“Mooie initiatieven rond ramadan”

Screenshot_173

(Door: Wim van Schaik)

De ramadan is begonnen. In Nederland mogen ruim 1 miljoen moslims een maand lang niet eten en drinken tussen zonsopgang en zonsondergang. Voor veel moslims is dit een maand van bezinning en bezieling, maar óók van liefde, verbinding, samen zijn en… lekker eten, heet het. Zou kunnen. Maar er is ook een keerzijde… 

Die keerzijde is dat enkele van de bekendste islamitische overwinningen juist in deze maand plaatsvonden. Dat weten moslims maar al te goed. Het begon al in de maand ramadan in 624 met de slag bij Badr, toen Mohammed een grote en rijk beladen handelskaravaan van de Mekkanen vanuit een hinderlaag aanviel en verpletterend versloeg beroofde. En tijdens ramadan 630 vierde Mohammed zijn grootste triomf: de verovering van Mekka,  indertijd de belangrijkste stad op het Arabisch schiereiland. Daarmee hield het niet op. Toen Mohammed in 632 stierf, was dit hele schiereiland al onderworpen aan de islam. Deze gewelddadige vestiging van de islam was de opmaat naar een lange geschiedenis van geweld. Islam betekent nu eenmaal onderwerping.

De meeste Europeanen willen niet weten dat ook twee belangrijke islamitische successen tegen de Europese christenen juist gedurende de ramadan plaatsvonden. In 711 wonnen de mohammedanen in het zuiden van Spanje de Slag van Guadalete, waarop de bezetting van al-Andalus volgde. Die zou bijna acht eeuwen duren. En in 1187 veroverde Saladin Jeruzalem op de Kruisvaarders, het begin van het einde van de Europese christelijke aanwezigheid in deze regio.

Niet vreemd dus dat in het historisch bewustzijn van moslims ramadan samenvalt met het herdenken van deze en andere belangrijke islamitische veldslagen. De gedachte  is dat Allah in deze maand het geweld van jihadstrijders extra beloont. Zelden zullen we dit in de media lezen, horen of zien. En zo komt het dat westerlingen massaal negeren, ook tegen beter weten in, dat de islam een gewelddadige religie is, gebaseerd op geweld. En de islamitische vastenperiode bezien ze het liefst vanuit het geruststellende christelijk theologisch perspectief dat vasten en geweld onmogelijk samen kunnen gaan. De werkelijkheid is dat de ramadan vaak uiterst gewelddadig is.

Ook tijdens ramadan 2020 gaan islamitisch gedreig en geweld gewoon door. Dat merkte Morad El Ouakili, presentator bij NPO Radio 1 en dj bij FunX. Hij werd deze week op sociale media met de dood bedreigd voor het maken van het programma Ramadan Late Night. Overigens is dat programma een voorbeeld van selectieve NPO-pluriformiteit, die luisteraars en kijkers aan moet praten dat de islam bij Nederland hoort.

Volgens de bedreigers is muziek draaien in de maand ramadan echter een ‘doodzonde’ en daarom zou de borstkas van de presentator doorzeefd moeten worden met kogels. Oei! En Morad wilde juist een programma maken “om mooie initiatieven rondom de ramadan te laten zien”. FunX zou er voor iedereen zijn, niet alleen voor moslims, maar ook voor christenen, joden, ongelovigen en alles daar tussenin. Verbinden heet dat.  Maar helaas voor Morad en de NPO, moslims zijn niet snel tevreden en zitten al helemaal niet te wachten op een halfbakken islamprogramma.

Zou Morad dat niet weten? Wil hij eigenlijk wel verbinden? Praat hij niet alleen maar het valse mantra van de NPO na, dat zelfdestructief verbinden propageert? Zelfdestructief, omdat het van één kant moet komen. En dat is niet de kant van hen die menen het recht te hebben te domineren. Het heeft er veel van weg.

