Kleinkinderen moeten maandelijkse schenking van € 50,- aan de staat afschuiven

Screenshot_44

(Door: Manfred Rouhs – Vertaling: E.J. Bron)

Asociale rechtspraak

Niet alles wat goed is, heeft ook per se iets te maken met rechtvaardigheid. Deze ervaring moesten twee kleinkinderen in de Duitse deelstaat Niedersachsen opdoen, wier oma voor hen allebei tien jaar lang maandelijks € 50,- op een spaarrekening had gezet. Nadat de oma in een verzorgingshuis terechtkwam, waarvan zij de kosten niet helemaal zelf kon betalen, pluisden ambtenaren van de sociale dienst haar vermogen uit en ontdekten in haar afschriften de maandelijkse betalingen ten gunste van het spaarbankboekje van de kleinkinderen. Dus sloegen ze toe en eisten van de kleinkinderen de terugbetaling van het geld. Terecht, zoals nu het gerechtshof Celle besliste.

PI News (2)

Het lijkt erop dat de staat geldgebrek heeft. Drie jaar geleden had de arrondissementsrechtbank Aken in een gelijksoortige zaak, waarin het eveneens om een bedrag van € 50,- maandelijks ging, nog ten gunste van de ontvanger beslist.

Ongelukkig is dus diegene die op deze wijze geld overmaakt, zodat het gevolgd kan worden door de altijd begerige en grijpgrage openbare hand. Wanneer de oma uit Niedersachsen haar kleinkinderen het geld cash in de hand gedrukt zou hebben, dan zou er niets gebeurd zijn, omdat “vadertje staat” niets zou hebben meegekregen van de transactie. Op dit moment valt aan zulke gestes zelfs helemaal niet te denken, want als ze nu de hand vastpakt van haar kleinkind, dan sterft oma aan corona.

De actuele ommezwaai in de rechtspraak laat zien welke consequenties de naderbij komende afschaffing van het contant geld voor ons allen zal hebben. En ze maakt een gezamenlijke doelstelling van de Duitse doelstelling met de in het begin van de jaren-90 in Europa mislukte communistische doelstelling duidelijk. Namelijk de bedoeling om de generaties lang gegroeide samenhang van de families te verwoesten en te vervangen door de mooie nieuwe orde van een alleen zalig makende “Grote Broer”, die oma en kleinkinderen reduceert tot hun nuttigheid voor het de hele wereld omspannende net van het globaliseringskapitalisme.

Zulke omstandigheden vereisen maar één ding: verzet! Wie nu nog zwijgt, maakt zich medeschuldig!

Bron:
www.pi-news.net
Door: Manfred Rouhs

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", Barbarisme, belangenverstrengeling, Communisme, cultuurrelativisme, demoniseren, Duitsland, Graaien, Justitie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, machtswellust, Marxisme, nieuw fascisme, Overheid, Rotzakken, Socialisten, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

28 reacties op Kleinkinderen moeten maandelijkse schenking van € 50,- aan de staat afschuiven

 1. Tistochwat zegt:

  De ‘staat’ is crimineel gewetenloos!

  Geliked door 5 people

 2. Tistochwat zegt:

  Zou iemand het erg vinden als er eindelijk afgerekend wordt met de communistische, islamofiele duivels die aan de macht zijn?

  Geliked door 4 people

 3. Bert.
  Kunnen wij iets betekenen voor deze mensen bijvoorbeeld via de advocaat met zijn allen een kleinigheidje overmaken ten gunste van haar kleinkinderen zodat een en ander recht gezet kan worden.
  Ik weet dat Ik iets verlang van je dat misscien ten koste zou kunnen gaan van je prive maar er zou een mogelijkheid kunnen bestaan om contact te krijgen met deze advocaat.
  Want dit is zo in en in triest dat Ik graag een oproep wil doen.
  Gaat dit namelijk via de advocaat kunnen deze klootzakken niet aan het geld.

  Geliked door 1 persoon

  • Tistochwat zegt:

   Henk der Niederlánder 3 mei 2020 om 21:15

   Je kunt hooguit iets via crowdfunding proberen, maar dat is een heel gedoe.

