Pandemie van mondkapjes

Screenshot_106

(Door: “Weethetwel”)

Er waart een virus rond door deze wereld met de sterkte van een gewone griep. Het verschil met een gewone griep is dat de mensheid in een wurgende angstgreep terecht is gekomen en zijn gezonde verstand in een lock-down heeft gezet. Lock-down wil dus zeggen dat het verstand is uitgeschakeld en men als kleine kinderen behandeld wil worden. Werken is verboden, wandelen in de natuur is verboden, stress is verplicht. Omdat er geen enkele reden (meer) is om zo raar te doen, maar omdat het sommigen goed uitkomt dat dit zo gebeurt, is een aantal maatregelen genomen. Zo is het NSB-virus weer van stal gehaald dat veelvuldig in de Nederlandse bevolking sluimert en in tijden van onoplettendheid volop tot uitbarsting komt. NSB’ers met uniformen en petten op moeten de bevolking in hun hok houden en de NSB-burgers controleren hun buren via kliklijnen. De Telegraaf komt er met de camera achteraan om het te controleren. Maar ondanks alle maatregelen is er één virus helaas niet te stoppen: het virus van de mondkapjes.

Mondkapjes

Mondkapjes zijn bedoeld om gezonde mensen te beschermen tegen mensen die een ziekte onder de leden hebben. Het is dus niét de bedoeling dat gezonde mensen zo’n kapje dragen. Het is bedoeld voor ongezonde mensen die weten dat ze een besmettelijke verkoudheid of een virus onder de leden hebben en tóch te dicht bij gezonde mensen willen komen. Meer is het niet, want het mondkapje biedt geen enkele garantie, sterker nog, het is meer een schijnoplossing, want een virus laat zich niet tegenhouden door mondkapjes. Effectiever is dat ongezonde mensen zich in tijden van een epidemie gedeisd houden en een paar dagen uitzieken alvorens zich weer tussen gezonde mensen te begeven. Zo is het trouwens altijd gegaan.

Maar deze keer is het anders

Bij dit corona-virus is het compleet anders. Het is namelijk het virus van de paniek en de domheid. Álles aan dit virus is dom. Domme wetenschappers die domme politici adviseren met domme maatregelen om mensen op te sluiten die door domme NSB’ers en domme media op hun plaats worden gehouden. En die dat zelf ook nog graag willen. In dat opzicht is het natuurlijk een unieke gebeurtenis, want het is in de geschiedenis van de mensheid nog nooit eerder vertoond dat zoveel gebrek aan denkvermogen in één keer naar buiten kwam. Je zou nog ooit gedacht hebben dat het een wereld van wetenschap en beschaving was. Deze tsunami aan stupiditeit is zó groot en overweldigend dat slimme mensen zelfs nog de neiging krijgen te denken dat het weldoordachte slimheid is.

Tientallen jongetjes langs de kant hebben al geroepen dat de keizer zonder kleren is, maar zelfs dát maakt geen enkele indruk op onze naakte politici die elkaar over hun denkbeeldige kleren aaien. Maar politici betalen zichzelf om debatten te voeren, dus moet er iets gezegd worden. Om zoveel domheid te verdedigen, is geen enkel argument te vinden zonder jezelf belachelijk te maken. Hoe kun je het verdedigen dat de bejaarden opgesloten zijn en de economie om zeep geholpen wordt? Dus gaan de politici volop debatteren over het enige belangrijke in deze en de toekomstige wereld: de mondkapjes.

Mondkapjes als redding van de wereld

Om de niet te vermijden ontmaskering nog zo lang als het kan te camoufleren, is het mondkapje een fantastische bliksemafleider. De politici buitelden over elkaar heen om aan te tonen wie het eerst en het vaakst het woord “mondkapje” had gebruikt. Iedere keer kwamen en komen nieuwe documenten en filmopnamen tevoorschijn waarin onze intelligente vertegenwoordigers meer en vaker en indringender om mondkapjes hadden gevraagd en zelfs geëíst, terwijl deze allemaal niet gekomen waren. Dát en niets anders is de voornaamste oorzaak dat deze vreselijke pandemie zich zó kon ontwikkelen. Dáárom moesten de bejaarden opgesloten en de economie stilgelegd worden. “Its the mondkapje, stupid”. Hele conspiracy-theorieën passeerden de humorloze revue over transporten van mondkapjes die via Montenegro naar Albanië waren getransporteerd op kosten van de Nederlandse belastingbetaler (waar ze zoveel mee op hebben). Over Chinezen die inferieure mondkapjes fabriceerden waar de virussen juist méér door verspreid werden dan minder. Verhalen van strijders die op de slagvelden van Dien Bien Fu mondkapjes knipten uit de onderbroek van gesneuvelde kameraden en daarmee hun levens konden redden. U begrijpt het al: het mondkapje is niet meer weg te denken uit deze wereld.

