Bespioneren: Bremen stuurt de eerste “corona-detectives” er op uit tegen burgers

Screenshot_155

(Vertaling: E.J. Bron)

Controle, vrijheidsbeperkingen, draconische straffen en een twee-klassenjustitie: de corona-crisis doet juist in Duitsland de regering zwijmelen in almacht-fantasieën tegenover de burgers. Het volgende idee om de door de crisis geplaagde mensen het leven moeilijk te maken, zijn nu “corona-detectives”.

Mitteleuropa

Corona-detectives moeten besmette personen in de gaten houden

De uit de partij “Die Linke” afkomstige Senator voor Gezondheidszaken van de stad Bremen, Claudia Bernhard, verklaarde dat 30 studenten tijdelijk aangesteld zouden zijn als zogenaamde “containment-scouts”. Zij moeten in het vervolg de contactpersonen van met Covid-19 besmette personen traceren, hen dus bespioneren, om zodoende “de infectieketens beter te kunnen begrijpen”.

In de eerste plaats wil men met de quasi totale controle van mensen met corona de verbreiding van het virus indammen. Dit “traceren van contactpersonen” opent echter de deur voor een willekeurige controle, helemaal afgezien van de niet onomstreden ingrepen in de grondrechten.

Bremen wil nog meer detectives aanstellen, volgen andere steden?

De “corona-detectives” moeten de afdeling Gezondheidszaken van de stad ontlasten, die tot nu toe 80% van het traceren op zich nam. Bernhard van “Die Linke” zou in ieder geval blij zijn dat er schijnbaar snel veel studenten waren te vinden voor de spionagedienst.

En de stad Bremen is van plan om in de komende weken nog eens extra 50 “corona-detectives” in te zetten. De nu nog 30 studenten worden op dit moment nog “geschoold”, o.a. over het werk van de afdeling Gezondheidszaken Bremen, de verzorgingssituatie in Bremen, de omgang met stress aan de telefoon en het thema privacybescherming. De contracten van de stedelijke “snuffelaars” duren eerst tot oktober.

Bron:
https://unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", Barbarisme, betutteling, Communisme, cultuurrelativisme, demoniseren, dictatuur, Duitsland, Graaien, Hypocrisie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, machtswellust, Marxisme, moralisme, nieuw fascisme, Overheid, Privacy, Rotzakken, Socialisten, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

32 reacties op Bespioneren: Bremen stuurt de eerste “corona-detectives” er op uit tegen burgers

 1. Hans van Straaten zegt:

  Krijg een heel eng gevoel hierbij.Lijkt wel of de Siecherheitsdienst terug is.

  Geliked door 5 people

  • karton zegt:

   @ Hans van Straaten. De Sicherheitsdienst IS al terug hoor ! De lichtingen politie-agenten én militairen van de afgelopen plm 20 jaar, zijn geselecteerd op slaafsheid a.d. machthebbers en hun bereidheid om échte Nederlanders de vernieling in te slaan en/of te verraden, met als beloning een “tevredenheidsverklaring” + € 10. Dát soort loopt in BOA- , politie- of militair-pakje rond en probeert ons onder de knoet te krijgen én houden !

   Geliked door 2 people

 2. ttroubadour zegt:

  Die Linke: SED 2.0

  Geliked door 3 people

 3. guusvelraeds zegt:

  Ben gisteren een frietje gaan eten in Roermond op de Bredeweg. We moesten buiten wachten op onze bestelling op 1,5 meter afstand. Liefst meer. Niet meer dan 3 klanten in de frituur. Oké prima werk je aan mee. Waarom niet ook al hef je liever vandaag dan morgen de lockdown op. Wat is het geval tot tweemaal toe kwam een politieauto voorbij in de tijd dat ik daar stond en reed zichtbaar langzamer bij het passeren van de frituur. Zorgvuldig werd geobserveerd of we ons aan de cojona regels hielden. Bij overtreding krijg je een strafblad. Nu maakt mij met mijn 70 jaar dat weinig uit maar je zult jong zijn en nog een toekomst moeten opbouwen. Nederland is verder gezakt dan het wil weten.

