Aan Arnon Grunberg

Screenshot_90

(Door: Jan Dijkgraaf)

Beste Arnon,

“Als ze het over Marokkanen hebben, hebben ze het over mij”, zei je gisteravond in de Nieuwe Kerk in Amsterdam. Met ‘ze’ doelde je vast op PVV’ers. En op FvD’ers, qua grote hoop.

Met ‘mij’ op Joden. Want: “Het is logisch dat als er gesproken wordt over bepaalde bevolkingsgroepen op een manier die doet denken aan de meest duistere tijd uit de twintigste eeuw, als dat gewoon is geworden, er vroeg of laat op die manier ook weer over Joden gesproken kan worden.”

In de wereld van Arnon Grunberg zal de redenering vast kloppen. Als je even vergeet hoe thans dóór ‘bepaalde bevolkingsgroepen’ over Joden gesproken wordt althans. En niet alleen gesproken.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

17 reacties op Aan Arnon Grunberg

 1. Geliked door 2 people

 2. Chaim van Dam zegt:

  Fl*kker nou ajb eens een keer op met dat racisme-gebazel. Het is allang niet meer zwart vs blank, rijk vs. arm, Joden vs. Marokkanen. Het is allemaal framing en retoriek en zinloos genuanceer over niks. Het is thans in 2020 de Staat vs. de Burger, niks meer, niks minder. Linkse huilies komen telkens weer met nieuwe verzonnen tweedelingen en nieuwe bedreigingen om de mensen bang en klein te houden. Heel simpel: óf je presteert voor Nederland ongeacht je afkomst (= welkom) óf je doet dat niet (= rot op). Meer dan zat van o.a. excuus-emigré-Mexicanen 🙂 uit NY die ons gaan vertellen hoe het hier in elkaar zit. Je koos ervoor NL te verlaten, prima, rot dan op en ga niet hier op uitnodiging van naar bestaansrecht snakkende old school-media de deugmens uithangen. Los je sh*t daar op, doen wij het hier, daar hebben we geen meneer Grunberg voor nodig. Al dan niet besneden dominees hebben we al genoeg hier.

  Geliked door 1 persoon

 3. Rensk. zegt:

  En dan hoor je de koning zeggen dat er niet weggekeken moet worden. Moet ie tegen het kabinet en de EU en bekende Nederlanders als dat rare ventje Grunberg en vele andere bekende Nederlanders zeggen. Ik b.v. zou volgens Claudia de Breij een fascist zijn. Gewoon omdat ik het niet met haar eens ben en sterker: ik mag haar gewoonweg niet. Vind het een heel vervelend onecht persoon en eigenlijk ook een heel sneu persoon, die meteen begint te schelden als iemand haar niet leuk vind.

  Like

 4. guusvelraeds zegt:

  Als ze het over Marokkanen hebben, hebben ze het over mij zegt de grachtengordel bubbel verhalen schrijver. Dat klopt maar dan alleen als hij zijn besneden Joodse lul uit de broek haalt en naast een besneden Marokkanen lul op tafel legt. Ik bedoel maar je lult uit je nek of je lult niet uit je nek.

  Geliked door 1 persoon

  • R Thomasson zegt:

   @Guusvelraeds. Arnon Grunberg heeft geen kloten en geen lef, maar wel een opgeblazen ego. Hij is een op het paard getilde literaire hoer, die voor geld is bereid alles te doen. Hij lijkt eigenlijk op een vroegere krantenadvertenties voor 06-nummers; “Arnon vindt alles geweldig! Ook SM, bondage, rubber enz.” (wij vervangen namen als Jolanda, Betty of Sandra met Arnon). Het is moeilijk te achterhalen wat speelt zich af in zijn zieke geest? Hoe kan hij als een bloedhond zo tekeer gaan? Hij weet hoe beestachtig agressief zijn Marokkanen tegen Joden in zijn stad Amsterdam, en elders in de reeds geïslamiseerde delen van Nederland. Hij weet ook dat behalve Joden, deze geïmporteerde drek uit de Derde Wereld, pleegt ook aanvallen – op dagelijkse basis – op homo’s, vrouwen, Hindi en iedereen die niets met Allah te maken heeft. Als men zou het karakter van Arnon Grunberg analyseren, komt men tot de conclusie dat hij een perfecte loopjongen van Asscher en Cohen van de Joodse Raad kon zijn. Hij zou op literaire wijze de Joden proberen uit te leggen dat “Geen verzet, is verzet” en hoe geweldig de leefomstandigheden in de kampen zijn. Hij zou ze waarschijnlijk ook uit CS Amsterdam uitzwaaien.

   Geliked door 1 persoon

 5. delamontagne zegt:

  Imam “Salem” van Villefranche-sur-Saone raadt zijn gelovige muslims aan om elke keer als zij een Begraafplaats/Kerkhof voorbij komen waar Niet -moslims begraven liggen te zeggen:”Ik wens jullie in de hel” …………!
  / / / /
  Omdat er geen afscheiding/ muur is tussen het gedeelte waar de geleuvige moslims liggen en dat van de ongelovige Franse op de begraafplaats aldaar, is de imam gepiqueerd…

  BRON:

  Geliked door 2 people

 6. Wolf zegt:

  Dit is nou een akelige vuile ROT jood. Jammer dat de goede joden gedood zijn in WOII en dat deze gek evenals sampsom en soros o.a. op wonderbaarlijke verraderlijke wijze nog mogen leven.

