Dood door schuld?!

Screenshot_154

(Door: “Koddebeier”)

Is het kabinet door haar nalatigheid om zorgmedewerkers(ters) tijdig van mondkapjes te voorzien schuldig aan dood door schuld ???

RIVM brengt cijfers zorgmedewerkers naar buiten

De Telegraaf: Zeker negen mensen die in de zorg werkten, zijn overleden aan het corona-virus. De jongste was 45 jaar oud, de oudste 69. Zes van hen hadden al gezondheidsklachten, van de drie anderen is dat niet bekend, aldus het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Het is de eerste keer dat het instituut met deze cijfers komt.”

Dood door schuld – conclusie

Wanneer iemands onvoorzichtigheid ervoor zorgt dat een ander om het leven komt, kan er sprake zijn van dood door schuld. Het is dus niet nodig dat iemand opzettelijk gehandeld heeft. Wanneer er sprake is van dood door schuld kunnen er alsnog forse straffen worden gegeven: de maximumstraf ligt op 2 jaar gevangenisstraf en kan in sommige gevallen nog een stuk hoger uitvallen.

Door:
“Koddebeier”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

21 reacties op Dood door schuld?!

 1. Monalisa zegt:

  Nou de gene die zij hun de dood hebben ingejaagd gaat gewoon vrijuit. in de grond wet zal wel weer een artikeltje staan dat het overmacht is geweest.

  Geliked door 4 people

 2. karton zegt:

  Het Haagse Rapaille heeft vast al manieren bedacht om er onderuit te komen. (Wir haben es nicht gewusst, weet u wel ?)

  Like

 3. Jan zegt:

  O, dat ik dat nog mag meemaken dat Rutte dat Rutte gevierendeeld wordt. Wie had dat verwacht?

  Like

 4. Gienekehado zegt:

  De Verantwoordelijken voor Het Gerecht slepen!! Er komt zeker een levendig debat in de Tweede Kamer over ‘Corona’. Of er koppen gaan rollen, betwijfel ik. Rutte lult de hele tent wel onder de tafel!

  Like

 5. Piet Snot zegt:

  Op zich we, ze wisten dat het besmettelijk was en dus een risico vormde.
  Maar zijn er ooit schuldige aangewezen voor de vuurwerk ramp in Enschede.
  Of soldaten die kanker hebben gekregen door giftige verf of door ze met ondeugdelijk materiaal ergens heen sturen waarna hun eigen wapens ontploften.
  Ook daar moeten mensen ruim van te voren op de hoogte zijn geweest en dus verantwoordelijk.
  En zo zijn er nog wel 10 voorbeelden te bedenken.
  Hier komen ze overal mee weg.
  Of ze hebben er geen weet meer van, met de kennis van nu……, ze herkennen zichzelf hier niet in, en zo nog 100den smoezen.

  Geliked door 2 people

 6. Lucky zegt:

  https://www.parool.nl/nederland/8000-zorgmedewerkers-besmet-met-coronavirus-dit-is-onze-frontlinie-bescherm-hen~be6aa26b/

  8000 zorgmedewerkers besmet met coronavirus: ‘Dit is onze frontlinie, bescherm hen’
  Minimaal 8000 zorgmedewerkers zijn besmet (geweest) met het nieuwe coronavirus, blijkt uit cijfers van het RIVM. Vakbonden zijn bezorgd en eisen meer bescherming. ‘Er zijn al medewerkers op de ic terechtgekomen.’

  Geliked door 1 persoon

 7. Lucky zegt:

  https://www.limburger.nl/cnt/dmf20200424_00157770/bijna-duizend-zorgmedewerkers-zelf-besmet-met-corona

  Bijna duizend zorgmedewerkers zelf besmet met corona

  In krap drie weken tijd is bij een kleine duizend Limburgse zorgmedewerkers een besmetting met het nieuwe coronavirus vastgesteld. De meesten van hen werken in een verpleeg- of verzorgingshuis.

  Geliked door 1 persoon

 8. Lucky zegt:

  https://www.dagelijksestandaard.nl/2020/04/wilders-onverbiddelijk-kabinet-laat-corona-zorghelden-keihard-in-de-steek-ze-zouden-eigenlijk-moeten-aftreden/

  Wilders onverbiddelijk: ‘Kabinet laat corona-zorghelden keihard in de steek, ze zouden eigenlijk moeten aftreden!’

