epirus. Athene vreest dat Ankara en Tirana het eens zijn geworden over zo´n plan om “de nationale minderheid in deze Albanese regio te verwateren”, berichten Griekse media.

Griekenland bevrijdde dit gebied tijdens de eerste Balkanoorlog (1912-1913), maar de internationale machten besloten het aan Albanië over te dragen. Griekse kranten berichten regelmatig dat de orthodoxe Grieken in de regio “door Albanese moslims lastiggevallen” zouden worden.

De spanningen namen toe in de jaren-90. Tegenwoordig zijn er nog minder Griekse scholen in de regio, “de winkels van de Grieken worden aangevallen, eigendom wordt onder zeer twijfelachtige voorwendsels in beslag genomen, en het is hen niet toegestaan religieuze riten te houden”, aldus Griekse media over de situatie in de regio.

Albanese media berichtten begin maar van dit jaar dat de bouw van zes vluchtelingen opnamecentra aan de grens met Griekenland gepland zou zijn, die in totaal 30.000 mensen zouden kunnen opnemen. De bouw zou noodzakelijk zijn voor het geval “Albanië tegenover een toestroom van Syrische vluchtelingen uit Griekenland komt te staan.”

Sindsdien is er meer informatie doorgesijpeld: “Er wordt aan gewerkt om de vluchtelingen of in huizen op het platteland of in speciale nieuwe wooncomplexen in de streek onder te brengen.” Tegelijkertijd hebben de media er de aandacht op gevestigd dat Tirana geen geld voor de bouw van de desbetreffende infrastructuur heeft.

Een andere indirecte bevestiging van de samenwerking tussen Tirana en Ankara is het feit dat Albanië tegen de achtergrond van de corona-virus pandemie alle internationale vluchten heeft verboden – met uitzondering van vluchten van en naar Istanboel.

Thodoris Goumas, de uitgever van het Griekse nieuwsportaal “Himara.gr”, dat gevestigd is in Himara, een van de grootste Griekse steden in Noord-Epirus, uitte in een interview met de Griekse krant “Protothema” grote bedenkingen. Zowel de autochtone Grieken als hun landgenoten in Noord-Epirus zouden uitermate sceptisch tegenover het verdrag tussen Ankara en Tirana staan.

“De activiteiten van de Albanese minister-president zijn verdacht. De geruchten komen niet uit het niets. De keuze van de regio Noord-Epirus voor de verhuizing van islamitische vluchtelingen betekent een bewuste provocatie tegenover Griekenland”, aldus Goumas.

Vladimir Avatkov, professor aan de diplomatieke academie van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken, spreekt van een “nauwe relatie” tussen Ankara en Tirana en beschouwt het als zeer waarschijnlijk dat er akkoorden over de verhuizing van vluchtelingen naar Albanië bestaan: “Turkije is een uitermate aantrekkelijke speler op de Balkan. Het gaat er van uit dat Albanië, net als veel andere landen op het Balkan-schiereiland, in het invloedsgebied van Turkije ligt. Ankara ondersteunde de toetreding van Albanië tot de NAVO. Via Albanië, maar ook via enkele andere landen op het Balkan-schiereiland, streeft Turkije haar actieve politiek van beïnvloeding op Europa na”, aldus Avatkov.

Albanië zou ook vanuit het oogpunt van de vluchtelingentransfer en van de chantage van Europa met de migratiecrisis belangrijk zijn, is Avatkov van overtuigd. “Turkije gaat er van uit dat het een wereldmacht zou zijn en in staat is druk uit te oefenen op een serie landen, ook op de ontwikkelde landen van Europa”.

Op dit moment bevinden zich 3,6 miljoen vluchtelingen in Turkije. In maart 2016 sloot Ankara een akkoord met Brussel, waarin Turkije zich bereid verklaarde om de illegale migranten weg te houden van Europa. Als tegenprestatie beloofde de EU Turkije hulp bij de ondersteuning van vluchtelingen. Erdoğan had er echter herhaaldelijk over geklaagd dat de door de Europese Unie beschikbaar gestelde financiële middelen niet voldoende zijn en dat Brussel bovendien niet zou voldoen aan andere voorwaarden uit het akkoord.