  Geliked door 6 people

 4. freda110 zegt:

  Binnenkort staat er aan de grens welkom in de BDDR.

  Geliked door 2 people

 5. karton zegt:

  Dat soort loopt ook in ons landje rond, de NSB-brigade , BOA’s en politie.

  Geliked door 3 people

 6. Jan zegt:

  Bernhard van “Die Linke” zou in ieder geval blij zijn dat er schijnbaar snel veel studenten waren te vinden voor de spionagedienst.

  Eens zien hoe enthousiast zij nog zijn als een paar krankenhausreif zijn geslagen

  Geliked door 2 people

 7. Ik weet niet of het aan mijn browser ligt maar Ik probeerde net op het kanaal van Ruptly te kijken wat er in Stutgart loos is maar laad niet en in de reacties rechts kon Ik uitmaken dat een en ander geblokkeerd word

  Like

 8. ronjaspers zegt:

  Je kon er op wachten,de nazi-stasi polizei.De staatsgevaarlijke landverraders.

  Geliked door 2 people

 9. Julia zegt:

  Ik walg van dit soort mensen. Hoe kun je je eigen volk bespioneren en vervolgens bestraffen bij idiote maatregelen rondom de Corona HOAX. Zij vergeten zeker dat zij zelf ook gewoon in dienst van het nieuwe communistisch regime zijn en zelf een gezin hebben die zich straks aan de nieuwe wereldorde moet aanpassen. Kortom gevangen in dictatuur. Dit NSB tuig is in staat zelfs hun eigen moeder of gezin te verraden en gunnen dus o.a. hun kinderen een hele akelige toekomst zonder vrijheden en levenslang in het gareel te lopen van de elitaire machtswellustelingen. Voor dit nieuwe NSB slag is totaal geen enkel respect op te brengen. Het is een laag bij de gronds misselijkmakend slag dat deze taken ten uitvoer wil brengen en er blijkbaar plezier in heeft burgers te hangen. Nog triester is dat deze onderkruipsels (waarschijnlijk te dom om in te zien wat voor een economische en maatschappelijke desastreuze gevolgen die elitaire machtswellusteling nu al hebben veroorzaakt, denk aan o.a. genocide in verpleeghuizen die op dit moment plaats vindt) uit belastinggelden worden betaald. Het zijn de nieuwe 2020 NSB- ers en verdienen niet beter om straks flink te worden afgerekend. Zum kotzen.

  Geliked door 5 people

 10. Rensk. zegt:

  En dan te bedenken dat regeringen willen wachten op een vaccin. Waarom een vaccin ontwikkelen en geen geneesmiddel. Want de meesten worden helemaal niet zo erg ziek van dat coronavirus.

  Geliked door 3 people

  • Tjah Rensk.
   Kill Bill moet ook iets kunnen verdienen, niet dan ????

   Geliked door 1 persoon

   • Nemesis zegt:

    De miljardairs, de rupsjes nooit genoeg, ze kunnen het niet eens allemaal uitgeven al worden ze 100.

    Geliked door 1 persoon

   • En zelfs al worden hun kleinkinderen 100 dan krijgen die de koek ook niet op @ Nemesis, want mensen die een paar eurotjes op de bank hebben krijgen nog iets van een half procent rente maar dat tuig weet hun geld goed te beleggen en verdubbeld om de zoveel tijd.
    En nog sterker dat mag van mij maar ze moeten hun geld niet inzetten om de mensheid te vernachelen.

    Like

 11. pepo Copyright zegt:

  Even volhouden.
  Gaat minimaal 3 jaar duren.
  Alles is gepland én ieder land heeft zijn nwo document.
  Maar de wegkijkers (ontkenners) zien niet dat Europa in staat van beleg is.
  Deze mensen zeggen volgende maand, na maanden, na maand, en deze maand wordt maanden.
  Het duurt maar even………….. 😋

  Geliked door 2 people

 12. willie zegt:

  Het zijn gewoon ”jonge” psychopaten, en dat zijn de ergsten , Empathie is hun echt vreemd en dan nog wat nazi kuren erbij ??Je mag een stront een uniform of zo aantrekken : HET BLIJFT EEN STRONT !!!!! Tijd dat de makke schapen die wolven eens goed aanvallen: op een blauwe plek, wat sneden en bloed meer moet je niet letten.Die denken aan jou ook niet .Oog om oog ….

