Ondernemer in Neurenberg weigert de maskerdwang – politie rukt aan

Screenshot_131

(Door: “Eugen Prinz” – Vertaling: E.J. Bron)

De dwang om tijdens het boodschappen doen een gezichtsmasker te dragen, zorgt voor enorme schade bij de detailhandel. Dat deze regeling noch voor het verkopend personeel noch voor de klanten aangenaam is, werd al in dit artikel naar voren gebracht. Daar dient echter nog aan toegevoegd te worden dat veel klanten al bij het betreden van een winkel aan de eerste de beste verkoopster vragen waar het gezochte artikel te vinden is, zodat ze niet zo lang hoeven zoeken en snel weer naar buiten kunnen. Alleen het hoogstnoodzakelijke wordt gekocht.

PI News (2)

Wat er ook nog bijkomt, is dat de maskerdwang de depressieve stemming, die Duitsland als een grijze sluier bedekt, nog vergroot. In zo´n gemoedstoestand is men niet in een consumptiestemming. De regerenden zouden er eens over moeten nadenken dat de verminderde omzetten in de detailhandel arbeidsplaatsen zullen kosten – en niet weinig.

De maskerdwang stuit niet in de laatste plaats daarom op zo weinig acceptatie in de bevolking, omdat in het begin van de corona-crisis aan de burgers verteld werd dat gezichtsmaskers geen bescherming zouden bieden tegen een infectie.

Duidelijk statement bij de winkeldeur

De vleesfabriek Kraft und Lehr GmbH in Neurenberg heeft 20 werknemers en levert aan kantines en grote bijeenkomsten, zoals “Rock im Park” of het feest in de oude binnenstad van Neurenberg. Bovendien kunnen gewone mensen daar vlees en worst rechtstreeks bij de fabriek kopen.

Ongeveer een week geleden plakte de chef van de onderneming, Frank Kraft, de volgende aanwijzing op de winkeldeur van de fabriek:

Screenshot_132

Algemene klanteninformatie

Attentie. Bij ons vindt geen voorstelling van de poppenkast van de heer Söder plaats. Mocht u ons per se met maskers willen zien, komt u dan terug met carnaval.

Wanneer u bang bent of mocht u tot een risicogroep behoren, dan kunt u hier vanaf 27-04-2020 beter geen inkopen meer doen.

Met vriendelijke groeten,

De bedrijfsleiding.

Potverdorie!, die man heeft lef, zullen de meeste klanten waarschijnlijk gedacht hebben. Een foto van de schriftelijke informatie ging viraal in de sociale media, nadat iemand deze op Facebook had gepubliceerd. Nu luidt de vraag: Hoe zal de op deze manier uitgedaagde staatsmacht reageren?

Ondernemer met ruggengraat en tolerantie

“PI-News” wilde het weten en heeft gistermiddag met Frank Kraft gesproken. De ondernemer vertelde dat hij ´s morgens om 10.00 uur al “bezoek” van twee geüniformeerde agenten had gekregen. Deze wezen hem op de juridische situatie en dreigden met een boete van € 5000,- als hij zich niet zou houden aan de maskerdwang. Noodgedwongen gehoorzaamde Frank Kraft, maar hij verklaarde tegenover “PI-News”: “Ik moet me hier noodgedwongen in schikken, maar ik sta nog steeds achter de uitspraak.”

De ondernemer is vooral blij met de instemming in de bevolking. Hij zou uit het hele land ongeveer 500 e-mails en telefoontjes hebben gekregen, waarvan 98% positief geweest zouden zijn, aldus Kraft. Ook van zijn klanten kwamen geen bezwaren, van het verkooppersoneel sowieso niet. Hij zou immers niemand verhinderd hebben een gezichtsmasker op te zetten. Hij zou alleen maar tegen de dwang zijn.

