Hoedjes met vleugels helpen kinderen in China veilige afstand te houden om niet besmet te raken met Covid-19

Screenshot_7

(Vertaling: Z.B.)

Hoofddeksels, ontworpen volgens een duizend jaar oude traditie, werden toegevoegd aan de mondkapjes en desinfecteermiddelen op een basisschool in Hangzhou in China. Ze dienen als een bijzonder hulpmiddel in de strijd tegen het corona-virus. Ze moeten de leerlingen helpen om een veilige hygiënische afstand tot anderen te bewaren. Tijdens het bewind van de Song-dynastie werden deze ‘hoeden’ gedragen door leden van het keizerlijke hof.

Eenbasisschool in Hangzhou in het oosten van China heeft een hoofdbedekking als preventieve maatregel opgenomen zodra de kinderen weer naar school konden. Deze zelfgemaakte hoofddeksels zijn ‘hoeden’ die aan de zijkanten zijn verbreed door middel van zogenaamde vleugels die de leerlingen moeten helpen op veilige afstand te blijven van andere kinderen, zodat ze niet potentieel besmet kunnen raken met het corona-virus, dat volgens officiële cijfers China geleidelijk aan het verlaten is.

De hoed is een model gebaseerd op de traditie van de Song-dynastie, die in China regeerde tussen 960 en 1279 na Christus, volgens de South China Morning Post. Gedurende deze periode zouden ze worden gedragen door de leden van het keizerlijke hof. Volgens een van de overleveringen beval de eerste keizer van de dynastie zijn ministers om dergelijke hoofdtooien te dragen, zodat ze tijdens de hof-vergaderingen niet met elkaar zouden praten, zegt Tsui Lik-hang van de Hong Kong City University. “Deze verklaring is pas later gekomen. De keizers van de Song-dynastie droegen soortelijke hoeden met vleugelkleppen ook“, voegde de historicus er aan toe.

Met deze maatregel probeert de basisschool de kinderen te helpen zich aan de aanbevelingen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) te houden. Die stelt dat mensen minimaal een meter afstand van elkaar moeten houden. “Als je te dicht bij de geïnfecteerde staat, kun je druppeltjes inademen die het virus bevatten”, waarschuwt de WHO.

Volgens een door de South China Morning Post geciteerde deskundige op het gebied van kindereducatie zijn de hoeden een goede manier om kinderen te helpen het concept van het bewaren van een veilige afstand van anderen te begrijpen. Kinderen begrijpen zulke dingen vaak op een enigszins abstracte manier, legde Ian Lam Chun-bun, hoofd van de afdeling voorschoolse educatie aan de Universtity of Education in Hong Kong, uit.

“De kinderen zien en voelen de hoeden als ze elkaar met de vleugels raken. Hierdoor kunnen ze beter begrijpen wat er van hen wordt verlangd en zullen ze onthouden dat ze verder weg moeten blijven bij hun vrienden”, voegde Ian Lam Chun-bun eraan toe.

Bron:
www.lidovky.cz

Vertaald uit het Tsjechisch door:
Z.B.
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in China. Bookmark de permalink .

9 reacties op Hoedjes met vleugels helpen kinderen in China veilige afstand te houden om niet besmet te raken met Covid-19

 1. Kees zegt:

  Die gasten lopen inderdaad achter de feiten aan, nu is wetenschappelijk bewezen dat men 8 meter afstand moet houden in gebouwen en niet dat 1.5 meter gekte.

  Geliked door 2 people

 2. ronjaspers zegt:

  Sambal bij.

  Like

 3. Luchtpint zegt:

  België voerde mondmaskers uit ondanks tekort in eigen land

  Ondanks de tekorten in eigen land heeft België sinds 15 maart toch 284 vergunningen toegekend om mondmaskers, brillen en andere beschermingsmiddelen uit te voeren naar landen buiten de EU. Dat blijkt uit een navraag van De Tijd.

  Sinds 15 maart geldt in de Europese Unie een exportverbod voor ‘medische persoonlijke beschermingsmiddelen’. Het gaat zowel om mondmaskers, brillen en vizieren die de ogen beschermen als andere beschermende kleding om besmettingen tegen te gaan. Alle douanediensten, ook onze Douane en Accijnzen, moeten er strikt op toezien dat geen enkele lading door de mazen van het net glipt.

  Ondanks een Europees verbod sinds 15 maart gaf ons land nog 284 vergunningen om mondmaskers, brillen en andere medische beschermingsmiddelen uit te voeren naar landen buiten de EU. Alleen als een lidstaat uitdrukkelijk de toestemming geeft mag zo’n lading met mondmaskers of andere bescherming nog de Europese grens oversteken. In ons land kreeg de federale overheidsdienst Economie de bevoegdheid om die uitvoervergunningen toe te kennen. Navraag van De Tijd leert dat sinds 15 maart 284 vergunningen zijn afgeleverd. Dat betekent dat er sindsdien nog elke dag gemiddeld zes ladingen met mondmaskers en andere beschermingsmiddelen uit België zijn uitgevoerd.

