Brussel sust: geen proces wegens Hongaarse noodtoestand-wetten

Screenshot_10

(Vertaling: E.J. Bron)

Anders dan tegen Polen wil de Europese Commissie tegen Hongarije geen verdere procedure wegens verdragsschending openen. Achtergrond zijn de enkele weken geleden door het Hongaarse parlement goedgekeurde noodtoestand-maatregelen, die aan minister-president Viktor Orbán (foto) verstrekkende volmachten geven. De Europese Commissie zou de wet gelezen hebben en “er is nog geen reden om een procedure wegens verdragsschending te starten”, verklaarde de vicevoorzitter van de Europese Commissie, Vĕra Jourová.

Duits - Zuerst

Deze inschatting zou echter alleen voor dit moment gelden. De situatie in Hongarije zou in de context gezien moeten worden, want al voor de corona-crisis zou er sprake geweest zijn van “grote zorgen” betreffende de machtenscheiding en de persvrijheid in Hongarije. De Europese Commissie zou alle noodwetten in het kader van de corona-crisis in de EU-landen controleren, zei Jourová.

Na beoordeling van de pandemie noodtoestand-wetten in andere landen zouden de juridische experts van de Europese Commissie in interne standpuntbepalingen tot de beoordeling zijn gekomen dat er in het geval van Hongarije op dit moment geen concrete aanknopingspunten voor de schending van democratische grondrechten zouden zijn. Daarom zouden er geen directe tegenmaatregelen nodig zijn.

Bron:
https://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Brussel, demoniseren, Europese Commissie, EUSSR, Hongarije, Hypocrisie, machtswellust, Rotzakken, soevereiniteit, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

2 reacties op Brussel sust: geen proces wegens Hongaarse noodtoestand-wetten

  1. roheline1 zegt:

    Orban moet de EU gaan leiden. Dan is er tenminste weer een toekomst.

    Like

  2. Pingback: Hongaarse noodtoestand-maatregelen EU-conform: EVP-voorzitter Tusk dient zich te verontschuldigen | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s