   Like

   • Ik heb er al dikwijls over gelezen Tis maar heb geen idee hoe dat werkt.
    Laat Ik dan de vraag stellen is er hier iemand die zo,n crowdfunding op poten wil zetten (want als Ik wist hoe dat werkt deed Ik het zelf wel)
    Maar het moet toch mogelijk zijn om zo,n ding recht te zetten met een initiatief

    Geliked door 1 persoon

   • Het kan ookbest mogelijk zijn dat de webmaster ondertussen al iets aan het uitzoeken is.
    Laten we even afwachten.
    Anderszijds is er ook een mogelijkheid dat er iets in Duitsland opgezet wordt door mensen die dit artikel gelezen hebben.
    Ff een dagje afwachten dus

    Like

   • E.J. Bron zegt:

    In dit geval lijkt mij die tweede optie de beste Henk.

    Geliked door 2 people

  • Dus luitjes reageerders en schrijvers wij zijn vanaf dit moment op zoek naar iemand die een crowdfunding actie op touw kan zetten.
   Wie wil helpen aub.
   Ik zal in ieder geval de eerste zijn die stort.
   Of althans een van de eersten

   Like

  • Piet Snot zegt:

   Henk, zoek eerst eens uit wat b.v. de inkomsten zijn van de ouders.
   Misschien komen deze kinderen wel helemaal niets tekort en is de spaarpot allang weer bij gevuld.
   Er zijn genoeg kinderen in Nederland te vinden waarvan de spaarpot is geplunderd omdat de ouders geen werk meer hebben b.v die nooit meer aangevuld wordt.
   Ga je daar eens in verdiepen i.p.v.meteen los gaan op een krantenbericht.
   Ja, het blijft een tyfus streek van boekhouders daar.

   Geliked door 3 people

   • Goeiemorgen Bert
    Ik moest eerst even onderstaand bericht lezen van Jan ennaar het schijnt heeft de desbetreffende ambtenaar nogal (bewust of onbewust) een grove fout gemaakt omdat deze oma dus per kind 2 ton zou mogwn geven zonder verdere consequenties.
    Ik ging er inderdaad nogal misschien te vol en te heftig in, maar het ligt in mijn aard om tegen zulke ambtelijke smeerlapperij in te gaan.
    En zoals uit onderstaand schrijven van Jan blijkt zal het voorlopig aan de familie zelf zijn om een recht zaak te beginnen en het geld terug te vorderen.
    Het is in ieder geval duidelijk dat deze rechter in Celle er dan toch nogal naast zat.

    Geliked door 1 persoon

  • Jan zegt:

   De staat overtreedt de wettelijke regelingen en daarom dient oma een advokaat in te schakelen. Lees mee:

   Oma zit dus zelfs meer dan ruim binnen de grenzen wat is toegestaan. €6000 per kind in 10 jaar terwijl €200.000 is toegestaan

   Ehegatten und eingetragene Lebenspartner können sich wechselseitig bis zu 500.000 Euro steuerfrei schenken. An jedes Kind (auch Stiefkinder und Kinder verstorbener Kinder) können von jedem Elternteil bis zu 400.000 Euro steuerfrei verschenkt werden, an jeden Enkel von jedem Großelternteil 200.000 Euro. Für alle anderen Verwandten – Kinder beschenken Eltern, Geschwister sich untereinander, die Schwiegermutter die Schwiegertochter –, aber auch Geschenke an die liebe Nachbarin oder einen völlig beliebigen anderen, beträgt die steuerfreie Höchstgrenze 20.000 Euro.

   Alle Freibeträge gelten für einen Zeitraum von zehn Jahren
   ….
   https://www.faz.net/aktuell/finanzen/meine-finanzen/vermoegensfragen/geld-verschenken-steuergrenzen-fuer-einmalige-und-monatliche-schenkungen-14373780.html

   Geliked door 2 people

 4. Monalisa zegt:

  Daarom willen ze het contante geld ook afschaffen 500 euro is al weg nu komt 250 euro in het geding. Als je de kleinkinderen wat wil geven op een bank moet je met je kleinkind naar de bank en het storten op hun rekening (het kind stort het zelf) in Duitsland zijn bouwsparen rekeningen daar kan je gewoon contant er op storten maar digitaal is alles te achterhalen.

