Document-lozen kunnen procederen? “Vluchtelingen” dienen klacht in tegen uitlezen van mobiele telefoondata

Screenshot_85

(Door: “Victoria” – Vertaling: E.J. Bron)

Sinds 2017 mag de Duitse Federale dienst voor Migratie en Vluchtelingen (BAMF) de mobiele telefoondata van asielzoekers uitlezen om hun identiteit te achterhalen. Meerdere vluchtelingen uit Afghanistan, Kameroen en Syrië hebben nu een klacht ingediend tegen de gebruikmaking van hun mobiele telefoons, ondersteund door een vereniging genaamd “Vereniging voor Vrijheidsrechten” en vast en zeker ook door advocaten.

politikstube

[…] Meerdere vluchtelingen verzetten zich volgens een mediabericht met behulp van de “Vereniging voor Vrijheidsrechten” tegen het uitlezen van data van hun mobiele telefoons door het BAMF. Advocaten dienden naar eigen zeggen bij de administratieve rechtbanken in Hannover, Berlijn en Stuttgart een klacht in naam van vluchtelingen uit Syrië, Afghanistan en Kameroen in tegen het uitlezen van mobiele telefoondata, zoals de kranten van de Funken Mediagroep vandaag berichten. “Het BAMF minacht de hoge grondwettelijke normen, waaraan de staat bij het gebruiken van persoonlijke data gebonden is”, zei Lea Beckmann van de “Vereniging voor Vrijheidsrechten” tegenover de kranten van Funke.

De gebruikmaking van de mobiele telefoons door het BAMF zou “omvangrijke conclusies over het gebruiksgedrag van een gevluchte persoon toestaan”. De dienst zou met behulp van analysesoftware toegang hebben tot data, contacten, telefoonnummers, foto´s, apps, adressen van websites en e-mailadressen, zei Beckman.

De genoemde “vluchtelingen”, die tig veilige landen doorkruisten, kwamen Duitsland blijkbaar zonder papieren respectievelijk identiteitsbewijzen binnen en dienden een asielaanvraag in. De eerste stap in de asielprocedure is het vaststellen van de personalia, maar helaas raken de papieren wel eens “kwijt” op de vlucht, zodat het achterhalen van de identiteit moeilijker of zelfs volledig onmogelijk wordt. Ook, omdat er geen interesse is in de waarheidsgetrouwe vaststelling van de herkomst, de leeftijd of de naam, waartoe hun medewerking eigenlijk verplicht is.

Hebben vooral niet zulke “asielzoekers” die waarschijnlijk iets te verbergen hebben of willen verhullen problemen met de gebruikmaking van hun telefoondata? Je kunt natuurlijk ook te goeder trouw blijven, de onschendbaarheid van de privécommunicatie als hoogste te beschermen goed beschouwen, maar wie naar Duitsland komt en zijn identiteit niet kan aantonen, wie zijn papieren onderweg kwijtraakte, maar wie wel zijn mobiele telefoon inclusief oplader in zijn bagage en niets te verbergen heeft, die zou ook geen problemen moeten hebben met het uitlezen van de data op zijn mobiele telefoon. Als alternatief kan de asielzoeker contact opnemen met de ambassade van zijn land om voor een paspoort te zorgen.

Bron:
https://politikstube.com
Door: “Victoria”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Integratie", "Nuttige idioten", "omvolking", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, Allochtonen, asielwaanzin, belangenverstrengeling, Criminaliteit, cultuurrelativisme, Demografie, Duitsland, Eurabië, gezond realisme, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Islamisering, Justitie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse Kerk, Multiculti, NGO, nieuw fascisme, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

5 reacties op Document-lozen kunnen procederen? “Vluchtelingen” dienen klacht in tegen uitlezen van mobiele telefoondata

 1. A. de Koning zegt:

  Alles mag worden gedaan om hun echte identiteit vast te stellen, als ze bezwaar maken dan klopt er kennelijk iets niet. Advocaten doen er alles aan om de asielzoekers terwille te zijn.

  Like

 2. malsion zegt:

  Er zou een wettelijke basis behoren te zijn om de “Vereniging voor Vrijheidsrechten” en het bestuur en leden van die vereniging aan te klagen voor land- en volksverraad.

  Geliked door 3 people

 3. vangie1206j zegt:

  Niet willen meewerken is enkele reis naar Timboektoe en telefoon in beslag nemen.
  Net met hebben van veel duister geld bij je verklaar herkomst.
  Dat ook doen bij dat gajes je hebt geen geld geen geldige papieren verklaar hoe je komt aan zo,n dure mobiel.
  Geen aannemelijke verklaring in beslag name mobiele telefoon.
  Einde discussie.

  Geliked door 1 persoon

 4. Heniusz zegt:

  Het kan toch niet zo moeilijk zijn dat wettelijk te regelen. Geen papieren, dan is elke vorm van waarheidsvinding geoorloofd, inclusief het uitlezen van de telefoondata. Het is al opvallend genoeg dat de “heertjes” geen papieren hebben, maar wel een moderne mobiel. Het kan nog makkelijker: Geen papieren, geen asiel en ook geen procedure, wel onderzoek naar herkomst en een enkeltje derwaarts. Ben die parasieten zo stikzat.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s