MUST READ!: Valt er wel wat te vieren vandaag?

Screenshot_75

(Door: Wim van Schaik)

Het aantal meldingen bij de tiplijn Meld Misdaad Anoniem is sinds de ‘intelligente’ lockdown fors gestegen. Normaal ontvangt de kliklijn zo’n 1400 meldingen per maand. In april waren dat er 2426. Daarvan hadden er 616 met corona te maken. Als je als sportschoolhouder je zaak open houdt of als kapster toch iemand knipt, word je net zo behandeld als drugsdealers, kindermisbruikers, overvallers of zelfs moordenaars. Meldingen over rondhangende jongeren of borrelende buren worden doorgestuurd naar de gemeente. Daarvoor kunnen de nieuwe ‘NSB´ers’ niet terecht bij Meld Misdaad Anoniem.

Voor het eerst sinds 1945 is de vrijheid om te gaan en staan waar we willen serieus ingeperkt. Vaak willekeurig. Ook het grondrecht van vrijheid van vereniging en vergadering is opgeschort. Vergelijking met de bezettingstijd lijkt ver gezocht, maar is dat niet. Het is te gemakkelijk om te zeggen: er loopt geen bezettingsmacht op straat, er vallen geen bommen, er zijn geen deportaties, er wordt geen honger en kou geleden enz. Er is wel degelijk onder valse voorwendsels een soort staat van beleg gecreëerd. Het gewone leven van miljoenen Nederlanders staat op zijn kop, terwijl dat leven toch door moet gaan… Precies als tijdens de bezetting 1940-1945.

Er zijn veel overeenkomsten met de begindagen van de bezetting. We weten net als toen ook nu niet hoe lang deze toestand gaat duren en wat ons nog te wachten staat met het ‘nieuwe normaal’, de machtsgreep van Rutte. Net als tijdens de bezetting zijn we verstoken van betrouwbare informatie. De media stellen zich conformistisch op en onthouden zich van kritiek op de grote leider. Als gedienstige slaven van de heersende macht houden zij met hun dagelijkse terreur van doodsdreiging het volk in permanente staat van angst. Zelfs als het goed gaat, klinkt het: “Als we nu niet uitkijken, zitten we straks met een echte lockdown.” Elk goed nieuws wordt meteen gerelativeerd. Tegelijk proberen zij nep saamhorigheid te creëren door te neuzelen over ‘mooie initiatieven’ zoals onzinnig klappen in de ruimte voor zorgpersoneel, het Wilhelmus blèren op Koningsdag, looproutes in winkels, raamfotografie enz.

Ad van Liempt zei in het AD: “Ondanks alles leven we nog steeds in een democratische samenleving, waar de overheid gecontroleerd opereert.” Maar hij haalt zelf die stelling onderuit als hij zegt: “Vergelijk dat met een oorlog waarin de bezetter allerlei besluiten uitvaardigt waartegen protesteren futiel is.” Maar dat is toch precies wat er nu gebeurt? En niet alleen nu, maar al veel langer. Misschien moet hij eens zijn licht opsteken bij vissers, boeren en burgers over mogelijkheden en nut van protesteren in Nederland. Van Liempt mag zich dan historicus noemen, maar wat hij zegt over die controle op de overheid spoort al lange tijd niet meer met de feiten. In het gunstigste geval krijgt die controle slechts afgedwongen en met veel tegenwerking van de overheid gestalte.

Van Liempt kan beter de parallel trekken met de situatie bij de politie tijdens de bezetting, zoals hij die in zijn eigen boek ‘Jodenjacht’ beschrijft. Net als toen zien we nu te vaak de repressie van burgemeesters die overijverige politieagenten en gretige BOA’s met oogkleppen aanzetten om burgers te pesten en te disciplineren. Zoals hier (in de Vrijheidslaan!) en hier en hier. Net als tijdens de bezetting zien we ook de aanbrengers uit hun holen komen en Meld Misdaad Anoniem bellen.

En dan zijn er de mensen die zich gewillig laten disciplineren en boos en verontwaardigd doen wanneer anderen zich niet als makke schapen gedragen. Diezelfde lieden hanteren drogredenen als: goed dat burgerrechten in het belang van onze veiligheid worden opgeschort. Of: vrijheid mag toch niet ten koste gaan van de gezondheid van een ander? Het is het type mens dat in het begin van de bezetting “welgemoed naar de bureaus wandelde om zich te laten registreren en zijn ariërverklaring af te leggen” (H.M. van Randwijk) dat nu een controle-app een goed idee vindt. Naïever kan niet: een overheid vertrouwen, die keer op keer het vertrouwen beschaamd heeft…

Waarom zouden wij de partijen die nu regeren en die in de achterliggende decennia stilletjes de soevereiniteit van Nederland weggesluisd hebben en daarmee de vrijheid van de Nederlanders verkwanseld hebben, ineens vertrouwen? Op essentiële keerpunten in onze naoorlogse nationale geschiedenis werd de burger niets gevraagd, gemuilkorfd en buitenspel gezet. Heel ‘democratisch’, dat wel, door zich te verschuilen achter de schaamlap die de representatieve democratie geworden is, compleet met cordons sanitaires.