  Volgens PVV-fractievoorzitter Geert Wilders is het eigenlijk onvergeeflijk dat er zo weinig mondkapjes, handschoenen en veiligheidsbrillen ter beschikking zijn gesteld aan ziekenhuismedewerkers. Vandaag werd bekend dat ruim 14.000 van hen besmet zijn met het coronavirus. “Vreselijk!”, aldus de oppositieleider die er eigenlijk consequenties aan zou willen verbinden.

  “Zorghelden keihard in de steek gelaten door kabinet. Te weinig getest, te weinig beschermingsmiddelen en nu massaal besmet, in ziekenhuis opgenomen en 9 doden te betreuren. Vreselijk!

  In een niet-crisissituatie had het kabinet meteen moeten aftreden.”

  Like

  • koddebeier zegt:

   Aftreden ???? Ze zouden gestraft moeten worden !!

   Geliked door 1 persoon

  • Piet Snot zegt:

   Ik weet het niet hoor, maar als ik in de zorg zou werken had ik allang voor beschermingsmateriaal gezorgd.
   Je kan je dan wel verantwoordelijk voelen voor al die mensen die verzorging nodig hebben.
   Maar om te beginnen ben je nog altijd eerst voor jezelf verantwoordelijk.
   Of ik had mij zelf ziek gemeld of zelf iets aangeschaft, maar nooit onbeschermd blijven rond lopen tussen mensen die om de have klap dood gaan aan corona.
   Naar je werk gaan en hopen dat je niet ziek bent aan het eind van de dag is ook geen leven.
   Daar zou ik pas echt ziek van worden.

   Like

 9. Lucky zegt:

  Het schijnt dat 13% van de positief geteste personen sterft aan het virus, maar er wordt nog steeds héél weinig gestest dus dat percentage is onbetrouwbaar.

  Like

 10. Lucky zegt:

  https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/meer-sterfgevallen-coronavirus-blijkt-uit-nieuwe-cijfers-verzameld-door-huisartsen~b1acdc4f/

  Meer sterfgevallen coronavirus, blijkt uit nieuwe cijfers verzameld door huisartsen

  Nederlandse huisartsen melden 764 sterfgevallen van het coronavirus die nog niet bekend waren in de statistieken van het RIVM, dat tot nu toe 4.289 doden telt. Het gaat om patiënten die niet getest zijn maar bij wie een sterke klinische verdenking van het virus bestaat.

  Like

 11. Lucky zegt:

  https://www.linda.nl/nieuws/liveblog-coronavirus-laatste-updates/

  ‘HELFT ZORGMEDEWERKERS ERVAART TEKORT AAN BESCHERMENDE MIDDELEN’
  Zo blijkt uit een peiling onder leden van de beroepsvereniging Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN). Daaraan hebben bijna 11.000 verzorgenden, verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten meegedaan.

  Vooral mondneusmaskers zijn schaars. Ongeveer 80 procent maakt zich zorgen over besmetting van zichzelf, van patiënten en van eigen naasten. Bijna drie op de tien respondenten hebben corona-gerelateerde klachten gehad, de helft van hen is daarmee toch gaan werken. Een derde ervaart druk om zonder bescherming te werken, in wijk- en verpleeghuizen is dat bijna de helft.

  Like

 12. Lucky zegt:

  https://www.dagelijksestandaard.nl/2020/05/kijk-dan-ab-osterhaus-ramt-goede-coronakoers-er-nog-eens-in-testen-testen-testen-testen-t-e-s-t-e-n/

  Kijk dan! Ab Osterhaus ramt goede coronakoers er nog eens in: testen, testen, testen, TESTEN, T.E.S.T.E.N!

  “Ik denk dat juist nu het moment is om heel aggressief te testen. Er zijn heel veel laboratoria in Nederland die in principe die test zouden kunnen uitvoeren. Je zou het bij GGD’s kunnen doen, allerlei plaatsen.

  Als je intensiever zou gaan testen nu, voordat je de boel opengooit, dan heb je de mogelijkheid om de brandhaarden die er nog zijn op te sporen, mensen in quarantaine te plaatsen. Als je het dán openzet, heb je minder kans dat je er weer een enorme wolk [aan coronabesmettingen, red.] achteraan krijgt.”

