Wat is ‘dom’: taal of politiek beleid?

Screenshot_150

(Door: J.A.)

Nederlanders beweren dat Belgen ‘dom’ zijn. Dat komt als een belediging aan. Het is waar dat Vlamingen niet zo taalvaardig zijn als Nederlanders. Vele Vlamingen drukken zich stuntelig uit. We hebben inderdaad een taalachterstand, wat te verklaren is door onze geschiedkundige taalachtergrond. Maar daarom zijn we niet ‘dom’. Enkele generaties geleden spraken de kinderen in Vlaanderen thuis Vlaams (dialect) en op school Frans. De universiteit van Leuven in Vlaanderen werd pas in 1970 Nederlandstalig! Ook de Walen worden uitgelachen door de Fransen omwille van hun gebrekkig Frans. Vlamingen en Walen doen hun best, enkele generaties verder zal de achterstand wellicht ingelopen zijn.

Wat pas echt ‘dom’ is, zelfs rampzalig, is het politieke beleid rond de mondmaskers. Medische FFP2-3 maskers zijn wel degelijk nuttig als bescherming (97%) tegen virusoverdracht, ook de blauwe medische maskers (89% bescherming). Medisch personeel zweert vanaf het begin bij het verplicht dragen van mondmaskers om zichzelf en anderen te beschermen. Medische maskers zijn eveneens voor iedere burger in het openbare leven nuttig om onszelf en anderen te beschermen.

Dat deze maskers veel te laat beschikbaar (zullen) zijn, is een politiek zware fout. Om hun fout beleid te camoufleren stuurden politici, ‘geadviseerd’ door hun bevriende virologen, weken lang via media gruwelijke leugens de wereld in dat mondmaskers voor de burger niet nuttig zijn. Domme burgers geloofden de politieke leugens en geloven deze nog steeds tot op de dag van vandaag. Virologen beweerden ook dat een masker enkel nodig was voor wie besmet was, met als gevolg dat niemand nog een masker wilde dragen om niet als teringlijder te worden bekeken in het openbare leven! Daarmee werd meteen een negatieve connotatie gemaakt, terwijl het mondmasker wél heilzaam is voor iedere burger.

Het beleid had preventief voldoende strategische voorraden aan mondmaskers moeten aanleggen omwille van de volksgezondheid, had geen vervallen voorraden mogen vernietigen zonder vervanging (in België werden in 2015 miljoenen maskers vernietigd) en had nationale productie ervan onmiddellijk kunnen verplichten.

Hadden politici begin maart 2020 medische maskers verplicht gemaakt én ter beschikking gesteld voor iedereen (medisch personeel en burgers), samen met de 1,5m afstand, handhygiëne, onmiddellijke sluiting van de landsgrenzen, quarantaine voor terugkerende reizigers uit China, Italië en Oostenrijk, dan was de lockdown niet nodig geweest!!! Er had dan ook gigantische economische schade voorkomen kunnen worden. Ook waren er vele zieken (met blijvende lichamelijke schade) en doden bespaard gebleven.

Politici – in België, Nederland en de EU – zijn echt ‘dom’, dat kunnen we nu wel zeggen. Wij hebben het recht om hun collectief ontslag te eisen. Nieuwe verkiezingen brengen andere en betere politici aan de macht, die meteen ook het uitzichtloze migrantenprobleem kunnen aanpakken, waar de huidige politici ook al geen juiste aanpak voor vinden!

Door:
J.A.
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in België, Eurofielen, EUSSR, gezond realisme, Nationalisme, Nederland, Patriottisme, politici, praatjesmakers, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

7 reacties op Wat is ‘dom’: taal of politiek beleid?

 1. bobzelf zegt:

  leuk en lief van u hoor

  maar zolang , onze regelneven in Den haag roepen !!!

  BRUSSEL SAID !!!! , GAAT U DIE STRIJD DUS NEVER NOOIT WINNEN !!

  degenen die U alle leugens vertelt, LOOPT BIJ DE BILDERBERG CONDERENTIES
  NAAR BINNEN , , UND bekommt dort seine befehlen !!!!

  GEERT 75 ZETELS EN ANDERS IS NEDERLAND KLAAR MET SPITTEN

  EN GEZIEN HET AANTAL , LANDVERRADERS, EU TROLLEN EN HERSENLOZEN
  en kinderen van Pennings !!!!
  en menschennn met een plastic fvd kaartje a raison van euro 25.- ,wordt lid

  de volgende 4 jaar Rutte , dan is zijn klus geklaard

  en is u een zombie, met een chip , en een corona injectie

  EN DAN IS EN WORDT ALLES U AFGENOMEN

  veel plezier nog !!!