Er zijn politici (en vergeet de meelopers natuurlijk niet) die beweren dat we een toekomst krijgen dat gezonde mensen een mondkapje moeten dragen. In de trein, in het vliegtuig, verzin het maar. De Duitsers lopen er al mee rond. Het kan bijna niet anders dan dat de oerknal een knalletje blijkt te zijn als deze lof der zotheid uit elkaar spat.

Door:
“Weethetwel”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

PS: Hier vindt u alle artikelen van “Weethetwel” op de site “E.J. Bron”, waaronder vanaf 6 maart meer dan dertig relativerende corona-artikelen voor een snelle terugkeer in de realiteit.

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

38 reacties op Pandemie van mondkapjes

 1. Republikein zegt:

  We zijn in de aap gelogeerd en de mensheid gaat naar de kloten, we laten het gebeuren dus eigen schuld met dikke bult.

  Like

 2. Peter zegt:

  Zeer knappe aktie van de virologen,onder leiding van de domme koppen in Brussel en regeringen,in een klap hebben ze de eeuwenlange terugkeer van de griep uitgeschakeld,het is nu alleen nog maar Corona,griep bestaat niet meer,angst mondkapjes,en opsluiten ,ze hebben het heel knap bedacht ,en iedereen trapt er in ,we laten ons de les lezen door een Boa,die met een bonboekje zich plots super machtig voelt,terwijl hij te stom is voor een baan waar hij zelf de verantwoording moet dragen ,gewoon omdat hij vroeger is gepest en overal aan de zijlijn stond .

  Geliked door 3 people

 3. Piet Snot zegt:

  De afgelopen twee maanden zijn virologen, medici, onderzoekers en IC verzorgers voortdurend aan het woord geweest. Zo, nu mogen wij, economen, ook eens wat roepen. Er is ruim voldoende stof om commentaar op de gang van zaken te geven. Minister Wopke Hoekstra gooit al z’n financiële wapens in de strijd om de schadelijke effecten voor de economie te mitigeren. We houden ons hart vast of dit goed gaat!.
  https://www.dagelijksestandaard.nl/2020/04/de-economie-moet-nu-open-economische-schade-wordt-anders-veel-groter-dan-corona-ooit-kan-aanrichten/

  Like

 4. Trucker zegt:

  BBBBBBBBBBBBBBBRRRRRRRRRRRRR ben ik bang kruip alvast onder tafel
  oooooooooooo wat ben ik bang

  Like

 5. Republikein zegt:

  Anticonceptie bevorderen in Afrika zie je niet, gaat ook niet werken want bestaat niet in hun cultuur, net zo als werken voor de kost, zoals in het Westen.

  Geliked door 4 people

 6. Cathja zegt:

  Goed geschreven artikel. Ik kan me er zeker wel in vinden.

  Het is inderdaad compleet van de zotten dat we ons halve gezicht moeten bedekken omdat een relatief zeer klein aantal burgers een stevige griep moeten doormaken. Dan gaat toch eerst en vooral de aandacht naar de zieke medemens uit? Hoe kunnen we die het beste isoleren en behandelen/verzorgen tot het ergste voorbij is?

  Wanneer er politici bestaan die zich er wel in kunnen vinden als voortaan de hele mensheid mondkapjes zou moeten dragen, dan vraag ik me af waar hun verstand zit. De mens is niet geschapen om voor de rest van zijn of haar leven met mondbedekking door het leven te gaan. Niet alleen is dit zeer onnatuurlijk, maar ook nog eens ZEER ONGEZOND!

  Ons overvolle land (denk aan de uitspraak van wijlen koningin Juliana, die opmerkte dat NL vol was met ca. 10 miljoen mensen!) moet zich niet langer beschikbaar stellen als immigratieland, maar werk maken van het uitdunnen van de bevolking, die op niet natuurlijke wijze is vermeerderd. We moeten geen illegaliteit meer toestaan. Mensen die hier niets te zoeken hebben, terugsturen. Ons land heeft meer dan voldoende arbeidskrachten in huis, zodat we beslist geen gebruik hoeven te maken van gastarbeiders, die het woord ‘gast’ na enige tijd omzetten in ‘definitief verblijf’. Zorg dat wij hier meer levensruimte krijgen. Dat is het aller- állerbeste voor onze geestelijke en lichamelijke gezondheid!

