De echte crisis moet nog beginnen

Screenshot_92

(Door: H. Numan)

Welk land doet het beter? Nederland, met + 51.000 zieken en + 5.100 doden of Thailand, met 3.000 zieken en 60 doden? Het antwoord zal u verbazen. In een forum had ik een heel debat met iemand die vond dat Nederland het geweldig doet. Met de meest ludieke uitvluchten en verdraaiingen om zijn gelijk te bewijzen. Die meneer heb ik maar in mijn filter gestopt, met zulke dwazen wil ik gewoon niets te maken hebben. Ik hou ook van mijn vaderland, maar niet op die manier.

De werkelijkheid is nog schrijnender. Thailand ligt om de hoek van China, en wordt – nu: werd – jaarlijks bezocht door +10 miljoen Chinese toeristen. Thailand heeft 79 miljoen inwoners, Nederland 17 miljoen. Toen de Chinese virus-crisis begon was het midden in de winter in Nederland, en het koele seizoen in Thailand. Dat is de piek van het toerisme hier.

Waarom is Thailand er zo goed vanaf gekomen? De Thaise regering stelde op 26 maart een strenge lockdown in en riep de noodtoestand uit. Vanaf die dag zat en zit zo ongeveer iedereen thuis. Veel bedrijven zijn gesloten. Overheidsinstellingen zijn beperkt open. Alleen levensmiddelenwinkels zijn open, alle andere winkels en warenhuizen zijn gesloten. Alle hotels zijn gesloten. 26 miljoen Thai zijn nu werkeloos. Het toerisme levert 1/3 van het BNP op. Dat hakt er dus zeer stevig in. Er is een avondklok van 22.00 – 04.00 uur. Boetes voor het niet dragen van maskers zijn torenhoog. Variërende van 1 tot 2 jaarsalarissen voor een modale werknemer, en/of 2 jaar gevangenis. Controles zijn bijzonder streng. Oh, en we staan ook sinds 26 maart droog. Er mag geen alcohol verkocht worden. Dat verbod werd afgelopen zondag tijdelijk opgeschort, zodat mensen een voorraadje voor thuis kunnen inslaan. Alle bars en restaurants zijn nog steeds gesloten, en staan droog.

Ik wil het niet over Thailand hebben, maar dit is de keuze die de regering daar heeft gemaakt. Er zijn twee opties: we proberen de economie in leven te houden, of de mensen. Thailand koos voor de mensen, Rutte voor de economie. Als het om mensenlevens gaat, dan heeft Thailand het een stuk beter gedaan dan Rutte. Probleem is dat die geredde mensen geen werk meer hebben, geen sociale uitkering krijgen en niet allemaal langs de weg kunnen gaan zitten met een leeg colablikje voor donaties.

Want de echte crisis, die gaat nu pas beginnen. Wie veroorzaakte die crisis? China. Laten we er even van uitgaan dat China dat per ongeluk heeft gedaan. Als dit opzet was, dan zijn de gevolgen niet te overzien. Dat zou dan een aanval met biologische wapens zijn, dus hetzelfde als een aanval met atoomwapens of chemische wapens. Zoiets kan nooit of te nimmer door de vingers gezien worden, en moet beantwoord worden. Hoe dan ook. Als de VS en de EU een aanval met biologische wapens negeren, zijn ze politiek dood. Ik kan me nauwelijks voorstellen dat China zoiets riskant zou proberen. Dus vrijwel zeker een ongeluk.

Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat China er met een “Oeps, dat was een beetje dom hè, schat?” vanaf komt. Maar dat proberen ze wel. Ik krijg de indruk dat het buitenlands beleid aldaar ontwikkeld wordt door ministers Fuk Yoo, Suk Mee en Yoo Dai Nou. Tot nu toe heeft de Volksrepubliek op geen enkele wijze schuld bekend of aangeboden om zelfs maar een deel van de aangerichte schade te betalen.

Verre van dat. China probeert deze crisis op schandalige wijze uit te buiten in haar voordeel. Op een schaal waardoor deze toevallige crisis eigenlijk een aanval met biologische wapens aan het worden is.

