Almere: versterkte gebedsoproep moskeeën gaat vandaag door

Screenshot_165

(Door: Marcel Beijer)

ALMERE – Vier moskeeën in Almere zullen vrijdagmiddag versterkt een Arabisch gesproken gebedsoproep over de Almeerse wijken uitspreken. Een merendeel van de raad noemt het initiatief ‘onwenselijk’, maar wettelijk is er geen middel om de moskeeën dit recht te ontnemen. Dat bleek donderdagavond tijdens een ingelaste vergadering van de gemeenteraad.

De gemeente is al sinds 2014 structureel in gesprek met de moskeebesturen. Een aantal weken geleden gaven de moskeebesturen aan om in deze corona-tijd op vrijdagen een oproep tot gebed te doen, zoals dat ook in islamitische landen vaak het gebruik is. “We waren verrast en hebben ook gevraagd of dit wenselijk is. Iets wat goed bedoeld is, kan averechts uitwerken. Wij hebben ze alternatieve oplossingen aangedragen en om de principiële discussie hierover op een later tijdstip te voeren.”, zei wethouder Froukje de Jonge.

Lees verder>>>
(h/t “Klaas”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "goedmenschen", "Integratie", "Nuttige idioten", "omvolking", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", achterlijkheid, Bananenmonarchie Nederland, Barbarisme, belangenverstrengeling, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Eurabië, Hypocrisie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, Moslims, Multiculti, Naïviteit, nieuw fascisme, onwetendheid, Overheid, political correctness, politici, praatjesmakers, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

21 reacties op Almere: versterkte gebedsoproep moskeeën gaat vandaag door

 1. koddebeier zegt:

  De landverraders geven weer toe !

  Geliked door 2 people

 2. Jean zegt:

  “maar wettelijk is er geen middel om de moskeeën dit recht te ontnemen” ?????
  Wat denken jullie om de stroom af te sluiten????? Kortsluiting maken probleem én wansmakelijke ellende van de baan.
  Er kan ook een busje met goede luidsprekers naast die mosselkeet gezet worden met draaiende muziek van The Rolling Stones……
  Uiteraard moeten die lafbekken van dat politiek gespuis die dergelijke barbaarse waanzin knuffelen zwaar afgestraft worden te beginnen met ze weg te jagen en ze dan alles afnemen, dat ze maar naar dergelijke mosselkeet gaan voor ondersteuning.

  Like

 3. Dr. Heinz zegt:

  Die zijn totaal geschift, dat vuil vies volk wat zich volksvertegenwoordigers noemt, die zijn niet voor het eigen land en het eigen volk!!
  Die zijn tegen het eigen land en het eigen volk!!
  Zulke lieden mogen ons niet vertegenwoordigen, die moeten op staande voet ontslagen worden, en dan de bijstand in!!
  Weg met die angsthazen!!!

  Like

 4. scherpschutter1943 zegt:

  De reactie van de linkse partijen is duidelijk. Zij beroepen zich op de vrijheid van religie die de grondwet waarborgt. Er staat nergens in de grondwet dat die pokkeherrie van de geitenneukers daar ook bij hoort. Als ze met hun reet om hoog in de achtertuin willen liggen, moeten ze dat zelf weten. Maar nu vervuilen ze de openbare ruimte met die arabische pestherrie. Geen vergelijking met kerkklokken opvoeren hier, want dat heeft hier niets mee te maken.

  Geliked door 3 people

 5. Cathja zegt:

  Het zijn bijna altijd dezelfde politieke partijen die tolerant en begripvol zijn als het gaat om zaken met betrekking tot de islam. Onbegrijpelijk dat door leden van deze politieke partijen de gebedsoprioepen vanaf de moskeeën worden gezien als ‘hetzelfde als het luiden van de kerkklokken’. Dat is beslist niet het geval. Kerkklokken gaven eeuwen geleden al de tijden aan, en luidden niet alleen op zondag, maar ook bij bijzondere gelegenheden.

  De azan laat de gesproken islamitische geloofsbelijdenis horen, in tegenstelling tot klokken, welke alleen luiden. Degenen die dit verschil niet willen zien en erkennen, spreken en handelen tegen de wil van de mensen die in de buurt van een moskee wonen en het zeer storend vinden dat een geloof hen op deze manier door de strot wordt geduwd.

  Dit is onacceptabel.

  Geliked door 2 people

  • Lucky zegt:

   De tekst is sowieso ook nog aanstootgevend en kwetsend voor andersgelovigen.

   Geliked door 2 people

   • Cathja zegt:

    @Lucky

    Precies! Stel dat christenen hun geloofsbelijdenis door een sterke microfoon zouden laten klinken…….; het was snel gedaan met de tolerantie van de linkse politici. Dan zou er geen godsdienstvrijheid meer bestaan denk ik.

