De redactie van de Telegraaf is een zielig aftreksel van de Nederlandse maatschappij

Screenshot_140

(Door: “Weethetwel”)

Het is natuurlijk verschrikkelijk wat de redactie van de Telegraaf heeft aangericht door met angstvisioenen in te hakken op de Nederlandse bevolking. En het is ook onvergeeflijk dat ze er mee door blijven gaan. Deze krant zou voor het welzijn van de bevolking beter verboden kunnen worden, totdat ze daar weer helder kunnen denken of tot het moment dat iedereen weer normaal kan doen. Maar bij de redactie hebben ze het zelf ook niet meer in de hand. De meeste van de 200 redacteuren zijn nog steeds zélf in panische angst. Diverse Telegraaf-redacteuren zitten al bijna twee maanden in quarantaine. In deze desolate omgeving proberen ze toch nog wat stukjes af te leveren in “dienst” van de maatschappij en sommigen menen zelfs oprecht de maatschappij daar een dienst mee te bewijzen. Hun blik is totaal vertroebeld.

Het begint op die gedenkwaardige 12e maart

Op twaalf maart werden de redactieleden door hoofdredacteur Janssen bij elkaar geroepen. De krant maakte toen in één dag een complete metamorfose door. Van nieuwsvoorziener werd ze een manipulator. De Telegraaf koos de kant van het corona-virus en niet de kant van de Nederlandse bevolking. Voor de objectieve toeschouwer was het op dat moment onbegrijpelijk dat dit kon gebeuren. Geen wonder dat er in de wandelgangen flink over geroddeld werd en al diverse samenzweringstheorieën opdoken. Eén daarvan was dat de redactie als eerste het nieuwe vaccin-paspoort van Bill Gates zou krijgen. Maar dat kon natuurlijk niet, want dat paspoort komt er “pas” over een paar jaar.

Met de kennis van nu blijkt de oplossing veel dichter bij huis te liggen. Het was angst. Pure angst. De redactie is die dag zó verschrikkelijk bang gemaakt voor het corona-virus, dat op slag ieder logisch denken werd geblokkeerd. Vanaf dat moment werden het robots die maar één opdracht hadden: Nederland “redden” van en “beschermen” tegen het corona-virus. En dat deden ze met groot succes door hun eigen angsten in een niets ontziende stroom op de lezers over te brengen.

De Telegraaf-familie als gesloten bastion

U kunt de redactie van de Telegraaf vergelijken met Nederland in het klein. Ook daar zitten vogels van allerhande pluimage. Dat houdt de boel levendig. Wat niemand ooit eerder meegemaakt had, gebeurde daar in één dag: een golf van angst en lijfsbehoud maakte de complete diversiteit kapot. Iedereen dacht hetzelfde en de weinige kritische geesten die overbleven, durfden zich niet te uiten omdat ze dan als een paria uitgekotst werden. Ineens was het een gezelschap van totaal ontredderde en hulpeloze mensen. In een ambiance waar de Decamerone een kinderboek bij was, vertelden deze 200 mensen elkaar de gruwelijkste verhalen en was ieder overleg eigenlijk niet meer dan een voortdurend afscheid van elkaar en van deze wereld. Iedere dag was het een verbijsterende verrassing dat er nog niemand dood was. Nog steeds lagen er geen collega’s in coma op hun buik met een luchtslang in hun keel op één van de schaarse IC’s. Dat betekende volgens Ab dat het nog allemaal moest gebeuren en dat maakte de angst helemaal ondraaglijk. Toen kwam het moment der waarheid: twee collega’s kregen corona.  Maar waren na twee dagen al weer beter. De verwarring was compleet. En dan blijkt dat bij deze ongekende gebeurtenis er in zo’n kleine gesloten gemeenschap geen correctiemechanisme is als zaken zich tóch anders ontwikkelen dan verwacht. Men blijft hardnekkig steken in zijn angst. En zo is het nog steeds bij de Telegraaf.

Het virus is bijna verdwenen

De wal heeft het schip gekeerd. Corona blijkt een milde griep, maar de hel is er voor in de plaats gekomen. De angst is perfect op de bevolking overgebracht en de bevolking heeft onder aanvoering van de Telegraaf gesméékt om opgesloten te worden. En wat héél erg is voor een krant die zegt er voor het volk te zijn: de welvaart wordt afgebroken door deze nutteloze lock-down.