Ook Frank Kraft behoort tot diegenen, die niet kunnen begrijpen waarom eerst de informatie wordt verbreid dat gezichtsmaskers geen bescherming zouden bieden en daarna komt plotseling de ommekeer van 180 graden, verbonden met de dwang om een masker te dragen.

Er is geen profeet voor nodig om te voorspellen dat de maskerdwang de heer Söder in ieder geval een deel van zijn sympathiepunten zal kosten, die hem onlangs onverdiend in de schoot zijn gevallen.

Bron:
www.pi-news.net
Door: “Eugen Prinz”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in burgermoed, demoniseren, Duitsland, Krankzinnigheid, machtswellust, nieuw fascisme, Overheid, politie, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

59 reacties op Ondernemer in Neurenberg weigert de maskerdwang – politie rukt aan

 1. Jan zegt:

  …dat veel klanten al bij het betreden van een winkel aan de eerste de beste verkoopster vragen waar het gezochte artikel te vinden is….

  Dat deed ik ook bij Bever Sport (3 mensen in de winkel) en Perry Sport (1 in de winkel), vond niet wat ik wilde want artikel was veel te duur en kwalitatief prut. Overigens leek het er op dat Bever Sport failliet aan het gaan was zo ruim was het nu van binnen opgezet en zo gering de keus in artikelen.

  Nog even en beide zaken kunnen de tent sluiten op de Stadhouderskade (dure locatie)

  Geliked door 1 persoon

  • Lucky zegt:

   Online shoppen is misschien een oplossing?

   Like

   • Jan zegt:

    Het punt is dat je dan niets meer kunt passen. Zo kun je een fietsbroek van Rogelli (geweldig) niet vergelijken met Agu (zelfs small valt beroert, stof is veel te slap) en een shirt van Israel Cycling Academy (https://shop.israelcyclingacademy.com/collections/new-arrivals-professional) is niet te vergelijken met Funkier (zit losser)

    Boeken koop ik altijd online en bijna altijd tweedehands via Boekwinkeltjes of Amazon.de/Amazon.co.uk

    Like

   • Lucky zegt:

    Dat klopt Jan, daarom bestel ik meestal meerdere items zodat ik thuis kan passen. Alleen is het vervelend met vooruit betalen, want bij een retour zit je 2 weken te wachten op je geld terug.
    Maten zijn idd vaak een nachtmerrie, daar is geen peil op te trekken, zeker producten met aziatische maatvoering lijken meer op kinderkleding.

    Like

   • J. C. Th. Köhler zegt:

    Ja, online shoppen is geweldig. Je laat het thuisbezorgen, past het, blijkt het niet te passen, stuur je het terug en bestelt een andere maat. Die laat je ook weer thuisbezorgen, natuurlijk. Nu maar hopen dat deze wel past. Al met al een prima actie voor het milieu. Al die zendingen worden per auto bezorgd, in vaak veel te grote dozen, die ook weer weggegooid moeten worden. Het is allemaal veel beter dan even de wandelschoenen aan en naar de winkel lopen. Trouwens, thuis op je luie krent blijven zitten is ook hartstikke gezond.

    j.c.th.kohler@ziggo.nl

    Geliked door 1 persoon

   • Lucky zegt:

    Het is maar hoe je het bekijkt, als al die mensen de auto zouden nemen om die spullen te halen…. Nu gaat er één busje met vele pakjes op pad, ipv vele mensen voor een item.

    Like

 2. Peter zegt:

  5000,dat schtrikt af,maar het lijkt nergens op ,prima aktie van deze man.

  Like

 3. koosv8 zegt:

  DE LEUGEN REGEERT. Het wordt alsmaar duidelijker.

  Geliked door 2 people

 4. Jan zegt:

  Als je tijdens quarantaine niet meer naar de kaper mag maar het knippen aan je vrouw over laat

  Geliked door 1 persoon

 5. Cathja zegt:

  Dappere ondernemer! Maar…, de ‘Stasi’ was er als de kippen bij om een waarschuwing te geven.
  Hij heeft mazzel dat hij niet is opgepakt. Ik kijk nergens meer van op.

