Shell duikt vanwege het verval van de olieprijs in de rode cijfers

Screenshot_139

(Vertaling: E.J. Bron)

Het Brits-Nederlandse olieconcern Shell is vanwege het enorme prijsverval voor aardolie in de rode cijfers gedoken. In het eerste kwartaal van dit jaar maakte Shell $ 24 miljoen verlies, zoals de onderneming vandaag meedeelde. In dezelfde periode vorig jaar had Shell nog een winst van $ 6 miljard geboekt.

epoch times

Ook het tweede kwartaal zou zwaar worden, verklaarde Shell. Het prijsverval was met de wereldwijde lockdown van de economie in maart begonnen en ging door in april. De prijs voor aardolie daalde in de VS voor het eerst in de geschiedenis zelfs even onder nul.

Vraag laag – depots vol

De vraag naar de grondstof is in de corona-crisis duidelijk afgenomen, omdat er minder olie gebruikt wordt. Tegelijkertijd zitten in de VS de depots bijna helemaal vol. De belangrijkste producerende landen werden het onlangs weliswaar eens over een duidelijke vermindering van de productie, maar die had tot nu toe geen effect op de prijzen.

Shell kondigde aan de winning en verwerking van ruwe olie en aardgas in het tweede kwartaal te verminderen. De chef van Shell, Ben van Beurden, verklaarde vandaag bovendien de dividenden te verlagen – voor het eerst sinds de jaren-40. Het concern had al in maart aangekondigd zijn investeringen met $ 5 miljard te verlagen naar $ 20 miljard.

Ook de Britse concurrent BP lijdt onder het prijsverval. BP maakte in het eerste kwartaal $ 4,4 miljard verlies. De chef van het concern, Bernard Looney, kondigde al ontslagen aan.

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Graaien, oliebelangen. Bookmark de permalink .

24 reacties op Shell duikt vanwege het verval van de olieprijs in de rode cijfers

 1. Cathja zegt:

  Zou Bea haar aandelen al verkocht hebben?

  Geliked door 3 people

 2. boorzalf zegt:

  24 miljoen minder winst, i.p.v verlies.

  Geliked door 1 persoon

  • Christina van der Nat zegt:

   Dit is dus de enige waarheid. Ze hebben alleen maar 24 miljoen minder winst gemaakt dit afgelopen jaar t.o.v. de vorige jaren.
   HALLO dames en heren economen, waar blijven jullie nu, dit zouden jullie moeten weten, krijg je gewoon al op school geleerd (neem ik aan) en hoef je niet voor naar een HBO of universitaire opleiding.

   Like

 3. karton zegt:

  Géén medelijden met Shell !!!!

  Geliked door 2 people

  • henk verhoef zegt:

   MAAR WEL MET DE PENSIOENEN– WANT DAAR ZITTEN HEEL VEEL SHELL AANDELEN
   MAAR VERTEL DAT DE INTELCTE NEDERLANDER MAAR EENS
   DIE STEMT LIEVER SP/GL/D66/VVD OF PVDA

   Like

 4. Mr Dumass zegt:

  Valt me nu pas op… haar kapsel is net het shell logo.

  Geliked door 2 people

 5. Julia zegt:

  Absoluut geen enkele medelijden met Shell. Jaren hebben ze vette winsten gemaakt dus dat moet deze multinational goed kunnen opvangen. Of toch nog Staatssteun of steun vanuit de EU. De Shell is wel een multinational die matsen we graag en de kleine ondernemer laten we stikken.

  Like

  • Orelius zegt:

   Staatssteun , ze hebben het terein van Moerdijk waar ze een raffinaderij hebben , voor 1 gulden gekocht. En de wegen die er naar toe gaan en het water wat uitgediept moest worden , hebben wij met zijn allen betaald . En dat allemaal omdat ze voor een enorme werkgelegenheid zouden zorgen met de bouw van die fabriek. Toen het zover was , hebben ze het bedrijf door Fransen laten bouwen. Het zijn de grootste schoften die er bestaan . Shell is niks anders dan staatssteun. Die lachen zich op ieder feestje kapot om ons.
   GAJES, TUIG VAN DE RICHEL. NIET MEER BIJ TANKEN.