Turkije heeft meermaals verklaard dat het voor het land steeds moeilijker wordt om klaar te komen met de onderbrenging van vluchtelingen. Eind februari van dit jaar kondigden de Turkse autoriteiten aan dat ze niet zouden ingrijpen in het recht van vrije vestiging van de vluchtelingen naar Europa. Dit zorgde voor ontsteltenis in Griekenland, dat al zwaar onder de migratiecrisis heeft geleden.

Bron:
https://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "migratie", "omvolking", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Albanië, asielwaanzin, Balkan, Barbarisme, belangenverstrengeling, Brussel, Demografie, Eurabië, Europa, EUSSR, Griekenland, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Islamisering, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Moslims, nieuw fascisme, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, Turkije. Bookmark de permalink .

20 reacties op Plannen Ankara en Tirana de import van illegale migranten naar Europa?

 1. Hoogste tijd dat de laatste haarden van onrust/gevechten in Syrië worden gedoofd, daarna heeft Turkije/Erdogan geen excuus meer om de Syriërs niet terug te sturen naar waar ze vandaan kwamen en kan de EU de miljarden aan steun in eigen zak houden.
  Daarbij is het zo onderhand ook weleens tijd dat de EU in gaat zien dat Erdogan plannen in uitvoering heeft voor zijn Groot-Ottomaanse Rijk.

  Geliked door 4 people

  • vangie1206j zegt:

   Wie voert daar oorlog in Syrië Toerkeij.
   Wie creëert die vluchtelingen stroom Toerkeij.
   Wie mag dan dat moslim ongedierte opvangen wederom Toerkeij.

   Geliked door 4 people

  • roheline1 zegt:

   In de EU horen geen moslimstaten (Albanie) en in Europa horen geen Moslims. Islam verbieden op het gehele Europese grondgebied.

   Geliked door 1 persoon

  • reageerbuis zegt:

   Als wij al geen vluchtelingen terugsturen, maakt het op Erdogan geen indruk als we dat van hem eisen. Hij wil Europa islamiseren, dus islamitische vluchtelingen kunnen wat hem betreft beter naar Albanië dan terug naar Syrië.

   Geliked door 1 persoon

  • M. zegt:

   De EU vind dat niet erg dus die zullen niets gaan inzien. Dream on.
   Van wie moet uw land volgepompt worden met mensen die spugen op het westen ?
   EU toch ?

   Geliked door 1 persoon

  • Sinyo zegt:

   Beste Tijl U.
   Ettelijke jaren lees ik reeds keer op keer het volgende op de enkele door mij bezochte Blogs: HET WORDT DE HOOGSTE TIJD, DAT . . . . .
   Maar er gebeurt geen ene fl*****. In ieder geval niet dát wat wenselijk is.
   Dan denk ik aan het volgende:
   Piet Hein, Piet Hein, Zijn naam is klein,
   maar zijn daden benne groot. Hij heeft overwonnen de Zilveren vloot.
   De enige “daad” die je kan verrichten is het (juiste) rondje rood kleuren op het stembiljet.
   Maar dan komt de propaganda machine om de hoek en beïnvloedt personen, die dan NIET dáár het rondje rood gaan inkleuren, dat zij in eerste instantie wel wilden.
   Je hebt het gezien bij de diplomatieke rel in Rotterdam en nu weer bij het de “flinke boy uithangen” van MR. Dat gaat wederom ten koste van de Noord-Limburger.

   Geliked door 1 persoon

 2. hannah zegt:

  wat moeten die armoedzaaiers van Albanezen met Syriërs ????? hoogstens tegen betaling door Erdogan naar Europa sturen

  Geliked door 1 persoon

  • Ijsbeer zegt:

   Wat denk je nu zelf ?
   Ze krijgen van Turkije een (klein) deel van de miljarden steun die Europe zich door Turkije laat aftroggelen.
   Vervolgens dumpen ze een flink de’el van die Syriers de grens over , en een deel zal wel boot naar Italië gesmokkeld worden ( Italië ligt daar vlakbij)
   En al die Europese welkom-idioten gaan weer kwijlen “och die arme vluchtelingen”

   Like

 3. karton zegt:

  Is de EUSSR ook niet druk doende om Alabanië de EUSSR binnen te loodsen ?
  Albanië, óók al zo’n roversbende nét als Turkije. In de EUSSR kan álles en iedereen terecht, Jan Lul betaalt wel ! Mensen mensen, wanneer maken wij een einde aan deze wan-vertoning die zich “democratisch” durft te noemen ?