  Geliked door 1 persoon

 13. koddebeier zegt:

  Zijn de “corona-detectives” de nieuwe bruinhemden ??

  Geliked door 1 persoon

 14. Blaffertje zegt:

  Ze zijn het niet verleerd in Duitsland.
  Ze weten nog precies hoe ze de zaken moeten aanpakken in Gestapo stijl.

  Like

  • Julia zegt:

   Door Merkel een Duitse dictator en machtswellusteling is der untergang van Europa al een aantal jaren geleden in gang gezet met medewerking van o.a. Macron, Verhofstadt, Timmermans en de rest van de elitaire geldgeile onbenullen binnen de EU alsmede ook met volle medewerking van Rutte en linkse aanhangsels. Gestapo stijl hebben de Duitsers nu eenmaal in het bloed evenals dat bij vele Nederlanders verraad (NSB streken) in de genen zit. Het zijn levensgevaarlijke figuren die er plezier in hebben volk te onderdrukken, verraden en bestraffen omdat tegenstand tegen de dictatuur en onderdrukking niet wordt geduld. Echter hebben zij ook een flinke vorm van lafheid omdat zij de Islamitische dictatuur die binnen Europa in volle gang is aan te pakken zelfs niet in staat zijn uitgeprocedeerden uit te zetten. Blijkbaar is er nog maar één remedie namelijk massaal tegen deze onderdrukking in te gaan door op onze rechten te staan en verraders af te rekenen door ze te vervolgen. Uiteindelijk zijn WIJ HET VOLK alleen samen zijn wij sterk.

   Geliked door 1 persoon

 15. Betty Boob. zegt:

  Walgelijk, en het is hier al geschreven, maar deze week ’n kapper in Deventer, die in zijn schuurtje iemand knipte, werd verraden door zijn buurtgenoten, kapper 4000 euro boete, en klant 4000 euro boete: kassa!

  Like

 16. Jules Vismale zegt:

  Bremen, dat meer bekend is om ‘de Bremer Stadsmuzikanten’, was ook de geboorteplaats van Cato Bontjes van Beek (1920-1943), een Duitse pottenbakster met Nederlandse grootouders, die zich zou keren tegen het nazi-regime. Helaas maakte Cato de grootste fout om zich aan te sluiten bij ‘Het Rode Orkest’ (Rote Kapelle) want de leden daarvan gingen wel informatie over Nazi-Duitsland doorspelen naar de USSR die hen daar later vreselijk ondankbaar voor waren!
  Want ook de leden van ‘Het Rode Orkest’ zouden, doordat hun plannen uitlekten over spionage en door verraad, uiteindelijk door de nazi’s worden opgepakt en grotendeels worden geëxecuteerd! En Cato Bontjes van Beek, wiens gratieverzoeken en die van haar familie werden afgewezen, zou op 5 augustus 1943 in de gevangenis van Berlijn-Plötzensee sterven onder de guillotine, samen met 15 medestanders waaronder Liane Berkowitz (1923-1943).
  Deze jongedame haalde net haar 20ste verjaardag niet en haar baby zou kort hierna eveneens sterveen, blijkbaar door verwaarlozing of moord! Niettemin liet Cato toch nog in een afscheidsbrief na hoe zij dacht over de wereld:

  “Toen ik wist, nu kun je nog iets zeggen om je leven te redden, toen bestond er geen politiek meer voor me, enkel en alleen stond me voor de geest dat het maar om één ding gaat, en dat is de liefde van de mensen tot elkaar.”

  Ik heb niet om mijn leven gebedeld.”

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s