  Like

 5. delamontagne zegt:

  Voor ALI gelden andere regels…………
  Dan heeft dit Syrische, sorry “Nieuwe Duitse gezin”, het beter getroffen.
  Ali met z’n 11 kinderen leeft op 220 meter quadraat en krijgt 5239 Euro maandelijks

  https://x7m7u8e3.stackpathcdn.com/wp-content/uploads/2018/08/Syrian-family-receives-5239-Euros-in-benefits-every-month-in-Germany.mp4?_=1&iv=70

  Like

  • En zo lopen er 1000 den Ali’s rond in Europa Delamontagne en allemaal betaald door de werkenden.
   En een besje in Sachsen mag het spaargeld van hun kinderen inleveren.
   Het wordt echt tijd dat de regenten en hun handlangers (Lees ambtenaren) tegen de muur gezet worden.

   Geliked door 6 people

 6. guusvelraeds zegt:

  Als contant geld afgeschaft is dan is de vrijheid van de gewone man door het putje. Niet voor de grote jongens want die zitten lang en breed fiscaal op de Kayman eilanden of andere fiscaal aantrekkelijke oorden. Hun creditcard zal altijd aangevuld worden met het geld van de kleine man.

  Geliked door 6 people

 7. Cathja zegt:

  Wat een smerige streek is dit! Dieven zijn het. Je eigen mensen en zelfs kleinkinderen bestelen, terwijl vreemdelingen bergen met geld ontvangen…
  Ziek…., heel ziek!

  Geliked door 2 people

 8. Hovawart zegt:

  Het niveau van een samenleving is te bepalen hoe zij met de ouderen omgaan……ik zie het niet.

  Geliked door 3 people

 9. De belastingwetgeving in Duitsland is dus kennelijk anders dan bij ons, bij mijn weten bestaat er in Nederland een vrijstelling tot een bepaald bedrag per jaar dat geschonken mag worden, weet uit mijn hoofd niet hoe hoog die precies is maar in elk geval vele malen hoger dan € 50,00 per maand.
  Maar ja, belasting is wel vaker onzinnig, wat mij altijd het meest heeft verbaasd is het niet geringe bedrag dat op een erfenis wordt ingehouden.
  Zo’n erfenis handelt om geld waar al belasting over is afgedragen en als de bezitter ervan overlijd dan doen ze het als het ware nog eens dunnetjes over.

  Like

 10. koplampkapot zegt:

  Het is wetgeving waarvan al besloten is deze behoorlijk te gaan beperken. Er kan geharkt worden bij je kinderen, zelfs als ze niet (meer) in de BRD wonen. Je kunt je privé verzekeren, dat doen mijn vrouw en ik ook, maar dat kost (in ons geval) €180 per maand. Eens kijken of we ons dat de komende tijd kunnen blijven permitteren…

  Like

 11. andre zegt:

  Bah wat zuur en zo zie je maar weer dat ook de rechtsgang niet toetst aan redelijkheid, werkelijkheid en voorgaande zaken maar net als de rotte politici de kant willekeurig kiezen van het lalalala geld en die vage agenda pushen van de psychopaten. Het is natuurlijk barmhartig om te helpen maar daar is de rot niet mee weg. Het probleem is dat het rechtssysteem en politici niet kunnen worden gecontroleerd en ook niet worden bestraft. Bijvoorbeeld Rutte kan liegen wat hij krijgt opgedragen want een tegengeluid wordt “gedownplayed” in de politieke kringen via het partij kartel en in de MSM wordt alles net zo mooi verdraaid of verzwegen tot het in het voordeel is van liegende Rutte. Maar mocht er iets voordoen dat het bij de rechtbank komt dan gaat het in het gerechtelijke carroussel van meer of minder. Noch rechters nog politici kunnen op hun fouten worden afgerekend in het huidige systeem Dit is het probleem en met het overhevelen van dat kleine beetje rechten wat we nog overhebben naar de EU zitten we gevangen als slaven in de nazistaat van de psychopaten en zuigen ons compleet leeg.