  Is er hier iemand die iets meer weet van het verhaal van een arts in Zwitserland, die openlijk liet weten twijfels te hebben bij het Corona-virus. Deze arts is (volgens facebookberichten) opgepakt door bewapende personen en afgevoerd naar een psychiatrisch ziekenhuis…..In ZWITSERLAND, waar het volk nota bene de dienst uitmaakt…..!

  Bij ons zullen de banden binnen afzienbare tijd ook echt wel gaan knellen. Waar ik nu vooral boos om ben, is het feit dat Rutte ons als kleine stoute kinderen behandelt, vanwege zijn uitspraak over kappers en café-houders. Als we niet voorzichtig genoeg zijn is er geen ruimte voor kappers en café’s om open te mogen gaan. Maar waarom wil Rutte kappers het werken beletten als wij teveel op straat zijn? Een kapper werkt alleen op afspraak, terwijl terrasjes bij mooi weer vol lopen. Dit is toch niet met elkaar te vergelijken? Dat kappers-verbod zie ik dus als pesterij, omdat heel veel mensen nodig geknipt moeten worden, en dat weet hij. Maar stoute kinderen worden ook allerlei ‘leuke dingen’ ontnomen als ze niet gehoorzaam zijn, dus kappers zijn de Rutte-troef. Overigens wordt zijn eigen kapsel perfect bijgehouden. Hij mag dus wel naar ‘zijn’ kapper?

  Ik vrees dat we binnenkort heel veel mensen gaan tegenkomen met korte tot zeer korte lontjes. Mensen raken geïrriteerd en gefrustreerd, en dat is heel verklaarbaar. Als je een gezonde samenleving aan banden legt vanwege een relatief klein aantal (ernstig) zieken, dan neem je ontoelaatbare risico’s.

  Geliked door 1 persoon

  • Tistochwat zegt:

   Vragenlijst van Cultuur onder Vuur.
   Wat ziet u als de grootste gevaren voor Nederland in de coronacrisis?

   https://cultuurondervuur.nu/gevaren-voor-nederland-in-de-coronacrisis/

   Like

  • Ruben zegt:

   Je hebt helemaal gelijk Cathja.
   Rutte en die hele club zien ons volk niet als mensen.
   Wij zijn ratten, meer niet.
   Klinkt misschien hard in de oren, maar helaas wel de waarheid.
   Maar ja, al die miljoenen Nederlanders pikken alles.
   Dus de overheid bepaalt of wij geknipt mogen worden of niet.
   Korte lontje? Dat is wat ze hopen…
   Dat wij in opstand komen, dan hebben ze een reden om ons op te pakken en de noodtoestand uit te roepen.
   Nee, het zijn nu gouden tijden voor alle NWO aanhangers en alles wat daar op lijkt.
   En het gaat nog jaren duren.
   Het leven hiervoor komt nooit meer terug.

   Geliked door 1 persoon

  • Piet Snot zegt:

   WTF. Politie over de vloer bij corona-activist.
   Hallo Politie Nederland. Nederland is een democratie met (op papier) vrijheid van meningsuiting. Die vrijheid geldt ook (of nee: juist) voor mensen met een afwijkende mening, zoals bijvoorbeeld Jaap Stronks. Jaap (stond onder meer in dit door laffe haas Hans Nijenhuis verwijderde AD-stuk) geeft al een paar weken op volslagen hysterische wijze uitdrukking aan zijn afkeer van de manier waarop de Nederlandse regering met het coronavirus omgaat. Hij roept daarbij van alles waardoor het vrij logisch is om Jaap Stronks een vervelende vent te vinden. MAAR! MAAR! Als de politie bij zo iemand, die nooit op wat voor manier dan ook heeft laten blijken op het punt te staan geweld te gebruiken, over de vloer komt, wordt die persoon direct aangetast in zijn vrijheid van meningsuiting. Zelfs als hij niet wordt verhoord. Zelfs als hij niet wordt aangeklaagd. Iedereen, dus ook Jaap Stronks, moet op een vrije manier kunnen meedoen aan het publieke debat, zonder dat de FUCKING POLITIE OVER DE VLOER KOMT OMDAT HIJ DE VERKEERDE MENING HEEFT. Juist nu de politie om begrijpelijke reden nog meer macht krijgt, is dit soort misbruik van het geweldsmonopolie simpelweg onacceptabel.
   https://www.geenstijl.nl/5153220/jaap-en-zijn-dode-mensen/