China is net zo’n dictatuur als destijds Rusland of Zimbabwe, maar met één verschil. Je kan er nu net zo rijk worden als je wilt, zolang je maar partijlid bent. Domme naïeve hippies hebben zich altijd afgevraagd waarom Mugabe zijn bevolking opzettelijk arm hield. Als hij ze aanmoedigde om hard te werken, dan zou de bevolking hem liefhebben, en zou hij zelf nog een stuk rijker zijn. Iedereen blij, toch? Nee dus. Als je privé een Boeing 707 kan kopen is een Boeing 747 of Concorde nauwelijks interessant. Dus meer rijkdom speelde voor Mugabe geen enkele rol. Wat voor hem veel belangrijker was, was het behouden van de macht. Rijkere mensen betekent meer mensen die om wat voor reden ontevreden zouden zijn. Door de bevolking opzettelijk straatarm te houden, was er maar een kleine groep die hij tevreden hoefde te stellen en onder controle kon houden. Iedereen blij? Maakte hem totaal niets uit, zolang hij maar blij was.

China is totaal anders. Na de dood van Mao ging het roer om. Kapitalisme werd toegestaan, maar uitsluitend onder volledige controle van de CCP ( Chinese Communistische Partij). Daarvoor was het een dictatuur onder Chiang Kai-shek, en daarvoor een keizerrijk. Democratie is in de 5.000 jaar dat China bestaat onbekend gebleven. Dat wil niet zeggen dat China dom is of een bananenrepubliek. Verre van dat.

Wij hebben drie enorme problemen op te lossen: ten eerste onze eigen linkse elite. Ten tweede het oprukkende islamisme. En tenslotte het dreigende gevaar van China. De crisis die we nu krijgen, is alle drie tegelijk. Ik had China veel later ingeschat als gevaarlijk, ongeveer over 20-30 jaar in de toekomst. Maar deze crisis gooit alles ondersteboven. China is hard bezig om gebruik te maken van dit ongeluk om er zoveel mogelijk uit te peuren als ze kan.

Wat u waarschijnlijk niet weet, is dat het nogal hommeles is in de Zuid-Chinese Zee. China claimt die zee volledig, tot en met in de territoriale wateren van Vietnam, de Filipijnen en Brunei. Als u dit vergelijkt met de Noordzee, dan zou Noorwegen die volledig claimen, tot en met de pier van Scheveningen. China militariseert onbewoonde eilanden en zandbanken in die zee. “Voor wetenschappelijk onderzoek.” Alleen heb je voor wetenschappelijk onderzoek geen vliegvelden en luchtverdedigingsinstallaties nodig. Door de Chinese virus-crisis moest Amerika een deel van haar vloot daar terugtrekken, de bemanning was ziek. Waarop China snel nog meer militair personeel stuurde, voor ‘meer wetenschappelijk onderzoek’.

Tijdens de Griekse kredietcrisis kocht China wat mogelijk was in Griekenland voor een appel en een ei. Op dit moment doen ze wat ze kunnen in de EU. Met name in Italië, maar ook in Nederland. Met name bedrijven in de scheepvaartindustrie die in nood verkeren.

Chinese ‘hulp’ is dat absoluut niet. Ze geven geen hulp, ze verkopen het. De EU geeft veel meer steun aan o.a. Italië, alleen ziet u dat niet in het nieuws. Eén vliegtuig met Chinese (militaire) artsen die ‘assistentie’ komen geven, is nauwelijks hulp te noemen. Het is gewoon propaganda, en het werkt. Zelfde geldt voor Russische ‘hulp’. Die propaganda werkt uitstekend, vooral omdat de EU geen eigen propaganda maakt voor de hulp die ze verstrekt.

Onze linkse elite gaat gewoon door met feest vieren en geld verbrassen. Dat het geld nu echt op is, interesseert ze geen ene malle moer. Zij hebben bepaald dat het klimaat (met uw geld) gered moet worden, dus dat gaat door. Amalia von Amsberg krijgt op haar 18e verjaardag een miljoen van uw geld. Dat is zo afgesproken, dus dat gaat door. Uw AOW was ook afgesproken, maar die gaat niet door. U moet doorwerken tot u 72 bent. Alleen als u boven de 70 last krijgt van het Chinese virus maken we – op humane wijze – een eind aan uw leven. Want u bent niet productief meer. De elite heeft bepaald dat we economische vluchtelingen ongelimiteerd moeten opvangen, en onder zeer riante omstandigheden. Dus dat gaat ook door. Daar komt nu ongelimiteerde steun voor Italië, Griekenland en Spanje bij. Bovendien wil de EU flink uitbreiden, met Noord-Macedonië en Albanië.

Dat alles moet betaald worden. Door u. De belasting kan nauwelijks verhoogd worden. Wat blijft er over? De pensioenpot waar u uw leven voor gewerkt hebt. Die pot gaat vanaf nu verteerd worden. Daarom worden ouderen verzocht er zelf een eind aan te maken, of biedt men heel humaan aan een handje te helpen.