  Geliked door 5 people

 7. Monalisa zegt:

  Er waart een virus rond door deze wereld met de sterkte van een ongekende griep, met grote longproblemen zo had het er volgens mij moeten staan.

  Geliked door 6 people

  • Monalisa zegt:

   Woensdag 29 April Het dodental coronavirus stijgt met 145, naar 4711 + 76 nieuwe ziekenhuisopnames. maar het is een griepje?????

   Geliked door 1 persoon

   • Weethetwel zegt:

    @monalisa
    Ja, het is vergelijkbaar qua overledenen met een gewone griep en de helft van een stevige griep. Nog meer vragen?
    Weethetwel

    Like

 8. malsion zegt:

  Much to say about nothing.

  Like

 9. klaas zegt:

  Geliked door 3 people

 10. Julia zegt:

  Het zou o.a. het RIVM en de media eens sieren om het aantal zelfmoorden (ook een grote toename in NL o.a. onder jongeren) die door radeloosheid een einde aan het leven hebben gemaakt en niet worden of zijn geholpen te publiceren zodat al de angsthazen eens de ogen openen wat onze samenleving nu wordt aangedaan. Met de media die onder één groep is ondergebracht en opdracht krijgen zoveel mogelijk te publiceren met als doel meer en meer angst in te boezemen is het diep treurig gesteld vergeet ook de NPO en de RTL zenders niet.

  Geliked door 4 people

 11. Geen idee hoe oud “weethelwel” is maar het komt een beetje puberaal over om alles en iedereen maar dom te noemen.
  Doktoren, wetenschappers, politici allemaal krijgen ze een veeg uit de pan en ze zijn allemaal stom.
  Maak een praatje met de eerste de beste puber en je hoort hetzelfde, school is maar stom en de leraar geschiedenis is stom, huiswerk is stom en eigenlijk is in hun beleving alles dat ze op enig moment niet zo goed uitkomt stom.
  Ach we hebben als het goed is allemaal zo’n periode doorgemaakt maar gelukkig groeien veruit de meeste mensen daar overheen.
  Worden er dan geen fouten gemaakt ?
  Ja natuurlijk wel, overal waar gewerkt wordt worden fouten gemaakt.
  Of een mondkapje werkt daar kun je het oneens over zijn, maar er valt iets voor te zeggen als men uitgaat van better safe than sorry.
  Vraag het eens aan een patiënt die net van de ic afkomt alwaar hij in een kunstmatige coma is gehouden om hem aan beademingsapparatuur te kunnen leggen of hij/zij als hij het over kon doen niet liever een tijdje met een mondkapje had gelopen.

  Geliked door 4 people

  • Trucker zegt:

   Dat is Freud of was het Jung iets van je angsten projecteren, hier is dat in het kwadraat 🙂

   Like

  • willie zegt:

   @Tyl , dom zijn alleen de ”sheeple”, de anderen doen en zeggen alleen maar wat hen bevolen wordt uit geldzucht,machtswellust, psychoses en misschien ook een paar angsthazen er onder.Maw : die weten drommels goed waar ze mee bezig zijn
   De galg is nog veel te goed voor dit ongedierte

   Geliked door 4 people

  • delamontagne zegt:

   Je bent meen ik in je ouderdom ’n kleine jaar of 10 jonger dan ik en 5 dan m’n vrouw.
   Als je dan hier ( NL ) of allerlei andere sites leest dat vooral OUDEREN getroffen worden [ vooral als je al iets mankeert ! ], dan blijf je dus wel voorzichtig.
   Gaan maar één keer per week naar Intermarché en ik wilde eergisteren naar Brico voor wat hardware.
   Die waren al weken gesloten, maar nu iedereen op 2 m van elkaar en het afrekenen ging ook op speciale manier.
   Je moest je karretje afgeven en door aparte corridor eerst betalen en dan werd dat ding naar je door-geduwd.
   En iedereen loopt met van die plastic kapjes rond, erg futuristisch
   De cassière ontsmette ondertussen de betaal-automaat met alcohol.
   IK VOND ‘T ALLEMAAL NOGAL SURREALISTISCH…….
   ( wonen in dept. zo groot [ of groter ] dan Z-Holland en tot nu toe 3 zekenhuis opnamen…………)