   Like

  • LUCIA zegt:

   Rutte heeft weinig kapper nodig zijn toupet effe in een sopje doen en er is vast wel een billenmaat die zijn kloosterkoppie bijknipt onder andere.

   Like

 6. Republikein zegt:

  Soms ff lagguh met plizie.

  Like

 7. strijdster zegt:

  En we slapen rustig verder
  Nederland
  Wordt eens wakker

  Geliked door 2 people

 8. Lucky zegt:

  Tsja, ik draag liever tijdelijk een mondkapje om beschermd te zijn dan opgesloten te zitten met een lockdown, want dát is pas deprimerend.
  Veel meer mensen zouden hun beroep weer kunnen uitoefenen, ipv failliet te gaan (kappers, fysiotherapeuten etc), want een economische crisis dát is pas écht deprimerend.

  Like

   • Lucky zegt:

    Ja Ruud, ik snap wat je bedoelt, zo kan ik het óók, iedereen om hem heen droeg wél een mondkapje dus er was géén gevaar op besmetting voor Pence.

    Like

  • Lucky zegt:

   https://www.hartvannederland.nl/nieuws/2020/mondkapjes-enige-alternatief-om-openbaar-vervoer-te-laten-blijven-rijden/

   ‘Mondkapjes enige alternatief om openbaar vervoer te laten blijven rijden’

   Om de toenemende stroom reizigers in het openbaar vervoer binnen de huidige corona-beperkingen te kunnen blijven vervoeren, moet het kabinet het gebruik van mondkapjes als serieus alternatief voor de anderhalve meter afstandsregel gaan overwegen.

   Dat zegt Pedro Peters van branchevereniging OV-NL woensdag tegen Hart van Nederland. “Als je wilt dat er meer mensen weer het openbaar vervoer kunnen gebruiken, dan moet je wel naar die varianten kijken”, zegt Peters. “En dan kom je in de buurt van die mondkapjes terecht. Ik weet geen alternatieven.”

   Om de toenemende stroom reizigers in het openbaar vervoer binnen de huidige corona-beperkingen te kunnen blijven vervoeren, moet het kabinet het gebruik van mondkapjes als serieus alternatief voor de anderhalve meter afstandsregel gaan overwegen.

   Dat zegt Pedro Peters van branchevereniging OV-NL woensdag tegen Hart van Nederland. “Als je wilt dat er meer mensen weer het openbaar vervoer kunnen gebruiken, dan moet je wel naar die varianten kijken”, zegt Peters. “En dan kom je in de buurt van die mondkapjes terecht. Ik weet geen alternatieven.”

   Door de anderhalve-meter-afstandsregel kunnen vervoersbedrijven op dit moment niet meer dan twintig tot 25 procent van de maximale capaciteit inzetten. Die bovengrens zal binnen afzienbare tijd worden bereikt, zo voorspelt Peters. “Als straks op 11 mei de basisscholen open gaan is het weer een stapje extra. En dan in juni het voortgezet onderwijs. Dan zitten we echt aan het maximum van 20-25 procent.”