    Like

 6. Steven zegt:

  Vast een voorproefje voor de komende jaren van wat we al jarenlang hebben gefaciliteerd!
  De wethouder wordt straks ook nog wel vervangen door hakkan..sarkan op tarkan!!

  Like

 7. Pingback: Ook Almere moet eraan geloven: Versterkte gebedsoproep moskeeën gaat door | JDreport.com

 8. Leon Theunisz zegt:

  Sodemieter op met die klootzakken

  Geliked door 3 people

 9. Peacepipe zegt:

  Deze oproepen zijn een verpakte vorm van haat zaaien. Ze weten dat dit veel ergenis zal oproepen. Natuurlijk gaan ze dat voortaan elke vrijdag doen en als dat getolereerd wordt gaat het door naar de andere dagen van de week De eerste stap is gezet en valt niet meer terug te draaien.
  Vergelijking met kerkklokken is onzin. Die werden in het verleden ook gebruikt voor brandmeldingen en andere openbare gebeurtenissen.
  De wettelijke vrijheid van godsdienst zou zo spoedig mogelijk beperkt moeten worden tot achter de voordeur. Maar dat zal helaas niet gebeuren. Zo geven wij alle gelegenheid om hier de boel over te nemen. Geheel in lijn van de voorschriften van de Moslimbroederschap. En we financieren het ook nog o.a.via kinderbijslag.

  Op termijn zullen onze (klein)kinderen ons vervloeken om dit beleid.

  Islam = onderwerping
  Moslim = onderworpene

  Geliked door 2 people

 10. Rensk. zegt:

  Nou dat is het eerste begin. Het doel is iedere dag 5 keer te beginnen 4 uur in de nacht. nOnze politici vinden het prima en de mensen ook. Veel geluk er mee en dat word nog wat dat geluk. Eerst moeten wij wennen aan 1 keer per week totdat we het gewoon vinden. En zo gaat men verder. Geef ze een vinger en ze ze gaan door totdat ze je finaal je hele hand letterlijk en figuurlijk pakken.

  Geliked door 2 people

 11. Giny zegt:

  Als die moslims een klein beetje gevoel in hun donder hadden en begrip voor ons op konden
  brengen, zouden ze dat zelf niet moeten willen.Het enige woord wat ze fatsoenlijk uit kunnen
  spreken is “RESPECT” Heb dat dan ook eens in het land waar jullie een goed leven hebben
  gekregen!!

  Geliked door 3 people

 12. Jules Vismale zegt:

  Ach, het kan thans ook anders als het om de moslims gaat en dan op de Ramadan! Lees dit artikel daar maar eens over:

  NPO-presentator bedreigd na draaien muziek tijdens ramadan

  Morad El Ouakili, presentator bij NPO Radio 1 en dj bij FunX, wordt met de dood bedreigd voor het maken van het programma Ramadan Late Night. Muziek draaien en de maand ramadan noemen is volgens de dreigers een ‘doodzonde’ en dat zou hij ‘moeten bekopen met de dood’. El Ouakili heeft aangifte gedaan bij de politie.

  El Ouakili, die dagelijks op NPO Radio 1 het praatprogramma Gaan! presenteert, maakt in de weekenden programma’s voor FunX. Tijdens de ramadan presenteert hij op deze zender ook de Ramadan Late Night. Hij vertelde in zijn radioshow over de bedreigingen van ‘fanatieke extremisten’ (wat had hij ook anders verwacht?), die voornamelijk via sociale media als Twitter binnenkomen.
  Zijn borstkas zou doorzeefd moeten worden met kogels, anderen blazen liever de studio op. ,,Ik ben bijna sprakeloos, maar niet helemaal. Laten we lief zijn voor elkaar, juist nu.
  En denkt El Ouakili anders ook dat de meeste moslims aardig willen zijn voor hun Nederlandse gastheren voor alle oververwennerijen? Forget it!

  Hij legt geduldig uit waarom hij het programma maakt. ,,Dit is juist om mooie initiatieven rondom de ramadan te laten zien. Verder hoor je op FunX natuurlijk muziek want FunX is er voor iedereen, niet alleen voor moslims maar ook voor christenen, joden, ongelovigen en alles daar tussenin. We kunnen geen show maken die 100 procent Islam-proof is. Maar we kunnen wel proberen te verbinden en al het moois van deze maand in de spotlights te zetten.”
  De islam wordt tegenwoordig door zoveel Europeanen gehaat dat ze er niet eens meer liefde (?) van terugwillen!

