“Zweeds model duidt de toekomstige ontwikkeling aan”

Screenshot_13

(Vertaling: E.J. Bron)

Michael Ryan is de expert van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) voor het corona-virus. Wat betreft Ryan “duidt het Zweedse model in de omgang met het virus de toekomstige ontwikkeling aan”: weinig verboden en nauwelijks restricties van de kant van de regering, maar een appel op het gezonde mensenverstand, dat door de meeste mensen wordt opgevolgd.

Die Freie Welt

Onmiddellijk nadat in Zweden eind januari bij de eerste patiënt het corona-virus werd geconstateerd, reageerden de verantwoordelijke autoriteiten anders dan in Duitsland, waar men volgens minister van Gezondheidszaken Spahn eind januari immers van mening was dat men alles onder controle zou hebben en niet zou hoeven reageren. De Zweedse gezondheidsautoriteit riep vroeg tot bepaalde gedragsveranderingen op (afstand houden, aanrakingen en groepen vermijden). De Zweden begrepen dat deze geringe beperkingen van hun dagelijks leven hen veel ingrijpender maatregelen zouden besparen en hielden zich grotendeels aan de aanbevelingen.

Geheel zonder besmettingen en sterfgevallen echter gaat het corona-virus ook niet aan Zweden voorbij. Vooral in de hoofdstad Stockholm is het aantal besmettingen evenals het aantal sterfgevallen in vergelijking met de rest van het land relatief hoog. Daarbij is het opvallend dat vooral mensen met een migratieachtergrond exponentieel vaker door het virus besmet worden dan autochtone Zweden.

Anders dan de Merkel-regering ziet de Zweedse regering af van ondemocratische, de grondrechten beperkende tot schendende maatregelen ter verhindering van de uitbreiding van het corona-virus. Dat levert haar niet alleen lof op van o.a. de Amerikaanse president Donald Trump, maar daar wordt ook welwillend door de Wereldgezondheidsorganisatie nota van genomen.

Michael Ryan, expert van de WHO voor het corona-virus, noemt de omgang van de Zweedse instellingen met het corona-virus in een video “de toekomstige ontwikkeling aanduidend”. De mensen zouden indien mogelijk fundamenteel hun levenswijze moeten overdenken. Dat gaat in kleine stapjes, zoals Zweden dat voordoet, wezenlijk eenvoudiger. Deze lessen zouden de andere landen van Zweden moeten leren, zegt Ryan.

Bron:
www.freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Zweden. Bookmark de permalink .

4 reacties op “Zweeds model duidt de toekomstige ontwikkeling aan”

 1. Julia zegt:

  Laat Rutte hier een voorbeeld aan nemen i.p.v. de waanzin van o.a. Merkel te volgen. Haar fascistische ideeën mogen geen enkele invloed hebben op onze economie. Nimmer zal je burgergehoorzaamheid stimuleren of bereiken door de doorgeslagen waanideeën en het vernietigen van de economie. 40.000 op ruim 17 miljoen inwoners besmettingen en daar de economie totaal ten gronde voor richten. Frau Merkel heeft nu al bereikt dat het 8 jaar gaat duren voordat de economie van Duitsland er bovenop komt. Dit heeft deze fascistische dictator al voor elkaar willen wij dit? Het is nu onze plicht voor het welzijn en de toekomst van o.a. onze kinderen de hoogste tijd grote druk op Rutte uit te oefenen om die algehele lock down op te heffen en hiervoor ten volste zijn verantwoording te nemen. Ons land gaat nu al exact dezelfde kant op als Duitsland (feit alleen al dat allerlei noodwetten worden doorgedrukt ondanks dat dit grondwettelijk niet mogelijk is zonder dat er nieuwe verkiezingen zijn geweest). Aangezien fascisme staat voor o.a. onderdrukking en het afschaffen van democratie hebben wij als kiezers nimmer hiervoor gekozen. Kortom: de corona aanpak is inderdaad een menselijke catastrofe en is een misdaad tegenover de mensheid.

  Like

 2. Rensk. zegt:

  Eigen verantwoordelijkheid. Altijd goed. Krijg je een wat slimmer volk. Maar onze politici nemen zelf geen verantwoording (hoeft tegenwoordig ook niet meer, want alles wat ze doen vinden de mensen prima, ook al is het tegen hun eigen belang in)en projecteren dat op de bevolking door te denken dat zij dus ook geen verantwoording nemen. Zo werkt het altijd.

  Like

 3. Ton Ruygrok zegt:

  Maar het Zweedse model.. heeft geen “”” ..Staatsman/vrouw…””” opgeleverd.. terwijl dat bij de lock-down modellen zoals o.a in ons en naburige landen wel het geval is…. wat is nou belangrijker……,
  A.Ruygrok, Monster.

  Like

 4. Even mijn eigen invulling aan het geheel.
  Ik ben het zeker niet eens met een lock down maar van de andere kant hou Ik wel een metertje of meer afstand van mensen.
  In het geheel niet omdat Ik denk dat dat nodig is maar dat is dan mijn idee maar dat doet aan mijn denkwijze niks af.
  Ik kom namelijk net als iedereen in winkels waar bepaalde regels in gesteld zijn en omdat die winkelvloer niet mijn vloer is pas Ik me aan aan de regels die de winkel in voert, al zou het alleen maar gaan om mijn mede kopers een iets zekerder gevoel te geven.
  Het doet namelijk niet zeer om een zekere afstand te houden ondanks dat het soms een niet altijd even gemakkelijk gevoel geeft, maar ja wie ben Ik op 17 miljoen inwoners.
  Van de andere kant ga Ik wel in discussie met mensen, ook op een metertje of 1,5 afstand want als die mensen een zekere angst voelen heb Ik niet de neiging om hun angst gevoelens aan te jagen.
  Waarom zou Ik ook, niemand wordt daar wijzer of stommer van en laat je iedereen in zijn eigen waarde.
  Zoals bekend ben Ik een nogal fel tegenstander van de of een lock down maar als anderen daarin mee willen gaan is het niet mijn probleem.
  Het is eigenlijk allemaal vrij simpel als je de dingen maar in het juiste perspectief plaatst.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s