   Like

  • Cathja zegt:

   @ Lucky

   Je hebt best gelijk Lucky, maar het ‘tijdelijke’ aspect wil hier nog wel eens veranderen in ‘blijvend’. Soms denk ik: “ze zijn er gek genoeg voor”.
   We moeten dit niet willen.

   Toen de varkensgriep in Nederland uitbrak, zijn er volgens mij 74 mensen overleden. Dat betekende toen toch ook niet dat heel Nederland met beschermende maatregelen moest lopen? De mensen van die bedrijven werden in quarantaine geplaatst, en dat was juist.

   Geliked door 1 persoon

  • Piet Snot zegt:

   Ik zou wel eens willen weten wat al die huisartsen doen op dit moment.
   Met betaald vakantie gestuurd of zo.
   Ze kunnen nooit allemaal ineens in het ziekenhuis werken, want dat is ook gesloten voor iedereen.
   Er is hier geen 1 meer bereikbaar en waar ze normaal zitten is allemaal gesloten.
   Ik had toch begrepen dat die normaal voor iedereen bereikbaar zouden blijven.
   Ik weet niet of het overal zo is maar hier is echt alles gesloten.
   Ondertussen blijf je nog wel je ziekenzorg rekening betalen.
   Voor wat eigenlijk, als ik er geen aanspraak meer op kan maken.

   Geliked door 1 persoon

   • Cathja zegt:

    @Piet Snot

    Is er dan ook geen Huisartsenpost meer beschikbaar voor spoedgevallen? En wat moet ik dan denken van de uitspraak van Rutte, dat wanneer je klachten hebt (anders dan een vermoeden van Corona), je gewoon wél naar je huisarts moet gaan? Die er misschien niet eens is?

    Huisartsen hebben een soort vast maandinkomen, omdat ze voor elke ingeschreven patiënt een bedrag ontvangen, of die persoon nu wel of niet op het spreekuur is geweest.
    Ik heb wel eens gelezen dat dit bedrag ruim tien euro per maand is. Nou, als je als huisarts een praktijk hebt met 1000 patiënten…., dan hoef je geen armoede te lijden.
    Toch?

    Geliked door 1 persoon

   • karton zegt:

    @ Piet Snot.
    In mijn woonplaats kan ik gewoon naar de huisarts, wél ff van te voren een afspraak maken. Mijn huisarts+assistente doen hun dagelijkse werk in hun praktijk. V.w.b. de zorg-verzekering : ik hoor steeds weer berichten dat ouderen zouden moeten worden geweerd van de i.c., dus géén opname op een i.c. terwijl óók ouderen een normale premie betalen en géén korting krijgen omdat ze geen i.c.-opname zullen meemaken. Ik word ook helemaal dol van dat geleuter over de extra-kosten wegens de verzorging van corona-patiënten waardoor de “normale” gevallen geen doorgang kunnen vinden en worden uitgesteld. De kosten die NIET gemaakt worden doordat de “normale” gevallen niet behandeld worden worden nu besteed aan corona-patiënten op de i.c. Over welke extra-kosten heeft men het hier nou ? Er zullen zeker extra-kosten zijn i.v.m. uitbreiding i.c.-capaciteit en het vele overwerk dat verricht wordt door verplegenden.

    Geliked door 1 persoon

   • Lucky zegt:

    Dat is raar Piet, geen idee hoe het zit, ik neem aan dat ze telefonisch bereikbaar zijn en dan uitleg kunnen geven over de situatie?

    Like

   • Piet Snot zegt:

    Je zal ze vast wel kunnen bellen en een medewerker aan de telefoon krijgen.
    Je moet altijd een afspraak maken.
    Alleen het hele gebouw is gesloten en er zit ook geen deur bel op het gebouw.
    Ik zie echt helemaal niemand daar en je kan goed naar binnen kijken verder.
    Zitten ze er dan met 2en of zo, in dat huisartsen gebouwtje, in 1 ruimte.
    Moet je opbellen dat je voor de deur staat of zo?
    Hoe kom je dan binnen als je eventueel een afspraak kan maken.
    Een huisartsen post is hier niet, voor zeer hoge nood kan je naar het ziekenhuis of een nummer wat alleen ’s nachts werkt om langs te komen.
    Maar niet zonder een verwijzing van je huisarts, die er dus niet is.