In de maatschappij beginnen steeds meer mensen in te zien hoezeer dat hele corona één groot bedrog is, maar in zo’n gesloten gemeenschap als de Telegraafredactie ligt dat een stuk moeilijker. Ze gaat net als de regering stug door op een heilloze weg. Bij het angst scheppen liep ze voorop, maar bij het ontspannen en terugkeren naar een normale maatschappij hoor je haar nog nauwelijks. Net als in de echte maatschappij is er daar ook een Jensen in de persoon van Marianne Zwagerman, maar deze vindt vooral gehoor buíten de redactie. Daar staan echter redacteuren tegenover als Wierd Duk, Nausica Marbe en Leon de Winter, die vroeger een toonbeeld waren van helder denken en nu net als onze rechtse politici alleen nog maar kunnen pleiten voor méér mondkapjes, hardere maatregelen en verplichte vaccinaties.

Geert Wilders zit écht opgesloten, maar Wierd Duk en Leon de Winter hebben wél altijd alle gelegenheid om vanuit hun vrijwillige gevangenschap eens een kijkje in Duitsland te gaan nemen waar mondkapjes verplicht zijn. Het is een wanstaltige vertoning waar om zowat iedere nek een gore lap hangt als een gebruikt maandverband. Bij verplichte gelegenheden wordt die met de handen voor het gezicht gedaan waarbij de virussen en de influenza’s van de afgelopen 24 uur vrijelijk over alle artikelen in de winkel en de verdere omgeving verspreid worden. Het is de terugkeer van de met snot verzadigde zakdoek die opnieuw gebruikt kon worden als je hem maar lang genoeg in je zak had gehad. Houd alsjeblieft eens op over die mondkapjes.

Hoe nu verder?

De ongecontroleerde macht van de media is de afgelopen periode tot grote schade van de maatschappij compleet zichtbaar geworden. Onze politieke vertegenwoordigers laten zich volledig inpakken door schreeuwende media. Bij een volkse krant als de Telegraaf bleek de handelwijze vooral ingegeven te zijn door een panische angst die de redactie volledig in zijn greep had en nog heeft. Op volkomen irrationele wijze denkt men het beste voor te hebben en wordt de bevolking achtervolgd met gruwelverhalen en camera’s om aan te tonen hoe onverantwoordelijk men bezig zou zijn. Bij de echte Volkskrant ligt dat genuanceerder: deze krant heeft een duidelijke agenda om een eind te maken aan alle leuke dingen voor de mensen, omdat die op één of andere manier gelinkt worden aan verspilling en uitputting van de natuur. Beide kranten zullen daarom bij een volgend virus of ander nog te verzinnen gevaar onmiddellijk weer een positie innemen ten nadele van de bevolking en aansturen op de volgende lock-down. Onbegrijpelijk maar waar.

Media zouden met beide benen ín de maatschappij  moeten staan maar staan er diametraal tegenover. Maar als iedereen zijn abonnement opzegt (zoals velen al hebben gedaan), verdwijnt het probleem niet, want alle kranten zijn in handen van twee door de EU gesubsidieerde Belgen. Ze blijven op die manier gewoon bestaan van uw belastinggeld, net als de NPO. De politiek laat het volledig afweten, dus daar is ook geen redding van te verwachten. Voor het voortbestaan van een vrolijke, gezellige maatschappij is het evenwel noodzakelijk dat de invloed van deze maatschappij-vernietigers zoveel mogelijk wordt teruggedrongen. Kijk er niet naar, laat u niet beïnvloeden. De meest effectieve manier is het compleet schrappen van TV kijken (u mist absoluut niets) en uw informatie op internet te zoeken met behoud van het gezonde verstand en onderscheidend vermogen. Bij de mainstream media is het van groot belang áltijd te kijken welke ideologische boodschap er in ieder bericht verpakt zit. Want gewoon nieuws kennen ze al járen niet meer.

Door:
“Weethetwel”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

PS: Hier vindt u alle artikelen van “Weethetwel” op de site “E.J. Bron”, waaronder vanaf 6 maart meer dan dertig relativerende cojona-artikelen voor een snelle terugkeer in de realiteit.

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Lügenpresse", "Nuttige idioten", belangenverstrengeling, betutteling, Censuur, Desinformatie, gezond realisme, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, Linkse media, mainstream-media, meningsdictatuur, moralisme, Nederland, nieuw fascisme, Overheid, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

33 reacties op De redactie van de Telegraaf is een zielig aftreksel van de Nederlandse maatschappij

 1. klaas zegt:

  Geliked door 1 persoon

 2. Piet Snot zegt:

  Is het AD of al die andere kranten dan zoveel beter?
  Ze doen echt niet onder voor mekaar.