De moslim Morad verspreekt zich namelijk als hij zegt: “We kunnen geen show maken die 100 procent Islamproof is”. Horen we hier een ondertoon van spijt? In feite geeft hij de bedreigers gelijk: de ideale situatie zou een show zijn die islamproof is. Nu begrijpen we ook beter dat Morad in een eerdere uitzending het aanvankelijk geen probleem vond om ene Mario antisemitisch gebral te laten spuien. Pas na acht minuten, toen Mario helemaal leeg gelopen was, maakte hij aan die kwaadaardigheid een einde: “Ik moet nu even afscheid van je nemen, bedankt (!) voor je tijd.” Waarom niet meteen afgekapt? Waarom brak pas na een storm van kritiek het besef bij Morad door dat hij fout zat? Zou het kunnen, omdat dit soort praat in zijn kringen normaal, zeg maar islamproof is? Net zo normaal als iemands borstkas doorzeven met kogels tijdens ramadan.

Door:
Wim van Schaik
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", Bananenmonarchie Nederland, Barbarisme, belangenverstrengeling, cultuurrelativisme, Desinformatie, Eurabië, gezond realisme, Hypocrisie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Jihad, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, Linkse media, mainstream-media, Moslims, Naïviteit, nieuw fascisme, NPO, onwetendheid, praatjesmakers, propaganda, publieke omroep, ramadan, Rotzakken, Taqiyya, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

10 reacties op “Mooie initiatieven rond ramadan”

 1. Rensk. zegt:

  Nou dat kun je wel zeggen dat moslims zich verbinden met elkaar. Ze verbinden of rijgen elkaar stevig aan het mes. Overal in de wereld en met name in de arabische wereld. Dat noemen ze verbinding! Mocht je ook maar iets afwijken van de meerderheid b.v. als de meerderheid soennieten zijn en de minderheid sjietisch dan word er een flinke verbinding gemaakt door de minderheid aan het mes te rijgen. Of de broeder in stukjes te snijden voor de verbinding. Weg ermee is de gedachte. Het is de grootste lacher sinds 1400 jaar. Moslims die van verbinding houden. Een giller.

  Geliked door 2 people

 2. Yvonne zegt:

  Oeps foutje verovering Mekka was in 630 kan gebeuren

  Like

 3. klaas zegt:

  Geliked door 1 persoon

  • Gienekehado zegt:

   Niet alleen Slob stemt hiermee in, Het Hele Misdaadsyndicaat op Het Binnenhof gaat hier mee accoord. Ze zitten gevangen in hun eigen hypocriete hersenspinsels en zijn LAF!!

   Like

 4. jantjeuitnl zegt:

  De meeste moslims hier zijn op de islam school gebrainwashd en spreken met gespleten tong, indien nodig.
  Mohamed heeft gezegd dat je om je geloof te beschermen mag liegen. Dat geeft al aan dat hij dat zelf ook heeft gedaan.

  Geliked door 1 persoon

 5. Motorman zegt:

  Zijn er zulke stickers van “ FCKRAMADAN “ ergens te verkrijgen?

  Like

 6. Willem zegt:

  Uitstekend artikel.

  Like

 7. kampersrene zegt:

  2 maanden niet eten noch drinken en zijn we zijn ze kwijt ….en voor ze te pesten fritten met beafsteak eten voor hunne smoel

  Like

 8. Gienekehado zegt:

  Enge moslims, Enge Joden, Enge Christenen, Enge Hindoestanen… Weg er mee!!! Enge Joden in Israël willen wel profiteren van Heidenen, maar ze niet verdedigen. Ze weigeren, op een enkeling na, bij de IDF te gaan. Hier een grote demo tegen de dienstplicht. 80% of nog meer parasiteert op de portemonnee van De Heidenen. Over 25 jaar is het 50/50 Heidenen/Enge Joden. Hopelijk is er dan meer rust in het Midden-Oosten.

  Like

 9. raider zegt:

  Na gewetens problemen (vroeging) van 1400 jaar moorden dan nu Verbintenis Fuuuuck

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s