  Geliked door 1 persoon

  • bobzelf zegt:

   OP HET MOMENT DAT
   albanie bij de EU KOMT , VOLGENS PLAN !!!!!!

   kunt u de illigalen niet meer stoppen
   Erdogan brengt ze met schepen naar Albanie

   en ze lopen zo richting west europa ,
   want Uw geweldige EU heeft n.l. . GEEN GRENZEN

   DUS GAAN EN STAAN , WAAR U WILT

   ooooh , daar hadden we nog niet aan gedacht !!!

   dus ze zullen dan niks meer lossen aan mensenmassa’s
   in Italie

   maar aan de overkant

   LIFE IS SIMPLE,

   NEXIT ??? NONONONONON ,

   GRENZEN DICHT ??? NONONONO

   U IS DE LUL , STEM RUTTE , GAAT HARTSTIKKE GOED

   WHAHAHAHAHAHA

   OME GOEBBELS

   Like

   • karton zegt:

    & oom Joseph Göbbels. Het is NIET mijn geweldige EUSSR !! Ik heb een grote afkeer van dat Brusselse zootje, maar dat eeet u toch wel ? De EUSSR- leiding ziet het gebeuren glimlachend aan. Intussen wrijven “leiders” binnen de EUSSR , zoals Timmermans , in ‘t Veld, Verhofstadt enz. Zich in hun grijpgrage handjes ! Ik ben ‘t verder helemaal met u eens. I

    Like

   • karton zegt:

    @ bobzelf.
    Sorry voor de vele schrijffouten in m’n eerste reactie. Ik deed dat via de iphone maar m’n vingers zijn kennelijk te dik. Nogmaals : sorry !

    Like

 4. fleckie zegt:

  Tja, het bericht betr. ‘Het vaticaan en de islam , willen. de Balkan, ( Koptische Kerk, etc.’m); mag men nogmaals. eens lezen !

  Like

 5. Ben zegt:

  Turkije is al 7 eeuwen de grootste vijand van Europa.
  De slapjanussen in Brussel proberen de nieuwe Sultan met miljarden af te kopen, dat gaat hem niet worden.
  Dictators als Erdogan verstaan alleen een harde hand.

  Like

 6. IkBenHet zegt:

  Die ErdoSnor is best wel slim 🤬 Albanië staat op de nominatie als EU lid.
  Loodst hij via deze truc op voorhand nog ff een divisie van de 5de colonne binnen.

  Like

 7. Julia zegt:

  Waarom toetreding van Albanië tot de EU. Ben zelf nog vorig jaar in Albanië geweest. Een prachtig land met heel veel ruimte en natuur. Dus ruimte voor heel veel illegalen en migranten te dumpen omdat het in de zogenoemde lidstaten door wanbeleid totaal uit de hand is gelopen. Albanië maakt zelf de desastreuze keuze om in dit smerige spel te trappen. Een land dat zelf nog geen goede infrastructuur kent en waar grote armoede heerst en de laatste jaren er hard aan trekt toerisme aan te trekken wat alleszins de moeite waard is. Nu wordt het een puinbak net zoals in heel de EU dat nota bene met miljarden gesteund gaat worden door de EU de belastingbetaler dus! Daarbij krijgen de migranten nog meer vrij spel om naar Europa door te trekken. Kortom totale waanzin en wanbeleid wederom gecreëerd door de machteloze machtswellustelingen omdat zij niet het lef hebben vriend Erdogan sancties op te leggen en financiële steun in te trekken zolang hij deze zijn wandaden blijft uitvoeren en uiteraard elke daadkracht ontbreekt al jaren uitgeprocedeerden Europa uit te zetten. Kortom lafheid, macht, en verspilling van vele miljarden belastinggeld vieren hoogtij binnen de EU met alle gevolgen van dien. Hoogste tijd dat de gehele EU als een kaartenhuis in elkaar stort en elk land haar eigen soevereiniteit en democratie terug pakt omdat de machtige leiders o.a. Merkel, Macron en vul de rest van de trekpoppen maar in die van de EU een grote ongecontroleerde bende hebbent gemaakt en alleen maar miljarden en miljarden meer eisen voor haar onhaalbare ideologie.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s