  ome bobzelluf

  Geliked door 2 people

 2. Trucker zegt:

  haha ze zijn hier niet aan te slepen die twijfelen over het nut, ik gebruik het nu net als wegwerphandschoenen.
  Ben zo al altijd voorzichtig in normale tijden, je zal maar iets vastpakken dat een of andere viespeuk hij/zij maak ik geen onderscheid in met gore vieze poten aan gezeten heeft.
  Doe al mijn leven lang de boodschappen zelf een keer in de maand, kasten en diepvries vol als er nog bij kan.
  Ga altijd naar dezelfde “grand surface” ken het dus al een beetje dan zie je de viespeuken iets dat ze niet meer nodig hebben op de eerste beste plaats, je ziet die schichtige blik, die kop die overuren maakt in alle richtingen draait en floeps het ligt er.
  Als ik zoiets zie of ze breken wat en ik ben er bij spreek ik hun altijd aan, want de meesten hebben geen normenbesef, di gooien wat kapot en peinzen dan vlug weg en het is toch niet van mij.
  Ik moet geen vlees dat een halve dag ergens liggen warm worden is en dat een ijverig iemand terug legt, zonder iemand van het personeel te verwittigen, kan ik de dag daarop één of andere buikkramp krijgen nee ikke niet.
  In deze tijden is het wat opletten geblazen met idioten ga niet discrimineren hij of zij die er rondstruinen en denken dat ze stoer zijn zonder masker of andere protectie, stoer nee dom ja.
  Ik let zo wie zo al goed op wat een ander uitvreet en al helemaal in deze tijden.
  Moraal van het verhaal beter weze het als het verplicht was om in deze tijden een mondmasker te dragen, zeker zij die denken dat het een onschuldig griepje is, die zijn net de gevaarlijkste voor een ander (voor hunzelf wel daar lig ik niet wakker van, Bill Gates is de filantroop ik niet 🙂 )

  Geliked door 1 persoon

 3. droevige mof zegt:

  In het kleine Duitstalige deel van België wordt een zeer goed Duits gesproken, met slechts weinig anglicismen. Het is alsof in positieve zin de tijd op Ost-Belgie geen vat heeft gehad. In 1990 hoopten enkele Duitse Belgen dat ook zij herenigd zouden worden. Vandaag zijn ze blij dat ze niet te haastig waren. Misschien later.

  Geliked door 1 persoon

 4. Jules Vismale zegt:

  Ik vond trouwens de Walen altijd veel socialer en vriendelijker dan de Vlamingen en vooral als ik in België met de trein ging reizen. Het idee om Vlaanderen met Nederland te verbinden zou echter een zeer slecht idee zijn daar zij hele andere gewoontes hebben dan de Nederlanders!
  Zo staat bijvoorbeeld in het Museum Dr. Guisland in Gent de maquette van het oude station van
  ‘s-Hertogenbosch (1896-1944) die ik ooit had gemaakt. En het was toen erg opvallend dat bij de balie alles zo vreselijk slecht was opgeborgen ofschoon mijn maquette op de tweede verdieping staat zodat je er pal tegenaan kijkt. Want ze hebben in Vlaanderen inderdaad een goed scholen- en artsensysteem maar zijn daar wel ontzettend slordig!

  Geliked door 1 persoon

 5. Grappig dat de Walen dus ook anders Frans spreken dan de Fransen, een tijd geleden kwam ik erachter dat ze in het Frans sprekende gedeelte van Canada een soort Frans spreken dat vergelijkbaar is met het Frans uit +/- 1700. Voor Fransen blijkt dat hilarisch te zijn maar ach die hebben niet bepaald recht van spreken, ik moet de eerste Fransman nog tegenkomen die een tweede taal spreekt.
  In grensgebieden kun je je nog voorstellen dat de dialecten in elkaar overlopen, ik had ooit goed contact met een paardenfokker uit Berg en Terblijt in Limburg en die zei ook dat hij met Limburgs dialect in Duitsland prima te verstaan was en omgekeerd.

  Geliked door 2 people

 6. hans zegt:

  De Vlamen zijn stuntelig, ha ha.
  Nee, die ordinaire Geer en goor woonwagenkamp NLers RTL make/over en talentenjacht cultuur zijn het opperste der beschaving toch? Overigens zijn Joden niet alleen de slachtoffers vd islam of de multicul, integendeel, sommige `Joden`stemmen heel vaak heel erg links en juist blanken vijandig, dus heteroseksuele blanke man is de prooi momenteel!

  Like

 7. Julia zegt:

  Het woord dom is niet alleen van toepassing op de taal. Ook hier in NL is een groot deel dom, niet in staat zich schriftelijk uit te drukken en met name is leesachterstand uiteraard het meest gevaarlijk. Vandaar dat er heel veel domme Nederlanders zijn die uitsluitend de taal van de achterlijke BNN- ers en overige RTL shit kunnen volgen. Het echte nieuws (uitgezonderd de propaganda/haat zender NPO) te lezen of te begrijpen gaat het petje te boven. Vandaar dat velen door ingezaaide angst volgzame schaapjes zijn en blijven, Je kunt ze namelijk van alles door het dagelijks uitgezonden NPO fake news en geïndoctrineerde meda wijs maken. Tevens hebben zij nog niet door dat de levensgevaarlijke vijanden angst en ziekelijke elitaire machtswellustelingen zijn.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s