   Geliked door 2 people

   • @delamontagne
    In Den Haag alleen al 164 ziekenhuisopnames en de omliggende gemeentes nog eens zoiets.
    Het is stiller op straat dat is een feit en ook in de winkelcentra maar ik sta er juist van versteld dat er een hele hoop gewoon doorgaat en kennelijk zijn de regels ook nogal op verschillende manieren te interpreteren, Hans Anders (opticien) is gesloten terwijl de vestiging van EyeWish die ernaast zit gewoon open is.
    Winkels als Blokker en Kruidvat zijn gewoon geopend, men let er alleen op dat er niet teveel mensen tegelijk naar binnen gaan en dat leid soms tot rijen voor de winkels.
    Ook zie je erg veel gebruik van plexiglas als bescherming voor personeel maar mondkapjes zie je daarentegen niet echt heel veel.
    Het meest vervelende van de hele lockdown vind ik dat de (afhaal)restaurants allemaal gesloten zijn, een keertje lekker makkelijk Chinees halen zit er niet in momenteel

    Geliked door 1 persoon

   • Jules van Rooyen zegt:

    Beeld komt me bekend voor, de Fransen zijn nog veel angstiger voor de politie !!

    Like

   • Tijl Uylenspiegel zegt:

    Wat mijn leeftijd aangaat, ik heb vorige week mijn 70ste verjaardag ‘gevierd’.
    Dus ik neem aan dat ik nu officieel tot de bejaarden behoor….
    😀

    Geliked door 3 people

   • Gienekehado zegt:

    Tijl, alsnog gefeliciteerd! 70 is het nieuwe 60! Bejaard ben je op je 80ste!

    Like

   • Monalisa zegt:

    Dat was je met je 60e al.

    Like

  • Wim zegt:

   En over dom gesproken: “Weethetwel” schrijft o.a.: “Meer is het niet, want het mondkapje biedt geen enkele garantie, sterker nog, het is meer een schijnoplossing, want een virus laat zich niet tegenhouden door mondkapjes. Effectiever is dat ongezonde mensen zich in tijden van een epidemie gedeisd houden en een paar dagen uitzieken alvorens zich weer tussen gezonde mensen te begeven.” Een feit is echter dat de incubatietijd voor het Coronavirus 14 dagen kan zijn, en in die tijd kan de persoon met corona andere mensen al besmetten, met wachten tot je kunt “uitzieken” ben je dus al veel te laat.

   Niemand beweert dat mondkapjes een perfecte bescherming bieden, maar daar gaat het ook helemaal niet om. De “gewone” mondkapjes houden geen virussen van buiten tegen, maar zorgen ervoor dat de uitstoot van vochtdeeltjes die het virus bevatten significant verminderd wordt, zodat in combinatie met voldoende afstand houden de kans op besmetting van ANDEREN duidelijk verminderd wordt. Dat hoeft helemaal geen vermindering tot 0% te zijn om toch uiterst belangrijk te kunnen zijn, zoals een ieder die weet wat het belang van de reproductiegraad is, zal kunnen beamen. Maar ja, Dunning-Kruger, hè?

   Like

   • Christina van der Nat zegt:

    Een virus laat zich inderdaad niet tegenhouden door een mondekapje. de verzaakte teactie door het virus, namelijk een besmttelijke ziekte, dus wel. Dus mondkapje als je een besmettelijke aandoening krijgt of hebt.

    Like

   • Germaans Roosje zegt:

    Door mondkapjes verminder je het uitademen van eventuele virusbevattende druppeltjes, dat klopt. Maar door niet meer continu aan heel kleine hoeveelheden virus te worden blootgesteld raakt ons immunsysteem verzwakt. Zoals door te weinig bewegen je fysieke conditie en spiermassa vermindert. Ziektes horen bij het leven, net als de dood. Steriel leven leidt juist tot meer ziekte!

    Like

 12. Gienekehado zegt:

  Gisteravond in Visite (NDR Duitsland) een repo gezien van 5 IC”s in grote ziekenhuizen. Werd op slag (weer) beroerd! Een slagveld voor patiënt en behandelend personeel. Niet gek opkijken als de Zorgverzekering komend jaar flink opgeplust gaat worden. Praten we dan weleens weer met ‘de mondkapjes’!

  Like

  • hannah zegt:

   mijn Turks/Koerdische buren hebben momenteel ieder nacht feest, het hele huis zit vol en de mannen kussen elkaar allemaal bij afscheid….. geen mondkapje gezien …. het interesseert ze allemaal geen moer …. Allah waakt over ze !!!!!

   Geliked door 1 persoon

 13. Feniks zegt:

  Tijl, ga armstrongecomics archives eens lezen, is zeer verhelderend

  Like

 14. Lucky zegt:

  https://www.dagelijksestandaard.nl/2020/04/brussel-start-langzaam-op-europarlementariers-mogen-weer-aan-het-werk-mits-zij-mondkapjes-dragen-waarom-moeten-we-in-nederland-geen-mondkapjes-dragen/

  Brussel start langzaam op! Europarlementariërs mogen weer aan het werk mits zij mondkapjes dragen. Waarom moeten we in Nederland geen mondkapjes dragen?