  Waarom is export ondanks de grote tekorten in eigen land toch nog toegelaten? De woordvoerster van de federale overheidsdienst Economie, Chantal De Pauw, kon ons vrijdag alleen de algemene redenen geven voor de 284 vergunningen. Het gros, 116 vergunningen, is afgeleverd op basis van ‘contractuele en commerciële verplichtingen’. Nog eens 103 vergunningen gebeurden in het kader ‘humanitaire hulp’. Nog 56 vergunningen waren zogeheten ‘intra company’-zendingen, dus binnen dezelfde groep. En de resterende negen vergunningen waren ‘giften of zendingen naar familieleden’.

  We kregen geen verdere details over de 284 ladingen, zoals de hoeveelheden, welke bedrijven nog mochten exporteren en naar welke landen ze zijn vertrokken. Maar bijvoorbeeld het mondaine Monaco zou nog aan ‘veel’ mondmaskers zijn geraakt via ons land. Dat liet de Monegaskische minister van Volksgezondheid Didier Gamerdinger zich twee weken geleden in een tv-interview ontvallen.

  De minister vertelde hoe Monaco in maart geen maskers meer vond in China, Turkije, Mexico, Polen en zelfs niet bij Franse fabrikanten. Dan is er een beveiligde bevoorrading opgezet, waarbij de minister zegt dat onder andere een beetje vanuit Frankrijk is gekomen, maar ‘veel uit België’. Twee weken geleden al begon Monaco gratis mondmaskers uit te delen aan zijn inwoners.

  Like

  • Luchtpint zegt:

   Ik lees in dat artikel van de Tijd dat er nooit een uitvoerverbod is geweest van mondmaskers in België in tegenstelling tot Duitsland.

   Nu komt de aap helemaal uit de mouw.

   1) eerst wordt een grote voorraad vernietigd in 2018
   2) dan wordt ons in maart wijsgemaakt dat mondmaskers dragen niet nodig is, terwijl er toch nog voorraad was om te exporteren en die gingen dan de deur uit naar het buitenland
   3) sinds vorige week worden in dit stom land regels opgesteld om mondmaskers verplicht te maken op het openbaar vervoer vanaf volgende week
   4) en er is nu geen voorraad dus moeten mensen ze via allerlei cursussen op internet zelf zien te kunnen maken.
   5) Monaco kan ze gratis uitdelen dankzij ons en België kan dat zelf niet voor zijn eigen bevolking gedaan krijgen.

   WTF ?

   https://www.tijd.be/politiek-economie/belgie/algemeen/belgie-voerde-mondmaskers-uit-ondanks-tekort-in-eigen-land/10224414.html

   Geliked door 1 persoon

 4. Piet Snot zegt:

  Ik vind het zielig voor die kinderen.
  Daar zit je dan, heb je de hele dag een achterlijke pet op je kop in de klas.

  Geliked door 4 people

 5. Blaffertje zegt:

  Woehahahahaaa.
  Vertel datv ook even aan dat virus.

  Like

 6. Lucky zegt:

  Ondertussen
  https://www.dagelijksestandaard.nl/2020/05/alarmerend-de-chinezen-komen-naar-nederland-willen-maritieme-industrie-overnemen/

  Alarmerend! De Chinezen komen naar Nederland: ‘Willen maritieme industrie overnemen’

  De coronacrisis in China lijkt grotendeels bezworen. De Chinezen kijken dus alvast vooruit. Zo hebben ze hun oog laten vallen op tal van bedrijven die zwaar zijn getroffen door de coronacrisis. In Nederland hebben de Chinezen het nu gemunt op de maritieme sector – en dat is alarmerend

  Volgens de Nederlandse Staatsomroep zijn de Chinezen momenteel uitermate geïnteresseerd in de Nederlandse maritieme industrie. En niet een klein beetje ook. Ze zouden plannen hebben om op den duur de scepter te zwaaien in maritiem Nederland.

  Zo willen de Chinezen bijvoorbeeld nog steeds de grote scheepsbouwer IHC overnemen. Eerder werd die overname door het kabinet van Mark Rutte afgewend, maar iedereen weet dat de kaarten er nu opeens heel anders voor staan…

  Er zijn nog honderden andere voorbeelden te noemen van Chinezen die grip proberen te krijgen op de Nederlandse economie. Nederland moet zich beseffen dat de VOC-mentaliteit, zoals oud-premier Jan-Peter Balkenende dat zo mooi omschreef, verleden tijd is.

  Nederland heeft het initiatief op de wereldwijde handelsmarkt al lang niet meer in eigen hand. Maar willen we het definitief uit handen geven aan de Chinezen? Denk daar nog maar eens goed over na…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s