  Geliked door 5 people

  • weethetwel zegt:

   @piet snot
   er is wel degelijk verschil tussen de verschillende kranten in Nederland. Aan de ene kant van het spectrum zit de Telegraaf, Naïef, onbenullig en goedgelovig. Een beetje zoals onze rechtse politici nu met corona omgaan en zoals een groot deel van de bevolking er op dit moment in staat. Helemaal aan de andere kant van het spectrum zit de NRC: kwaadaardig en maatschappijontwrichtend. Spreekbuis van types als Volkert van der Graaf. Kort naast de NRC komen Volkskrant en Trouw; vaak kwaadaardig intellectueel. Het AD zit daar weer tussenin en is niets anders dan een club machtswellustige opportunisten van het type nu.nl. Ieder woord daaraan besteed is er één te veel. Net zoals er misschien een kans is dat onze rechtse politici ooit terugkeren tot het gezonde verstand zou er ook een kans moeten zijn dat in ieder geval een deel van de Telegraaf redactie weer normaal gaat doen. Bij die andere kranten is die kans in ieder geval nul.

   Geliked door 3 people

 3. verwardeman zegt:

  DE TELEGRAAF : haalt nieuws van persbureau REUTERS : dit is eigendom van ROTHSCHILD :
  zij behoren tot de top van de BILDERBERGGROEP .
  Snaptutnoujonge .

  Geliked door 3 people

 4. Peter zegt:

  Begrijp geen mens die een krant als de telegraaf koopt,,wat een pulpzooi ,ze gaan mee met de NPO,en van enige juistheid is niks meer te zoeken ,alles royeren ,dan heffen de mensen vanzelf deze leugenaars op .NPO moet men verplicht betalen van de staat ,maar hier kan men zelf beslissen .mensen zouden eens moeten kijken uit welke hoek deze kranten komen .
  Uitgeefgroep Mediahuis, oorspronkelijk uit België, is tevens eigenaar van NRC Media en het regionale Mediahuis Limburg. Beiden blijven onder hun huidige bedrijfsnaam opereren. De andere grote krantenuitgever in Nederland, DPG Media, heeft ook zijn wortels in België. Mediahuis en De Persgroep zijn in Nederland niet enkel concurrenten, want samen zijn ze eigenaar van de online platformen Gaspedaal.nl (TMG) en AutoTrack.nl (DPG) in een joint-venture.
  Laat je niks meer wijsmaken ,kap met het kopen van die rotzooi .

  Geliked door 3 people

 5. veel minder doden dan in 2018: toen 11.000 nu 5.000

  Geliked door 3 people

 6. Johan zegt:

  Hetzelfde geldt in grote lijnen voor het Algemeen Dagblad.
  Ook daar hebben ze het paniek zaaien en angst inboezemen voor het coronavirus tot grote hoogte weten te brengen.

  Geliked door 4 people

 7. Republikein zegt:

  De krant helemaal niet lezen is nog het beste, de overlijdensberichten zijn vaak wel waar, en af en toe het weerbericht.

  Geliked door 4 people

 8. Peter1948 zegt:

  Mondkapjes voor virussen is het zelfde als een hor van kippen gaas voor het raam tegen vliegen

  Geliked door 4 people

  • Wim zegt:

   De vergelijking deugt niet. Niemand beweert dat een mondkapje virussen op zichzelf kan tegenhouden. Het kan wél het aantal druppeltjes dat iemand al ademend, laat staan hoestend, uitstoot, voor een groot deel tegenhouden, zodat de kans dat een ander op enige afstand daardoor besmet kan worden (dat gebeurt via de neus), significant vermindert, want het is op die manier dat het virus zich verspreidt en niet als eenzaam vliegende deeltjes. Ook beweert niemand dat dit een 100% bescherming biedt, maar ook een gedeeltelijke bescherming kan de moeite waard zijn om het besmettingsrisico te verkleinen.

   Geliked door 1 persoon

   • lobbes zegt:

    @wim
    Ga eens een kijkje nemen in Duitsland waar mondkapjes verplicht zijn. Het is een wanstaltige vertoning waar om zowat iedere nek een gore lap hangt als een gebruikt maandverband. Bij verplichte gelegenheden wordt die met de handen voor het gezicht gedaan waarbij de virussen en de influenza’s van de afgelopen 24 uur vrijelijk over alle artikelen in de winkel en de verdere omgeving verspreid worden. Het is de terugkeer van de met snot verzadigde zakdoek die opnieuw gebruikt kon worden als je hem maar lang genoeg in je zak had gehad. Houd alsjeblieft eens op over die mondkapjes.