    Like

   • Piet Snot zegt:

    Lucky, dan zou toch vermeld moeten zijn aan de buitenkant met een poster.
    Er staat niks over bellen of een afspraak maken met een huisarts of hoe het nou werkt.
    Moet iedereen dan eerst gaan bellen, dat schiet ook niet op dan.
    Alleen hoe je je medicijnen uit een automaat kan halen als je die nodig heb.
    Maar nergens staat er ook een telefoon nummer bij vermeld voor info.

    Nou hoef ik niet naar mijn huisarts, maar ik zag het nadat ik een herhaling kwam inleveren, wat dus niet kon.

    Like

   • Lucky zegt:

    Wie weet is de praktijk wel getroffen door corona?
    Ik weet dat een huisarts hier in de buurt corona heeft opgelopen, en een zorgcentrum elders heeft onder het personeel ca 40 corona-zieken.

    Like

 9. droevige mof zegt:

  Castrop-Rauxel in het Ruhrgebied. 500 mensen komen naar de begrafenis van een overleden Roma. Het Merkel-principe “Als ze er al zijn kan er niets worden gedaan” wordt toegepast en er gebeurt niets, gewoon niets. Helaas voor de SPD-burgemeester is het niet onopgemerkt gebleven.Een vertegenwoordiger van de stad zei: “een relatief ongelukkige situatie naar onze mening”.
  Die zin moeten we onthouden. Morgen op 1 mei is een nationale feestdag in Duitsland en overal zijn demonstraties tegen de lockdown gepland. Het zal leiden tot relatief ongelukkige situaties.
  https://www.journalistenwatch.com/2020/04/30/wilder-westen-nrw/

  Geliked door 1 persoon

 10. Christina van der Nat zegt:

  Hier en nu en voordien sterven er ook heel weinig mensen aan de ziekte die door dit virus veroorzaakt wordt of de aandoening die je al had, fataal werd. Heel erg weing !!!
  Dus let nu eens op en leer de les: VIRUSSEN ZIJN OVERAL EN ALTIJD; VIRUSSEN ZIJN NIMMER TE BESTRIJDEN; ALLEEN DE ZIEKTES OF AANDOENINGEN DIE JE ER DOOR KUNT; JA LEES GOED KUNT; KRIJGEN; KUNNEN FATAAL ZIJN. DAT IS DUS WAT ER GEBEURT: NIKS MEER NIKS MINDER: en daar zíjn al járen lang medicijnen voor voorhanden.

  Iedere dokter die zijn normale verstand nog heeft kan dit beamen.

  Van alleen het virus, als je dat bij je hebt wordt niemand ziek. Misschien eens een echt studieboek over virus lezen, en niet naar omgekochte en pseudo wetenschappers de oren laten hangen en bang laten maken.

  Like

  • LUCIA zegt:

   @Christina…
   Gelukkig, ben het helemaal met je eens, doet me goed dat er nog mensen zijn, die e.e.a. weten over ziektebeelden, af en toe wordt je er hoorndol van, onze grootste bedreiging als mensheid is onwetendheid en dan zeg ik het heel netjes .