  Boos karakter

  Op Facebook laat hij weten dat hij niet bang is. ‘Je zou denken dat de maand ramadan het mooiste in een mens naar boven haalt, maar dat geldt niet voor iedereen. Het boze karakter neemt bij sommigen onder ons juist de overhand. Of ik bang ben? Nee!’, schrijft de radiomaker op Facebook.

  Het komt vaker voor dat er op sociale media kwetsende en haatdragende reacties worden geplaatst onder berichten van FunX, volgens een woordvoerder. ,,Iedereen mag een mening hebben. Maar met de dood bedreigen, dat gaat veel te ver”, zegt ze. Daarom is er door zowel El Ouakili als FunX aangifte gedaan tegen de bedreigingen. Ook verwijdert de radiozender de reacties. ,,Maar ze zijn wel gearchiveerd, dus ze zijn voor ons nog zichtbaar.”

  Morad is al bijna tien jaar een van de belangrijke ‘gezichten’ van zender FunX. Sinds een paar jaar maakt hij ook programma’s op NPO Radio 1. Een half jaar geleden ontstond er ophef nadat hij een antisemitische beller in zijn uitzending aan het woord liet. Hij bood daar later zijn excuses voor aan.

  ik zou haast hopen dat ze alle bestuurders van die moskeeën daar in Almere gaan bedreigen omdat ik, en vele anderen, die akelige islam werkelijk kotsbeu ben en gruwelijk haat!

  Like

 13. vangie1206j zegt:

  Er is toch ook een WET tegen geluid overlast.
  Iemand die zijn stereoset te luid aan zet krijgt toch ook een politie bezoek volume lager of wij vorderen jou radio/versterker.

  Like

  • karton zegt:

   @ vangie1206j.
   Correct. Maar dan zou de pliesie die hele moskeet in beslag moeten nemen en die past niet in hun busje.
   Échte Nederlanders zijn of worden toch dood- en doodziek door al het gesodemieter met die aso-buitenlanders die hier alleen maar zijn om ónze potten leeg te vreten en ónze levenswijze te vernietigen ?
   Druit met dat schorem !!!

   Like

   • vangie1206j zegt:

    Die hele haathut hoeft niet alleen die versterker en microfoon is genoeg.

    Like

  • Piet Snot zegt:

   Voordat de politie hier komt voor geluidsoverlast moet je het wel heel lang volhouden om je buren ter treiteren.
   En dat is maar goed ook, iedereen heeft wel een keer een reden om een uurtje iets hardere muziek te draaien.
   En dat moeten we zo houden ook.

   In een verleden zat ik wel eens met een complete band in mijn huis te oefenen.
   Soms vroegen dan de buren of de ramen open gezet konden worden met mooi weer.
   De buren begonnen pas te klagen wanneer er een drumstel bij zat, maar ook niet allemaal.
   Maar een paar zeik buren heb je overal wel tussen wonen.

   Hiermee wil ik niet zeggen dat dat mossel gejank dan ook maar moet kunnen, want dat is het bewust opdringen van een geloof waar niemand van gediend is.
   En enkel bedoeld is om hun aanwezigheid kenbaar te maken met als doel de boel over te nemen.

   Like

   • delamontagne zegt:

    En dan worden meestal de punkers of andere leden uit een minderheidsgroepering verdacht.
    Terwijl het héél vaak de ouwetjes zijn die nog eens een keertje uit hun dak willen gaan.
    Onder of boven buren had ik in NL niet, maar toch stond de politie aan de deur toen een van m’n kinderen nog maar nauwelijks een drumstel had gekregen.
    De “klagers” woonden ook nog eens 10-tallen meters verderop.
    (( dit was eind jaren 80 !, komt de plisie tegenwoordig ook nog voor zoiets ? ? ))

    Like

   • Piet Snot zegt:

    Precies wat ik schrijf, zet een drumstel in je huis en iemand belt de politie.
    Je kan ook niet zachtjes drummen.
    Als er een drumstel bij kwam, moesten we ergens een ruimte regelen.
    En met matten om de boel een beetje te dempen sloop je je hele drum geluid, klinkt voor geen meter meer dan.
    Ik heb nog 1 snaredrum, niet te geloven wat je alleen daar al een enorme herrie mee kan maken.
    Ik heb al rubberen matten geprobeerd, ander snaredrum vel, maar het blijft keihard klinken.

    Like

 14. huls zegt:

  De hier gemoemde gelijkheid volgens de grondwet is een fopreden. Dit betekent dat moskeeten ook een KLOK mogen luiden op zondag. Dat is alles. Geen versterkers, geen bandopnames, niets van dat alles.
  De gemeenteraadsleden hier zitten iedereen voor de mal te houden omdat ze geen rellen met die tering moslims willen. Daar zijn ze bang van want “dizkriminasie”.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s