De echte crisis die nu gaat beginnen, is het monster van deflatie. Inflatie is erg, maar deflatie is verschrikkelijk. Ik zie dat nu in Thailand al gebeuren. De hele toeristenindustrie ligt voor 100% stil. Een flink aantal bedrijven is al failliet, en anderen staan op het punt om dat te doen. Wat er nog over is, gaat nu al beginnen met super voordelige aanbiedingen, in de hoop het hoofd boven water te kunnen houden.

Dat lijkt leuk, maar een bedrijf moet winst maken. Dat zal u als klant weinig interesseren. U kunt binnenkort (wanneer u weer mag vliegen) super goedkoop naar Thailand. Hun concurrenten gaan hetzelfde doen. Dus u heeft snel door dat niet kopen nog lagere prijzen betekent, dus u wacht wel met aankopen. Als u eenmaal terug bent van vakantie, ontdekt u dat alles inderdaad erg goedkoop is – in Nederland gebeurt hetzelfde – maar dat u geen baan meer heeft en/of geen geld om van die koopjes gebruik te kunnen maken.

Het enige lichtpuntje wat ik u mee kan geven, is dat onze welbekende pensioen-fraudeur Henk Krol gestopt is met bejaarden te bedonderen. Dan blijft er maar één partij over die serieus iets probeert te doen voor ouderen: de PVV. De drie vale gieren van DENK bijten elkaar de strot af, en het clubje gekkies van Bij1 is niet in staat om een parlementskandidaat te vinden. Is niet veel, maar daar moet u het mee doen voorlopig.

Veel sterkte.

Door:
H. Numan
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

9 reacties op De echte crisis moet nog beginnen

 1. malsion zegt:

  Wat een vrolijk verhaal van iemand in Thailand. Van een afstand zie je vaak scherper. Het zou goed zijn als ons lachebekje Pinokkio dit ook leest.

  Like

 2. Piet Snot zegt:

  Krol is helemaal niet gestopt, die is opnieuw voor zichzelf begonnen met weer een partij er bij.
  De schoorsteen moet blijven roken bij Krol thuis.
  De Toekomst, of zo iets, heet zijn nieuwe partijtje.
  Maar of hij daar ouderen mee bedoeld blijft nog even afwachten.

  Like

 3. Piet Snot zegt:

  Hoe ver zijn ze in Thailand met het wel of niet verplicht vaccineren?
  Ik vraag het niet voor mezelf maar voor iemand hier op de site, want alleen rutte heeft nou niks meer over hem te vertellen.

  Like

 4. wauso zegt:

  Thailand is in alles beter dan Nederland. Ze hebben een semi-autoritaire regering. niet goed dan zullen de militairen in actie komen. Dus Mongolen zoals wij ze kennen in de 2e en 1e kamer alsook in de Regering zullen in Thailand gauw afgeserveerd worden. In Thailand is ‘Normaliteit’ het devies en in Nederland is dit ‘Achterlijkheid’ ! Politieke partijen in Nederland zitten vol met idioten en meelopers. Het gaat om baantjes en geld voor henzelf en hun vrienden. In Thailand is men zich nog eer-bewust. Achterlijkheid zoals hier te lande normaal wordt daar niet getolereerd. Ze noemen buitenlanders aan de bar niet voor niks: ‘Farlang bah’ (Buitenlander Achterlijk) ! In Thailand moet je zelf je kost verdienen. In Nederland zijn het veel ambtenaren, semi-ambtenaren, uitkeringstrekkers enz., wel 50% van et totaal. Die afhankelijkheid maakt velen tot Debiel. En dan nog de indoctrinatie van de NPO/RTL. Dit Mongolenvolk trapt overal in ! Goebbels zou er nog van kunnen leren.
  Dit heeft overigens niet veel met Links en Rechts te maken. VVD, D’66, CDA en CU zijn bijkans even Achterlijk als GL en PvdA. Ze spelen allemaal voor Hoer voor buitenlanders en speciaal voor de Islam ! Tip: Blijf maar fijn in Thailand en zie toe hoe dit land zich ontwikkeld. Ik zelf heb ieder jaar met verbazing gekeken naar de positieve veranderingen. Autobanen, huizen, natuur, winkels enz. alles is zo verzorgd. En van groot belang is dat zij vasthouden aan hun cultuur. Iets wat wij, Debielen Volk, weggooien alsof het stront is !