   Geliked door 1 persoon

 11. Leo 1 zegt:

  t zal een stappenplan zijn……., t begint met een mondkapje…….., t eindigd met een kopvod
  sic

  Geliked door 1 persoon

 12. freda110 zegt:

  Ben net vanmorgen in Duitsland wezen tanken en daar is het echt van de zotte wat je ziet.
  Mensen die alleen in een auto zitten met een mondkapje voor, idem dito op de fiets.
  Bij het tankstation werd direct gewezen op het dragen van een mondkapje anders kost het 50 euro als de ordnugsbeambten je zien, het gekke was dat de dame achter de kassa dat ding om haar nek had hangen dus……….
  Duitsers zijn wat dat betreft veel volgzamer en gehoorzamer dan de Nederlanders want ik zie dat hier nou niet direct gebeuren.

  Like

  • karton zegt:

   @ Freda110.
   U kent vast wel het Duitse gezegde : “Befehl ist Befehl !!!!!”
   Maar helaas zijn óók veel Nederlanders met een zelfde sop overgoten en doen exact wat de “overheid” ons voorschrijft.

   Geliked door 2 people

   • Cathja zegt:

    @ karton om 15:42

    Ik heb dit verhaal via mijn echtgenoot te horen gekregen. Collega’s van hem, die regelmatig in Duitsland gaan tanken en boodschappen doen, moeten vanaf nu aan kunnen tonen waarvoor ze in Duitsland moeten zijn. Voor niet noodzakelijke dingen zoals boodschappen (die je uiteraard in eigen land kunt halen) is de grens gesloten.
    Ik heb het over de grensovergang in de buurt van Uelsen en Gronau.

    En ja, je bent verplicht een mondkapje te dragen. Maar dat is hier wel bekend.

    Like

   • karton zegt:

    @ Cathja. Ik reed zojuist, 1-5-2020 om 11.30 uur Duitsland binnen vanuit Winterswijk de grensovergang Oeding; niks aan de hand, geen controles o.i.d.

    Geliked door 1 persoon

   • LUCIA zegt:

    Ja ik vraag wel eens aan wildvreemden wat ze van de situatie vinden, ja ben zo’n bushalte-poll-vrouw, valt me op mensen van 70 plus en hele jonge mensen 18 plus zijn de makste schapen en geloven van alles, gaan nog liever dood dan hun hersenen gebruiken.

    Like

  • Cathja zegt:

   @freda110

   Geen schijn van kans dat wij vanuit Twente Duitsland in mogen. De grens zit potdicht. Als je er toch door wilt zul je dit via een ingevuld formulier moeten proberen. Voor benzine tanken en/of boodschappen halen krijg je geen toestemming. Ik weet niet of alle grensposten zó streng bewaakt zijn, maar het is wel een hele vreemde situatie. Nooit eerder zoiets meegemaakt.
   Immigranten worden bij bosjes toegelaten, en die hebben echt geen mondkapjes bij zich.

   Geliked door 1 persoon

   • karton zegt:

    @ Cathja.
    Weet u ook op grond waarvan u wordt tegengehouden ? Is dat omdat u géén mondkapje draagt, want volgens mij zijn de grenzen met Duitsland, vanuit Nederland, open en is er géén inreisverbod in Duitsland. En waar zou je zo’n ingevuld formulier dan moeten afhalen ? In Duitsland kan niet want dan moet je de grens over maar ik heb hier in NL nog niks over gehoord; rare situatie.
    Omdat ik wekelijks naar Duitsland ga ben ik erg benieuwd !
    V.w.b. immigranten : ja inderdaad, die hebben véél meer rechten en véél minder plichten als de autochtone bevolking ! Walgelijke zaak.

    Like

   • Tistochwat zegt:

    Cathja 30 april 2020 om 14:48

    Er zijn personen die mij een ‘complotdenker’ vinden, maar daar trek ik me niets van aan.
    Deze wereld is momenteel één groot gekkenhuis en wordt in gereedheid gebracht voor de mohammedaan, voor het wereldwijde kalifaat.
    De ‘elitaire’ nuttige idioten, die de ‘vader van de leugen’ dienen, komen er (voorlopig) wel mee weg, maar de nuttige idioten onder het klootjesvolk zullen nog raar op hun neus kijken.