Er is nog een overeenkomst met de situatie zoals tijdens de bezetting: er is verzet. Net als toen heeft dat verzet eigen kanalen. Nog wel. Wie een paar uur besteedt op internet heeft al snel door dat het liedje dat WHO en WHO-vazal RIVM zingen door veel gerenommeerde wetenschappers helemaal  niet meegezongen wordt. Die zien ook dat de criteria voor een pandemie door de WHO zijn opgerekt als het gaat om de sterftecijfers op wereldniveau. Ook zien zij dat de WHO een link legt tussen virussen enerzijds en klimaat, reizen en veehouderij anderzijds. Opmerkelijk. Even opmerkelijk als dat de WHO naar de pijpen van Bill Gates danst. Helaas is het zo dat Nederlanders nogal braaf zijn. Dat was tijdens de bezetting zo (behalve in de meidagen van 1945). Dat is nu zo.

En nu moeten we geloven dat we op 5 mei ‘75 jaar vrijheid’ vieren. Dat is sjoemel-taal. Verdraaiing van de feiten om een leugen tussen de oren van vooral de jeugd te planten: o, wat zijn we vrij! Nee, op 5 mei herdenken we jaarlijks dat Nederland bevrijd werd van een monsterlijk systeem. Dat er geen geluk is zonder vrijheid, en geen vrijheid zonder dapperheid. (Thucydides) Maar wie in een democratie niet strijdt, wordt op een dag wakker in een dictatuur. Gezien de toestand waarin ons land nu verkeert, valt er niets te vieren. We  kunnen beter een dag van nationale schaamte houden.

Door:
Wim van Schaik
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Vrijheid. Bookmark de permalink .

16 reacties op MUST READ!: Valt er wel wat te vieren vandaag?

 1. Albert zegt:

  Heel correct geschreven. Dit zou iedereen moeten lezen.
  De regering viert vandaag Bevrijdingsdag terwijl het volk opgesloten zit, nota bene door henzelf.
  Zelfs protesteren tegen deze overheersing kan niet eens meer.

  Of, zouden ze vandaag misschien vieren dat ze van het volk bevrijd zijn?

  Geliked door 9 people

  • Piet Snot zegt:

   Zolang zijn artikelen niet uit het gereformeerde dagblad zijn gehaald, om iets over te schrijven en over welke kerk figuur ergens een mening ergens over heeft, lees ik de verhalen van Wim van Schaik graag.
   1 van de beter artikel schrijvers hier, naar mijn idee.

   Like

 2. Hovawart zegt:

  De angst voor de pandemie gijzelt en geselt de bewoonde wereld, maar het is toch opmerkelijk dat de levensgevaarlijke virusinfectie in de armste landen en drukbevolkte steden, waar iedereen op elkaars lip leeft, de schrikbarende sterftecijfers uitblijven………..het aantal besmettingen zelfs laag blijven….dat moeten toch brandhaarden zijn, of nog een groot risicogebied zijn?
  We worden belazerd.

  Geliked door 2 people

 3. Tistochwat zegt:

  Het wordt met de dag bespottelijker en lachwekkender.
  We bevinden ons in een uitzichtloze situatie, heel luguber.

  Geliked door 3 people

 4. Tineke zegt:

  Mooi artikel,heer van Schaik,en zo waar !

  Geliked door 2 people

 5. Aegolius cs zegt:

  Het vergde een dag langer maar Volkert van de Graaf het “namens de Regering” mogelijk gemaakt.

  Like

 6. ttroubadour zegt:

  Geheel mee eens er valt niets te vieren.Te herdenken op 4 mei zeker en vast .Te herdenken van de vrijheid ?Het lijkt verrekt veel op de tijd waar mijn ouders mij van verteldeWie bevrijdt ons van dit verderfelijke regiem ?

  Geliked door 1 persoon

 7. malsion zegt:

  In dit artikel wordt de stelling geponeerd dat de regering beleid uitvoert dat TEGEN de bevolking is gekeerd. Wie deze stelling niet onderschrijft is een gezagsgetrouwe burger met een BLIND vertrouwen in de regering.