   Geliked door 1 persoon

 6. Hovawart zegt:

  De wereld zit vol met Looneys….

  Like

 7. v zegt:

  Beatrix von Lippe Biesterfeld ………………….bin ich von Deutschen blut.
  WAT NOU VAN ORANJE ?
  Je heet toch naar de achternaam van je VADER , BERNHARDJE DUS !
  Ben ik nou verward of wat ? godverdommese kut , ge bent unne mof , unne MOF JA !

  Geliked door 2 people

 8. scherpschutter1943 zegt:

  Met shell komt het wel goed maar met de lezers van Bron niet. Die zijn als geen ander in staat om te zien waar dit land en wij naar toe gaan. “Naar de kloten”.

  Geliked door 3 people

 9. Jan zegt:

  Misschien moet zij nu wel huursubsidie aanvragen voor haar optrekje.

  Geliked door 2 people

 10. Hovawart zegt:

  Het wachten is op het Marshallplan van Rutte, die gaat met ‘geleend’geld proberen om het resterende restje van de grote Nederlandse trots aan multinationals te redden met staatsleningen en éénenvijftig procent van de aandelen te bezitten (nu 14%) om met hun klimaat-gejengel en medezeggenschap al deze bedrijven de afgrond in te jagen…de Pays-Bah betaalt, Brussel bepaalt.
  De ontmanteling van Nederland in volle gang.

  Geliked door 3 people

 11. Hovawart zegt:

  Dat de Noorse overheid nét voor miljarden aan Shell-aandelen heeft gekocht, en dat Shell voor Miljarden aan het aanleggen van nieuwe Windmolenparken en Groene eenergie-projecten heeft gecontacteerd zal wel niets met het omzetverlies te maken hebben……..maar die paar weken dat er minder getankt is heeft de Nederlandse Belastingdienst VEEL minder accijnzen doen binnenkrijgen dan die paar liters voor Shell…
  Voor één liter benzine of diesel betaalt de verbruiker een dubbele belasting aan de Nederlandse Staat, (daar komt het Kwartje voor Kok nog extra bij) slechts een 25 eurocent gaat er van elke liter naar Shell…….Het verhogen van de accijns op brandstoffen zal dus binnenkort wel verhoogd gaan worden.(accijns over accijns heffen)….maar niet om de oliemaatschappijen te helpen, nee dat doet Rutte enkel voor zijn toekomst in Brussel.

  Geliked door 1 persoon

 12. andre zegt:

  Nou vooruit dan maar omdat het vandaag Bea dr feestje is. Dus bij deze Bea van harte gefeliciteerd!

  En hier Uw vlag, nee geen Adolfje en nee geen antifa maar echt oer hollands Asiatic Petroleum Company. U aangeboden door Deterding en Samuel.

  Hier de link

  https://www.crwflags.com/fotw/flags/nl$apc.html

  en kijken of het lukt om de vlag in beeld te krijgen

  Dan nog eventjes over BP Elizabeth het zusje van Bea die heeft alle 2500 ARAL pompies te D in bezit. En iedereen verder een fijne koninginnedag toegewenst……..proost!

  Like

 13. Monalisa zegt:

  Het is wel zeer rustig op de wegen, nog even en we rijden niet op zondag meer, net als de jaren 70

  Like

 14. Republikein zegt:

  Het is van Beurden, scheelt net zoveel als je 24 miljoen weg streept tegen 6000 miljoen, slechts een natte scheet, meer niet!

  It’s all in the game.

  https://royaldutchshellgroup.com/2017/07/28/shell-ceo-ben-van-beurden-says-his-next-car-will-be-an-electric-mercedes-s500e/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s