  Zonder mondkapje komt Brussel niet in, of je nu schoonmaker, chauffeur of parlementslid bent je moet je aan deze afspraak houden. Dit heeft het dagelijks bestuur van het Europees Parlement zojuist besloten. Ook zal iedereen bij binnenkomst de temperatuur worden opgemeten. Het Parlement moet zo snel mogelijk weer herstarten, mits iedereen natuurlijk voldoet aan de opgelegde regels.

  Like

 15. Lucky zegt:

  Er moet nog veel onderzoek gedaan worden naar de gevolgen van coronavirus
  https://www.telegraaf.nl/nieuws/1057966680/corona-veroorzaakt-beroertes-bij-dertigers-en-veertigers

  ’Corona veroorzaakt beroertes bij dertigers en veertigers’

  Doktoren uit het Mount Sinai Health System zijn verbaasd dat het vooral dertigers en veertigers betreft, zo schrijft CNN. Volgens neurochirurg Thomas Oxley is er steeds meer bewijs dat bij deze besmette groep spontaan bloedproppen in de belangrijkste aderen ontstaan.
  De bevindingen staan binnenkort in het New England Journal of Medicine.

  De artsen zeggen tegen CNN dat ze sinds de corona-uitbraak een ’verzevenvoudiging’ van het aantal beroertes onder jongere patiënten zien. Geen van deze mensen stond bekend als (hart)patiënt. Ze hadden milde of soms zelfs geen corona-symptomen, aldus Oxley. Achteraf bleken ze wel allemaal besmet.

  https://tpo.nl/2020/04/29/misschien-wel-ontstekingen-rond-het-hart-door-corona-bij-franse-kinderen/

  Misschien wel ‘ontstekingen rond het hart’ door corona bij Franse kinderen
  ‘In het Verenigd Koninkrijk zouden kinderen zelfs zijn overleden aan de gevolgen ervan’

  Meerdere kinderen in Frankrijk kampen met ontstekingen rond het hart die mogelijk worden veroorzaakt door het nieuwe coronavirus. Dat liet de Franse gezondheidsminister woensdag weten, die wel benadrukte dat daar nog geen bewijs voor is. De ontstekingen worden “zeer serieus” genomen, aldus Olivier Véran. Ongeveer vijftien Franse kinderen vertonen de symptomen. De aandoening heeft veel weg van de ziekte van Kawasaki.

  Afgelopen weekend meldden ook de Britse autoriteiten dergelijke gevallen. In het Verenigd Koninkrijk zouden kinderen zelfs zijn overleden aan de gevolgen ervan. Door de ontsteking krijgen zij onder meer ernstige buikklachten, koorts en ontstoken bloedvaten. In Groot-Brittannië zijn kinderen opgenomen op de intensive care. “Het is een nieuwe ziekte waarvan we denken dat die veroorzaakt kan zijn door het coronavirus of Covid-19”, zei de Britse minister van Volksgezondheid Matt Hancock dinsdag. Hij gaf wel aan dat niet alle kinderen met de symptomen ook positief getest zijn op het coronavirus.

  Behalve in Frankrijk en Groot-Brittannië is de ziekte ook in Italië, Spanje, Zwitserland en België vastgesteld. De Belgische viroloog Steven Van Gucht sprak woensdag van “een zeer zeldzame aandoening”, maar dat de link met het coronavirus “helemaal niet zeker is”. In Nederland zijn voor zover bekend geen gevallen. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft daarover geen signalen ontvangen.

  Wetenschappers uit verschillende landen is gevraagd onderzoek te doen naar het verband tussen de ontstekingen en het coronavirus.

  Like

 16. Trucker zegt:

  Ik weet zeker dat we in Vlaanderen en het aanhangsel belgie nog voor de zomer met een nieuwe stijgende curven gaan zitten van het corona virus, Duitsland kent dit nu ook.
  Volgens sommigen op deze blog “een griepje” …
  Tja

  Like

  • Weethetwel zegt:

   @trucker
   Het zijn die stijgende curven die nooit uitkomen maar die de angst er wel goed in houden.
   Weethetwel

   Like

   • Trucker zegt:

    heb het al gepend vertrouw liever mensen die ik ken die momenteel in de frontlinie staan die mij informeren als hier alle onheilsprofeten te samen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s