“Mission Lifeline”: omstreden asiel-NGO wil migranten invliegen

Screenshot_145

(Vertaling: E.J. Bron)

“Civiele luchtbrug” gepland

Terwijl het burgerluchtverkeer in heel Europa grotendeels tot stilstand is gekomen, smeedt de Duitse NGO “Mission Lifeline” plannen om migranten uit Griekse kampen naar Duitsland te halen. Juist voor mensen, die op dit moment eventueel familie of partners in het buurland niet kunnen zien, moet dat klinken als hoon: de asielindustrie moet blijkbaar ongehinderd doorgaan. Want de omstreden organisatie “Lifeline” uit Dresden heeft nu geld ingezameld om asielzoekers uit Lesbos uit te vliegen – en naar Duitsland te brengen…

Blick Oostenrijk

NGO wil 150 migranten halen met “civiele luchtbrug”

Terwijl minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer (CSU) een afwachtende houding aanneemt, zouden de onderhandelingen met een Griekse luchtvaartmaatschappij volgens de “Bild-Zeitung” al afgerond zijn. Volgens haar woordvoerder Axel Steier heeft “Mission Lifeline” de beschikking over € 110.000,-, genoeg om tegelijk alle migranten via een zogenaamde “civiele luchtbrug” naar Duitsland te halen.

Onlangs zorgde de landing van de eerste lading migranten voor verontwaardiging bij het publiek. Want hoewel beloofd was om vooral kleine kinderen en meisjes van het eiland te halen, kwamen er uiteindelijk ongeveer 50 mannelijke jongeren en maar vier meisjes. Identieke taferelen hadden zich kort daarvoor in Luxemburg afgespeeld – daar waren het 11 oudere jongens en een meisje…

AfD-politicus heeft felle kritiek op het plan

Screenshot_146Voor critici is het initiatief ontmaskerend. Zo bekritiseerde bijvoorbeeld de AfD-parlementariër Sebastian Münzenmaier op zijn website: “Met het plan om migranten met het vliegtuig rechtstreeks naar Duitsland te brengen, is nu toch wel zonder enige twijfel duidelijk geworden dat het de zelfbenoemde ´vluchtelingenredders´ er alleen maar om gaat zoveel mogelijk immigranten naar Europa te brengen.”

“Te links-radicaal”: oprichter van “Lifeline” opgestapt

Op de NGO, die zichzelf omschrijft als werkzaam in de “zeenood redding”, is al geruime tijd kritiek. Zelfs haar langjarige boegbeeld Claus Peter Reisch, die zich wegens vermeende vormfouten bij de registratie van een schip van de groepering voor de rechter moest verantwoorden, heeft inmiddels de organisatie verlaten.

Toen hij opstapte, bekritiseerde Reisch dat veel zienswijzen binnen de NGO hem “te links-radicaal” waren. De groep kwam meermaals negatief in het nieuws – bijvoorbeeld toen ze een uitspraak deed die door velen als oproep tot een schijnhuwelijk werd geïnterpreteerd. Nog in januari noemde “Lifeline” Sebastian Kurz “baby-Hitler”.

Steeds weer prominente donateurs voor omstreden NGO

Onafhankelijk van de kritiek verheugt zich de zelfbenoemde hulporganisatie in prominente financiële donateurs: kardinaal Reinhard Marx bijvoorbeeld schonk een bedrag van € 50.000,- uit de middelen van het aartsbisdom München-Freising aan “Mission Lifeline”. Ook de rapgroep “De Fantastische Vier” schonk in 2018 zijn prijzengeld verbonden aan de “Jacob-Grimm-Prijs van de Duitse taal” (€ 30.000,-), opdat de NGO een tweede schip kon kopen.

Bron:
www.wochenblick.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "goedmenschen", "Integratie", "migratie", "Nuttige idioten", "omvolking", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, Allochtonen, asielwaanzin, Barbarisme, belangenverstrengeling, Communisme, cultuurrelativisme, Demografie, Duitsland, Eurabië, Groenen, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Links fascisme, Marxisme, Multiculti, Naïviteit, NGO, nieuw fascisme, propaganda, provoceren, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

9 reacties op “Mission Lifeline”: omstreden asiel-NGO wil migranten invliegen

 1. R Thomasson zegt:

  Al deze reddende NGO’s moeten per direct buiten de wet worden gesteld. Zij zijn net zo gevaarlijke als terroristische organisaties.