  Geliked door 1 persoon

  • R Thomasson zegt:

   @Wolf. Bij een vroegere buurvrouw van mij hing een tegeltje bij het raam. Op de tegel stond: MET SLECHTE MENSEN GAAT HET ALTIJD GOED.

   Like

 7. Wolf zegt:

  Mooi raak briefje van Jan.

  Like

 8. verwardeman zegt:

  In de psychologie is dit toch een ” suicidale neiging ” ?
  Deze BNer is – evenals onze vriend Maarten v Rossum – een gespleten persoonlijkheid met
  suicidale neiging : van de ene kant de mond vol over ” vrijheid en rechten ” , van de andere
  kant hele volksstammen – met een levensgevaarlijke religie van haat – hier heen halen , een
  vijfde colonne van geitenneukers zou Theo v Gogh zeggen .
  Dat is een ” weg met mij , suicidale ” neiging , oftewel LINKSGEK !
  Het grote probleem is dat deze types hun afwijking er bij ons allen in willen rammen via
  die MSM , trap er niet in , zeg het voort .

  Geliked door 2 people

 9. P.Y. Tieleman Winter zegt:

  Arnon Grunberg wat een domme verduisterde dwaze linkse man. Zelfs Joden hebben mesjoggenne. Helaas is wel.moeilijk dit vast te stellen maar is wel waar. Deze verlinkste en psychotische manische dwaas kreeg nog een podium ook. Wat een zielig niveau. Arnon Grunberg een echte Marokkaan, dat is wel duidelijk.

  Geliked door 2 people

 10. Lot zegt:

  Jan Dijkgraaf weer zo’n schrijver die we kunnen missen als kiespijn, zonde van de tijd die ik besteedde aan het lezen, zelfde verhaal.
  Hij denkt toch echt dat de meeste nederlanders, op 100 of 1000 na (zijn hevig racisten), willen leven in een multiculturele samenleving en WIJ al die invaders van de afgelopen 40 jaar sinds jaren 70 met hun ons land en LEVEN willen delen. In een onderzoek was toch de islam naar nederland halen de grootste fout in onze geschiedenis volgens 86%. Voor de een is die geschiedenis 500 jaar voor de ander 4000 6000 jaar.
  LEVEN ik wil graag leven op mijn eigen manier vanuit mijzelf en mij niet steeds bezighouden met vreemden die door ons beeld/land lopen, om de omgeving te moeten kennen met hun erin, die in die omgeving niet thuishoren, behalve om hierop bezoek vakantie te gaan. Waarom moet ik mijn leven spenderen om mij in HEN te verdiepen. Ik weet ook dat die turken én slaven die hier al 1500 jaar gekomen en een elitaire samenleving hebben opgericht met hun aan het stuur, zich nooit hebben verdiept in ons, geen wederkerigheid dus.
  tenzij je de halve poging van Hitler, om duidelijk andere redenen, als een terugkeer naar odin wil zien, en ook nog eens creepy verkeerd. Meer een soort van slavische aanbidding van wat hij zelf kent, hij ziet er ook niet uit als een germaan.

  Like

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   Als je denkt dat Jan Dijkgraaf in een multiculti samenleving wil leven, heb je zijn brieven niet begrepen. Dat is niet erg, hoor, dat je het niet snapt, maar blaas dan niet zo hoog van de toren. Voor dat blaaskakerige geroeptoeter hebben we Jensen al.

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Geliked door 1 persoon

 11. Gienekehado zegt:

  De OmVolkingskrant meldt dat Mekkerkanen / allahtonen de 4 Mei Herdenking verstoorden en (weer) kransen vernield hebben. Natuurlijk hoor je die Boekjesschrijver / Nep-Jood daar niet over. Vieze Hypocriete Nep-Jood met je 1000en vlieguren Ned-VS! Als hij in de verdrukking komt, zal hij de Jodenvervolging weer misbruiken! Ik las ook ergens dat Femke het vertikte om het volkslied te zingen. Maar wel lekker shinen met de ketting en hypocriet slijmen op tv! Zum Kotzen!

  Geliked door 2 people

 12. Adriaen zegt:

  “Als ze het over Marokkanen hebben, hebben ze het over mij”, aldus Arnon Grünberg.
  Tsja, hij herkent zich natuurlijk moeiteloos in het geniepige en wezelachtige karakter.

  Geliked door 1 persoon

 13. Harry zegt:

  Ik kan me niet herinneren dat ik die pratende composthoop ooit iets zinnigs heb horen zeggen .
  Keek vroeger wel regelmatig tv en in praatprogramma’s was ie nogal eens aanwezig .

  Kennelijk ziet de binnenkant van zijn hoofd er net zo uit als de buitenkant .
  Warrig zootje !

  En dat is dan een bekende schrijver ?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s