  Like

 13. Trucker zegt:

  ik zie zo voor mij de paraplu’s opengaan, ken dat van in mijn land Vlaanderen, alleen als er een (politieke) afrekening moet gebeuren wordt daar gevolg aan gegeven, hoeft dat niet sluiten ze de rangen.

  Like

 14. Gienekehado zegt:

  Komende winter wordt ook spannend!! (geen Sinterklaas, Kerst, OudNieuw????)
  COVID-19 pandemic could last 2 years, 2nd wave could be worse – report
  The report cited findings that suggest that even past severe influenza pandemic viruses, such as the Spanish Flu, were less infectious than the novel coronavirus.
  https://www.jpost.com/international/covid-19-pandemic-could-last-2-years-2nd-wave-could-be-worse-report-626541

  Like

 15. Lucky zegt:

  Dreigementen van china, geen medische hulpmiddelen meer naarNederland…

  China threatens to halt medical supplies after the Netherlands changes Taiwan rep office name (Netherlands office Taipe)

  China dreigt met het stopzetten van medische voorzieningen nadat Nederland de naam van de Taiwanese vertegenwoordiging heeft gewijzigd (Nederlands kantoor Taipe)

  Like

 16. Lucky zegt:

  Ondertussen,
  Chinese netizens pleiten voor boycot van Nederlandse producten, stopzetting van de export van medicijnen over Taiwan

  http://www.globaltimes.cn/content/1186988.shtml

  Netizens call for Dutch products boycott, halt to medical exports over Taiwan

  The Netherlands’ provocative move in changing its trade and investment office in Taiwan island to Netherlands Office Taipei, aimed at lifting its political relations with the island, is destructive to the regional stability and likely to face backlash, analysts said.

  The Chinese Embassy in the Netherlands has contacted the Dutch Foreign Ministry to lodge solemn representations after Guy Wittich, Representative of the Netherlands Trade and Investment Office in Taiwan, announced the simplification of the office’s name to the Netherlands Office Taipei. The Chinese embassy has made a request for clarification of the matter.

  The embassy stressed that the Taiwan question concerns China’s core interests and adhering to the one China principle is the political foundation for developing China-Netherlands relations. China urges the Netherlands to honor its commitment to the principle, properly handle Taiwan-related issues and take concrete actions to maintain the healthy and stable development of bilateral relations.

  Chinese netizens irritated by the Netherlands’ move called on the Chinese companies to immediately stop exporting medical supplies to the country, and appealed to others to boycott all Dutch products and cancel their travel plans to the country.

  Nl
  Netizens pleiten voor boycot van Nederlandse producten, stopzetting van de export van medicijnen over Taiwan

  De provocerende zet van Nederland om zijn handels- en investeringskantoor op het eiland Taiwan om te zetten in Netherlands Office Taipei, gericht op het opheffen van de politieke betrekkingen met het eiland, is destructief voor de regionale stabiliteit en zal waarschijnlijk terugslag krijgen, aldus analisten.

  De Chinese ambassade in Nederland heeft contact opgenomen met het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken om plechtige vertegenwoordigingen in te dienen, nadat Guy Wittich, vertegenwoordiger van het Nederlandse Handels- en Investeringsbureau in Taiwan, de vereenvoudiging van de naam van het kantoor aan het Netherlands Office Taipei had aangekondigd. De Chinese ambassade heeft verzocht om opheldering van de zaak.

  De ambassade benadrukte dat de kwestie-Taiwan betrekking heeft op de kernbelangen van China en dat het vasthouden aan het ene China-principe de politieke basis is voor de ontwikkeling van de betrekkingen tussen China en Nederland. China dringt er bij Nederland op aan zijn belofte aan het beginsel na te komen, Taiwan-gerelateerde kwesties naar behoren te behandelen en concrete maatregelen te nemen om de gezonde en stabiele ontwikkeling van de bilaterale betrekkingen te behouden.

  Chinese netizens geïrriteerd door de Nederlandse beweging riepen de Chinese bedrijven op om onmiddellijk te stoppen met het exporteren van medische benodigdheden naar het land, en riepen anderen op om alle Nederlandse producten te boycotten en hun reisplannen naar het land te annuleren.

  Like

 17. sweetheart zegt:

  geen testen geen bescherming des te langer opsluiting van de mensen, begrijp de AGENDA!!!!!!

  Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s