  Geliked door 1 persoon

 2. verwardeman zegt:

  Straks wordt dit de MH17 – 2.0 ramp , kan me niet ballen met welke raket ze hem naar beneden
  halen !
  Dromen mag toch ?

  Geliked door 1 persoon

 3. Hovawart zegt:

  Samsom-Airlines goes international, het asieltoerisme is een gat in de markt, geen enkele reisjes maar gratis retourvluchten op lijndiensten, want de vluchtelingen moeten toch geregeld op bezoek kunnen bij hun familie en vrienden in hun thuislanden, van waaruit zij gevlucht zijn………..

  Like

 4. Jules Vismale zegt:

  In 1945 had je trouwens twee soorten vliegtuigen of bommenwerpers van de geallieerden die of de dood oftewel het leven gaven! Uit de eerste vliegtuigen werden bommen gegooid die talloze burgers en soldaten doodden en uit de tweede vliegtuigen werd voedsel (“manna”) gedropt om uitgehongerde burgers juist te redden!
  Die NGO’s denken blijkbaar ook dat zij migranten naar het leven kunnen brengen ofschoon de extremisten onder hen juist de dood willen brengen! Toen Adolf Hitler op 30 april 1945 zelfmoord pleegde hoopte hij zelfs dat de mensheid de strijd tegen het internationale jodendom zouden voortzetten en Hitler zou trouwens dolblij zijn geweest als hij vanuit de duisternis zag dat het antisemitisme met hem NOOIT ten onder ging daar het al net zo oud is als de joden zelf!

  Like

 5. Trucker zegt:

  Bob(je) heeft je oom nog paar Buks raketjes liggen op één of andere dump ?

  Like

  • bobzelf zegt:

   DE MH17 IS NEERGESCHOTEN MET BOORDKANONNEN OP SUKHOI 27 /29 VRIEND DE KOGELGATEN KAN IK U LATEN ZIEN
   HUG
   OOM VLADIBOB

   Like

  • bobzelf zegt:

   MIJN OOM VLADIMIR
   STERFT VAN DIE RAKETTEN
   alleen veeeeeel betere uitgaves

   DIE ouwe zijn na de ineenstorting van de CCCP

   ALLEMAAL NAAR UKRAINE GEGAAN , AL VOOR 1990 eigenlijk

   ukraine maakte zo ook zelf , ze hadden een 55 wapenfabrieken

   waar zelfs rusland zelf spullen bestelde

   en toen dachten ze dat ze beter afwaren zonder SPONSOR VLADIMIRICH

   NOU DUS NU ZIJN ZE VAN EEN WERKELIJK KOUDE KERMIS THUISGEKOMEN

   NIETS HEBBEN ZE MEER , ALLES VAN WAARDE STAAT DAN WEL LIGT IN DE DONBASS ,,,, DE VRIJHEIDSSTRIJDERS OOK DE KOLENMIJNEN

   RUSSISCH GAZZZZZ??? NOU EERST WERD HET GESTOLEN VAN DE DOORVOERPIJPEN NAAR EUROPA
   TOEN NAMEN ZE HET AF , MAAR BETAALDEN NOOIT …..

   ZE MOETEN NOG EEN 40 MILJARD TERUG BETALEN AAN GAZPROM

   DUS DAN ZOEK JE LEKKER RUZIE , want dan hoef je zeker niet te betalen ?

   nu is het wachten op de aansluiting van de EU ,whhahahahahaa

   griekenland, 4.0 wordt dan geopend

   maar goed eu heeft 10.000 miljard aan schulden, dus kan jou het verrotten

   huggie oom bobzelluf

   Like

 6. hans zegt:

  Iedereen die deze lui binnenlaat doodschieten!
  Enige wat helpt en afschrikt!
  Landen willen kanker/lui niet terugnemen!
  Well, keuze is naar werkkamp in Oost/ Siberie of naar eigen land!
  Moet jij eens opletten!

  Geliked door 1 persoon

 7. Jan zegt:

  Turkish Coast Guard in cooperation with German NGOs tried to push one more boat with migrants to Greek waters.
  Greek Coast Guard was there, preventing them from entering.
  In the end, the Turkish Coast Guard “saved them” again ? pic.twitter.com/ehClgnmZ4S

  — The Duke (@thedukeoriginal) August 15, 2020

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s