Nieuwste peiling: AfD haalt haar achterstand weer wat in

AfD

(Vertaling: E.J. Bron)

Het grenst bijna aan een wonder dat de AfD ook in deze zware tijden, waarin ze door de media nog meer dan anders geïgnoreerd of gedemoniseerd wordt dan anders, überhaupt het hoofd boven water kan houden. En het lijkt erop dat de partij haar achterstand weer iets inhaalt:

journalistenwatch

De SPD daarentegen kan in de kiezersgunst niet van haar zogenaamde crisismanagement profiteren. In de “Zondagstrend”, die het opinieonderzoeksinstituut “Kantar” wekelijks voor de “Bild am Sonntag” uitvoert, verliezen de sociaaldemocraten 1% in vergelijking met vorige week en komen nu uit op 15%. Daarmee staan ze weer gelijk met de Groenen, die op 15% bleven staan.

De CDU verliest weliswaar 1%, maar is desondanks duidelijk de grootste partij. Ze krijgt 37% en staat daarmee 22% voor op haar coalitiepartner SPD. De AfD zet haar herstel voort en staat nu op 12% (+ 1%), Die Linke blijf top 9% staan, de FDP staat stabiel op 6%.

De overige partijen komen samen op 6% (+ 1%). “Kantar” heeft voor de “Bild am Sonntag” van 22 tot 29 april 2020 1443 mensen geënquêteerd. De vraag luidde: “Op welke partij zou u stemmen wanneer er volgende zondag parlementsverkiezingen zouden zijn?”

Het zou voor de AfD nog beter kunnen lopen wanneer zij er eindelijk mee zou ophouden om bijna alleen nog maar met zichzelf bezig te zijn en niet constant achter de linkse partijen en journalisten aan zou lopen.

Bron:
www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in AfD (Alternative für Deutschland), Duitsland. Bookmark de permalink .

4 reacties op Nieuwste peiling: AfD haalt haar achterstand weer wat in

 1. Gienekehado zegt:

  Het wordt tijd dat de mohammedanen de boel over gaan nemen! (knuppeltje!) Die Heimat ist TOT, Houzee!!

  Geliked door 1 persoon

  • guusvelraeds zegt:

   Gaat zeker gebeuren. Moet jij opletten hoeveel Europeanen dan plotseling Mohammedaan worden. Rutte voorop met zijn reet omhoog in de moskee en Jetten hijgend achter hem.

   Geliked door 1 persoon

   • Gienekehado zegt:

    Ik denk eerder dat ze asap vertrekken naar het landhuis van vriendin Angela in Argentinië!! Rutte en Jetje zijn zelf ook schijtbang voor de mohammedanen, alleen hebben ze de ballen niet om dit te uiten! Leg ze maar eens onder hypnose, leugendetector. JE OREN ZULLEN TUITEN!!!!

    Like

 2. guusvelraeds zegt:

  Ja het schiet lekker op hoor!

  G*d Allemachtig!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s