  Like

 8. koddebeier zegt:

  VRIJHEID ????????

  Like

 9. Gerrit zegt:

  Geen referendum, identificatieplicht, overal cameratoezicht. En dan nog de op 1 na grootste partij steeds uitsluiten voor regeringsdeelname. Nee, we gaan een coalitie aan en zelfs de kleinste partij mag zelfs ministers leveren. .En alle beslissingen over ons worden nu genomen door Brussel waar machts-wellustigingen zitten. Van die Ursula en haar kompaan Frans gaan we nog veel last krijgen.
  Rutte heeft ons land weggegeven aan de EU. We moeten straks alweer bevrijd worden, niet van de gekken uit Berlijn maar uit Brussel.

  Geliked door 1 persoon

 10. Pingback: MUST READ!: Valt er wel wat te vieren vandaag? | JDreport.com

 11. Albert zegt:

  Mijn Bevrijdingsdag. Vandaag was ik zo boos op de hypocrisie van de overheid mbt het vieren van de Bevrijdingsdag. Het meest kostbare goed van de mensheid, onze vrijheid, waar onze (voor)ouders zo voor hebben gevochten en velen van hen het leven lieten om het ons te geven. En dan 75 jaar later verschijnen er kwezels zonder enige ruggengraat of spierballen (hooguit met dikke koppen) die het ons zo schaamteloos weer afnemen.
  Of misschien nog erger, voor geld of mooi baantje in Brussel ons hebben verkocht.

  Vandaag even weggevlucht in een goede fles wijn en een muziekje.
  Hier op een hi-end installatie, zo helder alsof alles echt voor je afspeelt en met de diepste bassen die je uit de zitbank kunnen dreunen. Gelukkig geen directe buren, dus mijn eigen oren bepaalden de grens. Eventjes maar, om alles te ontsnappen. Daarna weer terug in de bittere werkelijkheid, verkocht onder een lockdown, nu aangevuld met fluittonen in mijn oren. Ik moest het met jullie delen, wat moet je anders. Hoe lang verdragen we deze leugens nog? Wanneer stopt deze waanzin?

  Geliked door 2 people

 12. delamontagne zegt:

  De quarantaine heeft ook zo z’n +jokes of is ’t mis/afleiding van de politie ?
  De gendarmes dachten een zonebadende vrouw te kunnen verbaliseren aan het strand in Zuid Frankrijk, maar het bleek een opblaaspop te zijn.

  Confinement : les gendarmes pensent verbaliser une femme à la plage, c’était une poupée gonflable
  Dimanche 3 mai 2020 à 16:41 – Par Elena Louazon, France Bleu Hérault, France Bleu
  Carnon, Mauguio, France

  https://cdn.radiofrance.fr/s3/cruiser-production/2020/05/01ecce76-639e-45ef-a846-fd3d167ac869/870x489_collage_sans_titre.webp

  BRON:
  https://www.francebleu.fr/infos/insolite/confinement-il-installe-une-poupee-gonflable-sur-la-plage-de-carnon-pour-attirer-les-gendarmes-1588516124

  Like

 13. Republikein zegt:

  God shave the king, en zag dat het niet meer goed komt.

  De coronapandemie kan mogelijk nog tot 2100 duren. Dat stelt de persoon met de meest extreme voorspelling die we konden vinden.

  “Iedereen die je vertelt dat we hier voor 2075 van af zijn liegt”, zegt deze wetenschapper Govert Fonx. Fonx doet zelfstandig onderzoek naar mogelijke scenario’s in deze crisis en beloofde ons dat hij voor dit interview best wil uitgaan van het meest extreme scenario. We hebben per slot van rekening lang naar iemand als hem gezocht. “Dit is nog maar het begin van iets dat minstens tot aan de 22e eeuw zal aanhouden. Misschien wel 24e.”

  Voor Fonx is het ook fijn om eens als expert opgedragen te worden. “We moeten ons niet van de domme houden,” zegt hij. “Covid-19 zal de mensheid waarschijnlijk fataal worden.”

  https://speld.nl/2020/05/01/we-vonden-een-wetenschapper-die-wel-wilde-zeggen-dat-dit-nog-80-jaar-kan-duren/

  Like

 14. Julia zegt:

  Bevrijding??? Na 75 jaar opnieuw bezet. Er valt alleen maar te treuren en weinig te vieren. 4 mei heb ik wel de mensen herdacht die in WOII haar leven hebben gegeven en keihard hebben gevochten voor onze vrijheid die het grote deel van de bevolking nu anno 2020 zonder enige strijd zelf te grabbel hebben gegooid en zich zonder meer hebben overgegeven aan de elitaire ziekelijke machtswellustelingen. .

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s