    Like

   • Wim zegt:

    @lobbes: ik woon in Duitsland en althans waar ik woon zie ik zulke toestanden niet. De mensen gedragen zich hier verantwoordelijk en houden rekening met elkaar. De grootste kans op besmetting is nog altijd via direct contact bij handen geven en door hoesten en niezen, en daartegen bieden mondkapjes een adequate bescherming.

    De mensen hier ontsmetten ook steeds de handgreep van de winkelwagentjes, maar dat vind ik overdreven, de kans op indirecte besmetting (via de winkelwagen, via de artikelen of via de pinautomaat) is zeer gering. Ik doe wel eens wegwerphandschoenen aan, zodat ik met de handen broodjes kan pakken, in plaats van met zo’n tang, want daarmee wil bij mij zo’n broodje nog wel eens op de grond vallen, vooral wanneer je de klep met de andere hand moet openhouden en tegelijk de zak moet ophouden, zoals in sommige supermarkten. Maar voordat ik ga pinnen doe ik ze toch maar weer uit.

    Like

   • Monalisa zegt:

    Bij van de bron reageren vele Nederlanders die in Duitsland wonen.

    Like

 9. Blaffertje zegt:

  Het is niet alleen de Telegraaf, alle kranten en overige media is als een geoliede propaganda machine gaan werken want we moesten gehersenspoeld, bang en manipuleerbaar worden.
  We weten te mondig.

  Ik meen op dit moment en omkentering te zien onder de mensen, want je hoort steeds meer geluiden waaruit blijkt dat ze beginnen te twijfelen aan de corona hysterie, met dank aan critici die de moed hadden om tegen de stroom in te zwemmen en tegen de heilige huisjes aan te schoppen.

  Geliked door 5 people

 10. Blaffertje zegt:

  @ “We weten te mondig” moest zijn “We werden te mondig”.

  Like

 11. TL zegt:

  De lafaards van de media durven ons voor te liegen en te bedriegen ons collectief is te zwak, een bepaalde groep daar durven ze niks van te zeggen die komt namelijk op voor hun belangen en pleegt gewoon een aanslag op journalisten die iets slechts over ze durven te schrijven,
  hetzelfde met Trump die durven ze aan te pakken maar een Erdogan die kun je niet pakken want zijn soldaten die maken je dan gewoon af waar ook ter wereld,

  Wij hebben nu het recht onder “natural law” om in opstand te komen zij de media en politici zijn bezig met ons letterlijk te vermoorden door ons een agenda op te dringen van hun satanische meesters, alles is nu toegestaan om je te verdedigen en hopelijk gebeurt dit snel en komt er een vuurtje waarbij groepen achter deze verraders aan gaan en het zelf oplossen…

  Geliked door 4 people

 12. “De wal heeft het schip gekeerd. Corona blijkt een milde griep, maar de hel is er voor in de plaats gekomen.”
  Een griepepidemie komt met enige regelmaat voor, meestal vooral regiogebonden, soms landelijk en heel soms iets groter.
  Dit virus is in enkele maanden de hele wereld overgegaan en is dus een stuk besmettelijker/agressiever dan de griepvirussen waar we aan gewend waren.
  Mild ?
  Ooit weleens gehoord van een grieppatiënt die op de intensive care terecht kwam ?
  Dit keer was het spannend of de intensive cares van Nederland het wel aankonden.
  Doktoren, verpleegkundigen waren wanhopig en konden het werk ternauwernood aan en waren tot tranen toe geroerd, allemaal fake ?
  Zeker, ten dele werd dit veroorzaakt omdat er de voorgaande jaren sterk op bezuinigd was en dat pakt nu wel heel ongelukkig uit.
  Of de zogenaamd “intelligente” lockdown het goede antwoord was blijft een kwestie van speculeren, feit is dat China het land van herkomst vele malen verdergaande maatregelen nam.
  Is het virus hier binnen de perken gebleven door de zware maatregelen of doordat het minder besmettelijk was dan gedacht ?
  Blijft toch eigenaardig dat vele landen overgingen tot dezelfde of nóg zwaardere maatregelen.
  Zijn al die politici die voor de maatregelen gekozen hebben uit op een zware recessie ? Op zelfdestructie ?
  Ik ben geneigd te antwoorden ; Wat denk je zelf ?
  Van Links tot Rechts was men het eens over de aanpak, hoe vaak komt dat voor ?

  Like

 13. delamontagne zegt:

  In Frankrijk worden we dage/weekelijks op de hoogte gehouden van de Corona-toestand in de verschillende departementen door middel van “kleur-kaarten”……………..
  / * / *
  DE NIEUWE CORONA-KAART….