  Geliked door 4 people

 5. bobzelf zegt:

  occchh laten we nou niet denken , dat de chinezen vanwege ons commentaar niet verder gaan met geld verdienen en er goud voor kopen….

  HET WESTEN HEEFT GEFAALD , DUIDELIJK !!!!!!!!!!!!!!!!

  EN maar roepen de chinezen en rusland ,,,,

  ga nou gewoon eerst de tering zooi in uw eigen vermoorde NEDERLAND eens oplossen

  dat kunt u niet eens , zittende op uw bank , met aambeien , een kratje bier en een zakkie chips ……….

  wanneer heeft uvoor het laatst buiten gestaaan , desnoods met een stuk karton voor uw gemeentehuis ??

  NOG NOOIT HEEE ??? nee wat zullende buren dan wel niet zeggen ?

  DUS BLIJVEN ZEUREN EN ZEIKEN , EN OP UW DOOD WACHTEN …

  125 LANDVERRADERS EN NSBERS MET PIPO SCHOENEN , RELNICHTEN EN BRUINWERKERS , CPN MOCRO HOMO’S TRANSSEXUELEN , VERBOUWDE KAAG MANNEN VAN HUN FIETS TREKKEN MET
  17 MILJOEN MENSEN …

  NEE DAT DOE JE NIET TOCH , WAT VULGAIR, DAT ACHTERBUURT GEDOE

  VEEL PLEZIER NOG IN UW NIEUWE CCCP 4.0

  Papa waarom heb je nooit iets gedaan aan deze vreselijke teringzooi ??

  ja druk druk druk mijn jongen ,

  ONGLOFELIJK , 1961 ZEI MIJN GEWELDIGE VADER EN ZIJN BROERS

  ALS JE IETS GEDAAN WILT KRIJGEN MOET JE BEGINNEN OM DE TRAMS OM TE GOOIEN
  EN DAT DEDEN ZE DAN OOK ,
  EN DE POLITIE DE TYPHUS SLAAN

  LOSERSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS

  OOM KALASHINIKOV..

  Geliked door 1 persoon

 6. guusvelraeds zegt:

  Inflatie = alles wordt duurder en het geld dat in omloop is wordt steeds minder waard.

  In het vooroorlogse Duitsland moest je een kruiwagen meenemen aan geld om een brood te kopen. Om dit op te lossen kwamen briefjes in de omloop van 1 miljoen Deutsche Mark.

  Een hoge Inflatie is nu aan de orde binnen de EU door het continu bijdrukken van met de dag minder waard wordende Euro. De huizenbubbel en de bankenbubbel en aandelenbubbel.

  Deflatie = Er ontstaat een tekort aan geld. Geld wordt duurder. De hypotheken stijgen naar 15 tot 20 %. Als dat gebeurd is de jonge generatie de sigaar.

  Op dat moment stort ook de Europese Unie in en het Westers monetair systeem.

  Alles wordt goedkoop maar niet het geld. Geld stijgt in waarde. Nieuw geld wel te verstaan. Het oude geld de Euro is dan weg. Geld wordt schaars want er zijn steeds minder plekken over om geld te verdienen. De lonen die verdient worden gaan dalen.

  Je koopt straks een auto voor minder dan de helft van nu. Geen elektrische maar normaal zoals het hoort een schone diesel. Maar er is een probleem je hebt geen geld. Het is op en als je moet lenen betaal je 20% rente.

  Voor ons allemaal is het beste een jaarlijkse inflatie van tussen de 1,5 tot 2 %.

  Helaas die tijden zijn definitief voorbij.

  Numan bedankt voor je bijdrage. Dit is inderdaad wat ons te wachten staat. De euforie van dalende prijzen zal van korte duur zijn.

  Geliked door 1 persoon

 7. carlos zegt:

  Dag iedereen

  Ik wil je graag meer leren over het bitcoin-investeringsplatform waar je geld kunt investeren en 10 keer je investering kunt verdienen in 72 uur hieronder.Ons investeringspakket kies een geschikt pakket om te beginnen met verdienen

  Investeringsprogramma
  € 200 om in 72 uur € 2.000 te verdienen
  € 300 om in 72 uur € 3.000 te verdienen
  € 500 om in 72 uur € 5.000 te verdienen
  € 1000 om in 72 uur € 10000 te verdienen
  € 2000 om in 20 uur € 20.000 te verdienen
  € 5000 om € 50000 te verdienen binnen 72 uur

  Neem contact op om uw investering te starten
  whatsapp: +1 (502) 2064419
  E-mail: tradewithcarlos2156@gmail.com

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s