  Geliked door 2 people

 12. Julia zegt:

  Aangezien Rutte de voetsporen van Merkel land volgt zal ook hier vrijstelling tot een bepaald bedrag snel via de ondemocratische ingestelde noodwetten van kracht worden. Het valt ook op dat er veel minder geldautomaten zijn veel zijn al voor goed dichtgespijkerd vooral de automaten van o.a. ABN AMRO zijn al drastisch geslonken en worden zogenoemd uit veiligheidsredenen niet meer vervangen. Veel winkels accepteren nog uitsluitend PIN betalingen. Allemaal voor opgezet spel. Uiteindelijk wil men al een aantal jaren van cash af. Elke transactie die nu gebeurt hetzij via Internet of bij de detailhandel kan tot op de cent af worden gecontroleerd. Algehele controle is het nieuwe normaal. Heel veel onder ons beseffen tot op heden blijkbaar nog niet dat alle vrijheden zijn ontnomen en de dictatuur inmiddels al hoogtij viert en het altijd zo zal blijven zolang wij niet de moed hebben onszelf te bevrijden. We hebben geen enkel vooruitzicht, worden continu aan het lijntje gehouden en geconfronteerd met meer en meer regels die ons in de wurggreep hebben en van de elitaire machtswellustelingen.

  Geliked door 2 people

  • Cathja zegt:

   @Julia

   Alleen als contant geld grondwettelijk wordt verboden, is het ook verboden. Contant geld mag niet zomaar afgeschaft worden. Het is en blijft een wettelijk betaalmiddel, totdat het dus bij wet geregeld is.

   Like

   • Julia zegt:

    Cathja. Ik ben het geheel met u eens maar het was mij ook niet bekend dat winkeliers uitsluitend PIN betalingen mogen accepteren en cash mogen weigeren Dit gaat nu al de verkeerde kant op. Daarbij lijkt het mij wel leuk voor de massa die nog altijd eens zijn dat cash wordt afgeschaft storing er dagen geen betalingen via PIN mogelijk zijn. Dus boodschappenkarretje kunnen laten staan. Maar ja het denkvermogen bij vele Nederlanders werkt blijkbaar niet meer optimaal. Kijken niet verder dan de neus lang is of gebruiken de welbekende slogan WE KUNNEN ER TOCH NIETS AAN DOEN.

    Like

 13. koddebeier zegt:

  Het grootste probleem voor hardwerkende burgers is de (R)Overheid !

  Geliked door 3 people

 14. koddebeier zegt:

  De rupsjes nooit genoeg graaien altijd maar graaien en het geld over de balk blijven smijten aan allerlei linkse hobby’s, het is een eindeloze cirkel !
  Want alle oude kartelpartijen zijn gewoon links of ze nou christelijk of liberaal zijn het maakt geen flikker uit !

  Geliked door 4 people

 15. Joannes den Hollander zegt:

  Misdadig en te zot voor woorden. Het Duitse volk heeft echter massaal voor deze regering, die een hekel heeft aan eigen volk, gekozen. Crowdfunding zoals iemand suggereerde heeft geen enkele zin. Daarmee wordt alleen maar het huidige systeem in stand gehouden. Tegengas c.q. volksopstanden krijg je alleen maar als het volk nog meer uitgemolken wordt.

  En om even in eigen huis te blijven. Is het hier anders met die onbenullen die ons land regeren? De Staatsschulden die gemaakt zijn om het de ordinaire schooiers uit de Zuidelijke staten en de voormalige Oostbloklanden naar de zin te maken zal ook hier zijn tol gaan eisen.
  Na de coronaperikelen wordt het hier voor de belastingbetaler een financiële ramp. Massaontslagen en faillissementen zullen schering en inslag zijn. Het is dan gedaan met de “welvaart “, want de bodem van de uitkeringspotten zijn nu al zichtbaar. Uitkeringen zullen niet meer vanzelfsprekend zijn voor iedereen. Hopelijk worden zij die al generaties lang aan het bijstandsinfuus hangen als eerste aangepakt waarbij twee gezinnen in een huis wat mij betreft, geen overbodige luxe is.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s