    Ik vraag me af wat ‘het merkteken/getal van het beest’ is: de verplichte chip van Bill Gates of het verplichte bekeren tot de islam? Toch wel interessant als je de gekte niet op een andere manier kan verklaren.

    Like

   • Lucky zegt:

    Ja inderdaad Cathja, België kom je ook niet in, héél streng allemaal.
    Maar immigranten zijn welkom, maakt niet uit waar vandaan…..

    Like

   • freda110 zegt:

    Sorry hoor, maar ik ben de grens overgegaan bij Alstatte en teruggereden via de grote weg van Gronau naar Enschede, niets gezien niet heen en niet terug.
    Iedereen kan ongehinderd Duitsland inrijden.

    Geliked door 1 persoon

   • droevige mof zegt:

    Als ik vanuit Duitsland naar Valkenburg rijd, word ik met mijn Keulse nummerplaat al een kilometer voor Vaals aangehouden door de Duitse politie. Omdat ze geen idee hebben van het buurland, geloven ze elk verhaal: ik moet naar Maastricht naar het UMC, ik moet naar Valkenburg naar het registratiekantoor.
    Wie geen zin heeft om te liegen, kan via de vele landbouwwegen naar de andere kant rijden. Het is niet verboden en je bespaart jezelf onnodige problemen.

    Geliked door 1 persoon

 13. Trucker zegt:

  ik doe mijn mondmasker voor het moment ik uit mijn wagen stap op parking supermarkt en dan mijn plastic wegwerphandschoenen.
  Binnen duld ik niemand die bij mij binnen armbereik komt, niemand ben daar duidelijk in en waarschuw hun als ze te dicht komen geef dan een por met mijn kar 🙂 ,gemakkelijk en veilig want besmettingskans nihil omdat ze op afstand blijven, moet natuurlijk mijn beschermingsmateriaal niet voor niks aan doen.
  Er wordt wel eens gegniffeld als ze mij zien maar ik denk dan doe maar lekker verder idioten met wat jullie bezig zijn, ik en ik alleen bepaal hoe ik het zie.

  Like

 14. Trucker zegt:

  mondkapjes en de aversie daartegen, ik zou niet op een trein bus of tram willen stappen als daar een rechtop lopend wezen zit of staat zonder dat sul voor zijn of haar smoelwerk.
  Daar moet ik zelfs geen nanoseconde over nadenken (stel dat ik dat kon 🙂 )
  Supermarkt de enige publieke plaats die ik de afgelopen bijna twee maand bezocht heb is, gemakkelijk om de idioten die denken macho te wezen zonder dat masker uit mijn buurt te houden, kan ik niet garanderen op een rijtuig van het openbare vervoer.
  Kleine winkel of ruimte wil er niet aan denken dat er daar eentje naast of tegen mij wil komen blijf ik weg.
  Ik bepaal en niet een ander

  Like

 15. Cathja zegt:

  @Tistochwat op 30/4 om 16:52

  Ik vind jou geen complotdenker, maar iemand door dóórdenkt. Iemand die zich niet rustig neerlegt bij alles wat ‘men’ met de mensheid van plan is.
  Op de tekening zie ik 2 varianten. De ene is het beruchte 666-teken, en het andere slaat op de islamitische geloofsbelijdenis.
  Het gaat om het ‘teken van het beest, dus de code 666, waarover volgens mij de profeet Ezechiël heeft gesproken, maar welke aanduiding ook in het boek Openbaring te vinden is.
  Het teken van het Beest’is in feite de belangrijkste, want dit teken is verbonden aan satan. Dit is geen doemdenken of complotdenken, maar de waarheid. Velen zullen hun knie buigen voor satan, en zullen worden ingelijfd in zijn rijk.

  Ik gruw bij deze gedachte, en zal NOOIT toestaan dat welk vaccin ook bij mij wordt ingespoten!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s