  Vul de kleur in die je zelf graag wilt hebben !

  Like

 14. Julia zegt:

  De Telegraaf de krant van slapend Nederland net als de rest van de media bagger die dagelijks wordt gepubliceerd, NPO dezelfde propagandamachine. Er komt geen wereldwijd nieuws alleen nog maar Corona, Corona en nog eens Corona. Daarbij de meest slechte MP aller tijden eeuwig in het zonnetje zetten en alles wat zich verzet tegen de linkse elitaire macht wordt schijnheilig uit het nieuws gehouden of het zijn mensen die niet deugen. Publiceer ook wat Bill Gates op zijn geweten heeft o.a. in Afrika en Azië en nu miljarden gaat opstrijken aan de straks verplichte gif vaccins. Dit is uiteraard uit den boze omdat o.a. RIVM ook gesteund wordt door Bill & Melina Gates Foundation. Geef eens meer publicatie vrij over het feit dat wereldwijd demonstraties plaats vinden en publiceer dan ook dat demonstreren in ons land niet meer mogelijk is. Publiceer ook dat aanpassing aan de grondwet niet zomaar kan maar dat er dan eerst nieuwe verkiezingen moeten komen. Kortom keiharde realiteit en waarheid worden in opdracht van………..niet gepubliceerd. Kortom gooi dit soort eenzijdige propagandistische kranten maar aan de kant.

  Geliked door 3 people

 15. Julia zegt:

  Nieuws grote publicatie waard. Laat de onderdanige angsthazen die gemaskerd rond lopen eens lezen dat mondkapjes geen enkele toegevoegde waarde hebben omdat besmetting ook via de ogen binnen komt. Nu is een groot deel al blind voor wat ze werkelijk bewust wordt aangedaan dus misschien is voor deze groep een blinddoek en een zelf in elkaar gefrutseld mondkapje de oplossing. Slapen doet men als men o.a. De Telegraaf, AD, NU of dergelijke bagger leest of slapen doe je in bed.

  Geliked door 2 people

 16. Eurohater zegt:

  Een onzinnig artikel! Wereldwijs was er -al of niet terecht- Coronapaniek. Dit artikel probeert de mondiale coronapaniek in de schoenen van De Telegraaf te schuiven. In De USA, het UK, Australië, Nieuw Zeeland was er paniek en daar hebben ze toch nog nooit van een Nederlandse krant genaamd De Telegraaf gehoord…………

  Like

 17. Van Houten zegt:

  De corrupte handelswijze en de wereldvreemdheid van journalisten goed aangetoond. Dit soort journalisten raken zelf het spoor bijster door anderen angst aan te jagen met hun uit de lucht gegrepen artikelen. Dat achterlijke mondkapje ook, met vieze tengels als een lap goor maandverband weer hergebruikt. Zo mogen we straks het openbaar vervoer in. Bweeeeh. Misschien een electrische fiets kopen van vakantiegeld om zo nog ergens naar toe te kunnen.

  Like

 18. LUCIA zegt:

  @ Julia via de slijmvliezen, alle slijmvliezen.. kan het virus overgebracht worden heb ik ergens gelezen, dus als dat zo is zou het ook sexueel overdraagbaar kunnen zijn. En je kunt moeilijk alles “kappen”. Straks lopen we allemaal rond in een groot supercondoom!!

  Like

  • Julia zegt:

   Lucia dat klopt. Maar ik neem aan dat men geen sex heeft in het OV, supermarkten en overige openbare gelegenheden. Het gaat mij om het feit dat wetenschappers hebben bewezen dat besmetting via de ogen net zo risicovol is als via neus en mond. Wat men op sexueel gebied doet is eigen verantwoording maar laten we er geen doekjes om heen winden dat de Overheid met het verplicht dragen van mondkapjes in het openbaar (zelfs zelf in elkaar geknutselde lappen toelaat) de boel bedriegt. Waarom ook pas verplicht mondkapjes invoeren als het virus al maanden woedt. Het is een grote fake en een teken van macht en onderdrukking. Kortom mondkapjes kunnen zelfs het besmettingsgevaar vergroten omdat men het immuunsysteem afbouwt door continu uit te ademen in een mondkapje dus zelfs gevaar loopt hierdoor zelf besmet te worden.

   Like

 19. JWA zegt:

  Ik ben bang dat weethetwel het virus behoorlijk onderschat. Er zouden van de 60-ners door het virus een significant deel blijven letsel kunnen overhouden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s