EHRM erin geluisd: Irakese “vluchteling” uit de dood opgestaan

Screenshot_34

(Door: Marilla Slominski – Vertaling: E.J. Bron)

In Finland stellen de autoriteiten een onderzoek in naar een Irakees, die na zijn terugkeer in zijn thuisland gefolterd en vermoord zou zijn. Het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) heeft Finland er daarom toe veroordeeld om een schadevergoeding van € 20.000,- aan diens dochter te betalen. Nu lijkt het er heel erg op dat de EHRM-rechters er ingeluisd zijn met deels vervalste documenten.

journalistenwatch

De 44-jarige was in 2015 naar Finland “gevlucht” en had asiel aangevraagd. Zijn asielaanvraag werd afgewezen en daarop keerde de man in 2017 naar Irak terug. Korte tijd na zijn terugkeer, zei men, zou hij vermoord zijn.

Twee jaar later kreeg Finland van het EHRM opdracht om € 20.000,- aan de dochter van de man te betalen, nadat was beslist dat de autoriteiten het recht van de man op leven geschonden en hem aan foltering blootgesteld hadden.

Nu vermoedt de Finse politie dat de beslissing van de rechters in ieder geval deels op vervalste documenten berustte en dat de “uit de dood opgestane” Irakees opgewekt en vrolijk in zijn thuisland woont, bericht “yle”.

Op de foto is de verdachte zien hoe hij met een andere man op de grond zit en er voor hem allerlei lekkernijen staan uitgestald, zoals rijst, vlees en groente.

De dochter zou inmiddels in voorarrest zitten. Zij wordt ervan beschuldigd haar vader erbij geholpen te hebben zijn dood te simuleren.

De Finse onderzoekers willen contact opnemen met de verdachte, het is echter niet bekend of zij zullen proberen hem naar Finland te brengen of dat hij in Irak ondervraagd wordt.

Volgens informatie van de politie zou het verhoor van de dochter van de man goed verlopen zijn: “De afgelopen vrijdag opgepakte verdachte heeft het verloop van de gebeurtenissen duidelijk gemaakt. Het verhoor bevestigde de waarneming dat de Irakese man ( de vader) leeft”, aldus de leider van het onderzoek, Jan Aarnisalo.

Bij de doodenscenering zouden behalve de dochter nog andere personen betrokken zijn. Hij wilde niet zeggen welke personen dit zijn, maar bevestigde dat de dochter er niet van werd verdacht alleen gehandeld te hebben. “Alle aanwijzingen duiden erop dat dit een geplande handeling was, waarbij meerdere personen waren betrokken”, aldus de leider van het onderzoek. Om hoeveel verdachten het zou gaan, zou hij op dit moment nog niet bekendmaken, zei men.

“Volgens de informatie uit het vooronderzoek heeft Finland in dit geval geen fout bij de afwijzing van de asielaanvraag van de man gemaakt. Op grond van ons onderzoek werd de man voor zijn aankomst in Finland niet vervolgd in Irak”, verklaarde Aarnisalo.

Bron:
www.journalistenwatch.com
Door: Marilla Slominski

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "migratie", "Nuttige idioten", "omvolking", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, Allochtonen, asielwaanzin, belangenverstrengeling, Criminaliteit, Eurabië, EUSSR, Finland, gezond realisme, Graaien, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Irak, Islam, islamappeasement, Islamofilie, Justitie, kwaadaardige opzet, moralisme, Moslims, Naïviteit, onwetendheid, politie, Rotzakken, Taqiyya, tolerantie/intolerantie, verloedering. Bookmark de permalink .

10 reacties op EHRM erin geluisd: Irakese “vluchteling” uit de dood opgestaan

 1. karton zegt:

  Finland gaat al aardig op Nederland lijken !

  Like

 2. dutchess zegt:

  Niemand zal toch hoop ik staan te kijken van dit bericht? Algemeen bekend is toch dat moslims al bij het openen van hun ogen tegenover de “ongelovigen” liegen dat ze barsten.

  Geliked door 2 people

 3. hans zegt:

  Ze zijn er niet ingeluisd, ze zijn betrapt! Zorgelijk dat mensen nog steeds denken dat die corrupte griezels oprecht zijn of recht zouden handhaven! Dat is lang aantoonbaar zelfs!

  Geliked door 2 people

 4. vangie1206j zegt:

  Laat EHRM maar eens Rutte onder de loep nemen met zijn rechten van de NL. bevolking.

  Geliked door 2 people

 5. ieznogoedh zegt:

  De Finse onderzoekers willen contact opnemen met de verdachte, het is echter niet bekend of zij zullen proberen hem naar Finland te brengen of dat hij in Irak ondervraagd wordt.

  Ik zou zeggen, laat hem maar daar (net zoals alle vluchtelingen die hier al zijn of nog gaan komen). Dat geld bij de EHRM claimen.

  Like

 6. Yvonne zegt:

  Dood of levend en nog proberen ze van het gastland geld los te peuteren
  Hij mag toch zeker wel terug naar Finland ? Hij is verward en dacht dat hij dood was (sarcastisch bedoeld) in Irak laten blijven en nooit meer Europa in

  Geliked door 1 persoon

 7. Claudia Millenaar zegt:

  Zo dus ook op deze manier verdwijnt er gewoon weer belastinggeld… Ik word er zo ontzettend moedeloos van. Ik hoop echt dit toe te kunnen schrijven is aan naïviteit, anders kun je dit niet anders dan kwaadaardig noemen.

  Enfin, des te sneller het westen veranderd in eenzelfde shithole als waar velen uit vandaan gekropen komen, des te sneller is er ook hier helemaal niets meer is om te verdelen.

  OT; de EHRM gaat de centen natuurlijk wel terugvorderen! Of mogen wij het allemaal nog eens meebetalen omdat de Finnen vergoed moeten worden voor de centen die onterecht door de EHRM gevorderd zijn?

  Like

 8. Hovawart zegt:

  Met zoveel artsen en hooggeleerden in de moslimlanden is het zeker niet vreemd dat er iemand genezen word ná zijn dood, daar kunnen ze hier nog iets van opsteken.
  (er zijn zelfs turken en marokkanen die op latere leeftijd naar hun geboorteplaats terugkeren en in korte tijd plotsklaps vele jaren ouder zijn geworden, zodat zij na hun vakantie opeens de pensioen en AOW leeftijd hebben)…..(een raadsel.)

  Geliked door 1 persoon

 9. Dr. Heinz zegt:

  Dit is totaal geschift, om dit in behandeling te nemen, en nog totaal geschifter om dat GIGA bedrag van €20.000,- uit te keren!!!
  Geen enkele moslim is zoveel waard!!
  Hoe komen ze aan dat bedrag??
  Europa is verloren!!

  Geliked door 1 persoon

 10. Republikein zegt:

  Op goede vrijdag?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s