Islamitische bedreiging nog steeds hoog

Screenshot_76

(Vertaling: E.J. Bron)

Keulen – Het Bundesamt für Verfassungsschutz (BfV) rekent op dit moment 2080 mensen in Duitsland tot het “islamistisch-terroristisch” personenpotentieel. Dat deelde een woordvoerster van het BfV mee aan het “Redactienetwerk Duitsland”. Ook worden 12.150 mannen en vrouwen tot de Salafistische scene gerekend.

journalistenwatch

De bedreiging op het gebied van het “islamistische” terrorisme zou “nog steeds hoog” zijn, zei de woordvoerster. Want ook na de militaire nederlaag van de “Islamitische Staat” (IS/ISIS) in Syrië en Irak zouden er nog steeds ondergrondse structuren bestaan. En “het Westen” zou door ISIS onveranderd tot vijand worden verklaard.

Het BfV is in het bezit van informatie over meer dan 1060 “islamisten” uit Duitsland, die vertrokken zijn richting Syrië/Irak. Ongeveer een derde deel van hen is inmiddels weer in Duitsland teruggekeerd. Van meer dan 100 van de tot nu toe teruggekeerde personen weten de veiligheidsautoriteiten relatief zeker dat ze hebben deelgenomen aan gevechten of hiervoor opgeleid werden.

Deze verdachten staan in het centrum van onderzoek door de politie en justitie. Het aantal veroordelingen van uit Syrië en Irak teruggekeerde personen is volgens het BfV ongeveer 50 en het aantal personen dat zich op dit moment nog in Syrische of Irakese gevangenschap bevindt en graag willen uitreizen, is enkele honderden. Nieuwe reizen naar Syrië en Irak worden volgens het BfV “op dit moment nog maar zelden waargenomen.”

Na het begin van de Syrische burgeroorlog in 2011 was ISIS over het hele front erg sterk geworden en had ook in Europa meer terroristische activiteiten ontplooid. Inmiddels zijn de “islamisten” in Syrië en Irak verslagen. Veiligheidsdeskundigen wijzen er echter steeds opnieuw op dat ISIS geenszins definitief overwonnen is, maar op veel plaatsen alleen maar niet meer zo zichtbaar zou zijn.

Maar het hoofd van de BfV, de heer Haldenwang, zou de heer Haldenwang niet zijn wanneer hij deze bedreiging niet zou relativeren:

En zo beweert hij dat het belangrijkste gevaar voor Duitsland uiteindelijk toch veelmeer van rechts-extremisten zou uitgaan, die talrijke moorden en aanslagen zouden plegen – in Kassel op minister-president Walter Lübcke bijvoorbeeld, op de synagoge in Halle en op mensen met een migratieachtergrond in Hanau. De president van het BfV, Thomas Haldenwang, zei echter pas midden april dat “behalve het gevaar door het rechts-extremisme de ´islamistische´ scene nog steeds het grootste gevaar zou vormen.” Het BfV classificeerde midden februari nog 660 “islamisten” als zeer bedreigend.

Het thema links-extremisme wordt n deze melding uiteraard volledig weggelaten, dat zou immers toch alleen maar opgeklopt zijn.

Bron:
www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", "Weg met ons!", belangenverstrengeling, Censuur, cultuurrelativisme, demoniseren, Desinformatie, Dhimmitude, Duitsland, Elite, establishment, Eurabië, Hypocrisie, ISIS, Islam, islamitische ideologie, islamofascisme, Jihad, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Links fascisme, Linkse christenen, Linkse Kerk, Merkel, moralisme, Moslims, nieuw fascisme, Overheid, political correctness, praatjesmakers, Rotzakken, Salafisten, Terrorisme, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

3 reacties op Islamitische bedreiging nog steeds hoog

 1. Rensk. zegt:

  Er is maar een kleine groep extremen nodig die mensen flink angst aan jagen en ze krijgen een heel volk in de tang.

  Geliked door 1 persoon

 2. Willem zegt:

  Het blijft verbijsterend, de dreiging van de islam is zo groot en overduidelijk en ze zijn zelf heel openlijk over hun bedoelingen, de verovering van het Westen. Er wordt op alle fronten hard aan gewerkt, sociale jihad, literaire jihad, school jihad, kita jihad, luidspreker jihad, infiltratie in gemeente en politiek, financiering uit buitenland, vluchtelingen jihad, aanslagen met messen en auto branden en zowat elke maand een nieuwe moskee erbij, maar……….. let op, blijf waakzaam zeggen de regerings leiders want……. de echte dreiging komt van rechts! Wereld wijde herdenking van Christchurch met prinsen erbij want er zijn 50 moslims vermoord door een rechtsextreme idioot, maar heeft iemand een herdenking gezien voor de 250 christenen die in shri lanka door moslims zijn opgeblazen? Het is zum kotsen!

  Geliked door 5 people

 3. Jan zegt:

  In Fez, Marokko, houdt iedereen een zwaardlengte afstand

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s