Toenemende nervositeit in de kanseliersbunker

Screenshot_42

(Door: Wolfgang Hübner – Vertaling: E.J. Bron)

Merkel´s masker

Minister van de bondskanselarij Helge Braun heeft rechtbanken bekritiseerd die eisen tegen verschillende bepalingen en beperkingen in de door de staat beschikte uitzonderingstoestand, de zogenaamde “shutdown”, hebben toegewezen. Zijn bazin, de bondskanselier, is dus niet alleen ontevreden over grenssluitingen voor binnendringers of parlementsverkiezingen in Thüringen, maar nu ook nog over ongewenste rechtbankvonnissen. Dan wordt het immers de hoogste tijd om deze brutale nesten van verzet in het Duitse justitiewezen weldra eens grondig uit te roken. Per slot van rekening is Angela Merkel er aan gewend dat de onderdanen zich koest houden als de linkse predikantsdochter iets niet bevalt.

PI News (2)

Maar op dit moment komen er steeds meer ontwikkelingen waarvan Merkel niet vrolijk wordt. Weliswaar is de lastige soeverein grotendeels nog bang en verstomd achter mondmaskers. Maar het verzet tegen de ongrondwettige pesterijen en repressies neemt niet alleen toe op internet, maar ook op straten en pleinen.

En de aangewakkerde angstmakerij haalt steeds minder uit tegenover het virus. Dat is weliswaar noch ongevaarlijk noch overwonnen, dat is nu algemeen bekend. Maar in zijn massale effect is het blijkbaar niet veel dodelijker dan voorgaande griepepidemieën in Duitsland dit waren.

Alleen werden bij deze eerdere treurige gebeurtenissen bij lange na niet zulke zwaarwegende en belangrijke maatregelen uitgevaardigd als dat nu al wekenlang het geval is. Wat in het begin op grond van beelden uit China en veelmeer nog uit Italië begrijpelijk leek, is volgens de huidige kennis niet meer acceptabel.

En het is niet in de laatste plaats daarom niet acceptabel, omdat niemand kan zeggen welke koers de Duitse regering en de regeringen van de deelstaten eigenlijk volgen in deze crisis, welke perspectieven voor de samenleving en de economie ze op de langere termijn hebben.

Veelmeer wordt bij steeds meer mensen de verdenking groter dat de regerenden en hun partijen, met voorop de CDU/CSU, er toenemend behagen in gevonden lijken te hebben om eindelijk een harde grip op het volk te hebben en daarvoor ook nog met hoge waarderingen in peilingen en populariteit beloond worden.

Die laatste stagneren nu echter of ze brokkelen zelfs al af. Want omdat niet alle Duitsers welgestelde pensioengerechtigden en rijken zijn, die nu eenmaal moeten afzien van de volgende cruise, maar zelfstandigen, arbeiders of employés, wordt de onrust quasi wetmatig groter.

Miljoenen willen namelijk niet alleen maar weten wanneer ze eindelijk weer enigszins normaal kunnen leven en ademhalen. Ze willen vooral weten hoe het eerstdaags met hun existentie is gesteld, hoe ze hun rekeningen en verplichtingen kunnen betalen, wanneer ze hun kinderen weer naar kleuterscholen, scholen en universiteiten kunnen sturen. Ze hebben een gezond wantrouwen in de sussende woorden van de verantwoordelijke politici dat alles wel goed zou komen volgens het gebruikelijke Merkel-motto “Wir schaffen das!”

Als zulke twijfel epidemisch wordt, dan kunnen ook de binnenlandse veiligheidsdienst en de gelijkgeschakelde media niet veel meer uitrichten. De toenemende nervositeit in de kanseliersbunker is terecht. Laten we het gewoon openlijk zeggen: dat is goed nieuws!

Bron:
www.pi-news.net
Door: Wolfgang Hübner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland, kwaadaardige opzet, Merkel, Overheid, Rotzakken, Verzet, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

9 reacties op Toenemende nervositeit in de kanseliersbunker

 1. droevige mof zegt:

  Merkel’s nightmare and unhappy end
  Volgens de staatstelevisie zal de Corona-crisis (door de mens Merkel medeveroorzaakt) de Duitse burgers tot 729 miljard euro kosten. Vreemd aantal 729, typisch Tagesschau, waarschijnlijk twee of drie keer zo duur. Zoals de Berlijnse luchthaven.
  https://www.tagesschau.de/wirtschaft/coronavirus-kosten-ifo-101.html

  Geliked door 1 persoon

 2. Jan zegt:

  Merkels Schergen

  Like

 3. Juanito zegt:

  Merkill mag niet de kans krijgen te ontsnappen naar haar buitenverblijf in Paraguay. Ze zal in Duitsland berecht moeten worden voor jaar wandaden. In 15 jaar Merkill junta heeft deze SED communist Duitsland veranderd in een DDR ruïne.

  Geliked door 1 persoon

 4. Jan zegt:

  Wir schreiben das Jahr 1943

  Ik gun die agenten een mooie dood (met een kogel tussen de ogen)
  10 agenten of daaromtrent tegen 1 vrouw. Dappere SA

  Like

 5. Peter zegt:

  Oost Duitsland ,dat heeft Merkel van Europa gemaakt,en al die idioten hier lopen er slaafs achteraan .

  Geliked door 3 people

 6. Jan zegt:

  Het kankergezwel dat CNN heet. CNN noemt betogers tegen de corona-ophokking van mensen neo-nazis

  CNN’s Jake Tapper asks if the Stay at Home protesters at the Capitol are in the same “vein” as the Charlottesville Neo-Nazis.

  Michigan Governor Gretchen Whitmer says the protesters “depicted some of the worst racism and awful parts of our history in this country.” pic.twitter.com/gImo4ebIIk

  — Benny (@bennyjohnson) May 3, 2020

  Jake Tapper and Gov. Whitmer called this man a Nazi today. @jaketapper
  Our media is a virus more destructive than any we’ve ever seen. #EnemyOfThePeople
  #s#st pic.twitter.com/RMRvq1PJ7x
  — Steph (@steph93065) May 3, 2020

  Hat Tip Katie

  Like

 7. Julia zegt:

  Merkel heeft al in het openbaar staan bibberen. Nu de hoogste tijd om haar flink te laten bibberen voor een Internationaal Hoog Gerechtshof. Dit soort fascisten zijn een dodelijk gezwel voor onze samenleving en welvaart en dienen per direct uit de samenleving te worden gehaald. De gevaarlijke virus van waanzin heeft haar ten volste getroffen. Onbegrijpelijk dat er nog een massa is die zichzelf naar de ondergang laten helpen doordat zij nog langer achter dit soort mensen staan.

  Geliked door 3 people

 8. Kokkelkorn zegt:

  De Doodstraf voor dat laf wijf, toen die zooi uitbraak ,was zij gezien in China. .

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s